måndag 31 augusti 2009

Kall stor markerhög

Lördagens bigstackturre på klubben skulle jag lika gärna ha hoppat över. Jag åkte ut 18 plats av 28 spelare och detta utan att ha gjort någonting kändes det som. Mitt första bord var galet och det fanns marker att hämta bara man träffade något. Men min bästa träff var ett tvåpar som dog mot en rivrad hålpipa och fick åka i mucken. Med 11k kvar av startstacken på 15k var det paus och jag fick byta bord. Hittade AQs i tidig position och höjde till 1100 med blinds 200/400. Allin från Karim för 3600 till. Syn och han har AA.. Sen med 8k kvar och blindsen gått upp till 300/600, valde jag att 3-betta Allin med A7s från mörkarna efter att den ständigt höjande Gunnar höjt på cutoff. Han blixtsynar och visar även han AA.. Tajming var det ja xD

Igår kväll var jag hos Lundis och kollade på fotboll. IFK Göteborg hade lekstuga med Elfsborg och vann med 4-0 hemma på gamla ullevi, till Lundis stora tilt. Visst hejar han på änglarna men han hade bettat 20kr på en 3-0 vinst, vilket hade inneburit 700kr för honom. Men Hyséns mål i den 88:e minuten förstörde hans fest och i det efter följande cashgamet satt han mest och muttrade och klagade över dåliga kort. Men så, ett par timmar in i spelet, kommer handen.

Han höjer UTG till 4, Sirre slår om till 15 och jag kollar ner på AK off suit på small blind. Jag höjer rejält för att visa att jag vill ha Allin eller fold mot mig, till 46kr. Bakom mig sitter Rickard och går Allin mörkt för 40 spänn. Lundis säger Allin, 110kr till. Sirre klagar och trycker sen in resten av sina marker. Jag sätter ingen på AA eller KK och får då klart rätt odds för syn och synar. Rickard vinner hela potten då hans T2 off blir till tvåpar på turn och Lundis tar den större sidopotten med QQ då varken jag eller Sirre träffar med AK.

Därefter har jag 6kr kvar som jag lyckas dubbla och dubbla och dubbla och slutar kvällen, en kvart senare än den stora handen, bara miniback. Rätt skönt.

Nu är jag hos Tomas och grindar. Går fortsatt kallt och jag hinner nog inte över 250€ innan september börjar. Men är lugnt. Tomas går förövrigt sjukt bra och jag är glad att han för första gången i sitt liv plussar på poker :) Bye now!

Limp Bizkit - Behind blue eyes

torsdag 27 augusti 2009

Dagens tips

Sök på "piratresan" på youtube och följa mina vänners galna äventyr i mellansverige :)

Ikväll ska jag träffa svampen, matten och rosen. Först tänkte vi käka ute och sedan spela kort och biljard resten av kvällen. Blir nog nice. Ciao!

Relient K - The pirates who don't do anything

onsdag 26 augusti 2009

Inflyttning pågår

Söndagens GP blev en kortvarig historia, då jag spelade tight i 40 min innan jag försökte mig på ett djärv/tok bluff. Jag återhöjde preflop, betta flop och gick Allin på turn med ingenting på 7-högt bord. Min motståndare funderade en lång stund innan han synade med QQ då han verkligen var orolig att jag hade AA/KK som jag representerade. Han hade nog vikt om han haft vad jag satte honom på, dvs ett mellanpocket 88-JJ.

Anyway, på kvällen sen blev det cashgame hos Lundis därför att både han och Sivén tog sig topp 3 i turren men de stupade tyvärr på målsnöret. Cashgamet gick i alla fall bra för mig, jag vann ihop turneringsinköpet och lite till.

Mellan de båda pokersessionerna hann jag, med hjälp av far och mor flytta in en del möbler i lägenheten. Bland annat finns nu tvn, soffan, mattan, soffbordet, köksbordet och lite stolar där uppe. Av det som är jobbigt att bära upp, stora saker, återstår nu endast min säng, en liten byrå och frysen som jag tänkte ha stående i klädkammaren :p Sen måste jag även införskaffa mig en tv-bänk den kommande veckan. Sen kan jag flytta in! Jag blir glad av den tanken :)

Nu väntar sängen. Gnatt

lördag 22 augusti 2009

Tillbaka i Sverige!

Så var man hemma igen i ett svalt sensommar Sverige och längtar redan tillbaka till hettan i Afrika. Jag och Katta hade en underbar vecka i Tunisien där vi såklart badade och solade en massa.

Men vi har även ridit kamel, åsna och dromedar, åkt piratbåt, sett fakirshower och en lasershow, gått långa promenader, prutat till oss munkar (sånna som man äter), ätit god mat (både inhemsk och annan), sett filmer med arabisk undertext, shoppat, spelat schizofrenplump och gurka, åkt taxi för 3kr/km, blivit lurade av vänliga och övertrevliga tunisier och mycket mer! En utförligare beskrivning kommer nog senare i veckan, om jag bara orkar :)

Måste sova nu. Är GP-premiär på klubben imorgon vid 1. Godnatt!

lördag 8 augusti 2009

Grind @ Tomas place

Efter ännu en lyckad beachvolley omgång sitter jag nu hos Tomas och spelar. Kvällen har börjat rätt kallt.

Med 600 pers kvar i en 5 dollars shorthanded turre på stars med 300 ITM fick jag in degen preflop med KK vs QQ för en 3 ggr avg pott. Flopp kom dock AJQ och jag var nere på 15bb. Jobbade upp mig till ca 5k när UTG höjer till 600. Hijack synar och jag ställer. UTG viker men den andra fisken hittar syn för nästan hela stacken med KJ off suit. Pott för lite över average men K på flopp och jag är ute...

Nu blir det SnG-grind på Nordicbet istället. Har precis gått upp i nivå där från 2.75€ till 5.50€. På 200 st grytor på den lägre nivå plussade jag drygt 100€. Även den här nivån har börjat bra. Plus 20€ på typ 30 spel. Det jag spelar är super turbo 5-manna där 3:an får insatsen tillbaka. Nötgrind it is :)

Nu ska värmas fryspizza och sedan tänkte jag hitta lite medrigg på NB. C ya!

fredag 7 augusti 2009

En vecka kvar

Om en vecka väntar en helt ny värld för darling och mig. Se bara på bilden nedan. Längtar!


I helgen var Katta här ett par dagar. Hon kom direkt från ett scoutlägret och hade ingenstans att sova :p Vi tog det riktigt lugnt och njöt av vädret större delen av tiden. Jag visade henne också min tomma lägenhet, vi tog en tur till strömsholm och käka glass och så började vi även att lägga ett 1000-bitars pussel :p haha

Sen dess har jag spelat en del beachvolley för det är grymt kul! Ska även göra det snart, innan det sen blir supergrind hemma hos Tomas :)

Byebye

torsdag 6 augusti 2009

My worst enemies II

Inte nog med att de vill suga mitt blod, de anländer också allt som oftast i flock och lämnar min kropp full av kliande köttsår, vilka kan ta veckor att läka för en med dåligt läkkött som mig. Och tro mig, de är inte det minsta sexiga...

Men hur kommer det sig att dessa moskiter söker sig till just mig? Jag som hatar de mest av alla? Enligt en norsk dokumentärfilm jag råkade snubba in på, på SVT för ett par dagar sen, om just dessa parasiter, så vet man idag fyra anledningar, varav den femte är lite osäker, varför de föredrar vissa hudar före andra. Med hjälp av håren på sina antenner kan de lokalisera sitt byte genom följande:

1. Koldioxid.
2. Mjölksyra.
3. Svarta kläder.
4. Sexualferomoner (signalämnen på kroppen som utlöses när vi blir upphetsade..)
5. Alkohol.

Jag fattar fortfarande inte varför de gillar mig så mycket... Men i fortsättningen ska jag alltid ha på mig vita kläder, aldrig träna, hålla andan jämt och vara med helt oattraktiva personer! (är ju redan nykertist) :p haha lät ju kul^^

Förövrigt så är det bara honan som suger blod, var vid därför jag benämnde saken till bitch i det tidigare inlägget. Hanen då? Jo, han lever på växter och dör direkt efter befruktningen, då han gjort sitt. Vilken könsdiskriminering...

Jag hoppas ni förstår min frustration. Why can't you all die?

My worst enemies

Tänk dig att du är påväg att gå och lägga dig för natten. Klockan börjar närma sig småtimmarna och du går omkring halvnaken i köket, allmänt nöjd med dagen, längtandes efter en riktigt lång, skön och god natts sömn. Du har gjort klart allt för sängen. Det vill säga så har du ätit kvällsmackan, sett sista komediserien på 6an, borstat tänderna, släckt lampan och nu kryper du ner under lakanet (täcke är för varmt så här års), lägger huvudet på din mjuka dunkudde och tar ett djupt andetag.

Minuterna går och går och du andas tyngre och tyngre för varje gång lilla visaren träffar 12-slaget. Du är precis i insomningsfasen, halvdrömmande, när du får höra ett litet svagt surrande ljud i fjärran. Det vet så väl vad det är men orkar inte bryr dig och hoppas bara att ljudet snart försvinner. Du anstränger dig hårt för att ignorera oväsendet och för en kort stund lyckas du. Du är på väg in i drömmen igen men plötsligt kommer surrandet tillbaka och den här gången är det högre och närmare än någonsin...

Du börjar inse vad du om ett ögonblick kommer tvingas göra, vilket faktiskt kan ge dödsstraff i vissa länder. Agerande kallas många saker men mitt favoritord i sammanhanget är, på ren svenska: dräpa!

Precis som de gamla profeterna förutspått, närmar sig odjuret och precis innan den stora bitchen hinner sätta sig på ditt öra, flyger du upp ur din bekväma sovställning och jakten på den blodsugande besten har börjat. Du tänder lampan och stirrar förbrilt ut i rummet. Du ser ingenting speciellt och försöker nu lyssna efter ljudet igen med allt vad dina öron tål. Tillslut, längst bort på andra sidan rummet på en vägg, finner du tyrannen och som i en handvänding, eller ska jag säga smäll, finns bara ett svart spår av avskummet kvar, söndermosad och väl omhändertagen i din handflata. Döden är brutal och känslan underbar, för en sekund.

Men på vägen tillbaka till sängen återvänder hatet, då du plötsligt inser att du nu är klarvaken. Ännu en natt med lite sömn, piller och onödigt bokläsande påbörjas. TILTEN är total...