fredag 20 februari 2009

Åre, Here I come!

Så var det äntligen lov och om bara 7-8 timmar drar jag! Det ska bli så himla skoj och få åka lite bräda igen, flyga nerför backarna :)

Jag kommer hem igen på lördagkväll och innan dess blir det, som ni förstår, ingen updatering här. Men jag önskar alla ett superbra sportlov så hörs vi nästa vecka!

PEACE

torsdag 19 februari 2009

One

Imorgon har jag bara tre lektioner och sedan är det äntligen lov. Tyvärr blir jag inte av med plugget för det, utan jag fasar redan för dagarna efter lovet som jag vet kommer bli hemska, fulla med skolarbete. Men det orkar jag inte tänka på nu. Nu ser jag bara fram emot ledigheten :)

Ikväll har jag inte gjort mycket alls. Kollade lite PAD cashgame en stund innan jag började pilla bland min musik. Jag skrollade sedan ner på bloggen och såg att jag ju har en playlist där med lite blandad musik och denna fyllde jag på och har nu 45 låtar där istället för typ 15, som det var tidigare. Jag är inte klar med listan men orkade inte mer just då. Metal (alla sorter) och lite lugnare musik planerar jag att lägga in där med. Så snart finns det nog något för alla (fast om du letar efter radiopop, dansband eller psyko trance lär du bli besviken. Jag lyssnar på lite svensk musik också men på den amerikanska hemsidan där jag gjort playlisten, finns det inge svensk musik) om ni bara använder höger pekfinger och skrollar ner lite :p

Nu ska jag tanka lite musica, så jag har lite nytt inför Åre-resan nästa vecka. Godnatt :)

onsdag 18 februari 2009

Two days

Nedräkningen fortsätter. En dag närmare ledigheten och Åre nu! Så sjukt trött på skolan och särskilt svenska är så himla tråkigt. Två stora uppgifter och en liten ska göras klart helst före lovet och jag pallar verkligen inte. Ingen lust alls men är väl bara att görat. Tips på hur man får upp motivationen mottages gladligen.

PLO-turren igår gick annars skit. Jag åkte ut som nr 2, efter Dan som tog sin första nolla på klubben (på tiden för den tomten). Jag hamnade på ett ganska aggresivt med bland andra pommes, mördarn och henke och under de första nivåerna såg jag många floppar och fick bland annat fyra AAxx, varav 3st double suited. Men vad gjorde det? Träffade ingenting alls och när jag pottade om pre så fick jag vika gång på gång efter urusla floppar. Kanske även blev utspelad någon gång av mördarn som jag måste erkänna har riktigt svårt att läsa..

Med endast 3500 kvar efter paus med blinds 200/400 letade jag efter ett läge att reraisa Allin och kanske dubbla eller trippla stacken. Handen kom då jag hittade 8762 dubbelsvitad i hjärter och klöver i en av mörkarna. Tror det var så att UTG höjde och Pommes potta om och jag ställde in. UTG synade och så även pommes. De visade idel höga kort utan par så jag hade bra chanser att trippla upp till average stack och efter floppen som kom 9 5 5, trodde jag att jag skulle lyckas men en J och K på kommande gator skickade mig ur turneringen.

Rasmus, 20 år igår, hade slagit ut Dan på en 3-outare var kvar i turren och gick bra. Vi railade honom och han tog sig till finalbordet och sedan slutade där på 3:e plats. Tyvärr missade jag upplösningen eftersom jag passade på att deala en stund men är säker på att han lirade ett stabilt och bra spel. Han får nog visa mig hur man spelar omaha-turneringar. Lite ironiskt för det var jag som visade honom och lärde honom grunderna i PLO en kväll på svenska spel. Fast å andra sidan är omaha cashgame som jag föredrar, väldigt annorlunda från samma spel i turneringar.

Aja, nu ska jag försöka hitta inspirationen till att lära mig det egna språket. Adjö

Eminem - Superman

tisdag 17 februari 2009

Three days left

Nu är jag tillbaka efter ett mindre uppehåll och helt plötsligt är det bara 3 skoldagar kvar sen är det sportlov och Åre som väntar!

I söndags läste jag ut Twiligt och igår skrev uppsats om den och det gick hyfsat. Idag hade vi oförberett prov i samhäll om Israel-Palestina konflikten och även det gick nog bra. 10 sidor på typ 2 timmar hann jag med. Resten av plugg den här veckan består mest av svenska där jag först ska läsa ut Allvarsamma leken och sen svara på en massa frågor till den. Har hittills läst en tredje del av boken och tur är nog att jag har till på onsdagen efter lovet på mig att göra skiten :p

Helgen var förövrigt helt underbar och alldeles pokerfri. I lördags var det ju alla hjärtans dag och då sov vi först länge innan vi åkte in till stan och åt asiatisk buffé för att sedan, bokstavligt talat, rulla vidare till Norra Brunn och stand up comedy club. Vi hade inte bokat bord utan vi fick ståplats under föreställningen. Det var jobbigt att stå de dryga 2 timmarna men Fritte Fritzon, Peter Wahlbeck och Lasse Karlsson skötte showen bra i alla fall. Framförallt den sistnämnde var riktigt rolig. Efteråt drog vi hem och åt varsin panna cotta med hallonkräm och det var väldigt smaskigt och en bra avslutning på en väldigt lyckad alla hjärtans dag :)

Idag fyller Razz 20 bast! Så ikvälll skjuter jag upp plugget lite och drar till Hallsta istället. Om han inte misstycker så går det dessutom en omaha-turre på klubben som jag är lite sugen på att spela. Var ju trots allt nästan 3 veckor sedan jag spelade livepoker sist, så jag måste medge att det drar lite i pokernerven^^ Byebye :)

Ben Moody ft. Anastacia - Everything Burns

torsdag 12 februari 2009

Bra kväll

Brynäs skärpte sig ikväll och förnednade serieledande Linköping med hela 6-1! Så ska det se ut grabbar! Imponerande ikväll gjorde också Foppa när han gjorde comeback i Modotröjan, match nr 200. Inte helt 100 fyllde han hela ö-vik (alla hotellrum bokade i hela stan + en full arena) av tokiga fans och han svarade med att snyggt lirka upp 1-0 målet och även bjuda på ett par geniala passningar i mitten perioden. Modo vann tillslut med 4-1 över Skellefteå.

Annan glädjande nyhet ikväll var att Ara Abrahamians protest under OS nu har gett resultat och internationella brottningsförbundet ändrar nu på sina regler! Reglerna innebär att en brottare nu direkt under matchen kan vädja till en jury, för att få ett domslut ändrat, precis som Abrahamian ville. Brottarens tränare får protestera mot hur många domslut som helst. Matcherna kommer också att övervakas av en jury som kan ändra på tveksamma beslut :)

Förövrigt blev jag ikväll nominerade till årets Rookie 2008 som en av tre spelare på klubben. Känns bra och jag har nog hyfsade chanser att vinna. I höstas spelade jag totalt 13 turneringar (4 satelliter) på klubben. Resultatet var 7 st finalbord (1 sat) med 4 pengaplaceringar, vilket jag så klart är helnöjd med. Vore skoj och vinna så alla ni som någonsin suttit er fot på klubben, in och rösta på mig vettja! :)

Ojoj, det här var ju inte meningen. Nu måste jag läsa vidare. Inte hunnit mer än 15 sidor sen sist jag skrev.. Godnatt!

Dagens video

Idag försov jag mig (igen) och eftersom klassen skulle in till Västerås och mälardalens högskola vände jag mig om och sov vidare efter lite övervägande. Jag hade trots allt kunnat skyndat mig dit på moppen i -5 men jag valde att stanna hemma och läsa twilight och göra lite annat istället.

Har läst ca 60 sidor hittils och planen är läsa minst 50 till ikväll. Boken måste vara utläst på måndag och i helgen kommer jag inte ha tid att läsa något, ska ju vara med älsklingen då :)

Nu kommer bli kärleksmusik från allas vår Bob Marley tillsammans med Lauryn Hill. Passar väl bra inför helgen och allt :)

Take care!

tisdag 10 februari 2009

Sjätte raka förlusten...

Efter dagens 4-1 förlust borta mot Frölunda har nu Brynäs 6 raka matcher utan vinst och läget är krisartat. Målvakten är grym, försvaret håller men tyvärr har vi ingen som kan göra mål längre... Dessutom är powerplay spelet för oorganiserat och vi drar på oss för mycket utvisningar.

Nog för att två viktiga spelare i Micke Lind och Björn Danielsson är skadade men ändå. Brynäs är mycket bättre än de har spelat på sistone. Men det värsta är inte spelet, utan det är den allmänna inställningen i laget. Var är kämpaglöden? Hungern? Stoltheten för laget?

Nu ligger vi närmare sträcket än vi gjort på länge och det återstår bara 7 matcher, varav den första är borta mot Linköping! Dessutom verkar det som om Modo får hem Foppa och Djurgårn har en bra form vilket talar för att vi kommer missa slutspelet och kanske till och med hamna i kvalserien. Igen.. Lyckat värre!

Men men, skam den som ger sig! Än är det inte kört! Jobba nu alla Brynäsare! För laget, staden, stoltheten och alla hockey hjärtan där ute som slår för mitt kära lag :)

Nu måste jag fortsätta med studierna.. Godnatt!

Trafikantutbildning

Det är en av mina inviduellt valda kurser och den lektionen har jag tisdagmorgnar och sent på onsdagar och imorgon väntar vårt första prov. Det är alltid intressant med första provet på en kurs, man vet inte inte alls vad som förväntas av en och vad för slags prov läraren skriver men jag tänker i alla fall försöka vara väl förbredd till imorgon.

De resterande två veckorna innan sportlovet kommer förövrigt bli riktigt långa och jobbiga. Har en massa saker som ska göras vilket betyder begränsade möjligheter till grind och sen kommer det även dröja innan jag kommer kunna lira live igen eftersom alla helger är fullbokade. Finns risk att det blir mer än en månad utan att jag får känna på riktiga marker, bord och kortlekar...

Istället kommer det vara plugg, älsklingen och snowboard som kommer hålla mig upptagen den närmaste tiden. Det mesta av det lät ganska bra det med i och för sig :)

Nu till pluggandet. Ska vara en duktig pojke. Byebye

Fall out boy - The pros and cons of breathing

måndag 9 februari 2009

Not-A-Virus

Ja, så hette det äckliga viruset som förpestat min dator den senaste tiden. Men nu är jag förhoppningvis av med det efter att ha spenderat största delen av min studiedag med att fixa skiten och hoppas verkligen jag kommer att ha en fullt fungerande dator (haha inte min vi pratar om va?) ett tag framöver i alla fall :)

Helgen var annars bra. Älsklingen tog sig tid åkte och var hos mig i typ ett dygn mellan lördag och söndag kväll, vilket jag såklart uppskattade. Ser fram emot nästa helg då det bland annat är alla hjärtans dag <3

Samma helg är det ju också fredagen den 13:e. Planerar och gå under många stegar och slå sönder många speglar då, bara för att liksom^^ Hehe

Hann med lite nätpoker i helgen med. Först lite i fredags före kyrkan då jag testade på en ny grind, headsup cashgame och det var grymt kul och gick bra. Sen igår kväll var jag hos Dan efter att Katta åkte hem och lirade lite. Mestadels omaha cashgame vilket gick upp och ner men tyvärr slutade jag back då jag förmodligen spelade för länge.. Tänker inte spela mer cashgame på full tilt. Spelarna där är helt enkelt för jämna i sitt spel. Finns mycket mer fisk på ipoker :)

Nu väntar två avsnitt med Charlie, Allan, Jake och de andra i 2 ½ män. Sen körkortsteori om "människan i trafiken" och Twilight kapitel 11. Hejdå.

Gymclass Heroes - Cupid's Chokehold

torsdag 5 februari 2009

Skön kille

Kom hem efter skolan idag halv 6 och slockande på soffan ett tag. Jag var trött eftersom jag hade gått en danskurs i bugg, de sista två timmarna i skolan. Vi gick giltlig frånvaro från historialektionen för att gå på den så jag tänkte "skönt och slippa lektion, bättre och passa på och lära sig nått nytt" och tur var att jag gick på den för det var faktiskt ganska kul :)

Efter nappen började hockeynmatchen mellan Sverige och Ryssland i LG hockeygames. Undertiden Tvn rullade i bakgrunden kikade jag in på pokerforum.nu och läste en 100 sidor lång tråd om en kille, Blom90.

En helt sjuk gambler som helt klart har en känsla för poker och noll känsla för pengar. Enligt tråden ska han hade vunnit 1.4 miljoner dollar(!) på 3 veckor efter en insättning på 2k$, för att sedan torska nästa allt. Senaste veckan har han bytt site och ligger 2.2 miljoner kronor plus efter en insättning på 33k...

Hur gör karl? Tydligt är i alla fall att han inte har något liv utanför pokern, spelar nätpoker ibland 16 timmar i sträck! Jag avundas honom samtidigt som jag tycker väldigt synd om honom. Pengar är lååångt ifrån allt i livet, hoppas han inser det snart också.

Sverige vann förövrigt matchen med 4-3 :) Nu blir det plugg. Har en del saker att göra som jag skjutit upp... Godnatt!

tisdag 3 februari 2009

Hos Tomas

Ikväll sitter jag hemma hos Tomas igen och hjälper honom med grinden. Men än så länge har jag inte gjort mycket nytta. Han har fått KK två ggr på ett varv och typ dubblat i båda med överpar och sen floppad toppkåk som sedan blev 4-tal på turn. Själv är jag lite sugen på pott limit omaha men först tänkte jag berätta lite om helgens poker. Spelade ju en hel del och allt började på lördagskvällen hemma hos Lundis.

Efter en massa strul med folk och vilken spelform vi skulle köra kom vi gång 6 pers efter 20 med en 200 freeze deepstacked turre. Jag började ganska aggresivt och såg många floppade och lyckades i en av de första potterna att floppa set mot två stycken färgdrag vilket gav mig tidigt chiplead. Efter det tog jag det det ganska lugnt och såg Dan dra ut Rasmus med floppat toppar mot överpar. Pengarna åkte in och på turn fick Dan tvåpar.

Med blinds 100/200 höjde jag upp till 525 UTG med 22. Alla foldade till Richard på stora mörken som slog om till 1200 (?). Jag synar såklart och på floppen K 6 4 floatade med på hans 1300-bet och turn kom en 2:a. Han satsade igen och jag ställde in allt. Han tvekade länge innan han synade och vände upp JJ för 2 outs. River J....

Handen efter satt jag på big blind och fick tillbaka allt. Alla foldade till Sirre på knappen som höjde till 600 och jag såg ner på AA och höjde 2000 till och lekte tiltad och instasynade efter att ha hört han säga "Allin". Han hade AK och min hand stod sig trots att han floppade en kung :)

Sen gick det några varv innan jag fick nästa monsterhand, KK. Tomas höjde i tidig position och jag synade bara och på floppen K 3 5 - endast i hjärter gick det checkcheck. Turn 5 och jag checkadesynade hans bet. River blank och jag checkade igen och han ställde in helt tom och vi var 3 kvar.

Jag gulade sedan Richard med KQ vs 33 på kung högt bord. Headsupen startade jag som 2-1 till chippo och malde sakta och säkert ner Dan med fint smallballspel innan han tillslut ställde in med 7 big blinds och jag synade med J8 och vann flippen mot hans 77. Riktigt skön vinst där och helt plötsligt låg jag nästan plusminusnoll i januari trots ett flertal turrar på klubben utan cashningar.

Men en hand ångrar jag hur jag spelade. Det var då när jag synade upp med J2s och Dan checkade big blind. Flopp Ks Qs 4 och jag satsade 700 (2/3 pott) och han slog om till 2500. Syn och turn A. Han satsade 3700 och jag funderade på att ställa om honom Allin då jag vi var på bubblan och han var chiptvåa. Jag tänkte han borde lägga det mesta men om han synar så är jag den med minst marker. Och tillslut tog jag bara syn och rivern kom en röd 6:a. Vi båda checkade och han visade upp 63s för sämre färgdrag men rivrat 4:e par haha. Sedan losade jag också med färg över färg mot honom men jag checksynade bara rivern då färgen kom, så kom lindrigt undan.

Efter det lirade vi lite cashgame och jag plussade lite. Men Tomas och Lundis gick bäst och plussade 200 kr var. Dan gick minus för kvällen trots andraplatsen i turren. Men han tog igen det i söndagens turre. Då vi efter cirka 4 timmars sömn bestämde oss för att lira 300 deepstacked turren på klubben.

Vi båda tog oss till finalbordet men väl där så gjorde jag ett move med KQs efter Dans UTG höjning och 2 syner bakom. Mycket deg i potten tänkte jag så jag ställde in för 14k med redan 9k i potten men då sa bb som var Johanni, Allin och det gjorde även Dan så då visste jag att jag var död men så visade båda två AK off suit så då behövde jag bara träffa en dam eller spaderfärgen för att vinna monsterpotten för chiplead och direkt i fönstret kom en Q! Men sen kom även spader A och 4 vilket gav de ledningen men jag hade fortfarande outs på färg och trissen. Tyvärr blankade det ur och jag åkte...

Dan tog sig ITM som chipetta men efter ett par sjuka potter mot bland andra kribba så åkte han ner och sen raisefoldade han AQ mot Kribba och blev ännu shortare och åkte ut som 4:a. Han fick i alla fall 800 för sin första texascash på klubben, vilket jag tror var behövligt.

Nog om livepokern nu. Dags att dra igång lite PLO på ftp, detta eftersom CDpoker har lockat mitt konto för närvarande... Men men. Hörs!

måndag 2 februari 2009

Guldbok från förr

Idag när jag kom hem från innebandyn så såg jag att mamma hade lagt fram en massa gamla skolsaker från mina yngre år. Bland annat en skrivbok som nog är från sent låg eller tidigt mellanstadie. Här bjuder jag på några sköna sagor och lite poesi xD

Snoken Joakim: Snoken joakim var busig och rolig. Det är inte klokt. Hans mamma Sejer Städa dit rum. Han tar fram dam-Sugaren och börjar dam-Suga. Sen går han ut. Och leker med jord högen Nils. Nils var sur. Joakim gick hem.
Woot?? Jordhögen Nils??

Sagan om Ole och Lisa: Ole och Lisa bor i en liten by. Där fans en badstuga. Som barnen brukade bada i. En dag så var barnen i badstugan. Då kom ett korStåg till byn. Dom Slog Sönder badStugan. Och tog pojken. Och stak til rom med honom. Där börjad dom lära honom att blien riddare. Men han ville inte bli en riddare. Han väkSte och väkSte och när han vugSen. Så var ha klar för Strid. Men inan Så Skulle han vara med på ett torneSpel. folken ropade när han kom in på anenan. han redde mot rytaren med Sit lans riktad mot honom. Ole träfade mit i hjtat. Det Stängte blod. Han fölihopp.
Brutalt värre.. :p

Dam-Sugaren damiS: Var en Slö dam-Sugare. När klaS mamma tog fram damiS men då Sprak Slangen klas Mamma blev helt Svart av SmöS. KlaS kom in i vardaSråmet, klaS Skratade.
Vad sjutton är smös???

Sagan om en griS: Det var en gång en griS Som levde på medel-tiden. Han var en ovanlig griS när man åten bit av han. Så blev man rik.
Haha give that pig!

Hocky legenden Robin: Robin är Suverän på hocky. Han Skulle gå på mattS i Globen. Domaren är miStter mas. Dä var mattSen i goj. Robin van teknigen. Robin är Swe och andra laget fin. mattSen Slutar 3-1 Till Swe.
Inte lätt och veta hur match stavas när man är liten^^

När jag flög känd jag mig lätt gjord för att brara Sväva omkring i den Stora rymden enSam jag mött ljud främmade ting var oförklarliga jag flög till enSamheten till rymden till en främmande planet
Punkter eller kommatecken, någon?

Lycka är att bo i Sverige.
Lycka är att Slippa bror. Linus
Lycka är att bli en Stor Stjärna.
Lycka är att åka ut till rymden.

Ensamhet är att Sitta ensam i en liten vrå.
Ensamhet är Skrämande.
Ensamhet är att läsa en bok utan rader.
Ensamhet kan vara Skönt.
Näst sista raden är ju lätt bäst, måste ju vara höjden av ensamhet :)

Analys: av att döma från dessa texter och vad mamma berättat så var mina huvudintressen djur och sport, favoritämnet i skolan var matte, jag städade en del hel hemma eller sög dam(xD), tyckte om spännande berättelse om riddare, rymden och cowboys, ogillade brorsan och ville flytta utomlands (helst till USA). Dessutom var jag poetisk, hade en livlig fantasi och en förkärlek till att skriva alla S med stor bokstav xD

Haha nu har jag verkligen lämnat ut mig själv här och jag hoppas ni uppskattade det för det tog emot lite men skit samma :)

Nu ska jag kolla 2 avsnitt Two ½ men och sen läsa Twiligt. Good night!