måndag 25 februari 2008

Kort blogg

Hemma igen efter skidlägret i Romme. Det var en härlig helg trots att Katta var sjuk i lördags och igår var det slaskigt värre i backen men det var ändå kul. Det är väldigt få gånger det inte är kul att åka snowboard så :)

Imorgon följer jag med Katta till Rönninge och stannar kvar där till på fredag då jag kommer hem igen. Hade gött så länge och klicka gärna på länken nedan. Låten är en klassiker och videon är världens coolaste.

http://youtube.com/watch?v=eXOLq_6a-qQ

Peaceout!

fredag 22 februari 2008

Åker uppåt

Så var det äntligen lov och efter matteprovet imorse känns det riktigt underbart. För att fira lovet gick jag, Filip och Mathias och åt asiatisk buffé nere på Wing Waah och det var som vanligt väldigt gott. Dock råkade jag det första gjorde, ta en stor klev med en riktigt stark kyckling/annanasgryta så jag kunde inte äta på några minuter. Men lite vatten och bröd fixade det.

Efter moffandet tog jag 1-bussen hem och direkt när jag kom innanför dörrn gick jag genast och tog ett kokhett bad. Riktigt härligt. Nu sitter jag här och skriver den här bloggen och packar till resan.

Kl 16 kommer min älskling till Västerås och vi ska hämta upp henne och sedan åka direkt till Hallsta. För att senare resa vidare till Borlänge på skidläger med kyrkgänget! Jag ska åka så mycket snowboard som jag bara hinner och det ska blir riktigt, riktigt kul :D Ett stort extra plus är förståss att Katta ska med och jag ser verkligen fram emot morgondagen då jag ska lära henne hur man åker bräda :)

Nu måste jag fortsätta packa. Ha ett bra lov allesammans och kom ihåg att var snälla mot varandra <3

Sick puppies - My world

torsdag 21 februari 2008

Cracked Aces!

Woohoo!

Igår efter att jag varit inne i stan och tröstshoppat lite så drog jag och Dan till Lundis och spelade cashgame. 0.50/1kr låg blindsen på och jag satte mig ner med 70kr. Eftersom det hade gått så dåligt överhuvudtaget på livepokern på sistone bestämde jag mig tidigt att jag bara skulle spela nöthänder den kvällen.

Det gick bra och jag byggde fint upp min stack till 110kr då jag fick KK. Sivén, som hade spelat galet "råkade" vända upp ett av sina kort och det var spader ess och sedan kollade han på det andra korter också och höjde upp till 6kr. Jag höjde tillbaka till 20kr och de andra la (varav Dan med AQc, som hade gett honom nöten på rivern). Sivén höjde 40kr till och jag gick Allin (vet inte vad som flög i mig) han blixtsynade med AA som stod sig ändå fram till rivern då en underbar kung föll :)

För en gångs skull gjorde jag ett dåligt spel och direkt blev jag belönad med att sätta en 2-outare! Kanske borde jag ha spela dåligt oftare? ;)

Live by the river or die by it

Jag cashade senare ut 265kr och alltså nästan 200 plus. Kändes riktigt härligt och rättvist efter den senare tiden ständiga bad beats :)

Förövrigt måste jag berätta om en riktigt fin pott. Det var inte jag som var inblandad, utan det var hajarna Dan och Sivén. Eftersom jag inte var med i potten minns jag inte exakta betar var men ska försöka berätta på ett ungefär hur det gick till. På turn betade i alla fall sivén 5kr(?) i potten på 2kr och bordet låg typ Ah Qh 7c 4d. Dan satt på K9 varav kungen i hjärter och synade. River blank och Dan checkade till sivén som betade 12kr.

Dan stekte lite innan han slog om med 25kr till. Sivén blev lite fundersam och frågade "hur mycket har du kvar" Dan svarade "cirka 50" och Sivén gick Allin. Dan som bara hade K-högt började klia sig i huvudet och funderade verkligen på att syna!?! Men tillslut vek han och Sivén var inte sen med att visa 63 offsuit för absolut ingenting. Äckligt bra spel i den här potten. Tänk om Dan hade hittat synen. Vore så grymt :)

En annan sjuk pott var när Lundis synade ner Rasmus Allin på rivern med Q-högt. Rasmus sa"Du har QJ" och bordet låg typ A 5 8 K 2. Lundis stekte ett bra tag innan han synade och visade QJ ;) Rasmus hade T9 och Lundis vann en fin pott.

Nu måste jag plugga matte inför provet imorgon bitti. Cya!

P.O.D - Willfire

onsdag 20 februari 2008

I'm sorry

Det är okej.
Ni får hata mig.
För jag hatar mig själv just idag..
Ikväll spelar det grymt bra bandet Bullets for my valentine på grönan..
och jag kommer inte att vara där och inte ni andra som ville dit heller..
Och det är bara mitt fel.
Jag hade chansen att fixa biljetter men vad gjorde jag? -.-
Please, hate me.

Bullets for my Valentine - Tears don't fall

måndag 18 februari 2008

Jag är en sokrates

Livet är en strid, striden är en kamp. Kampen är en häst, alltså är livet en häst.

Filosofiskt va? Imorgon har jag i alla fall mitt livs första filosofi prov och det betyder att jag måste plugga ikväll istället för att grinda som jag brukar göra på måndags kvällar/nätter. Men någon Sit and Go blir det säkert ändå om jag får för mig att jag kan det mesta senare framåt kvällen.

Igår var jag inne i stan med mina kära bröder och vi gick på bio. Vi såg I am Legend och den var rätt bra. De som jag pratat med om filmen innan hade verkligen gillat den och hissat upp den till skyarna så när jag satte mig ner i salongen med lite chips och dricka förväntade jag mig stordåd och riktigt så blev det inte. Jag blev lite besviken men två saker med filmen var i alla kanon. Det var skådespelarinsatsen av Will Smith och sedan var musiken i filmen grym också.

Nyss fastnade jag i ett program på 2:an. Det var vetenskapens värld och det var riktigt intressant. Det handlade om männians beslutfattande. Hur vår hjärna reagerade på vissa saker och att det är väldigt lätt att manipulera våra hjärnor. På filmen visades det att vårt beslutsfattande kan utifrån om vi några minuter innan beslutet skulle fattas, höll en varm kopp té eller ett kallt glas cola. Värmen vi fick av tekoppen gav oss positiv energi och det kalla glaset negativ och det påverkade vårt beslut.

Sen pratade de även om en så kallad prekognitiv förmåga som vi människor har. Alltså att kunna föreutse en väldigt liten, men betydande del av vår framtid. Det första exempelet på filmen var att vissa stridspiloter var något skarpare än andra just på grund av deras förmåga att förutse eller gå på sin intution om deras närliggande framtid. Ett statiskt bevis var att under andra världkriget var det en liten del av USA:s stridspiloter (4%) som dödade mer än 40% av motståndarnas stridspiloter och dessa superpiloter ansågs ha en utvecklad prekognitiv förmåga.

Ett annat experiment visade att alla människor har ett prekognitvit sinne och inte bara vissa få utvalda. Det gick till så att försökspersonen satt och kollade på en en bioduk och med ca 4-5 sekunders intervaller kom det slumpvis upp olika typer av bilder. En del känslofulla och en del lugnare bilder. Utifrån vad de såg på bilden ändrades deras ledningsförmåga. Men det intressanta var att deras började förändras redan ca 3 sekunder före den slumpvis valda bilden visades och det tyder alltså att vår kropp eller hjärna kan se in i en väldigt snar framtid. Och om det nu är så måste man kunna utveckla det här sinnet och kunna se in framtiden. Vore coolt.

Filmens sista meningen var "Vad än intution är så bör man inte bortse från den" och detta förde förståss mina tankar till pokern. Hur många turtomtar har inte sagt "Jag kände på mig att det kortet skulle komma"

Tänk om det är så att de har lärt sig lita på sin intution och har alltså inte bara tur? Jag måste seriöst börja öva på att följa min magkänsla. Kolla gärna själva programmet på svt.se eller se reprisen när den går.

Men oj, nu vart klockan mycket och jag måste verkligen plugga nu!

Bob Marley - Three little birds

söndag 17 februari 2008

Som vanligt..

.. när nätpokern går bra så går livepokern åt he..hehe

Spelade en 100 rebuy turnering hemma hos Lundis i fredags och det gick riktigt bra tills vi var 3 kvar. Jag hade ca 45k i marker och Rasmus på big blind 25k. Jag limpade in på small blind för 800 med KJ och som vanligt (3:e gången i rad) höjde Rasmus upp 1000 till. Jag återhöjde till 4000 totalt. Och Rasmus började steka och jag satte honom som bäst på ett svagt ess. Han synade tillslut och floppen kom K 3 4 och jag betade ut 4500. Han slog genast om till 14k tot och jag gick Allin. Han tänkte två sekunder innan han sa " Du är ju tom, syn" Jag slängde upp mitt toppar och han visade upp 48 off suit!?!?

Men som vanligt så klarar sig klonk-proffset då rivern levererade en 8:a... :@ TILT och nere på 15k -.-. Blindsen ökade till 500/1000 och jag fick KK. Sivén höjde till 2000 och jag synade på small. Floppen kom T 5 6 - alla i klöver och jag som satt med klöver kungen checkade och så gjorde även han. Turn 7 och jag betade och han höjde mig. Jag visste jag var slagen men pga steamet gick jag Allin och han visade 98 i klöver! Inget klöver på rivern och jag ute på bubblan...

Efter det skulle jag ha åkt hem men vi började lira cashgame och av bara farten tiltade jag bort 150kr till. Eller jag åkte med KK vs Q9 då floppen kom JTx då razze satte 8:an på turn..(5:e raka gången då jag losade med KK) Sen losade jag en coinflip med AK vs JJ också... Ingen kul back-kväll alltså.

Igår hade jag en betydligt trevligare kväll då jag var i Sala med pingstgänget. Kom dit till 5 och då var det missionsmöte där. Vi lyssnade på ett par personer som berättade om sina resor i Vietnam och Tanzania. En sak som berörde mig väldigt mycket var när en tant berättade om barn fängelserna som finns i Vietnam. Där finns barn och ungdomar mellan 2 till 17 år! Vad har en 2:åring gjort för fel liksom?!? Bara befunnit sig på fel tillfället vid fel tid.. Hon berättade hur hon besökte barn-häktet och såg hur barnen låg i små små rum med knappt nå fönster och endast en halmsäng.. Kunde sen inte låta at bli att lägga en slant i kolekten för arbetet i vietnam.

Efter missionsmötet åt vi mackor och spelade airhockey. Sedan kom Sala ungdomarna och vi hade ett ungdomsmöte. Det var riktigt bra och jag gillade lovsången och även nattvardsstunden. Sedan åt vi fler mackor och var sociala med Julia, Erica, Amalia, Kajsa, Sofia, Sara, josef och Filip och allt vad de hette. Riktigt trevliga typer må jag säga :)

Efter fikat började vi leka en massa lekar och lekte enda till 12-slaget då vi tog och sa adjö och for hem igen. På vägen hem såg vi en kul skylt. På vägen mellan Sala och Västerås finns tydligen ett ställe som heter "Hallsta" och ett som heter "Vad". Vid sidan av vägen stod det: Vad-> Hallsta <-

Jag: Hallsta!
Micke: Vad?
Jag: Vad? Hallsta så klart xD

Borde klottra dit ett frågetecken efter Vad :)

Idag ska jag plugga en väldi massa spanska och sedan hitta på nå kul med Simon. Hörs!

Sean Kingston - Take you there

fredag 15 februari 2008

Fett nice :D

Sämre floppar har man väl fått. Jag hittade den marginella synen då han gick Allin med Q9 i klöver :)

Edit: Åkte ut med KK mot J9 på flopp 9 x x när vi var 3 kvar och jag fick nöja mig med tröstpriset på 22$, första priset var på 60$ Jag hade otur där men tidigare hade jag själv slagit ut KK då jag floppade tvåpar med min AQ. Dessutom vann jag en coinflip tidigare i turneringen med 44 vs J8 och det är mycket ovanligt för mig.

Nu ska jag äta och sen åka och visa grabbarna hur man spelar poker. Peace out!

Dagens låt

S.O.J.A - True love :)

torsdag 14 februari 2008

Glad alla hjärtans dag!

Eller vad säger man? Allt annat låter bara så fel. Happy Valentine's day får det bli!

Idag är det alltså kärlekens dag och alla par runt om i världen sitter hos varandra och myser. Förmodligen käkar chocklad eller geléhjärtan. Men inte jag.. För min älskling är en massa mil bort och just nu är hon på badminton träning och sitter här ensam och saknar henne. Jag saknar henne så väldigt, väldigt mycket.

Men det är ju inte bara jag som sitter ensam. Utan för många är alla hjärtans dag årets mest ensamma dag. Det är hemskt. Jag minns själv förra året. Då var jag singel och hade en väldigt tråkig kväll.. Läste nyss det inlägg jag skrev förra året om den dagen på min lunar blogg :p Då klagade jag verkligen på alla hjärtans dag. Just nu suger det också men om Katta vore här skulle allt vara toppen. Så om man gillar alla hjärtans dag eller inte beror nog på om man har någon speciell att dela den med eller inte.

Aja, nu ska jag i alla fall äta en god middag med familjen. Sen blir det plugg och nätpoker. Hade gött :)

Linkin Park - Valentine's day

onsdag 13 februari 2008

Regular tournament

2$ Freezeout tournament on Bet365.
Started 16.05 with 437 players.
1500 start stack and 10 minuts blinds.
1. 218$
10. 13$
50. 4$.. ITM

10/20: AQs in the second hand, early pos. Raised to 100. One call and one raised to 240. Call and flop was A K 9 rainbow. Check check check and turn Q. I bet 300. One called me and river came a J and I went allin and my fi folded. Stack sieze: 2300.

15/30: Limps with 43 suited in hearts in the small blind and it's 5 players to the flop. Flop Q 6 5 and roundcheck. Turn 2 and I bet out the pot (240). It folds around to the button who thinks for a long time and then calls. River J and I bet 520 (pot 720) and he goes allin. I call and he shows 68 off(?) and I wins a nice pot.
Stack: 4400.

20/40: Noting happends.
Stack: 4300

30/60: Q6 in diamonds on the big blind. One limper, one raise to 180 and one call from late pos. Only 120 to me, so I call and we are 4 players to the flop. 6 5 3 with two clubs. Roundcheck and turn Q and I bet almost pot of 600 and the raisar calls me. River K and I went Allin and he quickly folded.
Stack: 5300
Dubbling a shortstack up with AQ vs AT. Board: J 9 T J T
Stack: 4900

50/100: AJ on cutoff. 2 limpers and I made it 400 to go. Small blind smooth calls and the first limper calls to. Flop K Q 4, a terrible flop for me but they checked so I bet 700 and they folded.
Stack: 5800.

75/150: Blinded down to 5700

Break! 40 out of 153 left

100/200: KJ in blinds duell and wins a pot.
Stack: 6200
Limpfolds with KQ and loses 200.

150/300: QQ raises to 900 and big blind goes Allin for 800 with A7.
Stack: 7300
10 7s på bb. Flop 5hh 3s 3h and roundcheck. Js I bet out 900. Two callers and river J.. I put them flushdraw and week jack so I folded to a bet.
stack: 6000
200/400: Completly card dead.

300/600: AT on the small blind. The big stack limps, as always on cutoff and I decided to pump it up to 1400. He called and the flop came J Q 4. I bet out 1200 and he put me Allin. I folded.. and lost a big pot. Half my stack :(
Stack: 3000

Needs to double up..

Perfect! KK and two player limps in. Allin and the button flat calls and the big stack calls also. Flop K A 2!!! They have A6 and rags and I wins a monster pot! :D
Stack: 9900.. 20/74

400/800:AKs on the button, the first hand this level. Raises to 2400 and the blinds folds.
Stack: 10000
QQ UTG+1. Raises to 2400 and big stack behind me calls. Flop Q 7 5! But with two diamonds on board I don't wanna slowsplay so I bet 2400 and he folded. Should I move Allin directly on the flop to represent a flushdraw istead of a week bet?
Stack: 13800

500/1000: (I have only 12 big blinds!) AQ and limps in with the big stack. Flop 9 7 3 and I fold after his bet. Wanted to raise with it but absolutly didn't wanted it to go the same way as with AT earlier.
Stack 11600.
KQs in mid pos. Raises to 2000 and the crazy big stack calls on the big blind. Flop Qh 6 3h and he checked to me and I bet and he folded.
Stack: 14100

Break! 21 out of 49 and in the money.
Stack: 12600 and a little under average.

600/1200: I Have a huge 50k stack right behind me :( and one man called "I like to gamble" one step to my left. So I will try some re-steals Allin if I feel weekness. We'll see how it goes :)
I'm so tight. Just folded Sivén suited in early position! xD BB next hand.

800/1600: JQ on the small blind. 3 players limp! And thought about going allin as a squeeze play I just called instead. Flop 9 T 3 and I check. The big blind bet out the pot of 6000 and I had 9k left. The first limper goes Allin for 16k total. I know my hand i dead but I decided to gamble. I called and try to tripple up instead of being left on my 9 big blinds. They showed AT and JT and I had my 11-outs and 40% of winning a huge pot. But I missed both turn and river and was out on 40 place.

Added 5.24$ to my account.

After that I went to Lundis in Hallsta and played a 50 rebuy tournament. I picked up KK and raised to 350, with blinds 50/100. Rasmus raises on the small blind to 1050 and I call. Flop T 8 4 and he checked and I checked too. Turn J and he checked again. I bet 2100 and he went Allin and I insta called and he shows AQ and has 4 outs. As usual, lady luck smiles at him and puts an Ace on the river... -.-

Now I'm gonna call my wonderful girl friend :)

Cya!

tisdag 12 februari 2008

Rounders

I afton har jag sett på "Rounders - det sista spelet". Jag vet inte hur många gånger jag kommer kunna se den filmen utan att tröttna. Troligtvis bra många gånger till :D

Anledningen till jag såg den ikväll var att imorgon på engelskan ska vi i små grupper muntligt presentera en film som har betytt mycket för en själv och då var det självklara valet för mig Rounders. En sak som jag älskar med filmen, bland många är de otroligt sköna dialogerna i filmen. Sen är ju även vissa citat helt underbara. Här kommer några exempel:

Mike: Here's the thing. If you can't spot the sucker in the first half hour at the table, then you ARE the sucker.

Mike: It's immoral to let a sucker keep his money.

Mike: It's like the nature channel... you don't see Piranhas eating themselves, do you?

[His girlfriend says they don't have time for sex now]
Mike: I'll be really quick. You won't feel a thing.

Worm: She's really got him by the balls.
Petra: That's not so bad, is it?
Worm: It depends on the grip!

Mike: I've often seen these people, these squares at the table, short stack and long odds against them. All their outs gone. One last card in the deck that can help them. I used to wonder how they could let themselves get into such bad shape, and how the hell they thought they could turn it around.

Mike: Uh, you know what? I got my five grand here. That's just fine by me. I'm going home.
Teddy KGB: Fine. It's a fucking joke anyway. After all, I am paying you with your money.
Mike: What did you say?
Teddy KGB: Your money... I am still up grand... from this last time I stick it in you.
Mike: [Narrating] They're trying to goad me, trying to own me. But this isn't a gunfight. It's not about pride or ego. It's only about money. I can leave now, even with Grama and KGB... and halfway to paying Petrovsky back. That's the safe play. I told Worm you can't lose what you don't put in the middle. But you can't win much either.

Teddy KGB: In my club, I will splash the pot whenever the fuck I please.

Mike: I want him to think that I am pondering a call, but all I'm really thinkin about it Vegas and the fuckin' Mirage

Teddy KGB: Nyet! Nyet! No More! No! Not tonight! This son of bitch, all night he, "Check. Check. Check." He trap me!

Så bra! :D

Damien Rice - 9 Crimes

Plus - i både cash och turre

Kvällens grind gick helt okej då jag plussade knappt 20 dollar. Varav 10 på simba och resten på CD. På simba vann jag en 25$ guaranteed shorthanded turnering efter att knackligt kommit ITM och sedan kört över de två kvarvarande spelarna. Dock kändes liret på Simba ikväll jobbigt för att jag i början av kvällen, hade jag railat (sett på) när Dan spelade en 250$ guaranteed och i en viktig pott frågade han på msn vad jag skulle gjort och jag svarade utifrån det jag hade sett (postflop) och han förlorade en jättepott där jag negativt påverkade honom. Sorry Dan.. Ska hålla käften nästa gång :/

På CDpoker spelade jag alldeles nyss cashgame och vann 1 stor pott och ett par andra halvstora. I den stora hade jag Q8h och efter att en kille miniraisat 3 limpare var alla 4 spelarna med till floppen som kom : Q Qs 2s. "Preflophöjarn" betade ut 26 cent. Jag valde att syna och det gjorde även spelaren bakom. Turn 4 och första tomten gick Allin för 80 cent. Jag slog snabbt om Allin för att få bort färgdraget men den andra tomten gick också Allin. River blank och de visade sina händer. Den första tomten hade A6 och var alltså helt tom och den andra hade faktiskt också triss, men med sämre kicker då han visade Q5 i olika färger. Jag tog hem hela potten på drygt 10 dollar :)

Nu ser mina nätrullar ut som följande:
Simbapoker: 76$ (ska upp till 100 inom en snar framtid) - Blir nog inge problem så länge jag slipper anslutningkrånglet.
CDpoker: 26$ (målet är 100 och här spelar jag bara cashgame) - Kommer ta tid..
Bet365: Ca 400$ (avvaktar med SnG-grinden ett tag fram över) - Fokuserar mer på de andra två sidorna för tillfället. Då jag har en förkärlek till just byggandet av bankrullar :)

Men nu är det dags att sova. Gnatt!

Gavin DeGraw - Follow through

måndag 11 februari 2008

Klart!

Äntligen. Efter 3 veckors trökande är tillslut min uppsats om Kameruns fattigdom enligt globaliseringsteorin klar! Kändes som en börda lyftes från mina axlar när jag för någon minut sen skrev ut arbetet och lämnade det på katedern. Inte för att jag tror jag får toppbetyg på det men man hoppas ju alltid, trots att jag känner att jag inte gjort mitt bästa. Men men, långt och väl-bearbetat blev arbetet i alla fall.

Imorse var det jobbigt och gå upp. Efter sisådär 3 timmars sömn var det segt och jag fick dessutom lubba till bussen men jag hann i alla fall med den tack vare min förstående busschaffis som stannde i korsningen för min skull så jag kunde hoppa på och slapp springa hela vägen :)

Hela helgen var jag med Katta och vi hade det, som vanligt jätte trevligt. Hon är så underbar min äskling och jag älskar henne så mycket <333 Men nu kommer vi inte kunna träffas på hela två veckor.. och då är det sportlov! Kommer blir grymt kul för hon ska nämligen följa med oss till Romme en hel helg då :) *Längtar*

Men nu ska jag skriva en reflektion och sen ha Basket på lagbollspelen.

Peace out :)

Behöver jag fyrtal för att vinna i cashgame?

***** Hand History for Game 000000004471757 *****
Sfax Texas Hold'em NL $0.15/$0.3
Seat 8 is the button
Total number of players: 6
Seat 4: kikan (15.22)
Seat 7: Betbuddy (6.65)
Seat 8: svenolow (103.36)
kikan posts small blind (0.15)
Betbuddy posts big blind (0.30)
** Dealing down cards **
Dealt to Betbuddy [ 6d 6h ]
svenolow calls (0.30)
kikan calls (0.15)
Betbuddy checks.
** Dealing flop ** [ 6c 2h 7d ]
kikan bets (0.90)
Betbuddy calls (0.90)
svenolow calls (0.90)
** Dealing turn ** [ 5c ]
kikan checks.
Betbuddy checks.
svenolow bets (3.60)
kikan folds.
Betbuddy is All-in (5.45)
svenolow calls (1.85)
** Dealing river ** [ 6s ]
svenolow mucks.
Betbuddy wins 13.80 from main pot with four of a kind, sixes

fredag 8 februari 2008

Fiskar med stegar..

Hade som vanligt megalång håltimme idag och då vi fick låna en datasal kunde jag inte låta bli att spela lite.

Satte mig med 2$ på ett pott-limit holdem bord (mistake). Fick AK på post och synade en miniraise från knappen. Flopp K J x och jag checkade. Han betade 4 cent och jag slog om till 16. Han slog om igen till 32? Jag pottade om till 1$ tot. Syn och turn Q och resten åkte in. River en till kung men vad hjälpte det då tomten satt med A 10 på handen och spikade hålpipan på turn...

Efter det spelade jag 2 Hu-matcher som både slutade på exakt samma sätt. Nästan läskigt likt faktiskt. Både tomtarna jag mötte använde Allin-knappen alldeles för ofta och detta planerade jag att använda till min fördel genom att vänta på rätt tillfälle med att trycka tillbaka. Tillfällena kom men det var bara det att vid både lägena så hade fi monster.. 56.

I den första hade jag 82s och floppen kom, föga upphetsande K 7 4 regnbåge. Rundcheck och turn en 8:a. Han betar och jag synar. River 8 och han går allin. Blixtsyn av mig men tyvärr hade han stegen med sin 5-6.. Oturligt värre.

Den andra var mot en ännu större tomte som ett par gånger innan den här handen hade miniraisat min limp preflop för att sedan gå allin med 5$ i en ca 20 cent pott efter min check. Jag fick i alla fall J7 och samma procedur följde. Floppen kom 7 10 3 med två ruter. Jag checkade och för en gångs skull checkade han också. Turn ruter 7 som gav mig trissen och gjorde en färg möjlig. Jag planerade checkhöjning och checkade igen. Tyvärr check av honom också.. rivern kom en till synes blank 4:a. Jag betade vekt ut 16 cent och han gick preics som jag ville (trodde jag ville) Allin och jag synade. Han visade upp, ja 56 för rivrad nötstege och jag fattade ingenting.

Back drygt 6$ på sessionen och spelandet på håltimmar hittils den här terminen är riktigt negativt. Back uppåt 20 dollar sammanlagt. Allt har jag naturligt vunnit tillbaka hemma igen men i alla fall. Vad ska man göra på en 4-timmars håltimme om inte att grinda? :p

Aja. Nu blir inge mer lir. Snart Lagbollspel och sista lektionen med Innebandy då vi ska spela hela tiden. Ska bli kul :) Sen blir det hem och vänta på att älskligen ska komma <3 Adios!

Avril Lavigne - sk8er boi

torsdag 7 februari 2008

Stöd matte

Imorse klockan 9 hade jag min första stöd-matte lektion och det var faktiskt okej. Nog för att man kände sig riktigt dum i huvudet när lärarinnan, som var totalt överpedagogisk förklarade i en kvart vad en funktion är :p Men nog förklarade hon bättre än min vanliga lärare Krister i alla fall. Den här extra matten kommer bli en bra repetetion inför det nationella provet i vår.

Som jag berättade i det förra inlägget jag skrev så spelade jag en 50 kr rebuy turnering hemma hos Rasmus igår. Det som var så speciellt med den turneringen var att det var bara troligen dem 4 bästa spelare av oss som var med. Jag, Rasmus, Dan och Bullen. Antalet rebuy blev 6 st stycken och prispoolen hamnade på 500kr. Och spelet var mycket bra. Aggresivt med många fina bluffar :)

Resultatet blev att jag och Dan hamnade headsup efter att Rasmus bubblat och Bullen åkt på en 2-outare av Dan. Dan vände och vann mot mig som kom in helt fel i hela duellen. Inga kort stämde, inga bluffar och inga trappningar funkade. Men fram till headsupen spelade jag riktigt bra och är väldigt nöjd över det aggresiva spel jag för en gångs skull presterade. Det går ju faktiskt att bluffa bra spelare :)

Kan skriva om ett dussin händer men har ingen lust. Istället ska jag se klart på Las Vegas och äta nudlar. Sen blir det plugg. Bye

Disconnected

Simbapoker har strulat med anslutningen en hel den senaste tiden och idag var inget undantag. Jag spelade 1$ rebuy-sateliten till morgondagens 500$ guaranteed med 7 deltagare där de två första fick platserna till turneringen värda 10$ vardera. En sjukt irriterande hand utspelade sig:

Fick 76 på big blind och synade en 1 höjning då 3 spelare till också synade. Floppen kom K Q 7 och potten låg på 720 och alla hade ca 2k i marker. Vi checkade runt till preflophöjaren som föllföljde med ett pottbet. Jag klickade i "autofold-rutan" men då tappade jag anslutningen för ett par sekunder och när jag kom tillbaka hade jag tydligen synat pottbetet på flopp (:s hur gick det till???) och blev rätt glad då turn visade en 6! Jag gick Allin och han synade och visade AK. Ace on the river och rebuy. Tog det lugnt ett par händer innan jag hittade JJ på big och sprang in i small blinds monster.. 33. Alla pengar åkte in före flopp. Men på bordet Q 8 3 K 2 var mina knektar chanslösa -.-

Idag spelade jag även en 50kr rebuy-turnering hemma hos Rasmus där jag vann lite cash men den skriver jag om imorrn eftersom jag inte orkar det just nu och behöver sova. Natti!

Svenska Akademin - Tändstickor för mörkrädda ... xD

onsdag 6 februari 2008

Studiedag

Igår när jag kom hem efter matchen så kände jag inget pokersug överhuvudtaget så min planerade nätgrind hoppade jag över. Istället gick jag och la mig och somnade strax efter halv 11! (sjukt tidigt för att vara jag)

Så vaknade jag pigg och glad i förmiddag kl 10.24 och insåg att jag hade studiedag! En härlig känsla må ni tro :) Så jag gick upp och la in en tvätt och sedan la jag mig i badet. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra för käk. Det blir nog pasta.

Senare idag ska jag åka till Rasmus och spela lite poker och sen ska jag plugga en massa ikväll och kanske ringa älsklingen. Hejs <3

Svenska Akademin - Du vill så du kan

Sverige - Slovakien

Igår var jag alltså på hockey i ABB Arena i Västerås och fick Sverige få däng att av ett kontringsskickligt Slovakien med speedwaysiffrorna, 5-1.

Matchen började dock bra då Brynäs-debutanten Daniel Widing gjorde mål i powerplay efter redan 2.54 i in första perioden. Sverige hade bud på mer men istället, på slovakiens första skott på mål efter 15 minuter så satte Frantisek Skladany 1-1. På deras andra skott på mål såg inte Stefan Liv i målet ett dugg. Marcel Hascak stod i slottet och sköt Slovakien till pausvila med en 2-1 ledning.

Andra perioden var miserabel av både Sverige och domarna. Slovakien fick otroligt lätt utvisningar med sig och var inte sena med att utnyttja allmänhetens åkning i Sveriges zon och satte 3-1. Sverige tog tillbaka komandot efter det målet men efter ytterligare 2 kontrlingsmål av Slovakiken var matchen avgjord. I tredje perioden försökte Sverige men inga mål gjorde av något av lagen. Slovakien var dock närmast med ett stolpskott.

Ett ungt och för anfallsglatt Sverige glömde backa hem och förlorade rättvist mot ett bra Slovakien. På torsdag börjar LG hockeygames och då krävs bättre spel. Men det tror jag det blir då 4 rutinerade spelare som inte var med igår kommer att anlände till truppen till Rysslands matchen på torsdag.

tisdag 5 februari 2008

Hockeydags!

Om ett tag kommer min största bror och sportfantast Simon förbi och hämtar mig för vi ska åka och se Sverige möta Slovakien i ABB arena i Västerås. Matchen börjar kl 19.30 och det är en träningsmatch inför helgens kommande LG hockeygames. Hoppas det blir en undehållande matchen trots att det bara är träning.

Men innan han kommer måste jag hinna äta och sova lite. En rapport om matchen kommer senare. Ciao!

United beats - Por que no

Simba-lir

Idag spelade jag en 50$ freezeout turnering och lite cashgame på simbapoker och plussade 17$ och ökade på simbarullen med drygt 30%, från 52 till 69 dollar.

I turneringen var det 12 spelare med varav 3 fick cash. Jag började riktigt illa och tappade ner till 1400 med startstack på 2500 efter att ha höjt en limpare med JT på knappen. Jag floppade öppetstegdrag och betade hela vägen ändå till rivern där jag fick syn av 3:e paret på bordet. Vid det här laget hade jag börjat leta någon annan turnering men då jag inte hittade någon bestämde jag mig för att göra ett seriöst försök på att komma tillbaka i den jag spelade. Jag jobbade mig ikapp och köpte en del potter och när vi var 10 kvar och de två borden slogs ihop hade jag 2400 i marker och hade då inte visat en enda hand sedan JT:an. Då fick en jag en rush med två händer som tog mig upp i chipledning. Först fick jag KQ och höjde upp till 300 (3xbb) och SGolden bakom synade och så gjorde även big blind. Floppen kom T 8 7 med ett färgdrag. Big checkade och jag valde också att checka. SGolden betade inte helt oväntat ut 400. Big synade snabbt varpå jag bestämde mig att gå Allin. Både vek och jag var uppe på 3800. Riktigt nöjd över hur jag spelade den handen :)

Handen efter plockade jag upp AA och höjde igen. 2 st synade och floppen kom Q 2 5 med två klöver. Jag ledde garanterat om ingen hade ett set. En av mörkarna checkade och jag betade 650 i potten på 800. En la men killen bakom, som jag hade precis tänkt ställe om allin. Blixtsyn och han visade KQ och jag dubblade upp.

Med 5 kvar låg jag på 6500 och hittade KK i första position. Jag limpade in för 200 och 4 spelare följde till floppen som kom Q 5 4 med ett färgdrag. Nästchippen med 8k betade ut 800 som var pottens storlek. Jag slog tillbaka upp till 1800 och de andra la. Men han ställde tillbaka allin. Jag tänkte på en Qx eller 54 för tvåpar eller liknande. Men eftersom jag sett honom tidigare i turneringen visste jag att han gärna överspelar sitt toppar. Lite osäker var jag ändå när jag stoppade in pengarna i potten. Han visade Q6 och turn kom en K så jag rakade in potten på 13k som försatte mig som chipleader.

Men som vanligt när jag har bra stack vill jag börja dominera och K2 i klöver på knappen höjde jag upp till 600 med. SGolden bakom mig på small synade och floppen kom Q 6 3 med två klöver och han betar ut ett fjuttigt bet av 300. Skumt spel tänker jag bara och sedan synar. Turn 8 och nu betade han 900. För att representera en riktigt stark hand gjorde jag en minihöjning till 1800. Detta är inget spel jag brukar tillämpa men på lägre nivåer som dessa (5$) brukar fiskarna tro att bakom varje minihöjning finns en riktigt stark hand. Men han synade och rivern kom en blank 7:a. Han checkade och jag fick mitt läge att ta potten på 5700 men jag fegade ur då jag trodde han satt på en vek dam och skulle hitta synen, fisk som han är. Han visade A6 för mellanpar på flopp och 4:e par på rivern. Hade jag tryckt till hade jag lätt fått bort honom och jag hade sluppit skriva om hur pinsamt dåligt jag spelade den här handen. Aja, man lär sig av sina misstag.

Nere på 9k kom jag ITM och så gjorde även SGolden och Danny905 som på bubblan dubbat upp sin stack med AA till knappt 8k. Väl in the money gick det snabbt då Danny åkte ut andra handen med 99 vs KJ då SGolden hade floppat tvåparet. Hu och jag hade 10k mot hand 20k när det inleddes. Jag turnade en triss i kungar mot hans tvåpar och vi var lika i marker. Då kom den avgörande handen och jag kan inte säga att jag är särsklit stolt över hur jag spelade den.

Fick A4o och limpade in för 600. Golden höjde till 1800 och jag synade. Flopp A K Q och han betade 600. Precis ett lika vekt bet som när han hade A6. Jag synade och satte honom på en Kung med svag kicker. Turn 7 och han betade 1800. Syn igen och river 9. Han betade nu 8400 och här är det solklart lägg men jag synade och han visade JT för den floppade nötstegen... Orkar inte ens skriva ner alla misstag som jag gjorde i den här potten. Aja, jag fick nöja mig med tröst priset på 17$ och SGolden gick hem med första priset på 29 dollars.

Direkt efter turneringen ser jag att Raymond Riis sitter med $30 på ett 0.15/0.30 -bord så jag sätter mig där med 6$. Jag plockar upp AJ och räknar fram en höjning till 85 cent men av misstag råkar jag gå Allin och han funderar ett tag och sedan synade han. Bordet kom 4 J 3 T Q och han muckade korten och jag tog potten. Han hade troligen ett par i hålet. Kanske 8:orna eller 9:orna? Jag lämnade i alla fall bordet med 11$ någon hand senare.

Imorrn har jag sovmorgon men jag ska ändå snart i säng. Måste bara läsa lite filosofi och fixa lite på mitt Afrika arbete först. Är lite hungrig med så. Aja, ska inte tråka ut er nå mer nu.

GODNATT!

Fredde Le Grand - Put Your Hands Up for Detroit (Club Mix)

måndag 4 februari 2008

Måndag

Så var helgen över och det var vardag igen. Känns sådär måste jag medge men så är det. Jag hade i alla fall en bra helg med lite sömn, mycket skoj och mycket kärlek hemma hos älsklingen i Rönninge. Förutom den tiden vi spenderade tillsammans bara Katta och jag så träffade vi också mycket rolig folk som exempelvis Micke och Fisken som är trevliga :) Men efter varje helg förundras jag av det faktum att helger på något vis alltid lyckas vara för korta..

Jag längtar så mycket till nästa helg då jag får träffa min älskling igen <333

Just nu sitter jag i skolan på HISH-timmen (historia + samhäll) och det är meningen att jag ska dampa mitt Afrika arbete men alla vet ju hur duktig jag är på att plugga om jag har tillgång till internet.. Nej, men den här gången har jag faktiskt glömt mina papper hemma och dessutom, den senaste gången jag skrev var hemma och då gick det inte att gå in på hotmail och skicka filerna så om jag ska skriva nu får jag skriva om från där jag var den senaste gången jag var i skolan och skrev. Och det tänker jag inte göra. Så därför sitter jag nu här och lyssnar på 3 doors down och väntar på Innebandy på lagbollspelen :) Peace

Three doors down - Here without you