onsdag 6 februari 2008

Sverige - Slovakien

Igår var jag alltså på hockey i ABB Arena i Västerås och fick Sverige få däng att av ett kontringsskickligt Slovakien med speedwaysiffrorna, 5-1.

Matchen började dock bra då Brynäs-debutanten Daniel Widing gjorde mål i powerplay efter redan 2.54 i in första perioden. Sverige hade bud på mer men istället, på slovakiens första skott på mål efter 15 minuter så satte Frantisek Skladany 1-1. På deras andra skott på mål såg inte Stefan Liv i målet ett dugg. Marcel Hascak stod i slottet och sköt Slovakien till pausvila med en 2-1 ledning.

Andra perioden var miserabel av både Sverige och domarna. Slovakien fick otroligt lätt utvisningar med sig och var inte sena med att utnyttja allmänhetens åkning i Sveriges zon och satte 3-1. Sverige tog tillbaka komandot efter det målet men efter ytterligare 2 kontrlingsmål av Slovakiken var matchen avgjord. I tredje perioden försökte Sverige men inga mål gjorde av något av lagen. Slovakien var dock närmast med ett stolpskott.

Ett ungt och för anfallsglatt Sverige glömde backa hem och förlorade rättvist mot ett bra Slovakien. På torsdag börjar LG hockeygames och då krävs bättre spel. Men det tror jag det blir då 4 rutinerade spelare som inte var med igår kommer att anlände till truppen till Rysslands matchen på torsdag.