fredag 31 juli 2009

Jag ska flytta!

Efter ett par dagar med bloggtorka (där jag mest grindat, mer om det senare) har jag nu äntligen något att berätta igen. Den första september flyttar jag hemifrån till en egen liten lya i Hallstahammar! :)

Har velat flytta hemifrån i närmare två år nu och äntligen är det dags. Idag var jag och kollade på lägenheten och direkt efteråt tackade jag "ja". Det är en etta på svevringevägen och jag tror jag kommer trivas bra där. Ett rum, kokvrå, klädkammre och ett sprillans nytt badrum kommer mitt nya hem bestå av. Alldeles lagom som första place imo :)

Förövrigt har jag idag bestämt mig för att bli minimalist! Efter nattens grind på klubben kom jag hem kl 7 imorse och åt lite gröt innan jag följde med pappa och hjälpte en familj i Ransta utanför munktorp att flytta till Västerås. O herre Gud vad mycket grejer de hade! Kändes som värsta mulle-meck klubben. "Det finns inge skrot, allt är bara moliokser och molliänger som kan användas på nya sätt"

När de förra året flyttade ner från Ångermanland och hit var de tvunga att använda en hel långtradare med flak och allt för att få plats med allting, och detta på en familj av fyra medlemmar. Sick var ordet.

För den som undrade när jag sov senaste dygnet så nappa jag dryga timmen nyss. Längtar tillbaka till sängen men ska försöka hålla mig till efter Haga ikväll. Good bye :)

Linkin park - New divide

söndag 26 juli 2009

Finalbord

Gårdagens bigstack på klubben började helt okej. 44 spelare var med och jag hamnade på ett bra bord och första timmarna byggde jag stack sakta men säkert. Startstacken var 25k i andra paus hade jag fördubblat den utan någon speciell hand och allt kändes finfint. Men så kommer två nya spelare till bordet då två fiskar slås ut nästan samtidigt, mörkarna ökar och jag tappar lite chips då jag är väldigt kortkall. Hittar en AK i ett squeezläge men får ingen action.

Sedan pendlar jag mellan 30-40k länge som då är lite under average. Alla mina moves under den här perioden gick helt åt pipan. Antingen berodde det på att hela bordet bestod av bra spelare och läste sönder mig. Eller så sprang jag in i händer helt enkelt. Kallt var det i alla fall.

Med 14 spelare kvar fick jag byta bord för första gången i turren. Den riggen funkade direkt då jag hittade KQklöver och ställde in mina sina 10bb. Blinds var 1500/3000/500 och jag fick 2 syn. 4 4 2 på två klöver på flopp och mitt hop levde. Turn K och river K och jag tripplade upp till average stack på 90k.

Gled in på finalbordet med samma stack (fast då var avg 110k) och blinds är 2500/5000/500 då jag hittar 77 på knappen. Alla lägger till Pommes som höjer till 15k med 100 bakom. Jag funderar inte länge utan ställer in mina 16bb. Han synar rätt snabbt och vänder upp AK off. Potten är för platsen som chiptvåa om jag vinner och chipetta om Pommes vinner. Dealer Tobbe dödar dock mig direkt med ett A på flopp och jag åker ut tre platser före pengarna efter 10 timmars pokerspelande.. kul. Men jag ångrar inte handen jag åkte i. Den är nästintill automatisk i det läget va?

En hand som jag däremot ångrar hur jag spelade var när det återstod 12 spelare i turneringen. Blinds 2/4k med ante och jag har min 80k stack. Pekka (80-90k) höjer i tidig position till 11k och jag hittar AA i sen. Här har jag tre alternativ. Jag kan:

1. Ställa in och reppa AK
2. Kallsyna med risk att trappa mig själv.
3. Återhöja och ta potten som den är.

Självklart väljer jag det absolut sämsta med att reraisa och får se Rami vika QQ bakom mig på bb och Pekka folda sin Ax. TILT... Hade jag bara kallsynat som jag tänkte göra först hade jag dubblat upp där och då till en bra stack. Istället gick det som det gick. En sista anledning till att kallsyna var att Pommes satt på sb och alla vet ju hur mycket han älskar att squeeeza ;)

Aja, man lär så länge man lever. Adjö för nu.

Nickelback - Something in your mouth

torsdag 23 juli 2009

Dagens video

Klockren låt med lika sann text :)

onsdag 22 juli 2009

Spotify

Så har man äntligen fått en invite och känner mig inte längre som någon olaglig utomjording som tvingas tanka musik eller söka sönder på youtube efter videos som inte är covers. Tackar gör jag min vän superhajen, ex mensamedlemmen och megaateisten Lordspace för det. God bless you!

Simon & Garfunkel - Bridge over troubled water

måndag 20 juli 2009

Regn

Det har regnat precis hela natten och det är huvud anledningen till varför jag fortfarande är på klubben. Jag sitter här med fyra facebook fiskar och är trött, hungrig och har lite ont i huvudet. Jag orkar inte åka hem och bli helt dyngblöt innan jag är hemma. Har för lite kläder med mig så kommer dessutom typ frysa ihjäl om jag drar ut och åker nu.

Men snart upphör nog skyfallet och man får lust nog att åka hem och sova i min sköna säng, under mitt sköna täcke, på min sköna kudde. Gnatt

Papa Roach - Hollywood

söndag 19 juli 2009

Veckan som gått

Lördag: väcktes 8 på morgonen efter ca 6 timmars sömn. Följde med päronen till Stockholm där jag spenderade dagen väntandes på att Älsklingen skulle komma hem från sin fjällsvandring. När jag satt där i soffan och väntade, käkade minipizzor och såg en massa Life of Ryan avsnitt på MTV, erbjöd hennes bror Sebastian mig att följa med på en fisketur med han och hans kompis Micke. Why not, tänkte jag och vi packade grejerna och gav oss ut på en promenad till fiskestället. Den promenaden varade längre än väntat och det tog nästan en timme för oss att hitta rätt. Eller rätt och rätt. Efter bara en timmes fiskning (även fast det räckte för mig, jag är ingen vidare torsk på det direkt) blev vi mer eller mindre bortkörda från stället var vi på. En ganska argsint dobberman med familj påstod att vi gått på deras privata mark, att stigen som lett oss till platsen var deras. Bull shit, staten fixar vägarna till i stortsett alla sommarhus och eftersom vi betalar skatt har vi rätt att gå på den. Men vi orkade inte bråka utan tog vårt pick och pack och vandrade en annan väg därifrån. Den var längre, smalare och jag tror faktiskt inte ens de hade någon koll på var vi befann oss ett tag. Men tillslut hittade vi ut och då hade ytterligare någon timme gått. Det var då dags för mig att åka och möta upp Katta på bussterminalen i stan. 18.35 anlände hon och hennes bästis Sandra med buss från tänndalen eller vad stället hette :p De såg ut som riktiga vandrare när de kom, smutsiga från topp till tå, bärandes på varsin gigantisk ryggsäck med ett skinande organgt överdrag som verkligen utmärkte dem från resterande busspassagerare. Tågresan tillbaka var rätt flummig. De hade massor att berätta men de kom inte långt innan de avbröt varandra med något internskämt som jag inte alls tyckte var lika underhållande. Ni vet hur det är^^ Väl hemma åt vi mat och sedan sov vi gott efter den tidigare veckan med inte alltför mycket sömn.

Söndag: flickan hoppade upp tidigare än mig, precis som vanligt. Jag klev upp och åt frukost någon timme senare vid ungefär lunchtid och sen hände inte mycket. Vid tre gick vi ut på en promenad. Först gick vi förbi statoil och jag köpte Green Days senaste album, 21st century breakdown. Som förövrigt var riktigt bra. 21 Guns, Little girl och Peacemaker är några favoritlåtar bland många. Efter det gick vi till krysset och hyrde film. Det fick bli Seven Pounds igen, jag ville att Katta skulle se den. Godis köpte vi också som vi sedan gick hem och smällde i oss till rullen. Katta tyckte också den var bra, hon var bara förvirrad över slutet. Var det bra eller dåligt?

Måndag: planen för dagen var att vara i Kungsträdgården kl 14 och möta upp Marvin, en kompis vi lärde känna under voice08 och sen dess inte träffat. Någon minut över 2 var vi i Kungsan och på en bänk satt han och väntade på oss. Vi kände igen honom även om han för dagen måste förstört rösten på någon sätt, för det lät ungefär som han var i målbrottet. Eller kan han ha varit det? Går det när man är 23? xD Vi pratade i alla fall en massa och traskade runt i rätt många affärer, runt stan och genom gamla stan. Det var en rätt så trevlig eftermiddag och vem vet när vi får träffa honom igen. Voice09 missar vi i alla fall på grund av eller tack vare Tunisien :) När vi kom hem från stan var vi vråkhungriga och typ det enda vi hittade i matväg som Katta inte tröttnat på var bogfläsk. Vi slog i vår kokbok på fläsk och då fick vi en idé att göra fläskrulader med äppelfyllning med ris och basilica bearnésås. Det var gott och vi kände och lyckade och glada när vi några timmar senare la oss på kudden.

Tisdag: under måndagen lyckades jag övertalas att följa på allsång på skansen. Men jag visste inte då vad jag lovade. Allt jag visste om tisdagens avsnitt var att Alexander Rybak skulle vara där, mer visste jag inte när jag sa ja. Detta var på tågresan hem och väl tillbaka i Kattas hus kollade vi upp övriga artister och hur mycket inträdet kostade. Övriga var bland andra Lars Kristerz, Anna bok, Bettan och Sthlms gosskör... Enda behållningen skulle bli fotbollsbloggaren Marcus Birro och även soulsjungande Pauline som i alla fall hade en riktigt bra röst. Inträdet var 120kr och vi kom dit ca halv 6, precis lagom till genrepet skulle börja, så jag fick alltså genomlida allt inte mindre än två gånger med en massa dansband och allt! Tur var väl att jag var med älskligen och att solen sken, för annars hade jag nog dött. Vi stod där drygt 4 timmar och sista timmen räknade jag sekunder xD Började vid sådär 250 000 men rätt snabbt tystades jag av Kattas händer :p haha. Det var ändå en helt okej upplevelse måste jag erkänna. Inget jag skulle vilja göra om imorgon direkt men det bästa av allt var massagen jag fick av älskligen när vi kom hem. Även fast vi stördes mitt i massagen, lite före 02 av att någon ringde på dörrn. Vi låg på övervåningen och var själva i huset då det hördes en signal och sedan inge mer. Skummt var det och ännu har vi ingen aning om vem som plinga på :p

Onsdag: detta var dagen då vi besökte Knivsta och min farbror med kusin. Vi kom dit runt 4 snåret och tog 22.04 tåget hem igen. Det var trevligt och vi grillade åt en massa gott. Särskilt fastnade jag för en sås med äppel och curry i. Den var verkligen mums till det grillade köttet :M Till efterrätt åt vi glass, jordgubbar och grädde och vi, i alla fall jag, kände mig rätt tjock när vi tog pendeltåget enda från Märsta och hem. Den stannade femtielva gånger men den dryga timmen gick rätt snabbt ändå. Det var rätt tomt på tåget, så under nästan hela resa tog jag och Katta upp dubbla platser. Hon låg i mitt knä och jag hade fötterna på sätet mittemot. Maximal mysighet man kan ha på ett pendeltåg tror jag :)

Torsdag: som en liten födelsedagspresent till hennes far hade Kattat fixat med en utflykt till Tyresta national park för oss alla och då var det en guidad tur i en riktigt gammal urskog som gällde. Vi var de enda som ville gå på turen den dagen så vi fick en privat guidning av en mycket trevlig, passionerad och kunnig kvinna och totalt var vi ute i skogen två timmar. Det var ganska intressant att lära om allt mellan jordmån och trädtoppar, fåglar, insekter, blommor, djur, historia med mera. Men sista halvtimmen tröttnade jag rejält och min mage började skrika efter fika. Suget mättades av några snabbhavrekakor och saftglas senare. Vi lämnade så en av Sveriges finaste nationalparker och for hem och åt riktigt husmanskost, bruna bönor med fläsk. Sedan stundade våra sista timmar ihop för den här gången och vid 22.30 tog jag bussen (som förövrigt var fullproppad. Vem kunde tro det så sent på en torsdag kväll?) hem till Västerås.

Fredag: Under dagen uppdaterade jag mig computerwise, vilket tog en stund. På kvällen drog jag till Haga. Vi socialiserade, grillade, bad, sjöng, spelade fotboll, brännboll, ultimate frisbee och plump. Det var som vanligt väldigt trevligt även om jag förlorade plumpomgången med en ynka poäng... Tråkigt var också att Annie stukade foten men hon var med på allt ändå den galningen xD

Lördag: vaknade lite efter lunch och märkte att jag hade huset för mig själv. Vad gör man då? Jo, sätter på stereon på högsta volymen och rockar loss, och det var precis vad jag gjorde. Mest damp hade jag under Hoobastanks the reason album och så Green Days nya såklart. Murder City rekomenderas där vid dampande :) Jag städade under tiden vilket bidrog till en snabb och inte så noggran städning^^ Sen käka jag och drog ner till klubben där jag satte mig och grinda tillsammans med alla facebook-spel-fiskar. Satt långt in på morgonen och fick se både marker och stolar flyga på grund av att folk tiltade på FB xD Min egen pokergrind gick helt okej. Spelade typ 20 SnGs och 3st MTTs och plussa på grytorna och kom ITM 2/3 turrar, dock inget flyt när det väl gällde där. Men känner mig stark online nu också tycker mig ha hittat en riktigt skönt grind. Shorthanded superturbo SnGs på Nordicbet är det som gäller och på 5-6 sessionen har jag inte backat någon. Dessutom har jag tack vare klubben 50% rakeback på siten vilket är en fördel med :)

Skrivkramp nu. Borde sluta med mastodontinlägg... Hoppas ni orkade läsa något i alla fall. Hejdå!!

fredag 10 juli 2009

Sova?

Godmorgon alla morgonpigga. Klockan är morgon och ännu har inte huvudet landet på kudden (eller soffkanten). Men jag funderar faktiskt på att inte sova alls denna natt/morgon/dag. Anledningen är att jag nu måste vända tillbaka dygnet till normalt igen, ska ju träffa Älsklingen på lördag och efter en vecka med vandring i fjällen kommer hon nog vilja sova relativt tidigt och gå upp före 12 på dagarna, vilket jag inte alls är van vid.

Och vad är snabbaste sättet att vända dygnet på? Jo, vara vaken plus 30h och sen sova tidigt och gå upp tidigt. Så det är så jag kommer göra tror jag. Även om jag nog kommer tvingas ta en powernapp i eftermiddag efter man har dammsugit huset..

Förövrigt saknar jag mitt hjärta massor och det ska bli rätt skönt med pokerfritt ett par dagar. Ciao :)

torsdag 9 juli 2009

Seven Pounds

Nu var det en veckan sedan jag skrev något sist i denna lilla blogg och detta trots att jag inte varit utanför västmanlands gränser över huvud taget. Men i ärlighetens namn har jag knappt varit hemma något heller. Däremot har jag har hängt med Dan en hel del, shoppat, hunnit träffa Jukka för första gången på en evighet och såklart spelat poker.

Detta har dessutom gjorts på fel sida av dygnet, anser nog många. Jag har gått och lagt mig mellan 06-09 på morgon 7 dagar i sträck och sedan sovit till 14-16 på dagen. Mycket fin dygnsrytm med andra ord ;)

Med undantag från igår då jag inte spelade någonting alls utan istället spenderade kvällen hemma hos syrran tillsammans med resten av oss syskon. Det var mycket trevligt och först käka vi kinamat och pratade en massa innan jag och äldsta brorsan drog iväg och hyrde Seven Pounds. Och vilken guldrulle det var. Kan förstå nu varför Jenny tjatat på mig att se den. Will Smith visar återigen vilken grym skådespelare han är och detta i en mycket spännande, intressant, frustrerande och vacker dramatisering från i år.

Efter filmen undrade vi mest över filmens titel. Men en facebook-grupp gav oss "svaret" och efter det åkte vi hem. Det hade åskat och blixtrat under kvällen och vädret var fortsatt ostabilt, så jag hade ingen lust att slå igång datorn så därför gick jag och la mig kl 1(!) och väcktes sedan 13 timmar senare av brorsan som kom in med gitarren och sjöng "åh åh vad det är skönt och va naken.." Naken var han självklart inte, men vaknade, det gjorde jag i alla fall :p

Pokern har gått upp och ner. Men mest upp (såklart). Det började med att jag plussade tre inköp på 5/5kr på klubben i lördags med bra spel och lite fina träffar. För att sedan backa lika många inköp hemma hos Lundis på en mycket lägre nivå, 0.50/1kr med bra kort men iskalla floppar.

Sedan blev det en SnG natt hemma hos Dan i måndags där vi var 4 pers och jag kom ITM 6/8 grytor men lyckades gå miniback ändå på grund av att jag förlorade 5 raka heads up... varav fyra mot Sivén som hade tur och, måste jag erkänna, spelade ut mig :/ En schnitzel, 3 timmars eftermiddagsnapp och så var man på't igen. Den här gången 100krs grytor på klubben. En vinst och en andra plats så var man nästan even från i söndags. Gött.

Nu är ni lite mer uppdaterade om mitt nuvarande liv i alla fall. Adios :)

onsdag 8 juli 2009

torsdag 2 juli 2009

De senaste dygnen

Transformers i tisdags var mycket bra! Nu ska jag bara se ettan, den sägs dessutom vara bättre :)

När jag kom hem den natten började jag raila Erik123 på finalbordet i WSOP event 49, 50k HORSE, proffsens VM. Samtidigt blev jag sugen på lite andra spel än NLH, så jag testade lite 8-game SnGs på stars och gick faktiskt plus på det, trots min oerhört ringa erfarenhet i stud spelen :p

Jag somnade i alla fall i dinnerbreaket vid 5 med 6 spelare kvar och vaknade sedan vid 11 av att jag drypte av svett.. Gick upp och såg Erik åka ut på en tredjeplats och inkassera drygt 500k. Helt okej summa men jag tyckte han var den bästa med 3 kvar och förtjänade bracelet och 1.2M$ i vinst ;)

Sedan gjorde jag mat åt familjen och efter lite chili con carne a la mig, åkte jag till Hallsta och Annie där vi träffades hela gänget och käkade pizza, spelade ulitmate frisbee och kollade på Ironman. Det var riktigt roligt alltihop men vid 1 snåret var det dags att välkomna Dan hem från Danmark (läs skåne) och jag pös över till honom.

Jag grindade vidare med 8-games SnGs och lite små MTTs men hade fortsatt motrigg på skitsidan och Dan fick ta över och spela lite PLO8 på svs. Han plussade 2 inköp på 3 min och min tilt blev inte mindre..

Vi gick i alla fall en lång promenix runt Hallsta och var tillbaka hemma hos honom igen vid halv 7. Funderade på att åka hem och sova men han satte på Qvantum of Solance, vilken jag inte hade sett och fastnade. Vid 9 drog jag hem och käkade frulle innan det var dags att åka och hjälpa Tomas och syrran med att måla deras hus. Det gick fint och efter ett par timmars målande och en kebab med bröd åkte jag hem.

Jag kände mig inte trött när jag kom hem, trots att jag varit vaken 28 timmar i sträck men jag la mig ändå i närmaste säng och sedan minns jag inge mer xD Vaknade rätt nyligen, vid halv 8 och ännu vet jag inte vad kvällen/natten kommer erbjuda :)

Den som är vaken får se. Hejdå nu och hoppas ni har lite mer ordning på livet än jag har förtillfället^^