tisdag 31 mars 2009

Chaos

Hela mitt huvud är i en total mess just nu. Kan inte tänka klart, allt snurrar och tankarna flyger omkring som japanska stridsflygplan över pearl harbor 1941...

Jag har just nu historia och meningen är att jag ska skriva avlslutningen på min uppsats men jag hittar inget fokus. Allt jag försöker formulera kommer bara ut i rent nonsens och min ineffektivitet är slående. Tur är kanske att den inte ska vara klar förrän på fredag och då har jag förhoppningsvis kommit ur den här situationen och allt löst sig till det bästa.

Hej så länge.

måndag 30 mars 2009

Mys helg

Hela helgen spenderades hemma hos älskligen i hennes stora hus. Päronen var bortresta så vi var helt ensamma och det var mycket mysigt :)

I fredags var vi dock väldigt trötta och somnade tidigast ever - klockan 21! Detta efter en misslyckad napp^^ haha

I lördags däremot spelade vi först sqush i Hallunda och det var riktigt roligt. Sen hade vi bland annat dubbel earth hour där vi bakade negerbollar som tilltugg till fotbollen. Innan dess överraskade hon mig dessutom med hemgjord pizza då jag tvingades offra någon timme till min historia uppsats.

Sen följde Sverige - Portugal (skönt med en poäng iaf!) och negerbollsätande innan vi avslutade kvällen med Mamma Mia, som faktiskt var bra :)

Idag slutade jag 5 och har sen dess bara spelat innebandy. Nu sitter jag uppe hos Lundis men jag ska snart åka hem och äta. Dock inte på moppe då den la av helt imorse påvägen till skolan... Då trodde jag det var soppatorsk men efter påfyllning av bensin så funkade den ändå inte. Tändningen är det heller inte. Farsan min får kolla på det imorrn.

Ikväll nya high stakes poker och sen plugg. Byebye

Foo Fighters - Home

torsdag 26 mars 2009

It only happends on the schools break

Idag fick vi sluta tidigare från naturkunskapen (där vi förövrigt dissikerade ett vårdsvin^^) och i vanlig ordning, som på alla våra håltimmar vankades det Chicago eller Sniff, 5-korts poker med 3 byten och poäng. Och som vanligt bestod spelarna av pokerfacet Filip, mistress of anti-tells Rosalie, the luck-donk Mathias och så jag, strategen själv :)

Men det här var ingen vanlig omgången, utan den kom att bli den sjukaste in the history of ever. Eller allt började som vanligt (not!) med att jag tog en stor ledning hade 37p och perfekt sniff-läge efter bara ett par givar. Tvåa just då låg Filip före Mathias med Rosalie på sista plats.

Men så blev jag kortkall en stund och de andra (utom Rosie) närmade sig mig. Men så hände något. Efter det första byten i en giv så utbryter Rosalie att hon har 4-tal och hon visar alla sina 10:or och därmed var vi andra nollade... Men given förgår och efter nästa byte börjar Mathias garva och visar sitt 4-tal i kungar och nu nollas även Rosalie!

Men det är inte slut med det. Given efter får jag KKQJT - Fyra av dem i klöver och jag slänger såklart hjärter kung innan jag säger "ett öppet" och ser Mathias, nästan i slowmotion, visa mig klöver äss som första kort! "Royal Straight Flush, in your face" ställer jag mig upp och jublar inför mina totalt ägda kompisar och jag vinner (får någon royal i Chicago är spelet slut och den spelaren vinner) hela den sjuka omgången :D

Nötnötnötnöten :M
Tänk om den vanliga pokern kunde vara såhär riggad åt mitt håll någon gång. Får hoppas på samma flyt under KM nästa helg. Nej, förresten. Om jag ska vinna KM så ska det vara på framförallt skills och att klonka hem det och hoppas på turen skulle inte vara lika tillfredställande som att vinna det och tycka att jag spelat så bra som jag möjligen kan (sen slipper jag gärna all otur såklart :))

Nej, den gången jag verkligen vill ha tur är när jag kvalat in till någon dyr söndags turre. Då är jag hellre "lucky then good" och det grymmaste då, efter att man segrat i t.ex. sunday million, vore om någon skrev i chatten "You must be nailing lady luck right?"

Hahaha då skulle jag må fint och bada i min stora bankrulle :D

Nu tillbaka till verkligen. Bara en dag kvar till helgen och den här kvällen tänker jag spendera genom att skriva historiauppsats om Apartheiden i Sydafrika. Sen imorgon slutar jag tidigt och tar 13.15 bussen till Sthlm och min älskling :)

Hajdå och ha en bra helg!

Iron Maiden - Fear of the Dark

onsdag 25 mars 2009

Världens snabbaste prov

Dagens prov i trafikantutbildning satt jag och slet med i hela 3 minuter... Helt slut var jag när jag lämnade lokalen efter 41 kryssfrågor med endast ett rätt alternativ xD

Aldrig någonsin har jag suttit så där kort tid på ett prov (Guinnes rekord någon?) och jag är imponerad över hur vår lärare, Mulle lyckades komprimera 130 sidor i teoriboken till drygt 40 enkla faktafrågor. Fast alla rätt har jag inte. Det var en jag var osäker på och jag gjorde säkert något slarvfel också :p

Annars idag sken ju solen som den ska och man fick en försmak av det som komma skall. Snart är det sommar! (sommartid på söndag) :D

Om en stund sätter jag igång pluggandet igen. Måste bara lira en liten stund först :)

Fronda - Sommar

tisdag 24 mars 2009

Earth Hour räddad

Nu på lördag 28 mars, mellan klockan 20.30-21.30 är jordens timme kommen och förhoppningsvis så släcks stora delar av världen ner i denna manifestation för klimatet. Det är världnaturfonden, WWF som anordnat det här för att skicka en signal till alla världens makthavare att de vid FNs klimatmöte i Köpenhamn i december ska ta bra beslut för miljön. Och hittills har 2393 städer i 83 länder anmält sig och fler blir det nog.

"Släck ner för en ljusare framtid" har det hetat och jag tycker det här är en bra grej. Men från början var jag, som inbitet Sverige fan och fotbollsgeek lite fundersam över datumet. Var det inte då Sverige skulle möta Portugal borta i en väldigt viktig VM-kval match? Jo, visst var så fallet och när jag kollade upp vilken tid matchen gick så startade den klockan 20.45, alltså mitt i Earth Hour...

Men idag löste det sig! Jag gick in på en annan hemsidan än innan och där stod det att matchen började 21.45 svensk tid och då kom jag på att 20.45 måste vara tiden matchen startar i Portugal. Så jag kommer inte missa den på grund av miljögrejen i alla fall :)

Dock är jag väldigt orolig över hur det kommer gå... Vår trupp känns inte så stark. Till exempel Zlatan saknas, så på topp kommer vi troligen att ha Henke Larsson och Johan Elmander, två spelare från de nordiska ligorna, de som ännu inte startat och alltså lär inte någon av dem vara i form. Nej, ska vi ens få med oss en pinne hem från Porto, så lär det krävas en väldig kämpainsats av de blågula och även turen behöver nog vara på vår sida. Men det kan nog gå. Förr var ju Sverige bra på att spela 0-0 i alla fall :p

I eftermiddag/kväll planerar jag att hårdplugga trafikantutbildning. Har ett prov på drygt 130 sidor imorgon och ännu har jag inte riktigt börjat nöta in det ordentligt. Tur är väl att kvällen är lång^^

Eminem - Hailie's Song

söndag 22 mars 2009

Kall helg

I helgen har jag spelat en hel del poker. Tyvärr dock utan positivt resultat...

Det började med cashgame hos Lundis igår eftermiddag (efter det att VSK tagit sitt 18:e SM-guld i bandy!). Ett shorthanded bord fick vi ihop och jag testade min mer aggresivare approach till konstantspel och utan några speciella kort eller träffar byggde jag stack fint och hade mer än dubblat inköpet innan vi tog en pizzapaus. Därefter blev jag totalt knäckt av Dan i en hand. Bordet låg typ Ks 8s 3 7 3 och jag hade bettat på både flopp och turn innan jag tryckte en gång till på rivern med mitt missade superdrag i 96s. Dan hittade hjältesynen/fisksynen med 22...

Sen följde en cooler med floppad stege mot floppad färg i blinds battle och pengarna var borta. Nu svajade mitt spel och här borde jag tagit en paus men jag köpte in dubbelt inköp för att sedan bluffa bort allt till Dan en gång till. Dan checkraisade mig svagt på turn då bordet låg Jc 5h 2h 8h. Jag satt på A7 med hjärter ess och synade hans höjning (borde ställt redan där). Rivern var blank och han checkade. Jag gick Allin för ett drygt pottbet och han synade efter ett tag med 86 off suit. Owned again, in other words...

Efter en liten paus och frisk luft köpte jag in mig en sista gång och den här gången skulle jag spela betydligt tajtare, vilket jag gjorde. Men min totala korttorka fortsatte och jag blindade ner mig rejält utan att ens få en tillstymmelse till hand. Men så fick jag AQ och eftersom en jättefisk kommit till bordet limpade jag bara UTG. Fisken och jag kom sen Allin preflop för mina 50bb. Han visade 4-2 off suit och rivrade en 4:a... Slutspelat för min del. Fisken dubblar iaf upp handen efter igen med AA vs JJ och sen går han Allin för 300bb på Jxx med två klöver, med endast ett färgdrag. Dan synade med AJ och det blankade ut som tur var. Annars hade fisken gått från 40bb till 600 på 10 min... Dan cashade sen ut mäktiga, drygt 1000 big blinds (+500).

Pokern fortsatte sedan idag med ännu en GP-turnering, 1 rebuy + addon. Jag köpte in dubbelt direkt och under rebuy perioden hände inte så mycket. Jag foldade AA på 6-högt bord och tvingades göra ett crying call med triss och sämre kicker, men annars inget speciellt. I paus gjorde jag addon och började nästa blindsperiod, lite under average stack.

Förlorade sedan en viktig pott när jag hade KQ i small blind. Höjde och fick syn av bb som floppade nöten med A3s då det kom JT4 - alla i hjärter (jag hade Qh). Jag kom dock lindrigt undan då det parade sig på både turn och river.

Sedan dubblade jag upp i en rätt riggad hand. SMTN höjer UTG med TT och jag slår tillbaka med AA. Det foldas 88 bakom mig innan en av de större stackarna ställer mig Allin med AK. TT foldar och jag vinner en fin pott :)

Duktig aggresiv finne kommer sen till bordet och av honom får jag en hel del marker då jag bland annat trappsynar preflop med KK. Med 16 man kvar bryts så mitt bord och jag har drygt 30k när jag kommer till det nya. Nästan direkt försvinner 2/3 av min stack då jag kommer Allin preflop med AK vs QQ. Jag träffade äss men rivern gav honom 4-färg.. :p

Istället för en av chipledarna hade man 10bb. Men jag lyckas sno åt mig ett par tusen innan jag ställer med 99 och får syn av AK. Flopp JTx men otroligt nog missar han allt och jag är tillbaka runt 30k, som nu är 15bb.

Med 10 man kvar och finalbordsbubbla, tar det så slut för mig. Chipleadern höjde upp till 6k för 3:e gången på 4 händer och jag hittade AQ i small blind. Ett no-brainer beslut men fi synade med QQ...

Sammanfattningsvis är jag rätt nöjd med spelet den här helgen. Enda som går att klaga på var väl mitt money management i lördags.. Aja, man lär så länge man lever.

Nu sitter jag här och ska snart kolla fotbollskanalen Europa. Sen blir det nog bingen då jag har en låång dag framför mig imorgon. Gnatt!

fredag 20 mars 2009

Tiden bara flyger fram

Så var ännu en skolvecka till ända och nu är det bara två veckor kvar till påsklovet! Nog för att mycket ska göras under dessa veckor men det kommer jag klara. Jag längtar verkligen till påsken. Lovet inleds med klubbmästerskapet i Texas Hold'em, sedan ska jag spendera massor med tid Älsklingen innan allt avslutas med att min mor fyller 50 och alla syskonen kommer hit. Det ska bli så nice :)

Efter lovet är det en 4-dagars vecka, sen studentkryssning på helgen där innan jag far till Amsterdam (uppföljning på Estlandsresan förra året) och är borta i 4 dagar. Väl hemma igen är det nästan maj och förhoppningsvis så har skolan lugnat ner sig då så man kan njuta av den kommande studenten. En månad senare står man sen där med examen i handen och kliver ovetande och troligen arbetslös, in i livet som vuxen. Då finns det inte längre någon utstakad väg för en och inget vägsjäl har någon självklar riktning.

Shit vad kul och läskigt det kommer bli. Lättnad att slippa skolan (so sick of it) men samtidigt måste man hitta ett sätt eget sätt att tjäna pengar, så man kan överleva i den här världen. Och tajmingen för oss som går ut nu kunde ju inte varit sämre. Arbetsmarknaden är mer eller mindre stängd och hela världens ekonomier håller på att falla samman. Men det löser sig. Det gör det alltid.

Hejdå för nu. Glöm inte att ha en trevlig helg hörrni :)

onsdag 18 mars 2009

Shabbat shalom

Vilostuden på religionen idag gick bra och jag tror både vår lärare och resten av klassen uppskattade vår uppvising i teaterkonst och brödbakning xD haha eller inte men vi fick högsta betyget så jag är nöjd :)

Efter bakningen igår hade jag grindafton hemma hos Tomas. Det gick bra och jag plussade ett par inköp på både headsup och shorthanded cashgame. Kontantspel blir bara roligare och roligare och hoppas verkligen det fortsätter såhär nu. Fast blir nog å andra sidan, rätt lite nätlir för mig de kommande veckorna innan påsklovet. Har mycket i skolan nu och jag det kommer inte minska ju närmare påsk vi kommer, är jag rädd för...

Ikväll har jag några smågrejer och fixa. Inget värt att nämna här. Herrå!

Breaking Benjamin - Follow Me

tisdag 17 mars 2009

Studiedag

Nu sitter jag här och äter frukost. Vaknade för en timme sen och om ett tag ska jag till Filip och baka Sabbatsbrödet Challah med Rosalie och Mathias. Det är till vår muntliga framställning i Judendomen imorgon där vi ska hålla en sabbat inför klassen.

Förövrigt tiltar jag sönder på min mobil just nu... Under gårdagen märkte jag att jag hade noll täckning. Gick inte att skicka sms, ta emot, ringa eller bli uppringd. Så jag stängde av den och tog ur batteriet en stund för att se om det blev bättre. Men när jag satte i skiten igen så stod det bara "registrering av sim-kortet misslyckades" och jag har försökt mig på det mesta men ingenting funkar... Inte kan ett sim-kort sluta fungera bara sådär? Något mobilt snille där ute får gärna höra av sig.

Let's face it. Det går inte att leva utan en fungerande mobil i det här samhället. Jag klarar det i alla fall inte. Frustrationen bara växer inom mig. Känner mig så isolerad..

Kom annars rätt långt i en shorthanded turre på prima igår natt. Ett tag trodde jag på klonk då folk bokstavligen gav sina chips till mig. Gång på gång synade jag ner bluffar med marginella händer. Men när vi väl var ITM fick jag byta till ett otrevligt bord och samtidigt blev jag totalt kortkall och den kombinationen klarade jag inte.

Åkte ut på plats 44:a av ca 600 pers efter det att jag ställt på knappen med 83s för 9 bb. Blindarna hade spelat tight och var också ganska shorta så trodde det skulle vika väldigt många händer. QQ var såklart inte en av dem^^ hehe

EDIT: Problemet med sim-kortet är nu löst. Fick hem ett nytt i brevlådan alldeles nyss. För någon vecka sedan skrev vi över mobilen på mig istället för pappa och för det behövdes tydligen ett nytt sim-kort. Så nu är jag glad igen :)

Volbeat - Still Counting

lördag 14 mars 2009

Dagens video

Ikväll hejar jag den här låten. Go H.E.A.T - 1000 miles :)

fredag 13 mars 2009

Deuce to Seven Triple Draw

Igår var det dags för årets andra KM-event och spelet det gällde var Kansas City-lowball. Det är ett mörkpoker spel där alla spelare tilldelas 5 kort och det går ut på att få en så dålig kortkombination som möjligt. Den bästa handen, nöten är alltså 7-5-4-3-2 eftersom ess räknas som höga kort. Igår spelade vi med 3 byten och i fixed limit men det går även att spela med ett byte och no limit och det tycker jag är snäppet roligare men 3-drag funkar det med.

13 tappra själar anmälde sig till turneringen och gjorde sig beredda på detta knarkspel. Mitt första bord bestod av Pommes, Henke (lösa) och Calle, Tobbe (tighta). Startstack var 7k och i första pausen hade jag 10k, detta trots att jag gjorde tabben att satsat hårt sedan andra bytet med en färdig stege 34567. Haha tobbes min när jag vek upp min hand på slutet och han märkte mitt misstag var priceless :)

Efter paus gick jag först ner mig lite grann innan jag fick en ganska fin rush på kort och eftersom Henke och Pommes fortsatte att spela aggresivt (bland annat Pommes cappade pre och bytte sedan 4 kort xD) så fick jag tog i mycket marker och slog ut bägge spelarna.

Med 5 spelare kvar var det dags för finalbord och jag hade nästan 30k av totalt 100k i spel när det började. Övriga marker var dåligt utspridda. Ola var chipleader på nästan 50k medan Jörgen, Lenita och Calle delade på resterande.

Nu började mitt fall. Jag kom in fel i varje pott och när vi gled ITM, efter att Lenita tagit 5:e platsen och Jörgen bubblat så var jag den med minst marker, ca 15k. Calle, som hade gått från 7k till att vara chipledaren fortsatte dra in allt han försökte med och jag bustade tilllslut med en färdig 9:a efter första bytet då han fick 8 hög på sista bytet. Senare vann Calle också turneringen och kan nu titulera sig klubbmästare i 2 7 3-draw.

Jag slutade på ännu en 3:e plats, min tredje och fortfarande har jag inte nått heads up på klubben.. Men det kommer nog snart! Och när jag väl är där ska jag se till och vinna. Heads up poker är ju det jag spelat klart mest av live och det är där den bättre spelaren har som störst edge (och där turen har som störst inverkan!).

Idag försov jag mig så jag hoppade över de andra två lektionerna jag hade och sov vidare istället. Gick upp vid 11 och sen dess har jag mest letat, tankat och lyssnat på ny musik.

Nu ska jag dra till Hallsta. Bye :)

Foofighters - My Hero

torsdag 12 mars 2009

Lyckad CL-kväll

Det blev en mycket lyckad champions league kväll där först Barcelona hade lekstuga hemma mot Lyon och hade 4-0 efter 40 minuter. Precis efter det fjärde målet kom så en reducering och i början av andra halvleken gjorde Lyon också 2-4 målet men mer spännande än så blev det inte då Barca hade full koll och höll hårt i bollen. 5-2 slutade överkörningen efter ett sista mål av Keita på övertid. Övriga blaugrana mål gjordes av Henry x2, Etoo och Messi.

Efter den matchen slog vi över till en annan viasatkanal och där kom vi in då Roma hade 1-0 mot Arsenal och ordinarie tiden var slut. Men eftersom Arsenal vann första mötet med 1-0 stundade en förlängning (2 x 15 min) och den blev mållös, så då följde en nagelbitande straffläggning för att skilja de helt jämna lagen åt. Den avgjordes först i straffomgång nr8 då Tonetto i Roma brände deras andra straff och Gunners var alltså vidare till kvartsfinal. Detta tillsammans med följande lag: Porto, Bayern Munchen, Villareal, Chealsea, Liverpool, Man United och Barcelona.

Det ska bli intressant och se fortsättning och självklart hoppas jag på en drömfinal mellan Barcelona och Man U. Men de övriga engelska lagen kan man inte räkna bort. Den engelska dominansen är annars ganska intressant och fundera över. Inget italiensk lag är vidare, inget franskt, ett tyskt, ett portugisiskt och två spanska och fyra från Storbritannien. Vad beror det på att det blivit så?

Att tex inte Inter eller Milan placerar sig bland de översta åtta lagen i Europa är för mig ganska konstigt. Hör man inte folk säga hur bra italienska ligan är jämt? Milan misslyckades ju totalt och Inter kanske hade otur som fick möta giganterna just nu, Man United redan i åttondelen men ändå. Romas och Juventus var ganska nära att slå sina engelska men räckte som väntat inte hela vägen.

De engelska lagen känns mer jämnbra jämfört med topp 4 lagen i Italien och Spanien. Dessutom är ju Liverpool lite av en turneringsspecialist och verkar ha en grym mental styrka och det är därför de går långt i de flesta turneringarna. Där kan man kanske säga att Real Madrid, som skulle hjälpa Barca att visa de spanska färgerna i Europa hade otur som fick möta Liverpool.

Men så kan man kanske inte säga? Otur att få möta starka taktiska lag? Man måste ju ändå slå alla, oavsett motstånd för att vinna en sådan här jätteturnering som champions league ändå är. Aja, må de bästa lagen undvika varandra i lottning på fredag så kommer vi kunna kora en värdig segrare den 27:e maj på Olympia stadion i Rom, där finalen kommer att äga rum.

Nu jag ska sova. Godnatt :)

onsdag 11 mars 2009

En kväll med brorsan

Om en stund drar jag till Köping för att spendera kvällen där med min äldsta bror. Vi ska kolla champions league och käka god mat, så det ska bli trevligt. Jag slaggar sedan där över natten så skjutsar han mig till direkt till skolan imorgon.

Igår fick jag tillbaka min kära mobil som jag skickade in på lagning förra veckan. Den hade egentligen bara ett litet fel men jag tänkte att det var bäst och passa på och fixa det före garantin och drulleförsäkringen går ut nu i mitten av mars. Och eftersom vi redan var på Hälla pös vi in på Ikea och åt korv. 4 kokta med bröd satt fint i magen må ni tro :M

Väl hemma igår, efter att champions league matcherna var slut, körde jag lite nätpoker. För några dagarna sedan hittade jag en träningshemsida där man fick 50$ gratis på Titanpoker (ipoker) bara man klarade en ganska enkel quiz. Den är klarad nu och pengarna är på mitt konto, så jag tänkte sätta igång med en liten cashgame grind där nu, för och se hur långt jag kan komma med denna lilla peng. Jag har bytt stil totalt för kontantspel på sistone så hoppas det blir både roligare och mer lönsamt än det var tidigare. Mer aggresiv är jag i alla fall^^

nl10 är den nivån jag börjar på och igår körde jag så min första session och det gick okej. Jag slutade med ett litet plus. Men jag är inte helt van att folk försöker trappa mig, brukar vara tvärtom ju. Min nya stil och tableimage gör att jag måste tänka helt annorlunda och det är lite speciellt och utmanande :)

Om det är någon annan fisk därute som vill ha 50 gratis dollars och leka med på Titan så är det bara och säga till. Jag mailar er gärna länken.

Nu måste jag gå. Heja Barcelona och Arsenal ikväll!

Unwritten Law - Seeing red

måndag 9 mars 2009

Vasaloppet nästa?

Nja, knappast va. Men lite längdskidor har jag i alla fall lärt mig åka i helgen. I fredags var första gången någonsin jag stod på ett par skidor (jag är en helhjärtad bräd-geek) och nedan ser ni resultatet :p

Here we go

Slitit värre... Åke ser dock glad ut som redan klarat backen

Toppen av hovfjället!

Min älskling

Vi :)

Nu Two & ½ men och sen uppskjutet plugg. C ya

Emilia - your my world

tisdag 3 mars 2009

Home but soon gone again

Nu har jag varit hemma några dagar efter den roliga och uttröttande veckan i Åre. Även om vädret inte var superbra så hade jag det riktigt trevligt där uppe och förutom all brädåkning, så lärde jag känna ett helt gäng med underbara människor. Väldigt många goa (för att citera Lovan) vänner fick jag och jag längtar redan till återträffen som utlovades äga rum längre fram i vår :)

Bilder från lägret tog jag inga men kanske lägger upp några när jag lyckats sno från andra lägerdeltagare på msn eller nå. Har typ ett 30-tal nya msn-kontakter som jag ska lägga till när jag får tid. Men just nu har jag verkligen inte tid. Sedan jag kom hem har dagarna varit fyllda med plugg (eller i alla fall tanken på att jag borde plugga..) och det är bara att inse att jag inte kommer hinna göra det jag hoppades på. Förhoppningsvis har min svenskalärare lite överseende så jag kan lämna in det nästa veckan eller något. Ikväll måste jag i alla fall plugga till tre saker som ska göras imorgon. Litet psykologiprov, religionsförhör och tal i svenska C. Yipii...

Imorgon efter skolan pyser jag norrut igen och kommer hem vid helgens slut. Vi hörs mer då! Ha det gött du med :)

Markoolio - Kärlekssång från mig