tisdag 31 juli 2007

Frihet och QJoff

Haha, nja så hemskt har det kanske inte varit och jobbat men är i alla fall klar nu :) Det är skönt! Inga mer tidiga mornar och långa arbetsdagar. Inge mer cash heller.. så klart :/ Taket är i stort sett klart, bara en del pannor som ska dit. Men det får Tomas fixa utan mig. Själv ska jag åka iväg ett par dar nu :) Ska bli underbart <3!

Spelade nyss två MTT's på bet med låg instats. Galet spel så klart så jag bestämmde att spela tight och vänta in rätt lägen. Jag losa ca halva stacken tidigt med AK mot KK men jag lyckades grinda upp mig till avgstack igen. Men jag åkte strax därpå på grund av ett riktigt tomtespel :P Fick JQ utg och höjde 4bb som ett stealförsök. Blindarna synade och floppen kom A T 9 och jag funderar på att beta rakt ut men checkar istället för att kunna checkraisa. Mycket riktigt betade bb och jag gick allin. En Ganska stor höjning. sb la men bb blixtsynade(han hade stor stack) med A4 och bordet blankade ut. Felspel? Det tycker jag. Funkar perfekt mot rätt motstånd men aldrig mot de där nissarna xD dåligt av mig :/

Den andra ska vi inte ens tala om. Kan i alla fall säga att jag gjorde en missklick i första handen och tvingades visa 2-4off på bordet A 2 K 7 A och då trodde ju alla att jag var en galen fisk så jag skulle försöka skulle uttnyttja det men det gick åt skogen xD Åkte i alla fall med QJ(igen) på bordet 6 7 Q 2 4. Allin på turn men fi hade KQ.. ska aldrig mer spela QJoff aggresivt...

Igår då. Jo, jag vann de två sista omgångarna varav den sista en PLO :D Vi spelade 4 omgångar och började med två texas med låg insats. åkte först både gångerna :P I första lirade jag bra men hade lite oflyt med korten. I andra spelade jag kasst och förtjänade inget annat än förlust. Losa en viktig coinflip med KQ mot Tomas 33. Dan la 44 xD hahahaha( nej, för han ju inte ha tripplat)

Innan 3e omgången höjde vi insatsen och jag vann den ganska snabbt då jag i en VIKTIG pott fick A6 i hjärter och på utg/knappen höjde jag 3bb. Både synar. Tomas hade minst marker och Dan var chippot. Flopp Qd Th 5h och Tomas betade ut. Dan synade och jag synade med. Turn 4h :) Nötfärgen! Tomas går allin och Dan steeeksynade och jag blixtställde. Han tvingades lägga sin Dam och Tomas drog dött med sin J9off. Jag hade 4/5 av alla marker och Dan var rätt chanslös. Han hamnade i ett svårt läge i den potten då han visste att han hade Tomas men inte om han hade mig slagen. Lägger han riskerar han att jag också lägger mig och Tomas vinner en stor pott och är back in tha game. Om han synar och jag lägger så är han Hu mot mig som rätt storchip. Eller som det blev att han losa väldigt mycket marker.-. Jag vet inte själv hur jag hade gjort. Men jag hade troligen lagt. Men det beror ju på hur man känner sig över bordet. Om man känner att man har en edge så lägger man. Om inte så kör man. Eller?

I sista så bustade Tomas i typ första handen med låga kåken mot Dans höga och Dan började PLO Hu:n mot mig som 2-1 chip. Men jag lyckades vända å vinna :) ! Tror Dan hade lite oflyt och inte satt så många drag men det förändrar inte mitt spel. Jag är helnöjd med liret och känner mig mer sugen på PLO :D Men men.. kanske i helgen? :) Har ju i och för sig lite PLO cash på VC. Kanske blir nått lir senare.

Nu ska jag tydligen diska.. :/

bye bye! :D

Mange schmidt ft. Petter - Giftig
(töntig text men grymt skön låt ändå :))

måndag 30 juli 2007

PLO Cashgame

Idag var jag och Tomas så trötta efter ett par riktigt jobbiga arbetsdagar så vi tog ledigt. Hur skönt som helst :) Har svoit och kollat på MacGyver och även lirat 5minuters pottlimit Omaha Cashgame. För det vart inte mer än så. På första handen trippla jag och på andra så busta jag xD

Jag satte mig ner med 1$ på ett 2/4 cent CG. Och fick K335 som jag checkade ner i bb. Flopp : K 3 7 och sb betade halvpott och jag höjde pott. Två killar bakom synade och sb la sig. Turn: 2 och jag gick allin. Och båda synade och rivern blankade och jag vann potten på 3.50$

Handen därpå bustade jag då jag fick AA25off på sb och limpade i en flervägspott. Flopp As T 9s och jag betade pott. En kille i sen position synade och jag knappen med. Turn Qoff och jag betade 1$ och killen på knappen med 8$ i stacken ställde mig och jag synade. Lite kontroversiell syn men det var så här jag tänkte; Han kan ha ett stort drag(wraps) eller en färdig stege eller en sämre triss. Eller en kombination. En bluff vore inte troligt då jag hade investerat mkt i potten redan. Mot två av dessa 3 olika alternativ leder jag och mot det andra har jag återdrag. Sitter han på stegen så vinner jag om bordet parar sig. Vilket det gör ca 23% av gångerna. Värt den risken? Fick inte pottodds OM han hade stegen.

River kom iaf Ks och där visste jag att jag var HELT toastad. Men blev lite sur då han visar TTsJ4s för färg på rivern. För då var jag 65% favorit på turn..

Hur hade jag kunnat gjort för att spela den här potten annorlunda? En höjning preflop är väl ingen bra idé. Checkraise på flopp då? Jag har tänkt på det här altvernativet men vet inte om det hade gått så mycket bättre.. om jag checkat och nån betat och sen hade några synat så hade potten var stort redan nu och om jag då höjer det jag kan, alltså pott kommer väl mina motståndare få bra odds för att syna med en bra draghand.. eller? :S jag läste nått om det i artikel av Annie Duke i firstpoker igår..

Hade ni spelat handen annorlunda? Kommentera gärna inlägget isf,

Om nån timme blire 3manna poker. Ska bli skoj och välkomna Dan hem genom att ta hans vinstpengar från skåne xD haha så självsäker är jag inte men skulle vara trevligt iaf :)
Vi får se hur det går!

Wish me luck :)

Kalle baah - Flottilj 13

söndag 29 juli 2007

Good fold

Hade tråkigt i eftermiddas och hoppade in på bet och spelade lite fast jag sagt att jag skulle ha ett uppehåll :P Men då tänkte jag ju inte på nätpokern ;) Iaf så spelade jag 2 SnGs och en MTT turbo. I båda SnGsen kom jag 2a och i Multirullen så la jag AA preflopp xD Nu undrar ni säkert hur jag kunde göra det. Men det var inte så svårt..

Och nej, jag kan inte se in i framtiden(som Dan xD) utan jag var helt enkelt för seg. Jag satt i mittposition och plockade upp AA(som jag alldeles nyss önskade om att få..) och en tomte utg + 1 höjde upp till 300 med blinds 10/20 och min tanke var att steksyna så jag fick nån mer med mig. (Jag hade 1.5k i stacken) Men pga att jag inte alltför ofta spelar såna där turbos eftersom jag tycker det är för mycket tur i dom så glömde jag bort att man har kortare tid på sig att agera. Så min planerade steksyn blev till att jag foldade nötterna före floppen! Hur arg blir man inte på sig själv då? :@

Åkte sen ut halvtiltad med 55 på turn där bordet var 6s62s4. En synar med med A9s och rivern leverar en 9a..

Nog med spel på bet365. Resultatet blev att jag gick plus-minus-noll. Jag började istället spela på VCpoker :) Tomas hitta nån bonusgrej på nätet där man fick 10$ gratis där. Så jag satte igång att spela och rätt trött på Hold'em så satte jag mig i ett Pottlimit Omaha cashgame. Det gick bra och jag plussade nån dollar då jag spelade väldigt mycket mot en schakal. Vi spelade nästan varenda pott mot varandra och hela bordet bara tittade på :) Jag slutade vinnande i duellen men de höll på att sluta illa för i näst sista handen mot honom så hade han nötterna och jag losa halva stacken men sen dubbla jag då jag fick nöten och han busta :) Mums..!

Sen satte jag igång med SnGs och fortfarande bara PLO. Jag vann två 6 manna och kom 2a i en 10manna och losa en 10manna. Sen reggade jag (tydligen) på en 2$ SnG också som jag satt ut hela tin på :/ jag tror det var så att jag skulle spela den och reggade men att den var full så det inte gick. Men det fanns uppenbarligen plats..

Kvällen slutade iaf nästan 7$ upp så jag är nöjd med mitt spel :)

btw, måste berätta om en fisk. Spelade en PLO SnG 3 kvar. Jag var chippo och såg på när en short lägger in 300 av sina 324 i potten och den andra ställde henne. Hon la sig(!) och satt med 24 kvar på bb i nästa hand xD "gg"

Så nu ska jag sova så jag kan slita arslet av mig imorrn bitti!

Bob Sinclar ft. Cutee b - Sound of freedom

torsdag 26 juli 2007

I'm running bad

Jag har grymt mycket otur i poker just nu. Så jag har bestämt mig för att ta en paus. Det är nog behövligt efter all denna poker jag spelat på sistone. Men egentigen kan jag inte fatta varför jag inte kan få lite averge luck. Det är allt jag önskar. Inte masssa tur utan bara tillräckligt så jag slipper säga " That's poker" efter varje spelad session. Fast jag kommer ju inte tacka nej till masssa tur ;) Idag orkar jag inte ens berätta om mina bad beats =/ Jag spelar bra men ändå går det åt pipan. Pank blir jag på kuppen. Hoppas jag får lite flyt efter mitt uppehåll.

"That's poker. But honestly, I'm getting sick of saying that " - JT cloutier i en intervju med Shana Hyatt precis efter han oturligt åkt ur ett WPT event.

Veckans hetaste tips: Undvik att spela poker mot Tomas, Dan eller Jukka. Dom har verkligen inte otur just nu..

So long suckers!

söndag 22 juli 2007

Fjällsta Open

I söndags spelade jag poker istort sett hela dagen. Vi var tråkigt nog, bara 5 pers. Lite synd det men vi hade ändå skoj. Allt var kul utom att jag losade. Det var jag, Viktor, Tomas och Jukka som spelade. Även Tony som spelade sista vändan istället för Jukka.

I Första omgången började jag bra då jag synade ner Viktor med 5-4 på bordet 5 3 2 9 J och vann då han visade Damhögt. Men sen förlorade jag en Megapott mot Jukka lite senare. Jag fick J8spader i en familjepott och floppen kom . 7 5 7 med två spader. Viktor som var short ställde för 270 och Jukka synade. Det gjorde även jag. Vi började med typ 1200 i marker och blindsen 10/20. Jag hade typ 1500 och hoppades på ett spader för att vinna en storpott.

Turn: 3spader och Jukka checkade. Jag slängde ut 300 i potten och jukka ställde för totalt 450. Jag synade och han vände upp K7. Här var jag stor favorit att bli storchip då han hade 9 vinstkort.

Men med Riverkortet 5 var jag helt orättvist nere på 300. Kändes lite surt. Åkte strax därpå ut mot Tomas med K9 mot AQ på ett Knekthögt bord. Jag ställde på floppen då båda hade nada. Jukka vann sen headsupen mot Tomas efter mycket passivt spel. Jag orkade inte kolla så kan inte berätta om nå intressanta händer.

Nästa omgång. Innan vi började åt vi tårta till ära av Tomas. Han fyllde 23 i söndags :) Det var gott med Hallontårta. De andra åt chokladtårta. blää.. hehe

I själva spelet började jag åter bra och snodde nån pott här och där innan jag fick total korttorka. Viktor dominerade bordet då han hade största stack efter en fin förstapott mot Tomas. Jag spelade tight och låg runt startstack när jag får se en flopp i SB med J3 mot Tomas i BB. Flopp 2-3-2 och jag betar 100 i 120potten och Tomas synar och han har 270kvar. Turn A och jag ställer honom och han synar med A5 = /och dubblar. Här hade jag kunnat checkat och se vad han gjort men eftersom det låg mer än han hade i potten tyckte jag det var värt en allin. OM jag checkar ger jag ju möjligheten för honom att presentera esset och måste då ändå syna ner honom för så lite.. Nån annan som har andra tankegångar?

Jag kom ner till 700 efter den potten. Med blindsen 30/60. Och jag låg där och grinda till nivå 50/100 då istort sett alla utom viktor var short. Fick TT med 600 i stacken på knappen och har bara ett val, Allin. Tomas som hade lite mer marker än mig synade med K8(jag kan förstå varför men ändå inte. Jag ställer ju på många händer men mot vilka av dem är K8 favorit? också en anledning att inte sätta hela stacken på spel här är att Jukka bakom honom ännu inte agerat.) Jukka som hade lite mer marker än Tomas synade också med AJ och på bordet : 9 2 J A J var jag toastad och Jukka i Hu igen efter denna fetapott. Hälften av alla marker i spel låg i den potten. Och inte helt oväntat losade jag den VIKTIGA coinflipen. Viktor och Jukka kvar och Jukka lyckas vinna igen efter en snabb och svängig headsup. Tror att om Viktor tagit det lite lugnare så hade han vunnit med hjälp av hans stora Hu- erfarenhet. Bl.a. efter MKT spel mot mig :)

Sista omgången. Jukka pös hem 600kr rikare och Tony anlände som ersättare. Den här omgången varade inte ens två blindsperioder och Tomas gick inte att slå. Han floppade allt, drog ut allt och fick bästa kort hela omgången. Redan i första potten så slåg han Tonys KT, topp-tvåpar med Q8 på bordet K T 9 8 J. Måste säga att Tony försvarade sitt monster dåligt men sen att Tomas drar ut runner runner stege är ju en annan sak. Sen plockar jag upp den näst bästa handen på dessa 6 timmar jag spelade, AQsuited. Viktor limpade in och jag höjde till 100totalt på knappen. Tony la och Tomas återhöjde 200 till. Tomas "made a speach" när han höjde och han såg också väldigt bekväm ut så jag sätter honom på ett halvhögt par eller kanske AK men eftersom potten redan är så stor och hans relativt lilla höjning gav mig bra pottodds ungefär 2-1. Viktor la sig ganska motvilligt. Tror han hade en hand som 89s och såg fram emot en pott mot mig. Jag synade och det låg ca 650 i potten.

Flopp: J 9 Q med ett färgdrag och Tomas checkade och här borde jag förstått att han trappa mig men ändå så ställde jag in mina 800 och han blixtsynade med JJ. Turn och River gav mig inget och jag var ute. Anledningen varför jag gick allin istället för en mindre satsning var pga av strukturen på bordet. Otroligt dragig och jag ville verkligen inte att han skulle syna med drag då han mycket väl hade haft råd med det med sin stora stack. Händer jag slog var AK, TT och 88 av de händer jag satte honom på. Med alla dessa händer hade han förmodligen checkat till mig. Men jag tänkte inte länge innan jag ställde. Om jag tänkt lite längre hade jag kanske kunnat checkat tillbaka på floppen. Men pengarna hade ändå åkt in på turn eller River med tanke på pottens storklek. Jag har tänkt på den här potten så här i efterhand om jag kan slinka men jag tror tyvärr inte det. Eller någon annan som tycker nått annat? Kommentera i så fall!

Viktor åkte ut som 3a strax efter mig då han bluffade Tomas i fel pott. Tror Tomas floppade tvåpar för typ 6e gången bara den här omgången :p Headsup så vann Tomas då han hade KJspader mot Tonys 86 och allin postflopp : 9 6s 2s. Turn As och det var över.

Samtidigt som vi spelade hemma i Fjällsta så var Dan nere i Skåne och lirade poker med sin pappa och hans polare. Han plussade 3k och vann 2 av 3 omgångar. Han kom också tvåa i den först. Imponerande! Fast å andra sidan har jag ingen aning om kvaliteten på de spelarna. Det enda jag vet att Dan spelade bra och hade som vanligt flyt. Han berätta bland annat att han floppa set 6 av 6ggr och floppade 4-tal i ess i sista handen. NICE! gratz

Utvärdering av mitt spel. Detta var min största förlustkväll hittils men ändå tycker jag att spelade bra men hade otur. Fick istort sett bara skitskort hela dagen förutom TT och AQ som jag båda åkte ut med :P Jag fick inte ens möjlighet att se floppar med mina skitkort. Typ inga goda granner heller =/ va lite trist. Jag kanske skulle kunnat ta mer komnado över spelet men jag är ändå nöjd med mitt spel. Man behöver tur på kort sikt i poker och det hade jag inte den dagen. Resultat: -300kr

Btw, Phil Hellmuth åkte nyss ut WPT "poker by the books" med KT mot Doyles A5 på floppen K 3 7 då phil blixtcheckat på flopp och Doyle gått allin. 3/4 av alla marker i spel i potten. Turn A.. och efter att ha dominerat bordet totalt var han ute. trist.. David sklansky vände å vann HUn mot Doyle. Jag kan inte fatta att jag kritiserar gudfadern av Poker men Doyle spelade alldeles för mycket på tur. Gick allin hela tiden. Men men.. han vet väl vad han gör..

Va hos Filip ikväll. Det var skoj å träffa han igen för första gången sen skolavslutningen :) Vi har gått om varann å så.

Nej hörni. Klockan är nästan 3 och det är dags att sova.

"Ja e inte bitter"!

Godnatt.

FISKEN

Idag hade jag sovmorgon och sov gott till kl halv 1 innan mamma kom och väckte mig. Men var väl lika bra det. Jag tog mitt täckte och gick till vardagsrummet och slog på Tvn. Hann se sista minuterna på Simple life och jag genomled en stund momento innan stacked började.
Jag blir alltid lika pisst på de där ordlekprogrammen. Liksom som idag: Grönsak, P A K I R A P ? xD ojoj säger jag. Så är prisjackpotten på 80 000kr men för det måste man dra 3 lika av typ 20!! vem i hela friden lyckas med det? Måste ju va som att dra ut en 2outare på rivern typ :P Händer inte mig ofta iaf. Istället för det där 80 000 kronorna som det står skyltat med överallt så vinner man typ 400 + 300 + 500. Fett va cash de måste tjäna på programmen.

Anyway. Efter stacked åt jag frukost. Fick bli fruktsallad med bär och glass. Mycket god frukost och det var trevligt att få äta den i solskenet :) Me like!

Sen fick jag två telefonsamtal. Ett från Viktor som sa att han skulle komma vid 4 och ett från Wicky. Anledningen till att hon ringde mig var för att igår när jag var på haga så berättade jag för Eric o co vem hon var då de gick igenom min telefonlista. Så då ville Eric messa henne och önska lycka till och be om autograf då hon kommer blir fotbollsproffs o så :P Jag lät honom göra det men han avslutade med //Eric från mitt nr. Så idag ringde hon för att kolla vem det var som messat henne. Synd att man var så nyvaken och inte fick fram nått vettigt då man för en gångs skull får höra en gammal bekant.. =/ Hon bor i Malmö nu så blir inte så ofta längre.

Vi har ätit tacos ikväll. Det var riktigt gott. Vi har även lirat lite nätpoker jag och Viktor :) Med blandat resultat. Viktor kom 2a i en SnG och losa 2 och jag kom 2a i en SnG och losa en och losa även en 30pers SnG. Jag åkte ut som 8a med 88 mot A6 pre. Flopp 5 T 5 såg lovade ut men esset på turn förpassade mig ur turneringen . I sista SnG jag spelade mötte jag en FISK. Anledningen varför jag skriver FISK med stora bokstäver är för att han var verkligen en FISK. I första handen går han allin med A6 och får syn A9(!) men lyckas klonka och dubbla. I andra handen ställer han en igen och får syn av AK men han lyckas återigen floppa ut med AQ i hjärter då bordet kommer J T 2 och alla i hjärter.
I den 3e handen får jag AJ i hjärter på BB och FISKEN höjjer till 200 med blinds 10/20..
Knappen synar och så gör även jag. Flopp : J 9 2 regnbåge och jag checkar(så klart) och FISKEN ställer. Jag blixtsynar och han vänder upp Q8 för gutshot. Tia på turn och byebye för min del och FISKEN huuuge chip. Vilket guldläge för de som var kvar på bordet. Men surt för min del. Totalt sett losade jag kanske 5$ ikväll. Inge bra för nätrullen med kunde vart värre..

Imorrn är det livepoker som gäller :D ! Ska blir riktigt kul att spela med fler än 3 pers live. Förhoppningsvis blir vi 8 spelare men jag tror mer på 5 eller 6. Vi får se hur många vi blir. En sak är iaf klar. Jag ska vinna :)! Hoppas verkligen det. Det skulle kännas bra och visa att man fortfarande är giftig eller lite formsvackor nu ett tag. Jag ska vara fullt förbered och fokuserad imorrn. Har lagt upp en spelplan men den tänker jag inte avslöja här.. :) youl see!
Hoppas bara inte mina motståndare har otroligt flyt med korten så ska det nog gå bra. Tror att strukturen gynnar oss mer erfarna spelare. Det är ju trots allt jag som lagt upp den så :P

Btw.. Någon som har problem med noppror på pokerduken? Inga problem. Bara å ta fram rakapparaten och sätta igång! Funkar utmärkt :)

Nu ska jag soova så jag är utvilad inför den viktiga morgondagen. Väck mig inte för tidigt Viktor, hehe.

Godnatt :) !

fredag 20 juli 2007

Jag + Cashgame = Tilt

Här sitter jag pisst och pank efter kvällens headsup lir. Jag losade både mot Dan och Tomas.
Jag hade varit hos tomas och jobbat med taket då jag fick ett sms från posten om att min leverans hade kommit. Direkt när jag slutat stack jag hem och bytte kläder och åkte ner till kubiken och hämtade ut mitt paket. Jag åkte direkt vidare till Dan och öppnade paketet.

Jag var som ett barn på julafton, så glad :) En helt underbar kortlek med überbra känsla och även några riktigt najsiga marker. Dyra med. Även en helt kass box att ha chipsen i. Den skulle jag inte köpt men skitsamma. Vi började i vilket fall som helst att spela. Korten var med mig i början men inte mot slutet. I första omgången floppade jag allt och vann den på 2min. I sista handen synar jag med 96 på bb efter Dans raise och floppen kommer 8 7 5. Jag checkasynar Dans bet. Turn 3. Han ställer på 88 och rivern blankar :) Vid det här laget ville Dan byta ut den nya kortleken. Han sa att den gav honom otur :P lite oflyt var det allt. Sen vann han 3 i rad innan jag avslutade med att snygga till siffrorna till 2-3. Finns egetligen inte så mycket mer att skriva om den. Joo förresten. Jag drog in nötstegen på turn och checka i en pott. Men rivern ger han nöten med sin 67 mot min 34a. Bara att betala av. Sen minns jag inge mer.

Jag spelade mot honom igår kväll med. Och eftersom Dan tyckte det var konstigt då han cann stort med 5-1 så ska jag här visa varför jag inte skrev om det. Jag var förmodligen för trött på din tur för att skriva om det. Dan fick över 30 par på 2h i headsupen och bla QQ back to back och KK å AA. Han floppade även trissar med dem HELA TIDEN. Vanligt folk träffar triss runt 6% av gånger men Dan krossar den statistiken hårt. Här är ett exempel på sjuk hand igår:

Får KK på bb och Dan höjer och jag funderar på att höja men har synat ganska mycket så finns risk då han lägger. Inte haft nå händer på länge och sådeles inge mycket raisar. Flopp Q T 8 och jag betar och han synar. Turn en blank 3a och Jag betar igen och Dan ställer och jag synar. Har har QQ och byebye potten..

Nu tillbaka till dagens spel. Efter den lilla förlusten hos Dan åkte jag till Tomas igen så han kunde kolla på markerna och kortleken. Det blev också så att vi spelade lite Headsup. Vi vann varsin och jag minns inte hur det gick till. Det enda jag har i tankarna är ett par händer i Cashgamet. Vi bestämde oss för att testa live CG. Pottlimit Hold'em 0.50/1kr med buy in på 70kr. Jag börjar bra och tar tidigt komandot i spelet med en del fina spel. Kommer upp i ca 100kr tror ja. Innan jag får J2off och höjjer till 3kr. Flopp : 9 7 A och jag pottar efter han check. Det ligger 2hjärter på bordet. Han synar och turn är en knekt. Och han pottchecksynar ytterligare en bet. Här tror jag han har 9a eller kanske två hjärter. River blankt och han checkar igen. Fri mat säger jag och ställer honom. Han steeeksynar med KJ. Och efteråt sa han: "Jag trodde du hade esset hela vägen" men bra syn av honom och jag var tillbaka på startstack.

Jag bustade honom sen när jag fick AhJc och slog upp till 3kr som Tomas synade. Flopp Jh Qd 7h och jag synar hans bet. Turn: 4h och han betar igen nu 7kr och jag slår om 12kr till. Han funderar en stund innan han synar. River hjärter 8 och han betar 25kr. Jag ställer och han steksynar med Td9h och jag ligger 70kr upp. Han köper in sig igen för 50kr. Sen inträffar det som inte får hända. Jag slowspelar..

Jag check ner Tc8d och flopp kom 3s Td 2h och jag pottar och han synar. Turn Th och här blir det rundcheck. Ville inte beta då Tomas visat mer än en gång att han kan syna en bet på flopp men inte turn. River Ad och inget färgdrag sitter och jag pottar(nästan ställ på honom) och han funderar en stund sedan synar han med 4-5hjärter. blää! Jag trodde esset var ett bra kort då han möjligen synade med esshögt på flopp och fick sen topptvåpar och skulle syna min bet på slutet. Men icke då.

Vi det här läget var vi lika i chips då jag får the rookie hand KJ och höjjer till 3kr. Tomas synar och floppen kom J Q K regnbåge. Och Tomas betar 5kr. Här sätter jag honom inte på set eller AT tror mer på KT och höjer 15kr. Han höjer nu igen pott(43kr) och skriker till mig att han har floppat stegen men ändå så ställer jag och han steksynar för att sedan visa upp T9 för stegen. Han trodde tydligen jag hade AT eftersom han väntade så länge med synen. Turn och river blankar och mitt inköp och självförtrende försvann på ett ögonblick. Jag belv TILT. Tur att jag packade ihop grejjerna och inte körde nå mer. Hade kunnat slutat illa då.

Jag tror min syn/allin var pga av min lill tilt från T8an. Kan knappt fatta hur jag kan bli tilt för det.

Jag och Cashgame går tydligen inte ihop. Har varken funkat nät eller live. Jag som trodde jag var Cashgamespelare då jag älskar spelet efter floppen och hatar alla allin tomtar som verkligen förstör allt roligt med pokern. Gambla kan ni göra nån annan stans. Spela blackjack eller roulette om ni måste gambla eller sätt er i ett pottlimit spel så jag kan ta era chips :) Ett mycket bra alternativ om nån frågar mig.

Ihelgen är det Fjällsta open som går av stapeln hemma hos Tomas kl 3 på söndag. Vi kommer förmodligen bli runt 8pers så det ska bli najs :) Hoppas verkligen jag klonkar då! vore så gött.
Dan kommer inte spela för han drar till skåne men Viktor kommer :D Ska bli skitskoj och träffa han igen.

Men nu måste jag sova.

av med tilten tror jag att jag blev faktiskt. Så skönt att få skriva av sig :)

Blesss!

onsdag 18 juli 2007

Seeegt

Idag har det varit den segaste dagen på länge. Gick upp vi 8 och pös iväg till Tomas. Han var lika seg han och vi fick inget gjort för 12 då vi åkte iväg till Stan och handlade en massa på byggmax. Det ligger bakom Ica maxi i Erikslund. Själv visste man inte ens om att Ica maxi fanns på Erikslund. Händer mycket där ute. När vi kom hem igen var vi hungriga så vi ringde Milano och köpte var sin pizza. Jag tog en Niklas, kyckling ,paprika, annans och curry :) Gott det var!

Undertiden vi år satte vi på Rounders också. Vet inte hur många gånger jag sett den. Ska nog vänta ett tag till nästa gång nu :P Men den är fortfarande Guld! Lite epa bara att de gör FETA överbetar hela tiden. Liksom blinds: 25/50 och raise 2k pre. runcheck på flopp och turn och på rivern kommer 15k beten som följs upp med en 33k höjning xD ganska kasst faktiskt. Sånt här tänkte jag inte alls på första gången jag såg den. Har nog utveckats mycket som spelare sen dess :)Anyway, jag typ somnade i mitten av filmen. Blev så trött av pizzan.

Efter filmen vart vi pokersugna men Tomas hade inge cash på bet och inge bra frirullar gick så han pös in på UltimateBet och där hitta han till sin förvåning 10$ :) Han spelade ett par 1$ SnG som han losa och sen en 2$ multi. Han fick inge kort och ställde sen med A8 i sen position. Klart BB har AJ. Själv spelade jag en SnG 2$ som jag fick JJ i första handen. Betar 4bb utg och en höjer mig. Knappen ställer. Kan jag lägga här? Jag ger alrig nån respekt mot nissar som ställer i första handen. De kan liksom ha allt från 55 - AJ - AA. Jag tror mig ha han som höjde mig först så jag synar men killen bakom synar med. Han har QQ och den andra har AA! Sjuk hand och sen blir ändå sjukare då bordet kommer : 5 7 8 6 9 xD Tur jag hade :P

Jag foldar lite innan jag får AK på knappen. Blindsen har hunnit bli ganska höga så jag ställer efter en 300raise på 800. Han steksynar med JQ och min AK står :O :) MEn Jag åker ändå ut när vi är 4kvar då jag stoppar in för att själa på knappen. Får syn av big stack med K8 jag har Q6s. Jag missar allt och åker. Spelade även en frirulle ikväll. Klonka snappt upp till 5k i bla en pott då jag har 66 på knappen och en 1 stack ställer utg. Jag ställer med och så gör även BB. Han har 2k stack som jag. Utg har QKs och BB 55. Bord: J T 2 5... 6 :D lovely!

Men losar sen när jag tappar tålamodet efter ett bad beat. Får AQ i SB och synar efter raise från samma kille som nyss drog ut mig. Flopp K Q T och jag ställer in nästan 4k i potten på 3. Han blixtsynar med KK. Nada mas for me.. liten stack och åker sen med 66 mot K8 allin pre. Hann spela en annan frirulle med då jag losar med Q3 på bordet Q 8 4 2 8 och allin på floppen.. Suck! Men orka frirullar.. har ju 30$ på kontot nu så ska lira realmoney istället. Fast inte ikväll. Ska upp tidigt imorrn och måste snart krypa till kojs.

Imorrn får jag förhoppningsvis provsetet med marker jag beställde från spelapoker.se. Beställde också en ny kortlek och nån stans att förvara mina nya underbara chips :)

Vill också Grattis Jerry Yang till segern i Main event och 8 miljoner dollar. Ganska bra veckopeng :P What if that was me.. Läs indispokerblogg (länken nedan) för all fakta om finalbordet. Han satt uppe i 15h i sträck igår natt och kollade på det live xD Han hittade en länk. Va nog inte så bra för honom :p

http://www.montecarlomillionspoker.blogspot.com/

Ska diska och sen sova.

Peace! :)

måndag 16 juli 2007

Back in business

Nu är jag hemma igen. Kom hem i söndags. I helgen har jag vänt tillbaka dygnet. Jag var ju tvungen då alla runt mig gick å la sig vid 12 =/ Hade bara dumburken och ingen dator. På tvn fanns bara red river, en gammal vilda västern film. Den var ganska intressant men med alla reklampauser hela tiden orkade jag inte se den. Den höll dessutom på i 2½h. I söndags fick man träffa kusinerna på min mammas sida en kort stund. Jag och Albert hann prata lite fotboll :) Det var trevligt.Men han hejar på elfborg den greken så svårt att övertala honom att heja på ifk nu när de är regerande mästare och leder tabellen :p


Här jobbar vi


Igår vaknade jag kvart över 8( helt otroligt)gick ut och åt gröt och duscha. Sen stack jag över till Tomas. Vi åkte till hallsta och hyrde släp och annat skit som behövdes til takbytet. Jag ska nämligen hjälpa Tomas med att byta tak den här veckan. När vi hämtat allt så gjorde jag Bacon och pasta som vi mosa i oss. Sedan skulle vi börja men Tomas var så sugen på att spela en SnG först. Jag satt bredvid honom och visade hur jag tänkte i olika situationer. Så klart vinner han den och 12.50$. Men när Jens kom var vi tvunga att sätta igång och vi går ut och börjar arbeta. Innan vi gjorde nått annat var vi tvungna att bygga ihop en ställning så vi nådde upp til taket. Det gick relativt snabbt. Vi lyckades också "bygga" en ramp där vi kan skjuta ner takpannorna till de där nere. Som ett löpande band typ. Sen började lite nått att ta ner pannorna. Hann 5rader innan det var dags att sluta för dagen. Vi ringde och beställde pizza, mums! :)



Vilopaus


Vår snygga ramp och Jens som spänner sig



Galna Tomas som jagar bin


Gött!



Efter pizzan var det nätpoker som gällde. Tomas reggade i ett par SnGs men losa tyävrr allt då han hade lite otur. Jag satt inte å kollade på utan satt själv på laptopen och spela en frirulle. 365$ i prispol och 50$ till första pris. Strukturen var väldigt lungt då man började med 2k i chips och 15/30 blinds. Blinds perioderna var 15min så fanns utrymme för alla sorts spel. Tight, aggro eller passiv. Jag valde tight till en början innan jag växlade tempo då jag hamnade på ett supertight bord. I mellanskedet av turnering fick jag också bra kort :) bla KK 3ggr och AA 1ggr. riktigt skönt och jag seglade upp till en bra stack. En intressant hand var när jag hade 45k i stacken och blinds 2/4k. En limp och en raise til mig som höjjer ytterligare och nu ställer kille på BB för typ 60k. Den andra höjaren ställer med för 80k. Jag steeksynar och de har AK och JJ. Mina damer står och jag vinner en monsterpott på 163k.

Då hände nått som ofta händer då jag är storstackad i turneringar. Jag börjar spela för tight då jag inte blöda chips. Jag hade dessutom den största stacken i turneringen precis till vänster om mig. Och han var väldigt aggresiv och ägde i stort sett bordet. Men jag snodde iaf lite blinds och behöll min stack. Tappar en feet pott då jag synar en raise på sb mot en aggresivspelare med A7off. Flopp A K 7 två spader och jag checkraisar honom och han synar efter lite betänketid. Turn K. Sämsta kortet för min del men väljer ändå att beta på och får syn. River 8 och här funderar jag på ställ för han verkade varkligen svag på turn. Har NOG inte en kung men jag väljer att beta halvpott och han synar och visat A9... Hade jag ställt på rivern hade han inte kunnat synar =/.. dumma mig att inte ha hjärta nog att ställa.

aja, fortfarande 100k iaf. Då spelar jag en till pott dåligt. Fick 99, phil hellmuth eller jesus. Även kallad "German lesbians" xD och höjde stort på knappen efter en limp. Limparn synar. Flopp 8 K A och jag bangar ur och checkar tillbaka efter hans check. Turn J. Rundcheck igen och river J och återigen en rundcheck. Han har KQ.. varför i hela friden beta jag inte på flopp eller turn?
illa..

Tappade mark och bubblan närmar sig efter nästan 4h spel. Jag ligger och håller mig levande och pullar mig ITM. Pga av min nuvarande bankrulle var jag tvungen. Satt och väntade på bra kort så jag kunde ställa men de kom inte förrns mitt M var på 6. AJs stod upp mot K8 i samma färg. Sen lyckas jag dubbla igen då jag checkar ner A4 på bb efter 3limpare. Flopp 2 3 5 med tvåhjärter. Jag checkar och en kille betar och en till höjer. Jag ställer och får syn av K4. Mitt står och 300k och avg stack.

Jag byter bord och hamnar på ett mycket bra bord för mig. 5 tighta och 1 bluffis. Jag checksynar ner bluffisen många gånger på rivern med bottenpar eller liknade. Han kunde verkligen inte checka ner en pott xD haha Jag började faktiskt äga bordet men spelade ändå inte alls galet. Tvärtom. Säkraste pokern hela tiden. Med 10 spelare får jag QQ utg och höjjer bluffisen bakom mig ställer på A6off och jag dubblar. Han åker och det är finalbord. I första handen får jag återigen QQ och en liten stack med 66 ställer och jag vinner. 1 mille i marker och 2a i turneringen. När vi är 5kvar får jag A5s och två stora stackar lägger och en tight snubbe ställer och jag tror han har AK, AQ, JJ, QQ typ. Men får tillräckligt bra pottodds och synar. Han har AK men jag drar in en färg och vinner. Detta var ända gången i turneringen som jag drog ut nån. Ganska konstigt på dryga 6timmar som jag spelade.

Med 4kvar hade jag 2mille i marker och fick T8s och synar en höjning från den lilla stacken med 700k. En till storstack synar. Flopp 7s 9 Qs så jag har gutshot med färgdrag. Här i vanliga fall vill jag få in alla marker på floppen men med en kille short så vet jag inte hur jag ska göra. Jag checkar iaf floppen och prehöjarn betar. Storstacken synar och jag funderar på ställ men jag kan inte för vill inte släppa in shorten i matchen om jag missar draget. Eftersom jag och storstacken nästan är lika i chips finns det ingen anledning att bomba om han skulle sitta på monster. Syn.

Turn: T och jag har nu även mellanpar och ytterligare 2outs(kanske 5)shorten ställer in iaf och biggen synar. Här kan jag inget annat än syna och hoppa på mina outs. vinner på knektar, ruter, 10:or och alltså 15 outs. Men rivern blankt och både jag och bigstacken checkar ner. Han har Q8 och vinner potten och jag har nu 1mille kvar. Shorten hade JJ btw. så där försvann 2 av mina outs.

Åker sen ut som 3a då jag ställer med 67spader på bordet Js 5 3s. Han steksynar med 4-2. Turn och 7 och river A. Detta var enda gången i hela turneringen jag blev utdragen.

3e prishär i efterha gav 25$ och såhär i efterhand får jag vara nöjd. Slog ju trots allt mer än 3000 spelare. Och fick min bästa placering i en så här stor frirulle nånsin. Men va enda ganska besviken när jag åkte ur och gick och la mig 03.40. Jag ansåg faktiskt att jag var den bästa spelaren kvar men hade som sagt minst stack och ville dubbla för att kunna plocka hem segern. men men.. jag trippla min bankrulle så :)

Idag så vart jag väckt av Tomas vid halv 9e taget då vi gick upp och åt gröt. kl halv 10 kom lite mer folk och vi började jobba. Nu har vi tagit en paus så passade på att skriva en blogg. Lång den vart men så är det.

Ett par timmar senare

Nu är vi klara för dan och jag har precis åkt he och sitter nu funderar på hur jag ska avsluta det här blogginlägget :p ähh, gör väl som alltid. Ska spela Hu ikväll och äga Dan. Ska bli gött. Och imorrn blir det mer takjobb. Men det är lugnt

Ingen fara på taket!

millencolin - story of my life

Peace :)

fredag 13 juli 2007

brb

I onsdags natt kom jag hem från norrland. Det var skönt att lämna den vackra naturen och min härliga släkt och återvända till det bästa stället på jorden, mitt hem :)
Det är inte det att jag ogillar att bo i en liten stuga utan nån att va med och ingenting att göra. Helt IT-befirad och allt. Utan jag bara gillar att vara hemma. Det är så tyst i den där stugan att man kan höra vad man tänker, det är lite läskigt. Vanligtvis när jag är där uppe brukar jag vara ute mycket mer men pga av det kassa vädret var jag bara inne och dega. Tråkigt var också att min kära kusin Mimmi var nere i frankrike.. men men, jag hade ändå skoj med mina sysslingar :)

Första kvällen man är hemma så måste man självklart pissa på tallfället och spela lite Hu med Dan. Men först grillade jag med familjen och åt rabarberpaj, det var trevligt och gott :) starx efter 9 stack jag hemifrån och drog till hallsta.

vi hann spela 8 omgångar på 8 timmar. Så i snitt tog varje match 1h. Vi spelade 4 st texas, 2 pottlimit Omaha och 2 dealers. I Texas delen blev det som vanligt lika men i PLO och dealers vann jag allt. Jag hade väl ganska mycket flyt och samtidigt som Dan inte spelade så bra alls så kunde jag inte förlora. Jag gjorde ändå väldigt många konstiga misstag. Jag malde sakta men säkert ner Dan och hade matchen i hand men så gjorde jag nått dumt drag. En alldeles för tydlig semibluff, dålig crying call mm.. som gjorde att han helt plötsligt var chip och jag fick kämpa tillbaka. Oftast genom en galen bluff som iofs var helt säker men ändå kan tyckas galen för utomstående. Igår så synade han ner när jag väl hade och la när jag inte. Man blir så glad då! Att bluffa är såå skoj :) så här var det typ i alla omgångar i början xD

I en PLO hand hade jag 67xx och bordet kom 9 8 x med två spader. Dan betar och jag synar. Turn : blankt och dan betar pott. Här borde jag nog lägga men jag ansåg att jag hade två möjligheter att vinna potten. Antigen sätta draget eller representera färgen om den sitter. River kom underbara 5off och min nöt satt. Pengarna åker in och han losa en megapott då han hade 998x på handen. Han hade nästnöten med sin topptriss. sry..

Sen i en annan pott drog jag nytta av den potten ovan då det uppkom ett liknande läge med bordet är K 5 6. Han betar och jag synar. Turn: blankt och han satsar igen. Jag synar minns inte vad jag har xD river: 4 och jag betar helt plöstligt ut pott. Han mumlar nått och muckar korten. me like. Jag visar korten och hans tilt är total :P
perfekt! Det är det här jag älskar med Hu. Man kan verkligen lura sin
motståndare. Jag gjorde många bluffar den här kvällen som jag är stolt över. Men fortfarande synar jag för ofta då vet att jag är rökt. Bläää. Måste ställa mig den här frågan oftare:

"skulle fi bluffa i det här läget?"

svaret kommer troligen bli nej de flesta gångerna så då har jag bara att mucka korten eller? Jag kan berätta om en kass syn som jag gjorde.
Jag hade 655A på handen och hande synat dan raise på BB. Flopp J Q 6 och jag checksynar hans pottbet. Turn 6. och här vill jag få i en checkraise men han checkar bara också. Här tror jag han kanske har par i damer med stegdrag. River: T och nu gör jag ett stoppbet på halvapotten(?) min avsikt var att hindra honom från att beta stort och om han satt stegen. Då skulle han bara syna i det här läget då bordet är parat. Men han slår om mig 250 till. Jag betade 130. Här kan jag ju inte slå nått alls. Vad för hand skulle han slå om med här? Skulle han bluffa här? svar: nej! jag är nära på att mucka korten och då säger Dan: "jag har inte stege, jag lovar" här booorde jag förstått att han trappa mig men ändå så steksynar jag bara för att få se han vända upp QQ. Det enda jag slog var en bluff och ändå synar jag. ILLA!

Jag måste även berätta om en sjuk hand som utspelade sen i texas delen. Jag höjer med 89off på knappen och Dan synar. Jag floppar nötstegen men bordet innehåller endast klöver. Och jag hade inget klöver på handen(trodde jag) och det blev rundcheck. Turn klöver 9. Bordet är nu 5-6-7-9klöver. Jag tänker att jag måste beta och se om min hand är bra. Han lägger och jag slänger upp korten och säger:
" Jag floppade stegen så tur att du inte hade klöver" När jag vänder upp korten ser Dan att jag har klöver 8 och hjärter 9 och alltså straight flush :D ! helt sjukt, haha. Vilken tomte jag är som inte har nå koll på mina kort xD

Nu ska jag åka igen, om lite drygt 1h åker familjen ner till västergötland. Utanför ulricehamn till min kära mormor :D Vi ska fira henne imorrn men hon fyller 80år på måndag. Fast då är jag hemma :) Det ska bli skoj coh träffa henne. Hon är så pigg och glad fortfarande. Kul och träffa kussarna med :) såå, nu måste jag sluta. skriver igen nästa vecka.

Ett tips! Kolla på U-20 VM på Eurosport som håller nu. Riktigt rolig fotboll där och man går blir nästan aldrig besviken. jo förresten, bara då brassarna förlorar :P

Hade braa! :D

" Det bästa som finns är att spela och vinna. Det näst bästa är att spela och förlora. Det viktiga är att spela" - Nick "the greek" Dandolos

Så talar en äkta spelmissbrukare. Han var en av grundarna till wsop.

lifehouse - everything

lördag 7 juli 2007

I'm going up!

Jaha, ser ut att bli en pokerfri vecka från och med imorrn.

Jag ska åka med mina päronen till pappas släkt i Nordingrå, Ångermanland. Vi åker om en stund och kommer hem på onsdag (tror jag) sen åker vi till mammas släkt utanför Jönköping på torsdag. Vi ska fira min kära mormor som fyller 80 år :D Gratz granie! Men jag hinner nog blogga då jag är hemma eller om jag får tag på en dator där uppe..

Topp fem saker jag inte får glömma.

  1. Cash, man får rätt tråkigt utan dem.

  2. Mp3, vad vore livet utan musik?

  3. Mobil, måste kunna nå dig.

  4. Kortlek :) Ni hajar va?

  5. Marker. Skojja! Tror ni jag är nörd som inte kan låta bli att göra chiptricks på en vecka? xD

  6. Det här är 5an: Firstpoker och Harrington on hold'em 2, slutspel. Måste ju iaf plugga poker

Ta hand om varandra nu så hörs vi :)

Blessss!

fredag 6 juli 2007

Poker, pizza and suckouts

Igår kväll spelade jag, Tomas och Dan poker hemma hos Tomas i Fjällsta. Det blev en ganska lyckad kväll då jag slutade på plus. Och jag spelade mestadels bra. Lite för många crying calls bara men bättre det än att bli bluffad varje gång. Om jag visar att jag synar ner med halvtaskiga träffar så kommer mina motstånadre få svårare att bluffa mig i nån stor pott senare :)

Jag vann 3 av 7 matcher och gjorde en FEEET suckout den här kvällen. 2-outare på turn.. sweeet! Det var i näst sista omgången då jag omgången innan losat en Hu mot Dan pga en äcklig utdragning. Limpade med 85off och flopp 7 6 5. Jag betar och Dan höjer mig. Jag synar men funderar på en fet raise eller kanske tom allin men bästämmer mig för syn då potten inte är tillräckligt stor. Vann kan han ha? Överpar?inte troligt men kanska AA. Set? han borde kanske ha höjt men. tvåpar? troligt. 76 skulle han mkt väl kunna ha. drag? mycket möjligt det med. 3 av 4 möjliga händer kommer jag få syn av och alltså ingen bra idé att stoppa in. Turn 5 :) Och Dan ställer nu mig. Jag synar och han har som jag antog 76. River 6. Fårvånad.. nån

Tillbaka till min 2-outare. Jag får AA och är i Hu mot Tomas och ligger under lite i chips men har ett psykologisk övertag då mina re-steals har funkat hela tiden. Han fortsätter att höja på knappen till 75. Och jag slår om till 130 till. Misstänkt liten raise men han synar iaf.

Flopp: 3 Q 3 med två spader och nu ställer Tomas allin direkt med dryga 1k. Jag blir riktigt fundersam. Potten är ju på typ 300-400. Men inte kan jag lägga AA här? Innerst inne vet jag att han har 3an men jag gör ändå ett crying call. Matchen ser ut att va över men turn kommer det UNDERBARA esset! Lucky me :) Det här var nog den största suckouten jag gjort hittils i mitt pokerliv. Det är nog för att mitt mål är att alltid ha bäst hand när jag går allin, jag hatar att stoppa in på drag och sen missa allt och åka. Nej, gamla kan man göra nån annan gång. Shit va konservativ jag låter. Asså, jag lägger inte nötfrägdrag med gutshot eller likande så lätt men att stoppa in med bara öppetstegdrag eller lågt färgdrag tillhör inte vanligheterna om jag har ett stort M och inte behöver chansa. Jag är väldigt sällan den som behöver dra ut. Istället är jag den som blir utdragen. Sådana tillfällen kan jag skriva en lååång blogg om. hehe, det kan förmodligen de flesta pokerspelare men ändå. Jag kan faktiskt inte komma ihåg om jag dragit in nån 2-outare förut. Kanske på nätet men inte live. Skönt kändes det iaf :)

Anyway, stackars Tomas. Han hade verkligen ingen tur de här kvällen. Han vann bara 1 av 7 och blev fiint utdragen av Dan i nyckelpotter iaf 3ggr. Bla floppade han med QT tvåpar på bordet Q K T. Pengarna åker in och Dan gör en tvångssyn med AA. Turn J. Sen så losar Tomas med QQ på floppen T 7 5 regnbåge. Dan har KT och synar Tomas allin. River.. Kung :O xD

Dan lyckades även floppa kåk en gång då Tomas ställer med esshögt. Sen blir det omvända roller då Tomas floppar kåk med K8. 8 K 8. Turn: 6. River 8. Tomas går allin och Dan kan inte lägga nästkåken och synar med sin kung. Surt Dan.

Jag vann faktiskt en coinflip igår! Helt otroligt kändes det när min 33 stod mot Dans AK i en hu match :) Men sen blev det som vanligt då 55 losade med Q9 och 22 mot T9s. Med ankorna satt jag på BB i sista matchen. Han ganska stor stack och Tomas på SB hade antingen större. Iaf så höjer han och jag återhöjer. Han höjer igen och jag stoppar in. Här tror jag han måste vika allt utom par och AK,AQ men han synar ändå med sin T9s och vinner då både en tia och en 9a faller på bordet. Yuck! aja, . Jag åkte alltså ut först i första och sista omgången. Var även i dem jag spelade oseriösast och hade sämst kort. I första matchen kände jag mig rätt trött fast klockan var 18 på kvällen hade inte min hjärna vaknat. Jag spelade alltså dålig poker, löst och passivt.

Jag fick Q3hjärter på BB och synar Tomas raise från SB. Flopp kom Kh 5c 8h och Tomas betar knapp pott och här går jag allin och hoppas han kommer vika allt utom kungen. Men han steksynar med sina 9:or som står sig. Jag borde bara synat på flopp eftersom jag var i postion och med ett till överkort på turn för hans 99 så hade jag kunnat ta potten.

Sen åker jag ut först i sista då jag är skakis och bara garvar över min suckout hela tiden. Var i den jag gick allin med 22 mot T9.

Vi åt även pizza den här kvällen som vi beställde från Milano. Kollade High stakes poker hann vi också med :) Gaaaalna summor de spelar om. En "liten" pott där är ca 1,5 miljon svenska kronor... sjuuuukt. I nästa säsong kommer minsta buy- in vara på 500k $ shit va mycket pengar!

Nu ska jag sova. Ska resa lågnt imorrn. (50mil uppåt landet) Godnatt, peace!

