torsdag 12 mars 2009

Lyckad CL-kväll

Det blev en mycket lyckad champions league kväll där först Barcelona hade lekstuga hemma mot Lyon och hade 4-0 efter 40 minuter. Precis efter det fjärde målet kom så en reducering och i början av andra halvleken gjorde Lyon också 2-4 målet men mer spännande än så blev det inte då Barca hade full koll och höll hårt i bollen. 5-2 slutade överkörningen efter ett sista mål av Keita på övertid. Övriga blaugrana mål gjordes av Henry x2, Etoo och Messi.

Efter den matchen slog vi över till en annan viasatkanal och där kom vi in då Roma hade 1-0 mot Arsenal och ordinarie tiden var slut. Men eftersom Arsenal vann första mötet med 1-0 stundade en förlängning (2 x 15 min) och den blev mållös, så då följde en nagelbitande straffläggning för att skilja de helt jämna lagen åt. Den avgjordes först i straffomgång nr8 då Tonetto i Roma brände deras andra straff och Gunners var alltså vidare till kvartsfinal. Detta tillsammans med följande lag: Porto, Bayern Munchen, Villareal, Chealsea, Liverpool, Man United och Barcelona.

Det ska bli intressant och se fortsättning och självklart hoppas jag på en drömfinal mellan Barcelona och Man U. Men de övriga engelska lagen kan man inte räkna bort. Den engelska dominansen är annars ganska intressant och fundera över. Inget italiensk lag är vidare, inget franskt, ett tyskt, ett portugisiskt och två spanska och fyra från Storbritannien. Vad beror det på att det blivit så?

Att tex inte Inter eller Milan placerar sig bland de översta åtta lagen i Europa är för mig ganska konstigt. Hör man inte folk säga hur bra italienska ligan är jämt? Milan misslyckades ju totalt och Inter kanske hade otur som fick möta giganterna just nu, Man United redan i åttondelen men ändå. Romas och Juventus var ganska nära att slå sina engelska men räckte som väntat inte hela vägen.

De engelska lagen känns mer jämnbra jämfört med topp 4 lagen i Italien och Spanien. Dessutom är ju Liverpool lite av en turneringsspecialist och verkar ha en grym mental styrka och det är därför de går långt i de flesta turneringarna. Där kan man kanske säga att Real Madrid, som skulle hjälpa Barca att visa de spanska färgerna i Europa hade otur som fick möta Liverpool.

Men så kan man kanske inte säga? Otur att få möta starka taktiska lag? Man måste ju ändå slå alla, oavsett motstånd för att vinna en sådan här jätteturnering som champions league ändå är. Aja, må de bästa lagen undvika varandra i lottning på fredag så kommer vi kunna kora en värdig segrare den 27:e maj på Olympia stadion i Rom, där finalen kommer att äga rum.

Nu jag ska sova. Godnatt :)

Inga kommentarer: