tisdag 8 juli 2008

En lyxvara

En sak som i stort sett varenda svensk tar för givet är att man har är varmvatten i kranen. Men det är inte en självklarhet för väldigt många i världen och jag kan säga er att det är lyxvara som borde uppskattas mer. För det är hemskt att vara utan den. Man kan inte dusha eller bada. Inte heller diska eller tvätta händerna ordentligt. Ja, förutom om man inte kokar vatten på spisen eller i kokarn förståss. Vilket är tidskrävande.

Den första maj i år gick vår vattenberedare sönder och eftersom vi inte hade några pengar att köpa en ny för så fick vi snällt vara utan varmt vatten i kranen. Så ändå till igår, då pappa äntligen hade köpt en ny vattenberedare. Så nu har vi återigen varmvatten i kranen. Känns som himmelriket är nära :)

Förövrigt räknade pappa ut att 60-70% av elräkningen består av kostnaden för varmvatten i kranen. Så om någon av er vill spara ett par tusingar i månaden, dra ner på varmvattnet. Ni kommer inte bara blir rika, utan även inse hur lyckligt lottade ni är som har varm vatten i kranen!

Nu ska jag gå och ta ett varmt bad :M Adios!

Sum 41 - Pieces

Inga kommentarer: