torsdag 28 juni 2007

A lot of poker

Jag spelade nyss en 5$ multitable turnering med 1250$ i prispotten. Det var en underbar turnering, iaf hur den va upplagd. 75BB som startstack och blindsperioderna var 15minuter. Det var också shorthanded bord :D Helt perfa! Meeen, det gick inte alldeles för bra. Fick en kanon start då jag dubbla med essen tidigt. Jag började bossa bordet och ett par av spelarna tröttnade på mig tror jag. Så skoj och va chip :) Sen kom en hemsk hand. Höjer med A4 i sen position och får syn av BB som är en ganska galen fransman Och som ofta gör allin bluffar. Floppen kommer iaf 8 4 J. Han minicheckraisar mig och jag synar. Turn : 4 och han ställer på 8 10 off. River : 8a. bläääää. Istället för 7k och storchip så knappt 2k som var startstack. Varför skulle den 2 outarn sitta? That's poker!

Sen åker jag ur turnering då jag går allin med Ak på knappen efter ett par limpare med ett M på 7. Samma kille (galna fransmanen) Synar med lite mer marker än jag med K6. Nu har jag bra chans att dubbla men efter floppen Q 6 6 såg det inte så ljust ut.

Spelade även idag ett par SnGs som jag gick jämt ut på och två frirullar :O jag som egentligen hatar dem :P Inte så konstigt att jag gör det när man blir utdragen hela tiden. Idag åkte jag bla ut med QK på bordet QKJ mot chippon. Han hade J10 och fick en till knekt på rivern.

Gårdagkvällen och natten var jag hemma hos Dan och spelade poker. Vi spelade headsuppoker i mer än 8h ("nej, för vi har ju inte HU erfarenhet" xD, haha!) Varav sista timmen kinapoker! Spännande poker det xD Det hände så klart en massa intressanta händer men jag tar bara några i början av kvällen. De är jag kommer ihåg i detalj. Vilket inte är så många :P

Jag fick 53klöver och limpade och floppen kom : 5s 9c 10c. Dan betar 25 och jag slår om till 55. Han synar, Turn: 7 klöver och jag checkar nu bakom Dan, han får ju inte tro att jag har färg :) River: 7. Dan betar ut 130 och jag slår om till 300. Nu ställer Dan(!) vad ska jag sätta honom på? tänk nu Hannes, tänk. Det borde ju vara en lätt syn, var ju det här jag ville eller? Jo, men kanske inte alla marker men jag steeeeksynar iaf och han blir lite sur när jag vänder upp färgen. Han hade stegen och eftersom jag tveka så länge så trodde han att han skulle vinna, men inte då ;) Men så kul är det inte att syna ner med 5-högfärg (färg i femmor om du så vill) då bordet precis parat sig. men men,

I nästa omgång spelar jag två händer riktigt illa. Eller iaf fel. Händerna är monsterna AK och AQ som jag båda gångerna slår om pre efter Dan bet. Har alltså skapat en jättepott ur position med bara esshögt. Med AQ kommer floppen 10 2 4 och jag checkar nu. Dan betar slöddrigt 200 och jag känner svaghet och väljer att bara syna. Vilket jag inte skulle gjort, borde ställt honom där. Har har 10 9 har jag iaf outs. Turn: 3. Jag checkar ingen och nu ställer Dan och ser så äckligt nöjd ut som bara han kan när han tror att han leder. Jag lägger mig rätt säker på att han har en träff. Han hade A3s för par på turn. Med AK losar jag också en fin pott då jag gör samma misstag pre och på låg flopp checkhöjer jag Dan och han synar. Turn ytterligare ett lågt kort. kommer inte riktigt ihåg hur betningsproceduren gick till men iaf så betar Dan och jag lägger mig. Han sa sen att han fick stege. Snart efter detta losa jag omgången.

Vi spelade många omgångar till. Runt 3-4 hade jag rätt mycket otur. Floppade allt men på turn drog Dan in stegen, suck. Detta var oftast i pott limit omahan. Hur försvarar man topp-tvåpar när man endast kan beta pott som han garanterat kommer syna med det draget? :S aningen förvirrad här borta. En vanlig hand såg ut så här. Dan betar pott pre som jag synar. Jag floppar topp-topp eller tvåpar kanske och färgdrag ligger ute. Jag betar pott och Dan synar. Turn kommer ett kort som ger en stegmöjlighet och nu är jag toastad. Betar knapp pott och Dan slår om och jag tvingas lägga. Sen har jag också en förkärlek till att slowspela. Floppade trissar ska inte slowspelas! speciellt inte i carzy omaha. Så, ni där ute. Slowspela inte i Omaha! Nån borde skriva det i min panna.

Crazy poker vart det iaf. Mycket fiskigt spel av oss båda. Minns några sjuka spel av Dan. Bla synade han med bottenpar på turn för halva stacken då jag hade AA som fett överpar. River ger han triss och nära tilt på mig :P Men våra felspel är kanske förståliga då man "borde"sova vid den tiden. Vi spelade även 7stöt och sökö :) Guldspel sökö är! Jukka, vi borde ha en finsk-sökö-poker-afton hos dig nån gång. Cashgame, vi kör ante 5 eller 10 öre xD lagom högt för dig va? :) thihi

Jag tror jag gick aningen minus på kvällen totalt. Men gör inget då jag endast ser våra HU's som träning :)

Take care and don't go to bed when other people are going up :)

Billy Talent - hook, line and sinker

onsdag 27 juni 2007

Stor fisk i akvariumet

Va mycket tomtar det finns alltså. Jag spelade nyss en 2.50$ SnG igen och jag tror alla bet365s största fiskar hade bestämmt träff i den turneringen, helt sjukt va dåligt spel. Det började dock ganska lugnt med inga större potter innan hellvetet braka lös. miniraisar, allins och allin syner med 7högt(?!?)

Här kommer ett par "roliga" potter jag spelade. Det är 7kvar av 10 vid bordet och jag får 10 10 utg och slår upp 4BB och nu ställer två st in 1k var och vad jag ska nu göra. Vet att de är fiskar och väljder därför att lägga. Jag kan ju spela ut de sen menar jag, ingen mening med gambling så här tidigt i rullen. De har båda AK och floppen kommer en K men turn visar eb 10a. Skit, hade vunnit en 3kpott. aja, gjorde (tror ja) rätt läggning. Om de haft QJ och AK hade jag inte ens varit favvorit så.

I nästa hand får jag 77 och den största tomten av alla slår upp till 300 utg+1 och blinds 10/20. Jag ställer in och han synar med 75. Tyvärr delar vi potten då båda får 9e högstege, Blää..! Sen får jag KJs på cut off och samma snubbe betar åter upp väldigt stort. Jag går åter allin och han synar nu med 86 och vinner på floppat tvåpar :@ Jag har 200 och stoppar in utg med A6s som jag lyckas trippla upp med mot A3 och K4. Har alltså runt 800 nu, skönt.

Jag står över en hand, KJ. Det är tur det när Den tomten går allin efter en raise med 42off och vinner potten mot QJ. Det värsta av allt är att han skriver sedan i chatten,
"you're not suppose to call with QJ" haha xD vilken snubbe asså. Han har nu runt 4k och betar åter igen stort och jag ställer in med A10 och dubblar upp mot hans A8. 1.5k marker nu :)

Då får jag KK! :D En kille med 2k i stacken ställer in och jag ställer så klart också och även Tomten vill va med och leka med sin A9s. Första killen hade AK. bordet kom 10 10 5 5 3. Jag vinner huvudpotten på 4k och de andra fick dela på sidopotten. Vi är nu 4kvar och snart två kvar då tomten lyckas klonka ut båda två i samma hand. Så äntligen HU. Nu blir den galna allinfisken tajt :O han lägger t.o.m händer på knappen. Jag lyckas dubbla upp och komma chip men losa sen igen mot AJ med min QJ och va igen short. Sen stoppa jag med 3k på knappen med K5s och fick syn av han med 76 och så klart kommer det en 7a på rivern men jag är ändå rätt nöjd med andra platsen för jag brukar ha svårt att spela mot sugerfiskar. Illa nog vann den sämsta av alla spelare på bordet. Poker är då inte rättvist.

Nu ska jag äta lite, jag skriver nog mer senare ikväll eller imorrn.

Oar - Crazy game of poker

Poker is an hard way to an easy living

Äntligen en pluskväll igen :)

Det kändes bra att vinna igen :) Det började med en 2.50$ SnG som jag tog hem. Jag märkte att mitt bord var väldigt fiskigt, så jag tänkte spela jukka-tajt poker. Men så får jag AA redan i 3e handen och höjer till 120 efter en limpare i mittenposition. Killen bakom mig och limparen synar.
Flopp: 5d 6 d Qc. Limparn checkar och jag betar 75% pott. Killen bakom mig ställer och så gör även limparen (?).. men tillslut synar jag. De har Q7 och 88 och till min förvåning står mina ess och jag vinner en 3k pott :) Niice start. Jag ligger runt 3k ett bra tag då jag stjäl lite blinds och så. Snart är vi 3kvar och en tomte har då 6.1k och jag ligger då tvåa i chips med 2.5k. Tomten med 6k låter shortstacken dubbla upp 2 ggr och nu är jag helt plötsligt den med minst marker. Men Tomten klantar sig och vi är nu Headsup. Jag har knappt nån read på min Fi. Jag ställer iaf in med KJs på knappen och han synar med 59s (!) Jag dubblar och är nu chippo. Sen får jag K10s och limpar och han ställer jag synar och vinner då han inte drar ut mig med J10off :) Äntligen en liten vinst(12.50$) i nätpoker igen! Kanske vändpunkten? :)

Nog om nätpokern. Både jag och Dan hade rätt tråkigt igår så vi tänkte förgylla tillvaron med lite HU poker :).. Jag kände mig riktig på G och revanchsugen! Gick bra? jo det gjorde det allt! :)
Första omgången. Jag får Q10(Dans favvohand) på BB jag checkar efter Dans Limp. Floppen ger mig öppetstegdrag med en Kung och en knekt på bordet. Även en femma låg där. Jag betar ut 25 i 20potten. Dan synar, betyder ABSOLUT ingenting :P Turn: 5. Jag betar nu 55 och Dan synar på nytt. Nu kanske han har nått, en knekt.. ess högt.. kanske t.o.m en femma. River : 4. Jag ger upp potten och klencheckar. Dan tar nu fram mycket marker och betar 250(!) i 190potten. Nu blir jag fundersam och nära på att göra en Crazycall med bara Dam högt. Men Dan känner mig väl så han skulle även kunna göra detta spel med en 5a. Jag leker lite med mina marker och muckar sen handen och säger att jag tror han har en 5a. Han kollar på mig som om jag vore dum i huvudet och nu VET jag att han hade en femma :) I'm soo good. Han nekar det länge men tillslut erkänner han sin 57a! Såna reads är bra för självförtroendet! Jag losade en rätt fin pott men skitsamma när självförtroendet fick sig en kick. Självförtroende är ett måste för bra poker.

Lite senare får jag 77, återigen på BB och synar Dans bet. Jag funderade på att höja honom men Dan synar gärna i position med skräp(76off) så ingen bra idé. Nu säger Dan: K10 kanske? och floppen kommer just en Kung och en 5a och en 3a, båda i hjärter. Jag betar ut 55 och Dan synar.
Turn: den underbara 7an. Jag stekbetar 75 och Dan slår nu om till 300. Jag ställer givetvis in mina marker och Dan synar med A7 och jag är nu storchip. Konstigt syn av honom. Matchen avgjordes sedan när jag får 22 på BB och slår om Dans standard höjning(55) til 175, han synar.
Floppen ger mig ytterligaren en triss och jag betar ut 250. Dan ställer och jag blixtsynar givetvis. Han hoppas förmodligen att jag har två överkort då han skamset viker upp 43s för mellanpar xD. Jag ska inte kritisera honom men vad sjutton håller han på med..? :P Men åå andra sidan föredrar jag att spela mot honom då han spelar så där :P så snääälla Dan, sluta inte :)

Ny omgång. Jag börjar bra och kör nån fin bluff och hamnar tidigt chip. Dan limpar på knappen och jag knackar ner med J4off. Flopp: 10 6 2 och det blir rundcheck. Turn: 4 och Dan betar 55. Jag synar och hoppas på mina outs. River J. Dan ställer in sina sista 300 och jag blixtsynar och vinner mot hans 104. Sorry Dan, min tur att han lite tur :)

Ny omgång. Dan höjer till 35 pre. Blinds 10/20. Jag synar med J7off. Flopp: J K 5 och två hjärter. Jag betar 55, och Dan slår snabbt om till 200. Jag synar. Nu är det en stor pott. Turn: 9 och båda checkar. River 8. Jag betar 400 och han säger att han måste lägga sig. Fin pott till mig :) Sedan dubblar Dan upp när jag får 92 och synar han höjning preflopp. Floppen kommer 3 7 9 och jag tror jag har honom. Jag checkar och Dan betar snabbt ut 75. Lite överbet och så snabb reaktion tyder på dålig hand. Turn: 8 och nu ställer jag honom. Han synar med turnad stege.. SURT men men,

Sen avgjordes det när jag får 78off och limpar. Flopp : 7 7 J och rundcheck. Turn : Q och Dan betar 50. Jag synar bara så klart och på rivern kommer en 9a. Dan betar nu 125, ganska liten bet men jag ställer ändå in och han synar med knekten. Jag vann igen :)

Ny omgång. Dealers choice. Jag får 345off och limpar i crazyn. Flopp : A 5 7 med två hjärter, rundcheck, Turn: 4. Jag checkraisar till 75 som Dan synar. River: 10. Jag checkar, Dan betar 150 som jag synar. Han har 23 för stegen och vinner en fin pott. Vi är ändå ganska lika i chips.

Sen bestämmer sig Dan för att spela en texas och jag plockar nu upp QQ :). Han höjer till 35. Jag slår om med 80 till och han höjer ytterligare 200. Jag Ställer och och han fundear nu ett tag innan han säger : " okej, jag har troligen två fria, du har nog 10 10" Han har AJs och jag har drygt 68% chans att vinna potten och ha en megachans på omgången. Men icke då. På floppen kommer inte bara Ett ess utan tvåå :@ Blev aningen tilt och beslöt mig för att inte spela mer ikväll efter Dans Tomte-syn. Asså han hoppades att han hade 50% annars låg han stor under. Han ville alltså hellre singla slant om matchen än att spela poker. Shit va han måste frukta mig. Om han tycker som bäst 50/50 är bra mot mig så. Jag skulle ju lika väl kunna haft AK, AQ och då han han också legat stort under. I mitt tycke är hans fold kanske självklar. Men vad kan jag om poker..?

Finger eleven - One thing

Why do we fall? To learn how to pick ourself up

måndag 25 juni 2007

Some night it's not meant to be

Hallo min nya blogg, igår blev inte en särskilt lyckad pokerafton. Jag tyckte jag spelade bra men ibland går det bara inte. Jag var väl lite halt efter midsommarn och allt. Jag var faktiskt vaken 39h i sträck natten före och kände mig väl inte allför pokersugen men inte kan man tacka nej till lite headsup poker :)

Så jag tog moppen min och drog iväg till Dan. Väl framme hos Dan så kallpratade vi lite med Lisa och Linnea innan vi satte igång med spelet. Med en startstack på 1k och öppningsblinds 5/10 var det deep stacked no limit texas hold'em som gällde. My favorite game :)

Spelet började bra för min del och jag tog en knapp ledning till en början innan en hemskt pott utspelade sig. Jag fick 2-3offsuit på BB som jag checkade ner efter hans limp. Floppen gav mig bottenpar och det blev rundcheck. På turn kommer en till 2a och mitt "moneycard" har precis fallit på bordet (trodde jag iaf). Men det visade vara lekens värsta kort för min del då det vid showdown visades sig att han hade en K2 som han så fint slowrollade =/ och jag var nu riktigt short. Men jag kämpade mig tillbaka och var tillbaka på ca 600 chips när jag får 33 och vi hamnar allin preflopp och jag losar, så klart coinflipen då ett ess kommer på floppen.

Ny omgång. Nu böljar spelet mycket fram och tillbaka och både jag och Dan lirar bra poker. Minns ärligt talat inte så mycket av den här omgången men iaf när blindsen ökat blir vi allin preflopp. Jag har 55 men oturligt nog har han sexorna som står sig.

Ny omgång. Det blev en kort match, varade endast några minuter. Jag fick AJ på knappen och limpade "bara" då han slog upp och jag synade återigen. Floppen gav mig underbara topp-tvåpar och jag slowspelar de så gott jag kan. På Turn checkhöjer jag och visar min styrka på handen men han fortsätter att syna. Jag blir fundersam och man turligt nog har ett floppat set. Rivern kommer en Dam då han blixtställer. Jag synar rätt snabbt och matchen är över. Han gjorde en psykopat bluff Q7 som inte gick hem. A la tony-style :P

Ny omgång och jag plockar upp JQoff på BB och Dan slår om vanligt upp till 35 med blinds 5/10. Jag bestämmer mig för att slå om till 80 fastän jag har en stark hand behöver den träff och trivs bäst i små flervägspotter. Dan synar och floppen kommer 9 6 9 och jag fortsättningsbetar nästan pottstorlek och han steker i några sekunder innan han synar. I det här läget tror jag på 9a eller två överkort. Turn kommer J. Jag betar nu 200 in i en 350 pott. Dan steksynar. River en 2a och jag skakar lite på huvudet och sedan checkar för att framkalla en bluff och jag tror jag lyckas då jag får höra en underbara orden; Allin. Jag ska precis till att syna då jag tittar upp på Dan och märker något i hans ansiktsintryck. Det får mig att börja tänka, kanske är det han som trappar mig och sitter i själva verket på den där äckliga 9an. Jag steker och steker och tillslut när jag kommit fram till att han inte har 9an synar jag och vänder upp knekten och han säger plötsligt : vad har du för kicker? jag visste då att de var kört. Han hade AJ och vann en väldigt avgörande pott. Bara någon pott senare stoppar jag in pre med K9 väl medveten om att jag ligger under mot hans dåligt ess. Men jag måste chansa för att få ihop lite chips. Hans Ess står och jag losar.

Nu byter vi till Dealers choice och vi kör nästan bara Crazy pineapple som är en lite galen variant av texas och pott limit Omaha. Jag losar tidigt en pott i Crazyn då jag får A79. Jag slår upp och Dan synar. Flopp : 7 k 4 med ruter. Vi slänger båda varsit kort och jag slänger så klart 9an. Dan betar nu 150 i en 90 pott (?!) Det skriker svaghet och jag synar. Turn kommer en 5a och det blir nu rundcheck. Jag är nu 99% säker på att jag har honom. Rivern kommer klöver Q och Dan betar 250. Han ser ruskigt rädd ut och jag synar. Han vänder upp Q8ruter för missat färgdrag men par i damer på rivern. Jag muckar surt mina kort efter min bra läsning..

Jag är nu i stort underläge men lyckas ta mig tillbaka ganska bra innan den här handen inträffar. Vi spelar återigen Crazy och jag plockar upp A8sQ och jag höjer 4BB och Dan synar. Floppen kommer A84 regnbåge, riktigt nice men Dan ser riktigt svag ut så jag checkar efter honom. På turn kommer hjärter 10. Han checkar igen och nu kan jag inte slowspela mer pga av både färg och steg möjligheter började komma. Jag betar pott och han ser sugen ut på att höja men tillslut synar han bara. Rivern kommer klöver 6 och bordet ser nu ut som följade: A 8s 4 10s 6
Helt plötsligt betar Dan ut 175 och jag får mig en funderare. Jag kmmer fram till att han har ett missat drag och bara vill köpa potten. Så med den här readen borde jag bara syna men girig som jag är slår jag om till 200. Han ställer nu och jag är comittad. Kan inte lägga topp tvåpar HU med de pottoddsen. Han klonkade så klart in stegen på rivern och var helt tom på flopp men fick straightflushdrag på turn med sin 79hjärter.

Jag börjar nu känna lite av tilten men som tur är får jag en monsterhand i nästföljande Omahagiv. AsAJs9 som jag slår om Dan öppningsbet med. Eftersom vi spela pottlimit så är båda våra betar begränsade. Floppen kommer J93 regnbåge. Det ligger 200 i potten och jag har 300 framför mig. Jag betar 150 och han ställer jag är båda comittad och har förmodligen bäst hand så jag synar gladeligen. han har QQ108 för lägre överpar och öppetstegdrag och jag lyfter inte ens på ögonbrynen då klöver 7 faller hårt på turn. Jag blir inte förvånad längre, dan är helt enkelt bäst på suckouts.

En sista omgång då. Jag är nu halvtiltad och klockan är över tolvslaget. Det blev en ganska lång omgång som jag tillslut också losade. Det började med att jag limpade med J36s och floppen kommer 3 4 10 och jag betar efter hans check men han synar. Turn J och mitt underbara tvåpar sitter. Här vill jag beta men checkar istället, vill locka med honom till rivern som kommer spader ess. Han checkar återing och jag värdebetar drygt halvpott och han slår nu om mig (?) Jag måste ju syna och gör ett cryning call och han visar A4 för högretvåpar... suck!
Nu bestämmer jag mig för att byta spelstil och inte slowspela nå mer. Det går bra och jag kommer tillbaka i matchen och vi är nästan lika. Då får jag 577s6s på BB och slår om Dans höjning till 80. Han synar. Floppen kommer nu som rena drömmen efter en sådan höjning. J 7 2. Jag pottar och han synar. Det ligger nu uppåt 600 i potten av 2k totalt i spel. Turn kommer en 10. Jag halvpottar och han ställer jag gör ett till crying call och hoppas att han inte har 98 men så klart har han det men jag har fortfarande vinstkort. Tyvärr kom inget på rivern och jag losade.

Alltså ingen lyckad sektion poker. Många syner där jag innerst inne visste att jag var slagen men vad ska man göra då när man har topp tvåpar och bordet ger EN stegmöjlighet på rivern.. Jag har inte förmågan och självförtroendet att göra dom nu märker jag. Jag har varit urform men börjar komma tillbaka. Bara man kunde få liite average-tur så :) men det kommer väl!

Hade bra nu allihopa så återkommer jag med fler händer och analyser senare. Får se om det blir nå nätlir ikväll, Adam och Lin ville ju se på film så det är väl så det blir! Ta hand om er, bless!

Fall out boy - Nobody puts baby in the corner

Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ, Matt 16:26