torsdag 28 maj 2009

Underbara Barcelona


Det blev ingen drömfinal, Barca var helt enkelt för bra och manövrerade ganska lätt ut ett blekt United och vann med 2-0. Målen gjordes av Etoo i 10:e minuten och sen spikade Messi slutresultatet med en grym nick i den 68:e minuten på pass av Xavi. Bäst på plan var annars Iniesta som gick förbi det tröga united mittfältet gång på gång.

Barcelona har nu lyckats vinna alla tre möjliga titlar under en säsong, detta som första spanska lag ever! Helt otroligt hur den här säsongen kunde bli så sagolik som den blev. Inför säsongen var ju förväntningarna på laget rätt så skrala då Barcelonas president, Joan Laporta valde att tillsätta tränartjänsten efter Rejkaard till den mycket orutinerade fd storspelaren Pep Guardiola och kritiken mot valet var stor. Men så ett par månader senare har alla som sa något ont om Pep fått äta upp det och detta med våge. En sak undrar jag bara, om man tar trippeln i debutsäsongen som nu Guardiola gjorde. Vad förväntas man inte göra i nästa säsong då? xD

Sammanfattningsvis: FC Barcelona winners of champions league 2009! :)

Nu ska jag plugga lite och sen ikväll drar jag till Älsklingen och glömmer allt plugg ett par dagar. Ska bli underbart skönt och mysigt att få komma bort lite <3

onsdag 27 maj 2009

Inför tidernas match?

Ikväll avgörs äntligen champions league finalen i Rom mellan spanska liga och cupmästerna Barcelona och de engelska liga och cupmästerna, Manchester United. Att det är säsongens två giganter i fotbollsvärlden råder det inget tvivel om. Båda lagen har spelat en fantastisk fotboll och kan vara nöjda med säsongen oavsett hur det går i kvällens möte.

Det som jag tror och hoppas kommer avgöra ikväll viljan att vinna. United har rutinen, spelarbredden och dessutom saknar Barca tre ordinerade i backlinjen men det här United har vunnit förr, senast förra året och kanske är de något mer mätta på segrar än ett ungt Barcelona som mer än något hungrar efter en stor seger i Europa.

Må bästa laget vinna och att det blir en riktigt bra fight! Forza Barcelona :D

tisdag 26 maj 2009

All around the clock

Dan kom hem i fredags och jag hängde med honom hela helgen och det blev en väldig massa poker. Först homegame hos Sirre på fredagen mellan 22-09, sen lir hos Lundis 22-03 kvällen efter för att sedan spela GP och cashgame i söndags på klubben mellan 12-20 xD

Överlag är nöjd med spelet. Jag gick miniplus under både fredag och lördag trots kalla kort. I söndagens GP flippa jag mig ur med AKs vs AKs och TT Allin preflop men cashgamet därefter blev en roligare historia. Spelet var 1/2 och jag gick in med 200.

Jag dubblade tidigt upp då jag slowspelade KK preflop och floppade topset. Sedan tappade jag 2/3 av stacken i en intressant pott mot Rille. Floppen kom Ah 8h 3c och han satsade 4kr, jag höjde honom till 15 med 32 i hjärter och han synade. Turn Jh och han checksynade mitt bet på drygt 30kr. River 8 och nu betta han ut 150.. crying call och han visade J8 off för turnat tvåpar och rivrad kåk.

Sen dubblade jag igen med KJ vs T8 Allin pre (jag fick se hans hand innan jag synade xD). Ett par väldigt aggrospelare kom till bordet och jag lyckades trappa en del med bland annat AA och QQ och byggde min stack ordentligt. Som max hade jag 970kr på bordet men efter att jag lät Rami bluffa bort min JJ på 6-4-3 med Q7 off suit så cashade jag tillslut ut 760. Jag ångrar hur jag spelade min JJ men fick ett helt ok plus ändå så.

Det var en skoj helg men den har fått konsekvenser. Särskilt min dygnsrytm är heelt skruvad nu. Jag somnade halv 6 igår morse och inte förrän kl 3 i natt och därför försov jag mig idag och missade mitt prov i trafikantutbildning.. Får dock göra det imorgon istället, direkt efter mitt religionsprov. Bäst jag kommer upp i tid då :p

Idag blir alltså att plugga kristendom och lite körteori. Borde även börja läsa lite till geografiprovet på torsdag. Är ju championsleague final imorgon kväll och alla vet ju hur mycket jag kommer plugga då ;)

Haha byebye

torsdag 21 maj 2009

3 veckor kvar!

Idag är det kristihimmelfärd och vi är alla lediga från skolan. Dock inte från skolarbete.. hehe

Men jag ser slutet på tunneln. Idag är det exakt 21 dagar kvar till studenten! Det är inte lång tid egentligen :D Snart där :)

Idag skulle jag pluggat men har mest lirat nätpoker. Var riktigt sugen men än så länge har det varit kallt. Tror jag förlorat typ 10 raka 50/50, 40/60 och 60/40 lägen och då vinner man inte några turneringar :p Men snart vänder det :)

Akon - Right now

onsdag 20 maj 2009

Psyk-uppsats

Boken låg inte i skåpet heller.. Men innan den riktiga paniken hann utbryta hittade jag min psykologilärare Bea och hon hade boken i sitt arbetsrum. Jag hade visst glömt den i datasalen på måndagslektionen... Inte undra på att jag inte hittade den någonstans xD

Men nu sitter jag i alla fall och försöker skriva. Det går okej och jag hinner nog det mesta av den ikväll. Resten får jag helt enkelt komplettera med imorgon eller nå.

Nu slut på pluggpaus. Bäst och fortsätta skriva även om det är svårt att fokusera. De flesta av mina tankar i nuläget vandrar mest iväg i en dröm om en pluggfri och underbar värld. Finns den? Är livet efter studenten så fint som jag hoppas det är? Troligtvis inte. Men jag längtar ändå dit väldigt mycket!

Ciao

tisdag 19 maj 2009

Dumbass I Am...

Just nu känner jag mest för att hoppa ifrån en bro eller något. Detta för att jag hatar mig själv och är världens mest klantiga person ever! Som idag:

Slutade tidigt och skulle skriva på min psykologiuppsats men kollar i skåpet och hittar inte den nödvändiga boken till min forskningsbakgrund. Tänker "den är väl hemma" och bestämmer mig för att sitta ett par timmar på pokertube och youtube i väntan på bussen.

Är hemma sen kl 15. Äter, kollar på tv, sover och sociaiserar med familjen innan jag kl 18 sätter mig ner framför datorn för att sätta igång med skrivandet. Men jag lyckades inte hitta psykboken då heller.. "Den är nog i skolan"

Nu kan jag inte skriva på uppsatsen och den ska skickas in imorgonkväll. Har alltså bara eftermiddagen på mig imorrn att skriva forskningsbakgrund, diskussion och sammanfattning... Tilt! Sometimes I hate myself...

måndag 18 maj 2009

Dagens video

Idag är jag trött efter en lång skoldag plus innebandy och orkar inte blogga. Här kommer istället ett litet smakprov från en av världens bästa illusionister och street magiker, Chris Angel :)

söndag 17 maj 2009

Lars Bengt Roland Johansson!

A.k.a. det något snyggare artistnamnet Joe Labero var i Köping i afton och trollade på sin tältturné runt om i Sverige. Jag och min äldsta bror Simon var där och det var riktigt trevligt. Mycket intressant, rolig och framförallt frustrerande show där man allt som oftast satt där som ett frågetecken. Mest imponerade trick var när han gjorde en hundring till en femhundring (vill kunna!) och sedan när han snodde folks vigselringar och satte ihop dem xD

Minst imponerande var korttricken som jag ganska ofta lyckades genomskåda. Jag har ju trots allt övat en del korttrick själv, läst och sett massor av trick på nätet, så jag vet ju om alla klassiska grejer. Fejk kuperingar, dubbelflyttningar av kort, over och undercut blandningar osv ;) Men allt som allt en kanon show och den rekommenderas verkligen!

Eurovisionen igår slutade som bekant med en norsk utklassningsseger och svensk plattfall. Att Malena inte skulle hamna topp 5 var rätt självklart men jag trodde faktiskt på något bättre resultat än en 21 plats :p Annars är det bara och gratulera Norge på dess nationaldag till en bra låt och en gullig gutt, som Henke sa^^ haha

Nu måste skriva på min psykologiuppsats.. Natti natti

Asafi & Filthy - Natten till idag

lördag 16 maj 2009

Kändes kort

Älsklingen kom hit i torsdags kväll och var tvungen att åka hem nyss. Det kändes väldigt kort men jag kom precis på att det inte var kortare än vanligt, då hon brukar komma fredagskvällen och åka hem söndag dag.. xD

Studentbalen igår var i alla fall lyckad. Vi klädde upp oss, åkte finfin ford 55:a dit, träffade roligt folk, åt god middag, gick romantisk promenad längs vattnet och så dansade vi en del :)

Idag gick vi upp lite före 2 och sen dess har vi solat, varit rastlösa (inte jag då), grillat och ätit glass :M

Men nu är hon hemma igen och ikväll ska jag till mission och kolla ESC. Bästa låtarna är Azerbadjan, Finland, Danmark och Island. Dock så vinner antingen Norge, Bosninen, Ukraina eller Turkiet.

Byebye!

onsdag 13 maj 2009

Jobb?

Arbetsintervjun idag gick bra. Jag var nervös innan vi började men det släppte snabbt då jag märkte hur trevlig och tillmötesgående den som intervjuade mig var. Om jag får jobbet återstår dock att se och det är inte ens säkert att jag får det även om de vill ha mig. Det krävs att några till som är anställda direkt av ICA hoppar av för att de ska behöva mig. Den som lever får se.

Imorgon kväll kommer Älsklingen hit och detta för att på fredag är det studentbal(!) och hon är givetvis min dejt :) Dock kommer det nog bli svårt för mig (svårare än vanligt) att orka gå upp till skolan på fredags morgonen. Hur ska jag liksom kunna lämna min darling alldeles ensam i min stora säng för att åka och ha engelska och religion...^^

Hehe men det löser sig. Jag längtar i alla fall jättemycket efter henne <3

Nu plugg som vanligt. Hejdås.

tisdag 12 maj 2009

1984

Boken skrevs 1949 och är en framtidsroman och skräckvision av den totala diktaturen, kontrollsamhället som vårt samhälle mer och mer börjar likna. Författaren George Orwell var dock lite för snabb i tiden, nu 25 år efter 1984 är vi som tur var ännu inte där och hoppas vi aldrig kommer dit heller.

Imorgon har jag i alla fall en 3-timmars salstenta i samhäll och svenska om just den här boken. Det lär bli en del tunga och djupa frågor vi ska diskutera och besvara... Sedan på eftermiddagen ska jag och min klass in till Korskyrkan i Västerås på studiebesök (jag som aldrig varit där förut :p). Sedan medan de fortsätter till en moské ska jag på min livs första jobbintervju! Men det går nog bra^^

Nu ska jag läsa de sista 50 sidorna i boken samtidigt som jag ska se på ESC semifinalen. Heja Island, Finland och Makedoninen! Byebye

Waldo's people - Lose Control

söndag 10 maj 2009

Analys av handen

Det blev en snabb och snöplig sorti ur bruksmästerskapen igår. Efter en bra start med ett par lyckade floatspel och 3-bets utspelade sig den här handen:

Blinds är 100/200 och jag har ca 17k i stacken. Karim (lös-passiv spelare) limpar UTG och jag hittar JJ på knappen och höjer till 850. Small blind lägger sig men Johan (rätt duktig och bluffig spelare) på big blind återhöjer till 2000 totalt. Karim foldar och jag synar givetvis den rätt så konstiga höjningen. (AA, KK, QQ, AK, AQ, TT?)

Floppen kommer K 9 8 rainbow och fi bettar 3500. Jag anar lite svaghet och synar. Turn visar en blank 4:a och nu stekar han lite innan han satsar 5000, knappt halva sin och även min kvarvarande stack. Jag stirrar ner honom och nu är jag nästan helt säker på att han är svag, rädd för någonting och att han inte har AA eller AK på hand. Händer som återstår i hans range då är QQ, AQ och TT. Och skulle han ha QQ tycker jag att hans turnbett är väldigt kallt då han mer eller mindre gör om sin hand till en bluff. Jag sätter honom på AQ och synar bara... (borde såklart ställt med den readen :S Potten var ju tillräckligt stor!)

River är K och Johan steker ungefär 30 sekunder innan han ställer in restan av sin stack. Jag har honom täckt med 200 marker och alltså är turneringen i princip slut för mig om jag synar och förlorar. Men synar jag och vinner är jag bra med och stora chanser att gå långt i turneringen. Mina pottodds är också otroliga (6500 för att vinna över 30k) och jag har ju lagt in över halva stacken i potten och då kan man vanligtvis inte folda, då ska det vara något extraordinärt.

Dessutom måste jag, som handen spelats och med den read jag har, syna och det gör jag också. Johan säger:

"Har du kung?" jag svarar nej..

"Har du JJ?" mm...

Han visar QQ och vinner monsterpotten och i nästa hand är jag Allin och ute på plats 44 av 48 spelare. Mycket trist då jag tyckte jag spelade turneringen i stort mycket bra och hade laddat som sjutton för den och trodde verkligen på att jag skulle kunnat tagit hem det.

Jag ångrar lite att jag inte bara tog säkra före det osäkra och foldade min hand på floppen. Då hade jag fortfarande haft 15k med blinds 100/200 och det är helt okej. Jag kände dessutom att jag hade en egde på bordet och mina enda hot var Erik N och min nemisiss. Hade jag bara undvikit dem hade jag kunnat ta marker från de andra från bordet i stället och varit kvar i turneringen mycket längre.

Men å andra sidan har jag väldigt svår att bara ignorera en bra läsning och är det något jag lärt mig från min pokeridol, Phil Hellmuth, så är det:

"Trust your read, trust your insticts and let them take you as far as they can"

Dessutom hade jag rätt i min läsning. Killen hade inte AA eller AK och han var rädd för någonting. Och jag tror att hans turnsatsning var ett försök att få mig att lägga ner en hyfsad kung, såsom KT, KT (hans höjning preflop gör ju så att jag inte kan folda många händer alls..). Sedan när river kommer en till kung är det inte längre troligast att jag sitter på en kung och då gör han den bra readen att jag har JJ och valuebettar sina pocket damer. GG WP NH

Over N Out

fredag 8 maj 2009

Yesss!

Sverige vann mot Tjeckien och är i semifinal mot Kanada ikväll!

Samtidigt igår lirade jag en satellit på klubben och vann en plats till lördagens bruksmästerskap!

Idag ringde Proffice mig och på onsdag blir det anställningsintervju om tjänsten som timanställd på ICA-lagret i sommar!

Dessutom slutade jag tidigt idag, det är helg och solen skiner!

Sämre dagar har man ju haft :)

Puss på er alla!

torsdag 7 maj 2009

Barcelona är vidare!

Men avancemanget satt långt inne då Barca inte lyckades göra det avgörande målet förrän på övertid, i den 93:e minuten då Andres Iniesta på pass från Messi, pricksköt bollen i den bortre burgalveln och skickade laget till Rom och kommande champions league final mot Manchester United. Vilken drömfinal!

Men snacket efter matchen handlade mest om domarinsatsen. Chelseaspelarna och fansen ansåg att den norska huvuddomaren hade stulit matchen ifrån dem genom att inte döma straff för Londonlaget vid flera tillfällen. Bland andra Didier Drogba (som Hiddink förövrigt bytte ut med 20 min kvar att spela) jagade in domaren i omklädningsrummet precis efter slutsignalen och sedan skrek han i tv-kameran "This is a fucking disgrace" och jag håller med om att Chelsea borde blivit tilldömda en straff men resten av alla "straffsituationer" var inte någon straff. Speciellt den sista hands-situationen där Etoo hoppar med ryggen mot skytten är inte straff då han inte på något sätt av egen vilja försöker stoppa bollen med handen. Skytten Michael Ballack blir minst sagt tokig och snackar till sig ett gult kort.

Det är lite ironiskt att just Ballack och Drogba var de mest upprörda chelseaspelarna igår. För vem var det som sparkade ner Henry hur tydligt som helst i eget straffområdet i förra veckans match och kom undan med det? Jo, Ballack! Och vem ramlade inte i varje närkamp? Filmade och maskade mest av alla på hela planen igår? Jo, Drogba såklart! Hur kan han började snacka om rättvisa? What goes around comes around!

En sak som måste tilläggas om domarinsatsen var att han inte dömde för Barcelona heller direkt. Ta bara det röda kortet på Abidal, helt sinnessjukt hur han hittade den frilägesutvisningen... Han rörde honom knappt och dessutom fanns Piqué som sista man i Barcas försvar!

Hur som helst är jag oerhört glad att Barca gick vidare och jag tror att resten av världen också är det. Det vore inte kul att se United vs Chelsea i final. Chelsea skulle fortsätta på sitt ultratråkiga defensiva spel med 10 man i och runt omkring eget straffområde, precis som de spelade 99% av de båda matcherna mot Barcelona. Nej, gårdagens vinst var också en seger för den offensiva fotbollen. I finalen kommer den här säsongen två bästa lag att mötas. Barca med ett något bättre anfallsspel än Man U (Henry är tillbaka då!). United med ett något bättre försvar än Barca (Men som tur är Puyol tillbaka då!). Matchen är helt öppen. Må bästa lag segra i Rom den 27 maj!

Ikväll blir det Hallsta igen. Sverige spelar ju kvartfinal mot Tjeckien i VM. Repris på förra årets kvartsfinal, tack! Hejdå nu :)

Let it go - Escape the Fate

onsdag 6 maj 2009

Laddar inför matchen

Ikväll gäller det. Chelsea - Barcelona på storbildsskärm på pizzeria Torino med Gabbe och Filip! Hoppas på en riktig supermatch nu efter gårdagens tråkmatch.. Mitt tips är 2-1 till Barcelona.

Ett bra sätt att ladda upp inför fotbollsmatcher är att spela poker och det gjorde jag nyss, Hu cash på Titan. Plusset blev 20 dollar och detta mycket tack vare en hand då jag floppade toppset med TT efter att han höjt preflop. Bettade flop, turn och på river parade sig bordet och dessutom kom ett 3:e färgkort upp. Fi slog ändå om mig med endast triss och potten på drygt 26$ gick i rätt riktning.

Nu måste jag dra. Snart kommer Filip och hämtar upp mig påvägen till Hallsta! Bye :)

tisdag 5 maj 2009

Aldrig någon match

Ett supertaggad Arsenal tog emot Man United hemma på Emirates Stadium och laget började bäst. Med 1-0 i baken från första matchen hade de inget val än att ösa framåt och de fick till ett par halvchanser förrän matchen mer eller mindre dödades på 5 minuter på grund av två inviduella misstag.

Först halkade 19-årige mittbacken Gibbs i straffområdet och J.S. Park kunde lätt sätta 1-0. Bara minuter senare fick United en frispark en bra bit utanför straff och Ronaldo klippte till och bollen slank in vid första stolpen precis bredvid en sittande Almunia i Arsenal målet som borde tagit den lätt. Men vad den vanligt stabila spanjoren hade för sig den här gången har jag ingen aning om... Matchen slutade tillslut 1-3 och Manchesterlaget är vidare till finalen i Rom. Vilka de möter där avgörs imorgon då Barca spelar mot Chelsea. Jag tror och hoppas såklart på en spansk seger i den semifinalen.

Innan fotbollen hann jag med en liten cashgame session på Titan. Jag körde två fullring bord och ett Hu samtidigt och det funkade bra. Nivån var nl10 och plusset blev knappt 15$ på en halvtimme. Jag ska testa den här kombon fler gånger och se om den kan funka. Att spela tight på 2 bord och löst på ett var i alla fall lagom stimulerande för mig :)

Nu ska jag försöka få ner några rader i min projektrapport men inspirationen står på noll och klockan börjar bli en del (som om jag kommer gå och lägga mig ändå..xD). Bye!

Green Day - When I come Around

måndag 4 maj 2009

Green Day live i Globen!

Idag släpptes biljetterna till Green Day konserten i Stockholm den 11 oktober och såklart hängde vi på låset och satt uppkopplade på ticnet kl 9 imorse då allt började. Efter lite trassel med antal max biljetter det gick att boka åt gången, så lyckades vi tillslut boka rätt och nedräkningen till i höst har redan börjat.

De jag ska dit med är bland annat Katta, Adam, Carro, Alex och Angelica och det kommer bli asbra! Du kan andas ut nu Carro, du kommer inte missa GD's Sverige-spelning den här gången :)

Nu ska jag kolla på lördagens El Clasico och njuta lite - Den finns att se här! :D

Natti natti :)

Green Day - Minority

söndag 3 maj 2009

Massakern i Madrid

Rubriken må vara osmaklig och okänslig men det som hände igår på Bernabeu stadion i Madrid var inget annat än en ren och skär slakt. FC Barcelona - världens bästa fotbollslag, kom på besök till den spanska huvudstaden och toppmötet mot fromstarka Real Madrid. Matchen förväntades bli en gastkramande, nervkittlande och spänningsfull uppgörelse men El Clásico slutade istället i El utklassning då mina katalanska hjältar körde över de vita och vann med hela 6-2 och nu är ligasegern i praktiken säkrad! :)

Just nu är jag otroligt glad över mitt fantantiska lag men samtidigt är jag oerhört irriterad på mig själv då jag missade 2/3 av den här sagolika matchen... Detta eftersom jag på något miraklulöst sätt hade sett fel på matchdagen. Hade fått för mig att matchen var idag, söndag kl 20.0o. Inte igår -.-

Igår var annars en väldigt trevlig dag då vi bland annat cyklade till Mölntorp och tog årets första dopp utomhus! Svinkallt vare och jag var sist i.. Till och med Filip, som vi mötte upp där hoppade i vattnet före mig och han brukar vanligtvis inte bada i Sverige förrän han kommit hem från Frankrike i mitt av Juli :p

Efter badet drog vi hem till den sistnämda och såg ett par avsnitt Scrubs, säsong 8. Riktigt guld var det men magen och hungern kallade så vi for hem och tryckte i oss spagetti carbonara innan det blev riskspelande med Tomas, Sofia och Petra. Efter en usel start fick jag upp lite armeer men det räckte inte mot Tomas som körde över oss och klarade ett av de svåraste uppdragen och tog över Asien och Afrika.

Nu har Katta åkte hem igen :/ Men snart börjar ödesmatchen i Hockey VM mot Schweiz. 11 000 rödvita mot läktarna och en svensk vinst är ett måste. Jobba!

Addis black widow - Wait in summer