torsdag 6 augusti 2009

My worst enemies

Tänk dig att du är påväg att gå och lägga dig för natten. Klockan börjar närma sig småtimmarna och du går omkring halvnaken i köket, allmänt nöjd med dagen, längtandes efter en riktigt lång, skön och god natts sömn. Du har gjort klart allt för sängen. Det vill säga så har du ätit kvällsmackan, sett sista komediserien på 6an, borstat tänderna, släckt lampan och nu kryper du ner under lakanet (täcke är för varmt så här års), lägger huvudet på din mjuka dunkudde och tar ett djupt andetag.

Minuterna går och går och du andas tyngre och tyngre för varje gång lilla visaren träffar 12-slaget. Du är precis i insomningsfasen, halvdrömmande, när du får höra ett litet svagt surrande ljud i fjärran. Det vet så väl vad det är men orkar inte bryr dig och hoppas bara att ljudet snart försvinner. Du anstränger dig hårt för att ignorera oväsendet och för en kort stund lyckas du. Du är på väg in i drömmen igen men plötsligt kommer surrandet tillbaka och den här gången är det högre och närmare än någonsin...

Du börjar inse vad du om ett ögonblick kommer tvingas göra, vilket faktiskt kan ge dödsstraff i vissa länder. Agerande kallas många saker men mitt favoritord i sammanhanget är, på ren svenska: dräpa!

Precis som de gamla profeterna förutspått, närmar sig odjuret och precis innan den stora bitchen hinner sätta sig på ditt öra, flyger du upp ur din bekväma sovställning och jakten på den blodsugande besten har börjat. Du tänder lampan och stirrar förbrilt ut i rummet. Du ser ingenting speciellt och försöker nu lyssna efter ljudet igen med allt vad dina öron tål. Tillslut, längst bort på andra sidan rummet på en vägg, finner du tyrannen och som i en handvänding, eller ska jag säga smäll, finns bara ett svart spår av avskummet kvar, söndermosad och väl omhändertagen i din handflata. Döden är brutal och känslan underbar, för en sekund.

Men på vägen tillbaka till sängen återvänder hatet, då du plötsligt inser att du nu är klarvaken. Ännu en natt med lite sömn, piller och onödigt bokläsande påbörjas. TILTEN är total...

2 kommentarer:

Katta sa...

Haha fint skrivet =P Stackare som blir plågad så av de eländiga små insekterna. Själv har jag knappt sett en mygga sen jag kom hem från dig ;)

Tiltmaster sa...

Tackar^^ Åh lyllos dig.. Jag kommer direkt! ;p Men hoppas vi slipper de djuren i Afrika iaf :)