fredag 22 augusti 2008

Bubbelbad i debuten

Igår kväll gjorde jag så, min riktiga debut på HPK. Det var 200kr satelit med 28 spelare och dök upp för att spela den. Det gav två 2 platser till HPK Open (värda 2200kr/st) och ett tröstpris för trean på 1200kr. Dan valde också att spela den. Han kände att han behövde pengar då han tatuerade sig för 2500 tidigare på dagen.

Allt började lugnt. Jag spelade tight i början och sedan attackerade jag mer och mer ju högre mörkarna var. Med blinds 150/300 höjde jag upp med 65 knappen då alla lagt sig till mig. Calle och Uffe på small och big synade min 900 raise. Flopp J 4 3 och de checkade till mig och här hade jag två val. Antingen cont-bettar jag och vinner handen om alla är tomma eller förlorar mycket om de har något. Eller så checkar jag och ger då upp potten om inte jag får stegen.. Jag valde att beta 1100 och Calle synade ganska snabbt. Turn J och han checkade igen. Hemskt kort och jag hoppades på stegen på rivern. 8 på rivern och Calle betar nu 2500 och jag tolkat hans satsning som om han har en knekt och lägger mig så klart. Han visar 44 för kåk. Tur att jag inte satte stegen på rivern :p

Rami kom till bordet och började höja var och varann hand. Jag följde hans exempel och gjorde en del steals och re-steals. Jag hade strax under average i pausen. Dan kom sedan till bordet då 21 spelare återstod och det var då korten började falla min väg påväg till finalbordet. Jag fick TT och höjde upp och fick se en 8-hög flopp. Allin och fi vek KQ. De flesta runt bordet verkade åka berg och dalbana hela tiden. Jag höll mig levande med Allins med runt 10 big i stacken. Då jag hittade KK i big blind och gick Allin efter en raise från knappen som hade A9. Jag träffade för säkerhetsskull min kung och dubblade upp. Sedan i sista handen innan finalbordet hittade jag kvällens andra monster. Även denna gång i big men den här gången var det en något bättre hand, AA. Allin från samma spelare med A9 och jag slog ut han med hans KJs.

Finalbordet och uppemot 30k hade jag i stacken. Dan var också med på finalbordet med en stack på ca 15k. Jag körde ganska aggresivt och snodde en del blinds och hade 37k i nästa paus, vilket gjorde mig till chip trea. Men blindsen var 1/2k så kunde inte direkt luta mig tillbaka då jag bara hade 18 BB. Lite folk åkte ut och mörkarna ökade ytterligare till 2/4k och 3/6k. Med 6 kvar var ALLA short och vi turades om med att ställa in. Tillslut losade Calle en coinflip mot Lars K och vi var 5 kvar. Jag hittade då med 36k i stacken finalbordets överlägset bästa hand, AQ. Jag ställde så klart Allin och så gjorde även Dan. Då ställer även Torgny bakom. De har AQ och AJ och oturligt nog splittar vi alla 3 potten då två kungar och 4 fyror kommer upp och alla spelare sitt ess....

Jag åker sedan som 5:e man när Lars K (stor chipleader) ställer Allin och jag sitter på big blind med A8s. Jag vet att Lars ställer där med ganska många händer. Jag ansåg att hans range var 55+ och KTs+ och väldigt många av de händer slår jag så jag tog synen. Han hade tyvärr QQ och jag fick ingen hjälp av brädan. Känns som en dålig syn såhär i efterhand men jag är inte säker. Har tänkt på handen massor sedan igår och diskuterat lite med Dan och Pommes men tänkte även fråga pokerolapoker.se för att se vad han säger. Han är ju ändå satellit specialist. Jag tyckte även mina pottodds var helt okej. Låg ju redan 38k i potten och jag hade bara 23k kvar.

Dan åkte någon hand efteråt när hans QQ inte stod sig mot Lars K monster, 88... Dan synade när Lars ställde in som chip 3:a. Rätt syn? Inte går det att vika 3:e bästa handen där eller? Tänker fråga Ola om det med :p

Men men, det var min första satellit jag spelade någonsin så får väl vara hysat nöjd med att slå 85% av startfältet. Även fast jag bra gärna hade haft en plats i HPK Open redan nu :)

Nu sitter jag i skolan och har håltimmar innan engelskan. Ikväll kommer Katta och vi drar nog till pingst. Jättelänge sen jag träffade alla ju... Sen på lördag fyller min kära systerdotter 1 år så då blir det party. Allt för mig nu.

Over and out!

Hoobastank - Dont tell me

Inga kommentarer: