torsdag 7 maj 2009

Barcelona är vidare!

Men avancemanget satt långt inne då Barca inte lyckades göra det avgörande målet förrän på övertid, i den 93:e minuten då Andres Iniesta på pass från Messi, pricksköt bollen i den bortre burgalveln och skickade laget till Rom och kommande champions league final mot Manchester United. Vilken drömfinal!

Men snacket efter matchen handlade mest om domarinsatsen. Chelseaspelarna och fansen ansåg att den norska huvuddomaren hade stulit matchen ifrån dem genom att inte döma straff för Londonlaget vid flera tillfällen. Bland andra Didier Drogba (som Hiddink förövrigt bytte ut med 20 min kvar att spela) jagade in domaren i omklädningsrummet precis efter slutsignalen och sedan skrek han i tv-kameran "This is a fucking disgrace" och jag håller med om att Chelsea borde blivit tilldömda en straff men resten av alla "straffsituationer" var inte någon straff. Speciellt den sista hands-situationen där Etoo hoppar med ryggen mot skytten är inte straff då han inte på något sätt av egen vilja försöker stoppa bollen med handen. Skytten Michael Ballack blir minst sagt tokig och snackar till sig ett gult kort.

Det är lite ironiskt att just Ballack och Drogba var de mest upprörda chelseaspelarna igår. För vem var det som sparkade ner Henry hur tydligt som helst i eget straffområdet i förra veckans match och kom undan med det? Jo, Ballack! Och vem ramlade inte i varje närkamp? Filmade och maskade mest av alla på hela planen igår? Jo, Drogba såklart! Hur kan han började snacka om rättvisa? What goes around comes around!

En sak som måste tilläggas om domarinsatsen var att han inte dömde för Barcelona heller direkt. Ta bara det röda kortet på Abidal, helt sinnessjukt hur han hittade den frilägesutvisningen... Han rörde honom knappt och dessutom fanns Piqué som sista man i Barcas försvar!

Hur som helst är jag oerhört glad att Barca gick vidare och jag tror att resten av världen också är det. Det vore inte kul att se United vs Chelsea i final. Chelsea skulle fortsätta på sitt ultratråkiga defensiva spel med 10 man i och runt omkring eget straffområde, precis som de spelade 99% av de båda matcherna mot Barcelona. Nej, gårdagens vinst var också en seger för den offensiva fotbollen. I finalen kommer den här säsongen två bästa lag att mötas. Barca med ett något bättre anfallsspel än Man U (Henry är tillbaka då!). United med ett något bättre försvar än Barca (Men som tur är Puyol tillbaka då!). Matchen är helt öppen. Må bästa lag segra i Rom den 27 maj!

Ikväll blir det Hallsta igen. Sverige spelar ju kvartfinal mot Tjeckien i VM. Repris på förra årets kvartsfinal, tack! Hejdå nu :)

Let it go - Escape the Fate

Inga kommentarer: