måndag 8 februari 2010

Roadtrips och turrevinst del 1

Det har hänt mycket roligt den sista tiden och jag börjar väl från början. Resan till London med jobbet var inte alls i Februari, utan i Januari!

Morgonen den 26:e gick jag upp kl 04.45 och lämnade Katta ensam i sängen för att sova vidare, medan jag gick upp och drog på mig kostymen och käkade frukost. Sedan gick jag lugnt ner till Rönninge station och inväntade 06.02 tåget in till centralen. Men på grund av växelfel var det såklart inställt och nästa tåg försenat, så 06.24 valde jag att ringa Taxi för att hinna till flygbussen i tid. 520kr kostade resan och jag hoppas verkligen jag får ersättning för det sen.. Hur som helst hann jag i alla fall på bussen som skulle ta oss till Skavsta flygplats och vidare med Ryanair till London Stansted Airport. Resan gick fint och väl framme mötte vi upp resten av svenskarna som blivit utvalda att följa med på resan. Totalt var vi 10 st och det var jag, Groth och Manne från Västerås, Pierre och MrMan från Stockholm, Robin och Martin från Göteborg, Lucas och Sofia från Karlstad och sen Emil från Jönköping.

Efter lite käk på burger king (xD) satte vi oss på tåget till Birmingham som visade sig bli en rätt lång resa. Vi tryckte in allihopa i en liten kupé och ni kan själv kanske tänka er hur ljuddnivån blir när man klämmer in 10 av sveriges bästa säljare i ett litet utrymme. Folk var dessutom övertrötta eftersom de flesta inte sovit så många timmar föregående natt eftersom flyget gick så tidigt. Men kul var det i alla fall och bäst var Sofia som under resan kläckte fram "Är inte det där Parisertornet?" mitt på landsbygden haha och detta var faktiskt en maximering av ett tidigare snedsteg, då hon på flyget till London hade vänt sig till Martin och sagt "Vad heter chips på engelska?" haha Isn't she lovely ;)

Väl framme i Birmingham letade vi reda på vårt hotell, checka in och käkade på närmsta restaurang. Jag tog en carbonara för 10 pund, bland de billigaste på menyn^^ Sedan tog vi taxin tvärs över stan till ett kontor i centrala Birmingham. Det var ett riktigt fint office som tre stycken charity-owners delade på. Vi hade en mycket intressant och lärade frågestund med dem innan vi sprang ner åt varsin fish n chips. Lite överskattat men gick ner ;) Sedan avslutades kvällen med deras galna primetime och det var riktigt bra stämning när 60 pers skrek och sjöng i ett, samtidigt som några slog i olika instrument och shit :)

Onsdag morgon och en riktigt engelsk frukost med toast och te nere i cafeterian med hela gänget. Sen bare iväg till dagens stora händelse, Owners meeting på hotell Hilton. Många av de bästa var med. Bland andra Mike Blain, Darren Dunn och Indiens vice president. Jag kände mig riktigt liten när jag gick omkring där och pratade med alla högt aktade personer i buisnessen, medan jag bara var en säljledare. Men coolt kan jag säga att det var i alla fall! Och sen vilka utbildningar! Vi satt där som små snälla lamm, antecknade och pimplade té i timmar och tiden flög förbi. Nu har jag i stort sett facit för hur man blir och är owner. Kommer bli grymt detta :)

Efter mötena bjöds vi på middag innan folk var sugna på puben. Jag och Robin satte oss inte vid dem andra utan placerade oss framför Tvn där Manchester United spelade mot Manchester City. Det var en galen match som tillslut avgjordes på tilläggstid där Rooney skickade United vidare i cupen.. Efter det blev spelade jag plump med Pierre, Sofia och Emil och som jag krossade dem. Kanske inte så konstigt med tanke på deras spelskicklighet. Första handen sitter jag med AK suited i spader som enda höga kort och innan mig sägs det 5, 5 och 4. Jag kan säga att vi startade med 10 kort var med :p hehe

Sedan blev torsdag och vi gick upp snortidigt och tog tåget tillbaka till London för att vara först inne på London kontoret klockan 9. Väl där presenterade Manne mig som sveriges highroller och kontorets owner frågade mig direkt om jag kunde hålla ett impact/utbildning på primetime om min mentalitet! Shit pom frites tänkte jag mig okej då. Jag fick ungefär 5 minuter på mig att skriva ner lite om hur jag tänker på fält innan det började. Först höll Manne ett impact. Sedan MrMan innan det var min tur att stiga fram. Det var drygt 60 pers i rummet och jag öppna med "Hello my name is Hannes, but some people in Sweden call me H-man. I'm here to tell you all about my mentality in the field, but I'm not used to speak infront of this many people in english, so don't be surprise if I start shaking or something.." Alla skrattade och efter det var det bara och köra på! Det gick kanon och flera kom fram till mig efteråt och berömde mig vilket alltid är nice. It's not WHAT you say, it's HOW you say it :)

Groth höll sedan det avslutade impactet innan vi fick följa med på fält och sälja NPower med guysen på det kontoret. Självklart kunde vi inte sälja något men efter att ha lärt mig deras pitch på någon timme fick jag själv köra intro och sedan hjälpte jag givetvis till med att bygga tillit via en kickass-short story. Svensk som man är hade de flesta många frågor såklart :p En till sak som var given denna dag var såklart att det skulle regna. Av alla dagar vi var i England så regnade det bara en och det var såklart dagen vi var ute på fält.. haha tajming är allt ;)

Inspirerad av tajmingenn åt vi efter fält take-away kinamat innan vi tog tunnelbanan till någon random stadsdel där vi tillsut hittade ett flott hotell som skulle vara vårt hem för två nätter. Jag bytte nu rumskamrat och Emil aka E-man och jag satt uppe och pratade långt in på småtimmarna om allt möjligt. Sälj, förhållanden, livsstilar, tro och mycket annat.

Fredag och sista riktiga dagen i England. Jag väcks och går och duschar innan vi får ett skummt samtal från receptionen. E-man svarar och killen säger på engelska att en taxi väntar utanför som skulle ta oss direkt till Cobra head office, den går om 5 minuter. Jag är otroligt tveksam men Emil får mig att skynda mig så 3 min senare är vi nere i receptionen där vi möts av en garvade MrMan som snott telefonen och ringt upp till alla rum.. TILT.

Aja, tillslut hamnade vi på Cobra head office där vi tyvärr missade Chris Niarchos och de andra stora grabbarna men vi fick oss i alla fall en rundtur bland kontoren och så.

Efter rundturen gjorde jag, Manne, E-man och Sofia stan och det var riktigt roligt. Manne impuls-köpte en massa saker på grund av Miss K, som Sofia också kallades. Jag och Emil strosa mest omkring och beskådade Mannes credit kort dras gång, på gång på gång haha. Men det allra mest roliga som hände var ändå inne i parfym affären. Ärligt talat vet jag inte än vad som hände men jag skulle i alla fall hjälpa Manne att välja en schysst parfym åt först honom och sedan även Nicole. Men på något sätt tror jag att vi, särskilt jag blev helt hög på alla dofter och det hela slutade med att jag skrattade och skrattade igen. Sedan lugnade jag ner mig igen men så fort Manne kollade på mig igen dog vi båda av garv. Vi hade liksom tre stycken tjejer i personalen som alla föreslagit olika parfym men ingen som båda tyckte om och sen blev vi typ immuna mot dofterna också haha. Men droppen gick nog när till och med säkerhetsvakten vände sig till mig och frågade " Hi, how are you doing mate?" xD Ojoj säger jag bara :)

Sen käka vi lite på en restaurang innan vi drog tillbaka till kontoret där vi mötte upp resten. Sedan vandrade vi gemensamt till en pub där vi hade det allmänt trevligt i ett par timmar. Jag var såklart nykter och jag fick gång på gång förklara min livsstil och nästan enbart positiva gensvar fick jag. Det skulle också visa sig att jag hade rätt. För vissa drack lite för mycket alkohol vilket gjorde att en del olyckliga incidenter inträffande. Inget jag kan berätta mer om men ni förstår säkert. Sova den natten blev det heller inget av, för klockan 03 stod Cobras taxi utanför och körde oss till flygplatsen. Flyget gick sedan ca 06 och att alla kom på var ganska otroligt med tanke på hur bakis somliga var.. Men hemresan gick i alla fall bra och vi landade säkert i Sverige någon timme senare.

Sedan var planen att åka och överraska Katta där på morgonen men klockan ställdes ju om en timme samtidigt som allt tog längre tid än jag trodde så jag var inte i Rönninge förrän drygt klockan 12 och då sov inte Katta längre :P Vi tillbringade sedan där hos henne tillsammans innan jag åkte hem rätt tidigt på söndagen.

Men en väldigt lyckad, rolig och lärorik Englandsresa var det och tycker jag ändå! Kul också att ha fått riktigt bra vänner runt om i hela Sverige med :) Tack Manne för äventyret!

Väl hemma igen i Hallstahammar..