Ps. Tack för telefonsamtalet jag fick tidigare i afton som förgyllde min kväll. Att bara höra din röst är underbart <3

Bowling for soup - Almost

torsdag 5 juli 2007

limpfold.com

Vilken guldsida! :D Bästa pokerfilmerna på nätet!

Ni som inte sett det, kolla bara när Kristy Gazes floppar kåk med 99 och checkar och ger Chad Brown nöten på turn då bordet är 6 6 6 6. Han checkar också ner och sen tror Kristy det ska bli split då båda har 4-tal xD och detta hände i National Heads-up Championship. Man kan ju undra hur sjutton de kunde nått kvartfinal!?!? Man ska väl kunna reglerna i det spel man spelar.
Regel Nr1: En pokerhand består av 5 kort! fattaru? :p

Ska lägga till den sidan till min länkar :)

nu ska jag sova och sen vinna imorrn/idag. Wish me luck!

onsdag 4 juli 2007

Impulsköp!

Jag gjorde nästan ett impulsköp idag då jag kikade in på länken nedan och såg dessa underbart vackra och dyra marker. Man blir ju nästan kär när man ser dem. 12kr st och jag blev sugen på att köpa typ 80st till ett heads-up set :) Vore fint det! Eller vad säger du Dan?
http://www.spelapoker.se/shop/Pokermarker/Pharaohs-Club/

Kvällens turnering gick skit. Jag började alldeles för löst och aggresivt men ändå åkte jag ut på ett taskigt sätt. Jag gjorde först en bra read och synade ner allin med 62 på bordet 10 6 10 då jag blev checkhöjd allin. Han hade A3. Sen höjer jag på knappen med 44 och sb synar. Flopp 8 2 3 och jag cb-bettar pott och han ställer för 1k till. Jag synar och han har Q2 men med en dam på turn är jag på startstack igen. Jag kände att jag spelade för aggro men vad ska man göra då när man hamnar på übertight bord. Jag åker sen ut när jag får 77 utg och höjer 4bb och samma tomte med Q2 ställer mig och jag synar. Han har A4hjärter och drar in en färg på rivern.. drygt.

Jag spelade Hu igår med Dan och vi är nu kvitt igen efter den där hemska oturs kvällen för nån vecka sen (25e juni). Allt om den kvällen står i min första blogg "some night it's not meant to be". Igår så var det ganska jämt lir och eftersom vi nu känner varandra så väl så vid showdown är vanligaste frågan " har du någonting?" haha xD så det jag va. potten brukar inte vad nedcheckad heller kan jag säga :p

Det är kul när man inser att man kan sätta sin motståndare på två exakta kort :) lite sjukt är det också. I texas delen vann vi 2 var och vi sög väl ut varandra ganska bra båda två. Och i Dealers delen har jag fortfarande svårt för 7-stöt men gick lite bättre igår då jag vann 4-2 totalt.

Imorrn ska jag och Dan lira med Tomas och förhoppningsvis nån mer. Då ska jag vinna. Nu när jag återfått pokersjälvförtroendet så. Men vi får se hur det går. Bara jag spelar bra poker så spelar det ingen roll om jag vinner eller förlorar. Det är trots allt poker vi spelar. Hoppas skickligheten avgör, då har jag stor chans :)

Ska kolla på National Heads-up Championship 2007 nu. Pokertube är en guldsida! :D

Bowling for soup - High school never ends

tisdag 3 juli 2007

I feel sick

"Föreställ er att ni är 8 år och har precis fått uppleva att tomten (som ska vara världens mest snälla person) egentligen är en alkoholiserad peddo med sadomasochistiska drag så har ni en liten aning om hur det känns inombords just nu..." haha xD Helt klockrent citat som passar in på mig just idag.

Jag åkte på bubblan i en turnerning jag hade chans att vinna. Det var en 5$ MTT med 736 spelare och 63 priser. Det var ett par timmar sen jag åkte ut och jag hade lagt mig för att sova men är tvungen att skriva av mig först. Pigg är man ju sen tidigare nätters hu-lir.

Det började egetligen ganska illa och kom ganska short ett tag helt då jag fick korttorka. Sen fick jag ett rus och slog upp mig från minsta till största chipstack på bordet :) Händer var 33, JJ och 89s. Med 33 betade jag pre med liten stack och gick sen bet på alla gator på bordet : 5 J Q. Insåg rätt tidigt att fi hade drag. Så när jag ställer på rivern måste han lägga trots oddsen. Över startstack nu får JJ på knappen och 2 limpar in och jag höjer dem. BB synar och limparna lägger. Flopp: Q 10 7 med två klöver och jag blir minicheckraisad men jag synar och betar ut på turn då ett blankt kort kommer och han lägger. Med 89s har jag nu näst störst stack och höjer preflop i mp och jag blindarna synar. Flopp 10 J 2. Jag pottar och en synar. Turn: 3 och det blir rundcheck. River: 7 och jag gör en liten överbet på floppen så de ser ut som om jag köper den. Han synar och jag vinner en fin pott. Har nu 7k. Startstacken var 1.5k.

kommer upp i 10k när jag höjer på knappen med AK och en limpare synar min raise. Flopp 8s 4s K. Jag blir går allin och han synar med K7. Min Allin skriker drag, så jag får han att syna med topp :) En annan pott får jag 109 och limpar på cut off. Flopp: JsQs3 och alla 4 spelare i potten checkar. Turn 8s och jag betar nu pott och två synar. Hoppas verkligen ingen av dem har färg. River kommer ett blankt kort och jag betar nu igen efter deras checkar. båda synar och jag vinner. Undrar vad de hade? :S De är nu paus och jag har dubbla average och ligger på 14e plats med 213 spelare kvar.

Efter pausen dubblar jag nästan upp mot en 9k stack då jag med 87 floppar 4 8 7 och checkraisar min fi i bb. Han synar och turn är hjärter ess och jag pottar och han synar på nytt. River: 7 :) och jag steeekställer nu och han blixtsynar med 75. Det ser ju så fiskigt ut att ställa där :D perfa! 20k stack nu och helt plötsligt 3a i turnering och 137kvar. Nu byter jag bord =/ från ett bord där jag har stenkoll på alla till en helt okänt bord. Det är nu saker och ting börjar gå illa. Jag har största stack vid bordet på 25k men många har runt 15 och kan alltså ta mycket av min stack vid en dubbling.

En kille med 7k höjer till 1k pre och jag på BB ställer honom allin med 10 10. Han synar med 55 men rivern kommer en 5a och ett av hans två vinstkort i lekens sitter. I chatten skrev dessutom en kille att han foldat en 5a. Så alltså bara 1 out! sjukt... istället för 32k och 2a i chips så nere på 18. Blää.. Jag spelade ganska aggro och tog många potter pre.

När jag hade 19k och blindsen 150/300 fick AK off. Det är handen med de många smeknamnen eller öknamnen kanske man ska säga, som får mig att tappa nästan hela stacken hela stacken. Kalle Anka, big slick,walking back to houston, Anna kournikova är några. Den är precis som Anna. Ser bra ut men vinner aldrig. Iaf så höjer en tight spelare utg med 15k och jag sätter honom på ett par, JJ, 10 10 eller möjligen AQ, AJ. Jag synar hans 1.5k raise. Flopp: K Qs 9s jag checkar. Han pottar 3k och jag slår om 4k. Här funderar han en stund sedan synar. Potten är nu på 14k. Turn: Q och jag betar 7k och han ställer för ytterligare 5k för mig. Blää, men jag måste syna med de pottoddsen(5k för 25k) och jag kan fortfarande leda. Han har Q10 och jag losar en gigantiska pott. Kan jag spela en annorlunda? Jag höjde väl antagligen för lite på flopp då han synade med sin dam, eller?
vill gärna att ni kommenterar mitt spel här.

Jag har nu drygt 4k kvar och blindsen äter upp min stack. Jag blindar ner till 3k och ställer sen med K8s på knappen med ett M på 3. BB har 10 10 som står sig. När jag ställde låg jag 69 av 71 spelare. Så jag trodde inte jag kunde sitta ut till ITM men när jag åkt ut stod de att jag kom 66 alltså bara 3platser från pengar. Så här i efterhand borde jag lagt K8an med tanke på min nuvarande bankrulle på bet som har krympigt betydligt på senare tid. Om jag skulle kommit ITM hade jag iaf haft råd med 2 sådana här turneringar till. Har nu 20$ kvar på kontot och alltså 4 turrar. ITM gav 10$, crap.

Aja, jag som trodde jag skulle klonka stort idag och kanske tom vinna dryga 500$ men så insåg att att min nät-tur inte finns och aldrig har funnits. Live is the shit. Så inom ett par dar är jag nog gul på bet om jag inte lyckas klonka hem nån turre. Vill inte gula! Jag hatar frirullar, så ofantligt med tur i dem. men men, man får väl göra som Per Elofsson säger:

"Det är bara att bryta ihop och komma igen"

och det är precis vad jag tänker göra, men först ska jag sova. Godnatt!

söndag 1 juli 2007

God morgon!

Alla har sovit mycket och ordentligt förstår jag, ni är så duktiga som går och lägger er i tid.

Det har inte jag gjort, kl 10 imorse gick jag och la mig och väcktes kl 4, sweeet! Om ni undrar vad jag gjorde uppe hela natten så spelade jag inte heelt oväntat poker, och pimpla te :) Vi sträckspelade headsup i 10h :D! Ja, vi är sjuka i huvuderna. Eller, iaf Dan :p haha. Allt pokerspelande började redan hos Jukka i sörstafors kl4 på eftermiddan. Det var vi 3, Jukka, Dan och jag. Vi spelade 2 texas och en pottlimit omaha. Jukkas spelstil är tight/aggro och jukka tycker om att bluffa. han gör det inte ofta men väljer sina lägen. Dock syns det för tydligt på honom ibland ;) men pokerface har han iaf. Dan vet ni, ganska tight men ändå rätt löst och semiaggro och ja, Dan kan bluffa. Jag strävar efter tight/semiaggro image.

Spelet: Jag vinner tidigt en rätt stor pott mot Dan då jag slår upp stort med QdKc på BB efter Dans limp på SB. Han synar och floppen kommer K J 5, alla i ruter. Jag betar 55 och Dan slår om mig till 200. Jag funderar om han möjligen har låga suitkort i ruter men jag synar ändå. Turn blankt och nu betar Dan ut 250. Jag blixtsynar och vinner potten. Han visar aldrig sin hand men säger bara; "tur att inte ruter esset hade kommit" Han hade alltså ruterknekt på hand.

Dan åker ganska snart ut mot jukka i en pott, och det blir headsup mellan mig och Jukka.

Jag får J6s och höjer och Jukka synar blindt. Flopp: 8 6 8 Jag betar 75 i 120 potten och jukka slår om mig med 150 till (?) ofta han har åttan. Jag stirrar ner honom och kommer fram till att han nog är tom, möjligen bättre 6a. Turn: 2. Jukka betar pott(600) och har ungefär 400 kvar framför sig. Jag ställer och han blixtsynar. Jag tänker han hade väl den * * * åttan men nej. Han vänder upp A4 för 3 outs. River: A... Jag dubbar i nästa hand med A9 då han synar ner min allin med 72off(hans favvohand och den sämsta starthanden i hold'em). Sedan dubblar jag återigen, med A10 mot 72 igen. Jag är nu chip och ett par händer senare så går jag allin med 9 pre och han synar igen men 72. Jag vinner och matchen är över.

I nästa omgång så åker jag ut först då jag ställer med 99 pre. Jukka synar för nästan alla sina marker med A10 och han säger dessutom" jag tror du har AQ".. varför syna med A10 om moståndaren har AQ? Bordet kommer iaf Q Q 5, K, J.. skit! Jukka vinner sen HUn mot Dan då Dan gör en semibluff som jukka synar ner.

Nu spelar vi pottlimit omaha som jag lyckas vinna efter en lång headsup mot Dan. Jag hamnar dock tidigt i underläge i matchen men lyckas dubbla mot både Dan och Jukka. Jukka, som jag sedan slår ut när jag turnar en triss på ofarligt bord. Det var ett par viktiga potter i headsupen mellan mig och Dan. Handen det avgjordes på hade jag KJsK9 på handen och potta pre. Flopp: As Q 3s

Jag pottar 300 och Dan synar med ungefär 1k i chips kvar. Turn: Qs och min nötfärg sitter. Nu går Dan allin och jag blir fundersam. Händer som slår mig är QQ, AA, 33, Q3,.. triss i ess kan vi utesluta. Han skulle höjt tillbaka pre då. Jag är mest rätt för Q3 eller 33 men med både de händerna borde han höjt tillbaka på flopp.. Jag har iaf outs på ruter 10 och 2 kungar om de är riktigt illa så jag synar. Han har bara damen och min färg står :D

Det började bli varmt i rummet där vi satt och spelade så vi drog ut och spelade lite boll ett tag.

Det var skoj men svettigt. Efter ett tag så stack jag hem och duscha och åt. Sen drog jag iväg till Dan för liiiite Hu-poker, vi skulle slå nytt pers i lång HU-match :p Vi börjar som vanligt med ett par texas matcher, vi vann 3 var och jag minns typ inget av de här matcherna. Jo jag minns att Dan floppade set 5ggr! Helt sjukt, 3ggr med 3-3. Sen minns jag att jag gjorde en riktigt tomtebluff, haha. Men faktiskt inga riktigt intressanta händer så därför skriver jag lite om dealers delen istället.

kl var ungefär 3 när det här inträffar. Vi är ganska jämnstackade. Jag limpar med 9-8-4. Och Dan höjer nu till 30. Värsta minihöjningen så jag säger; "Du har AA" Flopp: J 8 4 med tvåspader. Dan betar 50 och jag höjer 150 till. Dan synar och säger; "har du tvåpar eller?" Turn: spader K

Dan betar 200 och jag synar med ca 350 kvar i stacken efter min syn. River: 2off. Dan ställer och jag gör ett crying call. Han har KK för turnad triss och inte AA =/..

Dan väljer under nästa 4omgångar bara 7-stöt som spel. -.- Det är så svårt. Jag vet inte alls hur jag ska försvara starka händer och hur länge man kan dra till vissa drag och allt. Men men, det är väl därför vi spelar. För att bli bättre på alla spel. Sen att man blir tilt då när Dan slowrollar i en fet pott så blir man bara galen! Slowroll hör inte hemma vid pokerbordet! HATA :@

I nästaföljande Crazygiv får jag AKsQs och höjer pre. Flopp: 2 4 Q med två spader. Jag slänger kungen och betar pott. Dan synar. Turn: klöver 4. Jag betar 125 efter hans check och han höjer till 300. Nu anade jag att han satte 4a men tilt som jag var gick jag allin och fick se megapotten gå till Dan med sin 7-4.. kasst av mig. Nu tog vi en paus och gjorde massa te. Jag blev av med tilten. VI spelade mer och jag vann nu 3 raka matcher med otroligt aggrospel :) Båda var ju trött så den som lyckades hålla uppe aggrospelet tjänade stort på det.

I en PLO (pottlimit omaha) hand får jag 56s87off och floppen kommer As 10s 6 och det blir rundcheck. Turn: 5 och jag betar 50 med mitt låga tvåpar, öppetstegdrag och färgdrag. Dan slår om mig 200 till. Jag sätter honom på A5 med möjligt färgdrag. Därför synar jag bara med mina masssa outs, Jag borde ha ställt. Jag vinner sannolikt på 5,6,9,4, ruter. River: 10. mitt tvåpar förstörs. Båda checkar och han har också 56 men hans kung kicker spelar och jag losar en fet pott..

Sen dubblar jag då jag får A4sAQs och slår upp pre och Dan synar. Flopp: A K 8 med två spader. Jag betar 200 in i 225pott och Dan ställer med två 88:or på hand och mina ess står :) Jag får sen 10d9d5c i crazyn och höjer pre och Dan synar. Flopp 10 9 7 med två hjärter och jag slänger så klart 5an och betar 80 och Dan synar snabbt. Turn K och båda checkar. River: 5off. Dan checkar och jag värdebetar 200 och nu höjer Dan 400 till(?) vad kan ha nu? Eftersom han checkar rivern tror jag inte att han är så stark med en triss eller färdig stege skulle han betat ut, jag checkade trots allt bara på turn. Så andra händer som slår mig: K5, K10. K5 vore sjukt och med K10 så borde han hade betat på turn på grund av det farliga bordet. Så troligast är en bluff då jag lätt skulle kunna försöka köpa potten då han checkar rivern till mig. Så jag steksynar hans 10-5 och jag vinner :)

nu spelade vi inte mer utan det var dags att dra hem och sova. Jag gick rätt bra plus underkvällen totalt och är snart på noll igen efter den sjuka kvällen i söndags(?) då jag hade en grym otur..

Det känns egentligen hemskt men ändå rätt skönt. Kl är halv 11 på kvällen och det enda jag gjort idag är att jag skrivit den här bloggen och ätit mat. Fast blir väl så när man går upp kl 16 :p Nu ska jag se ett avsnitt av Tilt :) Guldserie, finns att se på http://www.tv-links.co.uk/!

Blesss!