fredag 30 november 2007

Nej, nu får det vara nog!

Inte igen! Jag klara inte mer.. det är brutalt och skamligt. Hur kan mitt anrika, älskade Brynäs släppa in 6 puckar på en period? Det finns bara inte. Brynäs som har vunnit näst flest SM-guld genom tiderna! Jag fattar inte..

Efter kvällens 8-3 förlust mot Färjestad så har jag insett att vi får skita i slutspels platsen iår. Vi får fokusera på att hålla oss kvar istället. Sen får vi ta nya tag till nästa säsong. Men vad händer egentligen i klubben? Vems fel är det här?

Klart att en del hänger på spelarna men vad gör klubben och framförallt Sundlöv? Innan säsongen började sålde han våran första keeper Karol Kristan och en av förra årets viktigaste spelare. Han gjorde egentligen bara ett nyförvärv med spetskompetens, i Pavel brendl. Sen bara en massa medelmåttor som inte hållit måttet. Så agerar väl inte en klubb vars målsättning är Semifinal?

Sen när väl säsongen började gick det åt skogen för laget och Leif Boork fick gå. En tillfällig lösning blev att boorkens hjälptränare Olof Östblom fick ta över med noll erfarenhet av att lyfta ett negående lag. Fortfarande sitter han med all makt trots att Brynäs ligger på nedflyttningsplats. Det är bevisat att han inte pallade trycket att lyfta oss från detta minst sagt prekära läge. Så vem ska ta över nu då? Eller vem vill ta över nu då när vi så pass långt nerkörda i botten? Men förhoppningsvis gillar Roger Melin fortfarande tuffa utmaningar :)

Inför nästa säsong så får rensa bort spelare som Daniel Johansson och Antti Hulkanen. Sen måste vi behålla de som är bra och håller hög elitserieklass som t.ex. Niclas Angell, Markus Kankaaperä, Andreas Dackell, Daniel Widing och Mikael Lind. Dessa måste stanna. Vår käre Kapten får gärna orka en säsong till, han har kanske inte varit som han brukar men även Sjödda behöver inspriat folk runt sig.

Men nu måste i alla fall det ske en förändring. Snälla Sundlöv, avgå eller ta in en mer rutinerad tränare. Och det på momangen!

Adios

torsdag 29 november 2007

Pokerhumor

Kul? Hahaha xD

Esto no sirve para nada

Idag ska jag dampa Spanska. Har terminens enda prov imorgon så bäst att jag får bra på det. En del är repetion och mycket är nytt så jag ser fram emot och en otroligt rolig dag.. :b tillråga på allt så spöregnar det snöblandat regn.. inte kul. Jag som måste åka till Hallsta sen.. inte kul.

Igår var det däremot kul. Jag var på kak-kalas hos Eric :) Jag kom dit tidigt och när jag klev in i köket fick jag se härlig syn. Kakor och bullar så långt ögat kunde se. Pepparkakor, lussebullar, negerbollar, smörkakor, sirapskakor, sockerkakor och bäst av allt.. Morotskakor med glasyr på! Mmmums :M Cider och Julmust fast det även gott om. En massa folk anlände och vi satte oss ner och åt tills vi storknade. Varför detta stohej då? Jo, Eric fyller nämligen 18 på lördag så vi på Tonår blev hembjudna till honom igår :) Det var riktigt trevligt.

Imorrn blir det också skoj! Jag ska åka in till Stockholm och äntligen få träffa Katta igen :) Okej, resan dit blir kanske inte super-duper-kul men sen. Åhh *Längtar* <3

Atreyu - Blow

tisdag 27 november 2007

...

Orka va så trött att man somnar i reklampausen minuten innan matchen startar. Hörde dessutom att det var en grym halvlek...-.-

Jag var i alla fall vaken under andra halvlek och vi fick se matchen sluta 2-2. Bra resultat för Barca som är säkra sin plats i kvarten och okej resultat för Lyon som måste vinna borta mot Rangers i sista matchen för vidare avancemang. Vad jag såg i andra halvlek och vad jag hörde om spelet i första så imponerad Barcelona och borde gjort ett par mål till. Men som vanligt gjorde det precis tillräckligt. Iniesta och Messi hade i alla fall lekstuga stundtals: Ronaldinho kom in och visade prov på hans gamla skills :)

Nu borde jag sova men det lutar åt matteläxan och Tvn. Gnatt!

Atreyu - Becoming the bull

Övrigt

Örvigt är det mina läsare tycker är mest intressant att läsa om min blogg, närmare 38%. Tätt efter örvigt kom skola och pokern på 30%. Sporten hamnade sist utan några röster alls. Jag är något förvånad över att så många röstade på skolan och ingen på sporten. Pokern och örvigt var ganska väntat. Men vad menar jag med övrigt? Allt som inte är sport, skola eller poker? hmm..

Idag så fick jag reda på både mitt resultat på psykologi-provet och småföretagarna-provet. Psykologin fick jag bara 3 fel så det får jag vara nöjd med. Småföretagarna däremot gick något sämre och tack vare (eller pga) att jag bara lyckades få 1 av 4 p på sista frågan så missade jag mvg:et. Men men. Hoppas han bryr sig vad vi gör på timmarna med. Vi spelade fotboll på idrotten sista lektionen. Det var Rozgar som hade hand om lektionen så det var kul fastän jag inte dampade ;)

Träningen igår var nog en av dem flummigaste på länge. Till en början var allt normalt men så hände något. Alla började spela mer och mer oseriöst och skott kom från alla olika vinklar. Det var allt mellan Salo-räddningar och folk som missade öppet mål. 2 snyggga självmål blev det också. Varav jag stod för det ena. Jag stod i mål på en hörna och stack emellan och fick en touch på bollen. Den studsade upp på Emil och vidare på Robin som sköt i stolpen och sen ut mitt i nyllet på mig och sen in. Det var fint. Men senare lyckades Peter med ett ännu snygggare självmål. Vår målis var ute ur målet så Peter skulle bara rensa bollen utanför målet när han hade Danne i hälarna. Men istället för att skjuta utanför så fick han till en pärla rätt krysset. Hahahaha. Lätt bland dem finaste målen jag sett i inomhusboll xD

Ikväll är det Champions league! kl 20.30 på 6an sänds matchen mellan Barcelona och Lyon. Förutsättningarna inför match är att Lyon måste vinna för att komma före Rangers ikväll. Om barca tar poäng ikväll så är det helt klara för vidare spel. Men Barcelona har Eto'o, Deco och Henry på skadelistan och med en Ronaldinho ur form vilar ansvaret på Iniesta, Messi och 17-årige Bojan Kirkic. Bojan klev in i lördagens segermatch mot Recreativo och fick på egen hand igång spelet och han gjorde även ett mål. Hoppas på något liknande ikväll :)

Kalle baah - Nu är tiden här

måndag 26 november 2007

American gangster

Igår kväll var jag, Simon och hans tjej, Maria på bio. Vi såg på American gangster. Det var en riktigt bra gangster-rulle och det bästa av allt var att den var baserad på en verklig händelse. Handlingen utspelar sig på 70-talet i ett splittrat USA. Där Frank Lucas (Denzel Washington) blir knark-kungen nr1 då han kommer på ett sätt att smuggla rent heroin från Thailand till USA genom militären, "blue magic". En enda vit man kämpar för att stoppa honom och det är Richie Roberts (Russel Crowe). En vit polis som inte är som sina kollegor. Hans enda drivkraft är att rensa gatorna från brott. Richies jakt på Frank Lucas blir till en hjärnornas kamp på varsin sida av lagen. 8.3/10 på imdb. H H H H se trailern Här.

Idag har jag inte gjort mycket. Jag hade studiedag så jag gick upp vid 11. Jag skrev klart en engelska uppgift och sen spelade jag en SnG. Men redan i 5:e handen tog det slut då jag fick AQ. Bordets allra största tomte gick all-in UTG. Jag blixtsynade och var 2-1 favorit när han vände upp sin 10 2. Men han floppa en tvåa och rivrade en tian..

Om en stund ska jag åka på träning. Ska bli kul, men kommer nog gå åt skogen. Aja bye :)

Busted - Whos David

söndag 25 november 2007

Morrn

"Inatt" sov jag 11 och ½ timmar. Jag somnade kl 4 så, you do the math -.- Kan säga att det var mörkt både när jag gick och la mig och när jag vaknade xD.

Gårdagen då? Det var en speciell dag. Som vanligt hände inte mycket innan kvällen. Men
Kl 18 cyklade Dan och jag åkte moppe bredvid till Vallmobadet i Kolbäck. Där mötte vi både Lisa, Lovisa och Linnea med flera. Stämningen mellan Dan och Linnea var minst sagt spänd men trots det hade vi trevligt. Rehab bassängen var skön :)

När vi gick bytte om efter badet så kollade jag på min mobil. "5 missade samtal och 2 mottagna meddelanden" :b Det var Rasmus som ville att vi skulle spela poker. Och inte det minsta sugna satte vi oss ner med förväntan att förlora. Men så blev det inte, för mig i alla fall. Vi var 8 stycken så vi dela upp oss på två bord. Jag fick egentligen ett hemskt bord med både Dan och Rasmus och även Wille. Men det började helt okej när jag ganska tidigt rivrade nötfärgen mot Rasmus. Jag hade höjt på small blind med A9. Han synade och floppen kom 5 6 7 med två hjärter. Jag betade 500 och han synade. Turn kom hjärter 5 och jag checkade och han betade 800. Jag som hade Ah synade och rivern kom hjärter 2. Jag checkade och han betade 1.5k. Jag gick allin och han la sig. Han sa sen att han hade 88. Undra varför han inte höjde mig på flopp eller beta mer på turn :p

Sen slog jag ut honom när min AJ träffade en knekt mot hans hålpar. Tilt och påverkad drygade han ett tag med mig innan han gick till Sabine. Jag och Dan blev byggde sakta men säkert på våra stackar. I en pott vi spelade mot varandra så hade jag 64 och han 52. Bordet låg A 9 7 3 och jag betade han och höjde mig. Jag la och han visade sin bluff. Vi rabbithunta och rivern hade kommit en 5 som givit mig stegen. Vi slog ihop borden och helt kortdöd såg jag på när Mannu gick från short till BIG till short igen. Han var med i alla potter och vann marker från de andra som han "gav" till Wille som fick ihop en jättestack. Med 5 kvar så fick jag AK och höjde utg. Mannu synade och floppen kom Q x x och jag betade och han synade. Jag gav upp potten på turn och var nere på 12k. Då fick jag 99 och höjde till 2100. Allin tomten Andreas gick allin på totalt 7300. Jag funderade och funderade och med 2 sekunder kvar av min tid tog jag synen mot hans 83 i klöver. Floppen kom 8 3 T. Men rivern para bordet och han var ute.

Dan spelade en pott mot Wille. Han höjde upp pre och Wille synade. Floppen kom 9 9 4. Wille betade ut och Dan synade. Turn 8 och Wille betade igen. Dan gick allin med AA och fick se Wille slowrolla upp 88.. surt för Dan som återigen bubblade. Jag slog ut Mannu med AK vs K4. K Q och pengarna åkte in. Turn 4 men rivern Q så det ordnade sig. Jag och Wille delade på pengar. Det hade börjat snöa ordentligt så jag valde att slagga hemma hos Dan istället för att åka moppe hem i snöovädret. Det hade varit kul men lite halv farligt ;) och som jag slaggade.. :b

Ikväll ska jag äta middag/frukost med Simon och Maria och sen gå på bio. Sen måste jag prata med Katta också :)

Fattaru ft. Fjärde världen - Första femman

torsdag 22 november 2007

Go to

the end of the page.

Just do it! Do it! Do it!
I hope you will find something you like :)

By the way, check This out!

Dagens video

Pokerhumor, hahaha! Här nedan är en mer seriös video om pott odds :)
http://youtube.com/watch?v=chQ2Dso3o7U

EM 2008 - Här kommer vi!

Igår säkrades äntligen platsen i EM-slutspelet nästa sommar. Det vart ingen lätt match mot Lettland men jag tycker vi dominerad hela matchen och vann väldigt välförtjänt. Efter bara 34 sekunder av matchen tog vi ledning tack vare Allbäck som direkt leverande när han fick chansen i startelvan igen! Ljungberg slog ut bollen till Zlatan som gjorde en halvfint och slog in bollen hårt på första stolpen där Allbäck kom och stötte in bollen. Bättre start är svårt att få. Jag såg matchen tillsammans med Simon på Hantis i köping och många hann inte sätta sig ner innan de vart mål :)

Innan matchen började satsade de som ville en tjuga på ett resultat och jag frångick min klyscha "statistik ljuger aldrig" och bettade på 2-0 till Sverige istället för 2-1 som 5 av de senaste 8 mötena slutat. Det var dumt av mig för helt plötsligt från ingenting så slarvade svenskarna lite och Letterna gjorde turligt 1-1 och det blev dödstyst i lokalen. Eller någon som bettat på 1-1 blev glad ;) I andra halvlek avgjorde Kim Källströn matchen och spikade slutresultat 2-1 och vi var klara för EM. I samband med målet fick jag höra en fin liten visa av ett gäng fyllgubbar bakom oss xD

Hårigt bröst och rakad pung!
Källström han är våran kung!!

Tyckte den var lite kul :) hahaha. Det som hände förövrigt under gårdagskvällen var att Spanien slog Nordirland och vann gruppen före oss men det mest otroliga hände i Englands måste match mot ett redan slutspelsklara Kroatien. England förlorade med 3-2 och missar alltså EM! Steve Mclaren rök så klart direkt och nu under man vem som vågar ta över som Englands förbundskapten^^ Finland och Norge missar också EM, tyvärr.

"Tack grabbar ni är bäst! "<3

tisdag 20 november 2007

Första träningen

höll på att sluta riktigt illa men det gick bra tillslut. Som vanligt när det är dags att komma igång igen, helt ut form var jag ivrig och ville för mycket och överansträngde mig. Igår under stafetten på slutet tog jag i allt och körde på som innan uppehållet och det höll så klart inte. Jag låg helt utmattad efteråt och jag var illamående och försökte andas lugnt men det gick inte. Jag fick av min grejerna och åkte sen hem i Dans bil och när jag kom innanför dörrn hemma slocknade jag på golvet. Låg där ett par minuter innan jag gick och spolade upp vatten i badkaret. Hela tiden kändes det som att jag ville spy. Så jag tog fram en hink och ställde den bredvid badkaret. Men det kom liksom aldrig nått. Jag tog istället ett glas med avslagen cola det kände mig genast bättre. Efter badet, när jag stod upp så snurrade världen så jag la mig i mammas säng och ringde Katta <3

Vi pratade i cirka 3 timmar och efter det samtalet mådde jag nästan bra men jag gick ändå in på datorn och kantzowskas hemsida och sjukskrev mig idag, tisdag den 20 november Så här sitter jag frisk och min sjukskrivning har förvandlats till taktikskolk. Hur smart som helst! Idag skulle jag egentligen ha börjat kl 12.25 och haft 3 lektioner och kommit hem sent. På onsdag har jag en muntlig framställning i Engelska, läxförhör i Svenska och sen Småföretagarna prov så känner att det är mer meningsfullt att prioritera onsdagens jobbigheter genom att vara hemma och plugga idag. Detta är taktikskolk. Jag myntade uttrycket i 9:an då glömt att plugga till ett Spanska prov så stannade hemma dagen innan och fick så klart MVG. Hoppas på nå liknande nu :)

Busted - Crash and Burn

lördag 17 november 2007

Vinst

Igår spelade jag poker igen och för en gångs skull satt allt mellan stegdrag och 2-outare. Och dessutom vann jag alla 60/40 överlägen och två coinflips! Ganska otroligt bara det. Jag spelade bra som vanligt och det märktes tidigt att det var min kväll. Att det var shorthanded istället för fullbord var ingen direkt nackdel för mig heller :)

Vi var 9 pers som skulle spela så vi delade upp oss på två bord. På mitt bord satt Rasmus, Wille, Anders och Dan. Fast Dan satt ut först timmen. Jag vann första potten jag spelade mot Rasmus när jag hade AhQd. Han höjde som vanligt upp till 300 och jag synade på small blind. Flopp J T 3 med två hjärter. En bra flopp så jag checksynade hans bet på 600 med två överkort och gushot-draget. Turn kom ett till hjärter och jag som hade hjärter ässet checksynade hans lilla 800 bet. River K som gav mig nötstegen. Nu kom jag till problemet med att spela drag ur pos, hur skulle jag få betalt? Bet rakt ut eller checkraise? Checkraise funkar sällan på ett farlig bord. Så jag valde att beta ut 2500. Han gjorde ett crying call med JJ och tappade ner till 6k, startstack 10k.

Ett par händer senare fick jag för mig att försöka bluffa synmaskinen Wille. Men han synade ner mig med JJ på bordet K 4 T T 5. Där han trodde att jag hade K eller T -.- Jag hade QJ och missade mitt drag. Så ungefär tillbaka till startstack slogs borden ihop och vi var 6 spelare kvar. Precis innan borden slogs ihop kom Dan tillbaka och i sin första hand dubblade han upp och nästintill slog ut Wille. Han hade 22 på small blind och höjde aggresivt till 700( blinds 100/200) efter att Wille limpat. Wille synade och floppen kom A 4 2. Dan betade 1k och Wille synade. Turn 3 och Dan betade 2.5k. Wille synade igen? River en till tvåa! Och Dan gick allin och fick så klart syn av Willes AJ.

Från sidobordet kom Bullen som chipleader med 29k och Andreas med typ 10k. Wille åkte med TT mot KQ och K6 på en gång och vi var 5 kvar. Rasmus var short och åkte också. I en fin hand satt jag på knappen och plockade upp 55. Bullen höjde till 800(4xbb) Dan synade och så gjorde även Anders. Jag kunde inte lägga och floppen kom T 3 4. Bullen betade 1500 och de andra la sig till mig. Hmm.. Typisk fortsättningsbet med AK, AQ eller överpar? Jag tog synen för att se vad som skulle hända på nästa kort. Visar han svaghet tar jag potten tänkte jag(floating på pokerspråk). Men istället, till min totala lycka kom en femma! Han betade 4k och jag gick allin för ytterligare 4k. Han synade med JJ och min hand stod :) Bullen tilt efter det? JAAA. hahaha

Anders gav nästan alla sina marker till Andreas när han synade ner en allin med A-högt -.- Jag slog sen ut han med QJ mot J9 på bordet Q 9 3. Bullen hade höjt min limp före med AK :P Så mitt i Bullens tiltande fick jag KQ och höjde till 1600. Tror blindsen var 300/600. Bullen synade och även Dan på en blindarna. Floppen kom T x x och Bullen betade ut. Dan synade och jag la. Turn K. Bullen betade igen och Dan gick allin. Bullen tog den kassa synen med JT och losade mot Dans KT. Jag trodde hela vägen att Dan träffat set igen :P När bullen gick skakade han inte ens hand med mig. Trots att jag sa att jag var ledsen och förklarade mitt spel tror jag att han inte tog in informationen alls. But come on, that's poker! :)

Med 3 kvar hade nästan alla lika mycket marker. Andreas 33k, jag 31k och Dan 25k typ. Och med förhållandevis låga blinds förväntade jag mig mycket och rolig poker. Men ack så fel jag hade. Anderas började Allin på allt och jag och Dan bara väntade på en hand för att slå ut han. Så tillslut när Dan fick TT på big blind synade han ner Andreas Allin med QJ. En coinflip om chipövertag mot mig i Hu:n alltså. Floppen kom T x x och det verkade ju säkert för Dan och jag hinner säga :"Det är slut" Men då vänder han upp ett äss på turn och jag tillägger "om inte en kung kommer" och så klart kommer kungen. Dan halvbubblar(han fick tillbaka insatsen) och det var Headsup time.

Med 30k(1/3av markerna) förslog jag en Deal på 400 var istället för 500/300 plus att vi alla skulle hinna få se EM-kval matchen mellan Spanien och Sverige istället. Men han sa nej och jag svarade med att "Det kommer du få ångra" han skrattade men 1 timme och 30min senare var jag vinnaren efter ett tråkigt allin party. Han gick allin med istort sett alla händer och jag fick inget att syna med. När vi "once in a while" såg en flopp så träffade han och jag var tvungen att lägga. På bara blinds losade jag nästan halva stacken i början. Sen dubbla jag med KJ mot Q8 och sen 55 mot J7. Och jag var chip. Då gjorde jag en dålig syn med QT och lät han få övertaget igen med QJ. Men sen vann jag med A6 mot KQs och den avgörande handen blev 88 mot A9. Jag floppade en åtta och det var över :) Sweeet!

Jag behövde verkligen vinna igår och det gjorde jag. Alltid när jag verkligen vill vinna, vinner jag. Syn att jag inte har den längtan oftare. Min bankrulle skulle se så mycket bättre ut om jag bara spelade när jag var sugen och verkligen ville vinna. Men den främsta anledningen till att jag spelar poker är ju för att det är kul och det är det även när jag verkligen inte vill vinna :)

Idag sov jag till halv 2 och har sen inte gjort ett skit. Duktig som jag är. Så ikväll ska jag plugga och ta det lugnt.

By the way, vad händer med världen? Viktor har skaffat bilddagbok och Linus blogg. Wut!?! :S

Hejdå alla små glada barn :)

Busted - 3am

fredag 16 november 2007

När du har tråkigt..

.. kan du antingen sitta och pilla dig själv i naveln med stortån ELLER spela det här otroligt roliga spelet. Det kan i alla fall vara underhållande en stund innan man får gå till tillbaka till navel-pillandet^^ Mitt rekord är i skrivandets stund 41 sekunder. Kommentera om ni slår mig! Om det går åt pipan så kan ni ju försöka få så lite tid som möjligt. Där ligger jag bättre till xD 0.01 sekunder!

Äntligen helg! Rätt fett skönt ;) Escapa!

Tråkigt, enligt google. You tell me

torsdag 15 november 2007

Göra idag

Så vart det torsdag igen och ledig dag. Fast det känns knappt som en ledig dag eftersom jag har så mycket plugg att göra att jag inte kan slappna av... Men att gå upp kl 12 idag var lite lyx iaf :)

Dagens planering:
  • Tvätta (två hinkar)
  • Plugga (matte, spanska, engelska)
  • Vila (kolla på Las Vegas och That 70 show)
  • Spela (måste upp på $400 igen)
  • Sova (helst innan kl 01)

That's it! Eller, måste så klart ringa eller par samtal med.

Millencolin - Battery check

tisdag 13 november 2007

Stu ungar

Den bästa pokerspelaren genom tiderna? Det tycker i alla fall jag och de övriga som röstat här på min blogg. Det är nog så också. Han är vår enda trefaldiga världsmästare säger väl en hel del. Han gick och vann world series of poker main event 1980 bara ett par månader efter att han lärt sig spelet. Året därpå återupprepade han bedriften och ingen trodde längre på att det var nybörjartur.

Sedan gick allt åt skogen och honom. Stuey, som han kallades hade ingen respekt för pengar alls. Han använde bara pengar som en hjälp till att spela. Han spelade på allt. Poker, gin, hästar, craps, black Jack och till och med golf! Det sägs att han gick från mångmiljonär till totalt pank minst 4 gånger i sitt liv. Lite sjukt..

Han var som ett dumt geni. Han var en grym matematiker men han hade också ett fotografiskt minne som ingen annan och tillsammans med hans osannolika förmåga att läsa spelare var han nästintill oslagbar. Han började spela Gin vid 10 års ålder och krossade de högsta borden i New York som 14 åring. Så efter ett tag ville ingen spela mot honom längre och han gick över till Black Jack men efter en storvinst på ett kasino ($83.000) så portades han och bara för att jävlas med kasino cheferna så räknade han upp de 18 kvarvarande korten i leken i rätt ordning och färg. Undrar om det vart arga ;)

Då övergick han till pokern och Texas Hold'em lärde han sig bara ett par månader innan WSOP main event började. Han vann armbandet och så även året därpå 1981. Efter alla framgångar slutade han i stort sett med spelande utan la alla sina pengar på droger istället. Han försvann totalt ut pokercirkusen. Och flera gånger var han nära på att dö av knarket. Men så 1997, från ingenstans dök han upp och ställde han upp i wsop main event för tredje gången. Han hade inte ens råd med inköpet men en vän gick och köpte in han. Han vann så klart turneringen och blev den första spelaren någonsin att vinna 3 världmästarskap. I en avgörande hand på finabordet synade han ner en motståndares allin på rivern med 10-högt väl medveten om exakt vilka kort motståndare satt på. Filmen går att hitta på youtube.

Efter sin comback så trodde många att hans liv skulle förändras men 2 månader efter vinsten i main event hade ingen hört något om honom. Han och de $100.000.000 var borta ändå tills ett år senare då han hittades död i en hotelllägenhet i Las Vegas efter en överdos.

Trots hans resultat i pokervärlden var hans liv en tragedi. Tänk vad som hade hänt om han hade kunnat money mangement..

måndag 12 november 2007

Måndag

Det är vardag igen och en massa plugg väntar. Bland annat en hel del som borde gjort i helgen men då hade jag verkligen inte tid :) Så ikväll ska jag läsa psykologi till provet imorrn och kolla på fotbollsgalan. Någon turnering hinner jag nog inte med. Btw, så hade jag en helt pokerfri helg. Det var riktigt skönt dessutom. Fast det beror nog inte på att jag inte spelade utan att jag var med Dig istället :)

Jag hade alltså en helt underbar helg. Önskar den höll på än.. <3

Sean kingston - Me love

fredag 9 november 2007

Waiting

Om ungefär 1 timme anländer ett tåg från Stockholm till Västerås station. På det tåget sitter en snäll person som har valt att tillbringa helgen med mig. Det ska bli riktigt kul att träffa henne igen! Hoppas bara inte hon förväntar sig för mycket av världsmetropolen Kolbäck^^ haha

Så, som ni kanske förstår så ska jag inte spela nå poker i helgen. Hur ska det gå egentligen? Take care, I know I will :)

Sahara hotnight - cheek to cheek

torsdag 8 november 2007

Dagens mål

Zlatan, du har äntligen fått min respekt. Mamma mía!

Torsdag

Igår kväll var jag riktigt turneringssugen. Så jag reggade till $5k garanti på ipoker. 1100 spelare med. Den började lugnt och fint och jag byggde sakta och säkert upp min stack. Blindsen ökade ganska fort och med drygt 300 spelar kvar(100itm) hade jag hamnat short efter riktigt kalla kort. Med 2100 och blinds 400/200 trycker jag allin utg med A9offsuit. Men jag får syn av en stor stack med 99 och byebye me. Med A9 är chansen att jag har bäst hand på ett 10-manna bord 50%, om någon undrade.

SnG istället och det gick med åt skogen. Första losade jag med 5 kvar med 88 vs 99 i en blindduell. Den andra spelade jag samtidigt som jag såg på Heroes och då kan man ju gissa hur det gick ;) Riktigt spännande avsnitt btw :)

Idag har jag varit i stan och handlat vinterkläder. Ett par skor, en mössa och en jacka. Allt för 320kr! Men så billigt blir det om man handlar på skopunkten, klädhuset och myrorna :P hehe. Jag var i stort behov av allting så jag är helnöjd. Nu slipper jag i alla fall frysa.

Nu ska jag tragla spanska verb sen blire Hu-lir hos Dan. Det vankas Dealers choice. Jag har kollat på wsop H.O.R.S.E eventet 07 med $50k buy-in och endast proffs de senaste kvällarna på pokertube så bli inte förvånad om det blir Omaha, Stud 8 or better ;) I "the big game" i Las Vegas spelas ca 10-12 spel. Får se om jag och Dan kan komma upp i så många spel^^ Peace!

Gary Jules - Mad world

onsdag 7 november 2007

Tänkvärt!

1. Åtminstone 2 personer i världen älskar Dig så mycket att de skulle dö för Din skull.

2. Åtminstone 15 personer älskar Dig på något sätt.

3. Den enda anledningen till att någon hatar Dig, är att de skulle viljavara precis som Du.

4. Ett leende från Dig kan ge lycka till vem som helst, även om de inte känner Dig.

5. Varenda kväll tänker någon på Dig innan den somnar.

6. Du betyder allt för någon.

7. Om det inte vore för Dig, skulle någon inte leva nu.

8. Du är speciell och unik.

9. Någon som Du inte ens vet existerar, älskar Dig.

10. När Du gjort ditt livs största misstag, kommer det något gott ur detta med.

11. När Du tror att hela världen vänt ryggen åt Dig, titta en gång till, det är troligtvis Du som vänt världen ryggen.

12. När Du tror att Du inte har den minsta chans att få som Du vill, får Du det inte heller. Men om Du tror på Dig sjäv, får du Exakt som Du ville,förr eller senare.

13. Kom alltid ihåg komplimanger du fått, glöm alla otäcka gliringar.

14. Tala alltid om vad Du tycker om folk till dem. De mår mycket bättre om de vet.

15. Om Du har en underbar bästa vän, ta Dig tid att låta vännen veta att denne är underbar.

<3

tisdag 6 november 2007

Mörker

Idag har varit en riktig bottendag. Så trist och mörkt. Det började imorse när jag tvingade mig ur min sköna varma säng och som en stressad babian lubbade jag till busshålplats. Men inte kom någon buss. Så jag gick hem igen och åt lite och såg på Mtv där jag fick se årets flummigast låt. Italy vs Helsinki hette låten och framfördes av 2 fjollor som skit fult svävade runt bland molnen. Kolla själv länken nedan (efter du läst klart inlägget förståss)

http://youtube.com/watch?v=Q5OPu5kfAkY

Tiden gick och snart studsade brorsan upp och vi hasa oss iväg till bussen igen. Vi väntade och väntade och tillslut, i typ sista minuten kom en liten vit minibuss med en björksbuss logga och stannade intill oss så det var bara å hoppa in. Privat-ride till Kolbäck där vi bytte till bussen.

Väl i skolan så väntade en 3 timmars håltimme. Så då kan man undra varför jag åkte dit den tiden för huvudtaget men det var för att jag skulle kunna få hjälp av Mathias så jag kunde jobba ikapp i småföretagarna. Men han var inte där :O så jag fick ingen hjälp och ligger ännu mer efter ytterligare en missad lektion -.-

Sista lektionen idag var idrotten och den gick allra sämst. Det var fyspass och jag tror det var en blandning mellan att jag gick ut för hårt i början och att jag har nå virus i kroppen för efter bara 30min så blev jag yr och tvingades vila. Jag gick och drack vatten och försökte köra igen men jag det gick in och Rosalie sa att jag var alldeles vit i ansiktet. Så de blev inge mer träning för mig.. jag som verkligen behöver det :/

Vägen hem var regnig och blåsig. Alldeles nattsvart var det också och man kände hur alla deprimerade känslor i hela kroppen sakta kröp fram. Ursch! Kan det inte bara komma lite snö så blir det i alla fall ljust.

Men EN bra sak hände faktiskt idag också. Under min långa tråk-håltimme så fick jag ett trevligt sms från Katta där hon skrev att hon kunde komma i helgen :) Helt klart dagens höjdpunkt!

Nu ska jag (ofta :O) skriva svenska grejjer. Jag orkar inte det är så drygt. Men men. Va duktig nu Hannes för i helgen kommer du inte ha tid. Kul att jag pratar om mig själv i 3:e person singular.. som om jag vore nått.

Byebajs

Rihanna ft. Ne-Yo - Hate that I love You

söndag 4 november 2007

Last day

Idag är det en sista lovdagen och imorrn drar skolan igång igen. Dags och vända tillbaka dygnet igen antar jag :p För igår kom jag hem strax efter 03. Jag hade vart hemma hos Simon i Näs och spelat med Rasmus och dem. Tomas var också med den kvällen men han som jag, åkte ut ganska tidigt i den först omgången. Trots en riktigt bra start så ville det sig inte. Jag är faktiskt nöjd med mitt spel när allt kommer omkring. Mannu vann omgången före Simon som dubblade sin insats till 200kr. Den andra omgången fick jag en ännu bättre start och nästan slog ut Pålman och Rasmus i en och samma pott. Simon gick ännu bättre och gjorde ett par tveksamma(men rätta) syner och slog ut Mannu och Lundis. När vi var 3 kvar satt jag på 18k och spelade ett färgdrag för hårt mot Simons toppar i 9:or. Tappade ner till 8k i den potten men en stund senare slog jag ut Pålman med AQ mot KJs.

Jag kom in i headsup matchen med typ 8-9k mot Simons dryga 50k. Men jag lyckades dubbla upp och dubbla upp och när vi var nästan lika så fick jag 8-9 off suit. Jag synade 1000 och floppen kom 9 5 2. Han checkade och jag checkade med. Turn kom en J. Check till mig och jag betade 2k. Han synade snabbt. River 8 och han betade 2500. Jag gick blixtsnabbt allin och han började steka. Sen skrattade han till och sa syn och fläkte upp 6-7 off suit. Mitt tvåpar gav han hålstegen -.- anledningen till varför jag gick allin var att jag visste att han mycket väl skulle kunna se min allin som svaghet och syna med mellanpar eller toppar. Men i efterhand så känns spelet otroligt dumt..

Ikväll blir det förhoppningsvis mer lir men just nu är Rasmus en av dem 6 sista i säsongen 7:e GP tävling så vi väntar alla på att han ska åka ut. Men han är typ chipleader så vi får nog vänta ett tag till. Jag är hos Dan just nu och skriver det här så vi klarar oss. Linnea är också här :)

Governor Andy - Det eskalerar

lördag 3 november 2007

Snow!

Igår när jag åkte hem på moppen från pingst så låg det ett snötäckte på marken! Hela 2 cm snö hade fallit och mer var påväg. Drygt halva vägen in på Årbyvägen så vart det nå fel på moppen. Det kunde inte vara soppan för den fyllde jag på igår så det var troligen tändstiftet som det var fel på. Så det fanns inge annat å göra än att gå de sista 3km med moppen. Snöandet hade övergått till snöblandat regn så det var både jobbigt och riktigt blött! Den vanliga kvarten hem blev istället 50minuter -.-

I onsdags var på jag övernattning i pingst. Det var riktigt skoj fast nå sova blev det ju inte. Eller jo, i och för sig så hann jag sova ca 3, ljuva timmar mellan kl 07.00 - 10.00. Det räckte gott det. Sen packa jag ihop mina grejjer och gick iväg till Dans lägenhet och väckte honom för att han, jag och Linus och hans tjej Louise skulle åka till Arboga över Dan och bada. Det gjorde vi. Att hitta dit var själva äventyret. Jag hade inte åkt till Arboga på många år men Linus räknade dock kallt med att jag kunde vägen. Det kunde jag också, men eftersom jag tvekade så mycket trodde han inte på mig och körde åt andra hållet. Då var vi tvunga att vända men ganska snart var vi framme vid Ekbacksbadet. Det var ett fint litet familjebad och inte så mycket mer än så. Det enda vi gjorde var att typ sitta i bubbelpoolen. Men det var gött det med. Timmarna gick och det var dags och fara hem.

Väl hemma ringde jag så klart Rasmus och han sa att vi skulle spela kl halv 8 och att jag skulle vara hos Lundis kl halv 7 så vi kunde snacka. Duktig som jag är var jag hos Lundis kl 18.30 men där var ingen hemma. Så jag ringde Razz igen och han hade tydligen missförstått Lundis och själv var han inte hemma på 30min så då gick jag hem till Dan istället. Vi snacka och hann vinna lite på bet under tiden. kl 21 blev ny speltid så vi var brottningen då. Men ingen Rasmus. Utan 21.03 får man ett sms :" vart är ni någonstans?" Så typiskt Ramsus. Kvart, 20 över 9e var vi 5 pers där som satte oss ner för lite cashgame.

Blindsen var 1/2 kr plus ett par övermörkar(straddles) Jag satte mig ner med 150kr som jag hann gula med på 15 min. Först spelade jag en pott mot Jukka när jag hade AT i klöver och floppen kom Qh Jh 8c och jag synade hans 15kr bet eftersom jag trodde jag hade minst 7 outs. Turn kom klöver 2 så jag fick också ett färgdrag, ytterligare 9 outs. Men Jukka gick allin och lämnade mig inge väl än att vika. Vi körde rabbit hunt och en K hade kommit på rivern och givit mig nöten. Han visade sin hand och det var KQ i klöver! Synd att han tryckte så hårt på turn annars hade jag vunnit en fin pott.

En stund senare plockade jag upp TT på knappen efter att någon limpat höjde jag upp till 11kr. Mannu på small blind synade och floppen kom 9s 6c 2c. Mannu betade 10kr och jag höjde direkt upp till 35kr. Mannu synade snabbt så jag satte honom på färgdraget. Turn Jh och han betar nu 30kr.. hm. Vad göra? Slå om igen och visa verkligen styrka hade ju funkat mot starkare fi men jag valde istället att synar och se vad rivern kom. Den kom alldeles blank och Mannu betade ytterligare 30kr. La la la la.. Syn och han visar J7 i klöver! Alltså färdrag på flopp och toppar på turn.. Nere på 20kr som jag stoppar in med A8 och losar mot Rasmus JT tror jag det var.

Blää på cashgame. Turneringen började lika illa. Fick 3 mellanpar i tidig position, 99,TT och JJ och förlorade alla potterna när överkort kommit på bordet. I den jag hade 99 låg bordet A K A Q J och och jag rasmus checkade runt till rivern där han betade och jag la mig. Han visade 92 :P

Väldigt short stoppade jag in och gjorde ett rebuy. Då började det gå bättre och och slog upp mig till 11k. Som senare förvandlades till 23k då jag vunnit en coinflip med AQ mot Jukkas TT. Ny chip och det var bara och ösa med höga blinds. Jag höjde upp till 4k(4bb) 5ggr i rad med händerna AQ, 55, AQ och 33. Jag fick omslag allin med en AQ då jag losa coinflip mot 22. Sen omslag av samma kille(Lundis) med 55. Jag synade igen 2-1 på pengarna men han hade 88 och jag var nere på 12-13k. Lundis slog ut Dan och Mannu i en och samma pottt och vi var 3kvar. Dan hade förövrigt mycket oflyt den kvällen men han visade iaf sina reading skills när han la JJ på ett 9-högt bord mot AA :) Sen blev han lite foldgalen och la AJ på bordet J xs xs.. ?

Jag bubblade efter ganska dåligt 3 manna lir. Jag var den med minst marker så de andra attackerade mig och hela tiden och utan kort vågade jag inte gå på mina reads och köra min klassiska re-steals. Det är dem jag brukar leva på i slutet av turneringar ju..

Jag vet inte om jag förlorade pga av att jag hade otur, spelade dåligt eller beroende på sömnbristen. Det lite irriterande att inte vet det. Men det var säkert en kombination av alla.

Ikväll ska jag spela igen och nu ska Tomas också följa med. Dags och ta hem en vinst igen. 2 förlustkvällar i rad ju.. :/ Razz är nere och lirar HORSE på klubben just nu den fuskaren. Jag vill bli 18! Men men. Kvällens lir får räcka. Wish me luck :)

SOJA - True Love