fredag 16 maj 2008

Nära

Men Kanada var en storlek större än oss idag. Det var de sista minuterna i andra perioden som avgjorde matchen. Sverige var redan i boxplay då Jonas Frögren drar på sig 2+2 för högklubba och Kanada fick spela 5 mot 3. Mike Green i Kanada tog fart över Sveriges blålinje och två svenskar krockade i mitten och Green sprätte upp pucken i första krysset bakom Lunkan med endast 6 sekunder kvar av perioden och 5-3 till Kanada. Så knäckande..

Före tredje periodens början förutspådde jag följande lycko senarie: Efter drygt halva peridoen gör Sverige 4-5 och sedan med 15 sek kvar sätter vi 5-5 och sedan avgör Bäckis i sudden. Riktigt så vart det inte men ganska nära :p

Sverige kom i alla fall igen och reducerade, dock när 5 minuter återstod. Med 15 sekunder kvar tryckte svenskarna på och var nära att kvittera. Men lyckades inte utan Kanada är nu i final där det möter Ryssland.

Men vad hände egentligen med Lunkan som frivilligt gick av efter andra perioden? Hörde att han var trött och hade vätskebrist.. Men om han kände så varför bytte han lite tidigare? Då kanske Tellqvist hade hunnit in och räddat Sverige. Han var grym i målet när han kom in och han kommer nog få stå imorgon mot finnarna. Men men. Kan ju inte skylla på Lunkan heller. Han är ju i stort sätt anledningen till varför vi kom så långt som vi gjorde.

Nej jag tycker vi får vara nöjda med vårt VM. Med lite flyt hade det kanske räckt riktigt långt trots få stjärnor i laget. Gäller bara att knipa bronset imorrn, men det ska vi väl väl klara :)