måndag 31 december 2007

Grått nytt hår!

Idag är det alltså årets sista dag och 2007 är slut. Det har varit ett bra år på alla sätt å vis. Fotbollen är väl det enda som gått lite knackigt men rent pokermässigt har det gått bra och på det sociala planet med. Jag har ju bland annat träffat min älskling, en helt underbar person som har förbättrat mitt liv väldigt mycket.

Jag älskar dig Katarina Maria Linnea Edblom <3


Goldfinger - Free Me

lördag 29 december 2007

Home sweet home

Inte för att jag inte trivs med min kusin eller hemma hos älsklingen men det är inte samma sak på något vis. Jag vill helst ha min dator, min Tv, min soffa och min säng. Så det är som man säger; borta bra men hemma bäst! :)

Ikväll ska jag och Katta till Hallsta och sen kolla på någon film och mysa. Ska bli trevligt<3

Jag lovar att uppdatera lite oftare nu när jag är hemma igen. Hörs :)

Colbie Caillat - Bubbly

måndag 24 december 2007

God Jul

Idag är det julafton och snart åker jag iväg till Gnesta med familjen för att fira jul tillsammans med min kusin Mimmi med flera. Jag sover över där inatt för att sedan ta tåget till min älskling i mellandagarna. Ska bli loovely för jag längtar efter henne så <3 Så det är väl det :)

Ha en God Jul och glöm inte att gratulera Jesus oxå som fyller bra många herrans år i år :)

Puss å kram

söndag 23 december 2007

I wish..

Hahahaha xD Kolla nörden nedan :) Jag önskar mig faktiskt inte sånt i julklapp.

Btw, just nu är det El Clásico och jag sitter hemma :( Trodde matchen började 9 men den började 7... så jag åker till Dan till början av andra halvleken. Det står just nu 0-0 så hoppas jag inte missat alltför mycket. Inter vann över Milan för den som missade det.... Inte oväntat men synd.

Dying to see you honey <3 !

Crazy rebuy!

Igår spelade jag en 50kr rebuy-turneringen nere vid brottningen. Vi var 7 pers ikl. en viss fullgubbe Yngve. Det blev totalt 8 återköp varav Yngve stod för 3st och jag ett. Yngve spelade verkligen helt galet. Han gick allin hela tiden och det blev så rebuy-perioden blev ett krig om hans marker. Det sjuka var han också hade otrolig tur i allin situationer. Mot mig vann han med KT mot AK så jag köpte in mig igen. Sen vann han också allin preflop med 94 vs AQ och JJ! Sjukt.

När det återstod 1 hand av rebuy-perioden så hade Yngve lyckats komma ner till startstack igen och han gick allin igen. Jag satt bakom honom och tog ett skott med K9 och Dan synade också med AQ. Men jag floppade en 9:a och vann potten på 21k, som tog mig till chipleaden :) Yngve åkte ut och Dan var nere på startstack (7k).

Äntligen började den riktiga pokern och jag var kortkall så jag avvaktade mest och väntade ut de andras misstag, och visste gjorde de andra misstag. Dan var på hugget och tog vara på mycket döda chips. Han vann också en coinflip med AJ vs 99 mot Josse som tog honom upp till 20k sträcket och skickade ut Josse. Lundis hade åkt handen innan oxå pga Dan. Sen floppade Dan en nötfärg mot Mannos överpar och tog sig upp till 28k då han spelade en intressant pott med Rasmus. Jag tror Dan satt på knappen och gjorde en standard raise. Rasmus försvarade sin big blind. Floppen kom A J x och Rasmus checksynade Dans bet. Turn K och Rasmus med 14k kvar checkade. Dan betade 10k och Rasmus synade(?) River Q och Rasmus gick allin för sina sista 4k i en pott på 40k. Dan synade självklart med AK men fick se markerna föras över till Rasmus sida av bordet då han vände upp KT..! Han fiskade in stegen! Ojoj vilket tomte spel. Men Rasmus sa att han fick känsla att damen skulle komma :p I vilket fall som helst så var Rasmus chip och Dan short.

Men Dan gav sig inte utan dubblade upp med A5 mot Mannos ökända QQ. Manno, som ett tag var chipleader tröttnade allt mer och åkte ut. Vi var 4 kvar och det var Bullen, som inte gjort mycket väsen av sig alls som hade minst marker. Han blev tillslut riktigt short men lyckades dubbla men sen med blinds 700/1400 ställde han på knappen med A5 på 9k. Jag hittade AQsbig blind och synade och min hand stod. 3 kvar alltså och alla var riktigt jämnstackade.

Rasmus var den mest aggressiva spelaren av oss och jag och Dan försökte mest hitta lägen och bluffa tillbaka eller trappa. Jag snodde tillbaka och tog upp min stack till 40k. Dan trappade med AA på small blind då han bara synade. Och i vanlig ordning höjde Rasmus. Dan gick allin och fick blixtsyn av Rasmus med JJ. Men Rasmus tur fortsatte och han floppade en J. Så det var Headsup mellan mig och Rasmus.

Jag hade som sagt 40k mot hans 60k och blindsen var på 1/2k när matchen inleddes. Vi både började ganska avvaktande och de första givarna hände inte mycket. Men sen efter ett tag började vi bluffa varandra och vi tog ungefär varann pott. Båda var ganska trötta och förvirrade märkte vi. En pott missade vi att det var split och i en annan så såg jag inte att jag hade färg. Så efter ett tag bestämde vi oss för att dela prispotten på 700kr. Båda nöjda och glada. Hade i och för sig varit kul att spela klart men jag var hungrig och han ville hem till Sabine så vi får mötas någon annan gång. Dessutom var jag rädd att hans flyt under hela kvällen skulle fortsätta ;)

Nu måste jag städa och ikväll blir det öfr hoppningsvis fotboll för hela slanten. Först möter Inter - Milan och sen Barcelona - Real Madrid :D ! Men matcher sänds på tv 4 sport och den har inte jag.. :/ så jag måste ringa runt och se vem jag kan våldgästa.

Hörs!

lördag 22 december 2007

Pokeretikett

Jag fortsätter på temat om uppförande runt omkring bordet. Här kommer..

Dem 5 största brotten du kan göra vid pokerbordet:
  1. Slowrolling. När en spelare med vinnande handen drar ut på visningen av densamma med avsikt att tilta den förlorande spelaren, om det är utfört så som slowrollaren avser ska ju förlorande spelaren hinna tro att han faktiskt vunnit innan dödsstöten sätts in.
  2. Ta sjukt lång tid på dig. Spelare som stek-foldar inför enkla beslut är nog dem största hatobjekten av alla. Men de har väl sett på Tv hur länge alla funderar. Synd bara att dem inte ser att de inte steker inför en solklar fold preflop utan inför svåra beslut...
  3. Prata om händer du inte är med i. Har du lagt dig i en hand så ska du inte på något sätt påverka utgången av den gällande given. Inget prat om vilka kort som foldades eller hur någon borde spela handen. Efter given är det dock okej att prata sig blå om det, om man vill.
  4. Tala illa om någon annans spel. Kritisera eller håna inte din motståndare oberoende av hur dåligt denne kan ha spelat en hand. Inte slänga glåpord åt fiskar. Ett känd pokeruttryck är " Don't tap on the aquarium, it spooks the fish" vilket betyder att säg inte till den dåliga spelaren att den är dålig för då kanske den inte vill spela med dig mer.
  5. Prata inte i telefon vid bordet. Det stör bara spelet och är sjukt irriterande.

Vilka fel gör du?

Jag måste erkänna att "det händer" att jag begår brott nr4. Men bara när motståndaren förtjänar det^^

Ciao! :)

fredag 21 december 2007

Världens bäste Wille Möller

Ojoj, jag vet inte vart jag ska börja. Jag vet seriöst inte vad jag ska börja någonstans. Mina tankar om Wille Möller som pokerspelare är allt annat än goda. För det första så är han en slowrollare av stora mått och ni vet alla vad jag tycker om sådana efter ett tidigare inlägg. Som igår.. Wille hade typ J8 på handen och bordet låg 9 5 5 J J och han betade med sin kåk. Magnus "blubb blubb" Bark gick allin för bara några tusen till med lägre kåk, A5. Nu började Wille steka och steka. Alla utom jag och Bark tittade Willes kort och efter en stund anar jag att han sitter med en knekt så jag säger "har du en knekt så är det bara att syna" Rasmus svarar "det tråkiga är ju att han har det" så han synade och visade korten. Jag blev nästan Tilt på honom och börjar dampa om att det är FEL att göra så. Att det är dålig pokeretik och allt. Men han verkade inte fatta någonting och sa bara att det är kul att göra så. Det värsta var att Bark och Sivén höll med honom....

Sen i spelet när han på något mirakulöst sätt blivit chip (bl.a. vunnit KT vs AK allin preflop) med 5 kvar så spelade han en hand totalt huvudlöst. Totalt. Jag kan än inte komma på något sätt han kan ha tänkt...

Jag satt på nästan lika mycket marker som honom så vi två var chipleaders. Jag hittade AQcutoff och blindsen hade precis stigit till 500/1000. Jag höjde upp rejält till 3500 för att inte få några marginella syner mot mig. Men Wille på small blind synade ändå och de andra la sig. Potten var redan på 8k och jag hade ca 14k bakom. Wille hade väl kanske 17k

Floppen kom Ah 9h 9d och direkt när ässet föll på bordet visste jag att jag hade honom. Han checkade till mig som mjölkbetade 2k. Men till min fasa gick han omedelbart Allin. Vad skulle jag sätta honom på? Eftersom vi båda var storstackade så fanns det ingen anledning för honom att bluffa mig för alla hans marker. Så en bluff räknade jag bort. En 9:a ? Ja, visst kunde han ha en 9 på handen men vad för hand som innehöll en 9:a skulle han syna min höjning förefloppen med? Det är bara 99 eller A9 så de händer räknade jag oxå bort. Eller har han dem får han väl ha det rättare sagt. Ett färgdrag då? Nej, inget färgdrag. Om jag känner Wille rätt så hade han bara synat med färgdraget och fiskat in det. Så det troligaste var ett annat A. Jag bestämde mig att sätta honom på A7 så jag synade.

Han visade upp 8h8d !!! Wooooooot?!?!?!? Vad i hela friden höll han på med? Jag var så klart överlycklig då jag var 90% favorit till att ta en ENORM chiplead. Han hade ju i och för sig 2 outs i 8:orna och desstuom ett backdoor-flushdraw. Men inte skulle han klara av att klonka det ? Jo visst vare det så..

Turn 7h.. oh no!

River Kh... YOU GOTTA BE KIDDING ME?!?!?

Så jag förlorade potten och åkte ut på 5:e plats med 3 priser. Bullen åkte direkt efteråt och sen åkte Sivén, trots storstack och Dan gled in Hu:n med väldigt liten stack. För liten för att kunna vända sitt underläge visade det sig och Wille plockade hem första priset på 400kr... Det kändes sådär måste ja säga :p

Efter pokern stack jag hem till Dan och ojade mig för bad beaten och så såg vi på tidernas bästa film, Rounders. Den är lika grym varje gång man ser den! "Always leave yourself outs" Eller vad säger du Wille? xD Filmen var i alla fall slut typ 03. Så jag orkade inte åka hem då utan slaggade hemma hos Dan. Vi sov till typ 2 idag och sen åkte jag hem.

Ikväll ska jag på Julfest i Västerås med Eric och Micke. Det ska bli kul :)

Nu drar jag. Tack och hej!

Oar - Crazy game of poker

torsdag 20 december 2007

Äntligen loov!

Idag gick jag äntligen på julov. Huuur skööönt som helst! :) Jag älskar lov. Det är så bra för man kan göra vad man vill, när man vill och hur man vill!

Saker jag måste göra på lovet:

  • Vara med Älsklingen <3
  • Spela poker :)
  • Sova :M

Ska bli übertrevligt!

Idag var det alltså avslutning och Julshow och det var vår klass som hade hand om den. Och med vår klass menar jag Ia, Johanna, Julia och Rosalie. Klart vi andra hjälpte till med bärhjälp och så men när de tackade SPS06 på scen tog jag inte åt mig av äran.

Julshowen tycker jag var bra. Konfrencier Anders var kul och det var bra uppträdanden. Bland annat Karro och Jenny sjöng. Även Anders bror som oxå hade humor och kunde sjunga var skoj. Låten om den fulaste som finns var skön^^ Men sen kom den "hemliga" personen som "alla" väntade på. Det var Idol-Mattias som tog plats på scenen i Forum. Alla tjejer tog fram sina mobiler och kameror började plåta honom där han satte sig och började spela och sjunga. Drack Kantzowska vatten gjorde han oxå :p Han spelade två låtar. En julsång och sen hans egna favoritlåt, en Stewie Wonder låt.

Efter föreställningen när alla tjejer slutat prata med Mattias så fick jag min chans. Han hade glömt sin buketten som han fick som tack för att han var med innan han gick.

Så jag tog buketten och sprang ikapp honom och när jag såg honom ropade jag: " Vänta Mattias, blommorna!"

Han vände sig om och tittade frågande på mig(undra varför? xD) men sen kom han på att han glömt buketten då försvann pinsamheten. Han tog emot blommorna och vi önskade varandra en god jul :)

Okej, riktigt så gick det inte till. Såhär var det egentligen:

Efter vi varit i klassrummet och fått våra betyg/omdömen och även nästa års schema, som sööög hårt btw, så gick jag och Filip ner i våra tomteluvor till Forum igen och skulle hjälpa till med efterstöket då möter jag Julia som säger åt mig att springa ikapp Mattias och ge han hans kvarglömda blommor.

Så trots att få träffa Idol-Mattias inte var alltför upphetsande och dramatiskt som man kan tro så har jag ändå sprungit efter honom, gett honom blommor och önskat han en god jul. Vem mer har det? ^^

Nu ska jag vila och kolla på pokertube och sen ikväll så ska jag väl till Hallsta och spela själv. Så vi hörs :)


Så här glad är jag för vi har lov nu :D !

onsdag 19 december 2007

Saknar Gabbe..

Igår var sista episoden av high stakes poker säsong 4 och nu jag känner precis som killen nedan gör.. ;)

Hehe^^

tisdag 18 december 2007

HATA SLOWROLLARE

Blir sååå TILT på folk som vet att de har bäst hand men ändå så steksynar dem för att först ge en falska förhoppningar -.- Detta spel kallas att slowrolla och jag hatar verkligen slowrollare!!! :@

Exempel från igår..

Jag satte mig med 2$ på ett 0.o2/0.o4 Omaha cashgamevcpoker och spelade upp dessa till 7$ då fick jag QJA7 på small blind. Jag kompletterade och big blind med 6$ checkade. Floppen kom Q J 5 regnbåge och jag betade 0.12 och han höjde mig till 0.44. Jag slog om igen till 0.84 och han synade. Turn 3 och jag betade 1.60 i potten på 2$ han synade igen. River 2 och jag gick Allin för mina sista 3.35$ han började steka och steka. Helt plötsligt i chatten skrev han " Yeesssss!" och jag visste att jag var rökt. Då han synade och visade Q546. Han hade lägre tvåpar än mig hela vägen och satte nötstegen på rivern... -.-

Så dålig pokeretik! Så man blir ju ledsen... Varför kan man inte bara schysst och visa dem vinnande korten? Alla erfarna spelare vet att det är riktigt fult och göra så men dem nya vet inte vad som är fel och vad som är rätt. I USA brukar man få en smäll på käften om man slowrollar. Om det är ett bra sätt att få stopp på slowrollandet så visst. Spöa skiten ur idioterna!

Btw, så köpte jag in 2$ till som jag spelade upp till 6 innan jag förlorade allt i en Hu duell mot en bättre spelare. Jag borde ha slutat när jag låg 2-3$ plus men det var skitkul så jag fortsatte och förlorade till slut. På Omaha borden är jag ännu inte den största hajen men jag planerar att bli det :)

Poison - Nothing But A Good Time

måndag 17 december 2007

Dont let it go to pot

Idag valde jag att stanna hemma ifrån skolan. Inte likt mig men idag ville jag helt enkelt inte upp. Jag menar, orka gå upp till skolan och kolla på 2 filmer och göra en litet engelska prov sen komma hem kl 4.... Jag skulle ändå bara sova under filmerna och provet kan jag säkert göra på onsdag så orka det.

Idag ska jag istället fundera ut hur illa jag spelade igår. Jag skäms över mitt spel igår. För då spelade jag väldigt dåligt. Riktigt illa faktiskt. Jag backade inte mycket (50kr + 13$) men rent psykologisk känns det skit. Fast jag får väl skylla lite av det dåliga spelet på sömnbrist.

Det började nere vid brottingen där vi spelade en 50 rebuy turre och jag lyckades bubbla. Jag förtjänade inte cash för jag gjorde feta misstag som att inte brukar göra. Bland annat slowspelade jag inte toppset 2 ggr(när man för en gångs skull sätter trissarna! :/) sen gick jag ifrån min smallball-taktik och stoppade in pengarna i mitten med KJs och 77.. Rasmus slog förövrigt Lundis i Hu:n.

När jag kom hem från Hallsta kollade jag på WPT och när det var slut blev jag ännu mer spelsugen så jag reggade till 3 SnGs på bet365. Men jag kom utanför cashen på allihopa.. och spelade både dåligt och hade oflyt. Sprang in i ett 4-tal mot min kåk och losade ett par 70/30 situationer och gjorde ett par tomtespel. Bland annat så försökte jag köra över en elefant med betar på flopp, turn och river men han synade glatt ner med mellanpar. Ajaj.. Sen i sista handen för kvällen så limpade en kille på knappen och sb synade. Jag ställde med Q9 och knappen synade med A8 och floppen kom A Q A. Killen som limpade hade tidigare slowspelat massa händer. Bland annat limpat med AA i flervägspott och losat mot 23off. Så jag borde anat ugglor i måssen. Men det gjorde jag inte och la mig i sängen tilt, halt och trött.

Jag får se gårdagens spel som en misslyckad kväll och lära mig av mina fatala misstag.

Äh, nu ska jag kolla topp 10-listan på voice och sen köra in ved åt pappsen. Och ikväll blir det till att försöka vinna nån SnG och spela bättre än igår.

Plies ft. Akon - Hypnotized

söndag 16 december 2007

Jaha nu har..

Katta åkt hem igen.. :/ och jag sitter här ensam och försöker plugga till mitt engelska prov imorrn som jag inte ens kollat på. Kommer gå så bra. Särskilt med tanke på att det luktar pokerspel ikväll^^

Min helg hittills har i alla fall varit riktigt trevligt och den har jag, som någon kanske förstod tillbringat med Älskingen <3> och sen på kvällen spelade vi Innebandy och såg på film och åt pizza i Näs. Eller jag åt pizza. Väl hemma igen efter 12 så såg vi en till rulle. Det var en av hennes favorit filmer, Johnny English. Det var en riktigt dålig och ful film men den var ändå kul :) Så kass humor bara :p Se den om ni får chansen. Och var gärna övertrötta då ;)

Idag så gick vi upp vid halv 12 efter 5-6 timmars sömn(^^) och vi kolla lite på Stockholm live och mös innan hon blev tvungen att åka. Hennes buss gick 15.20 i stanbrorsan fick leka taxin och skjutsa in oss. Så sa vi farväl och hon klev på bussen och åkte iväg. Lämnade mig kvar där all aloneterassen. Reda då kände jag saknad och jag kan inte vänta tills jag får träffa henne igen.. Blir väl i mellandagarna så :)

Nu ska plugga lite i väntan på pokern. Vi hörs! Blesss

Kanye West ft. T-Pain - The Goodlife

fredag 14 december 2007

Float play

Igår när vi spelade cashgame i brottarlokalen så spelade Rasmus en hand grymt snyggt. Han fick de perfekta förutsättningarna för att göra en mycket avancerad och fin bluff, the float play. Han gjorde inte riktigt en äkta men ändå väldigt bra gjort.

Så här gick det till:

Jag höjde upp till 4.50kr med A9 i tidigt position. Dan och Lundis la sig men Sivén höjde tillbaka till 12kr med JJ. Rasmus bakom honom på big blind kollade ner på Q9 i ruter och synade hans satsning. Jag la mig för jag ville inte spela med ett halvkasst äss ut position mot två spelare. Både Sivén och Rasmus hade mer än 150kr var i stacken när handen påbörjades.

Flopp: 5 7 A med 57 i spader. Sivén satsade utan att tveka 20kr och Rasmus synade ganska snabbt.

Turn: spader 8 och Sivén satsade nu 25kr. Rasmus frågade Sivén hur mycket han har kvar och han svarade precis 100kr, mitt inköp. Rasmus tänkte 2 sekunder innan han annonserade att han ställde honom Allin.

Nu började stekande från Sivén sida men tillslut efter mycket trashtalk och grymtande la han sin hand troende att Rasmus hade ässet. Rasmus var inte sen med att vända upp korten i fejan på honom och visa honom hans riktigt fina bluff :) Efter det var Sivén riktigt tiltad.

Vad var förutsättningar för Rasmus att göra det här spelet då? Jo, för det första så hade Sivén spelat sjukt tajt hela kvällen och vi hade bara sätt honom höja med två händer, KK och KK. Han hade bara synat med AQ och liknande händer i flervägspotter och AK hatar han att spela så antal troliga händer Sivén satt på var bara de höga paren JJ, QQ och KK. AA gillar han att slowspela så då hade han nog inte höjt före floppen. Så eftersom han visste att Sivén satt på någon av de paren visste han att hans plan skulle fungera.

För det andra kom bordet perfekt. På flopp synade han bara hans bet och när färgkortet kom slog han till och representerade än mycket bättre hand än ett högt par och tvingade Sivén att lägga sig. Mycket snyggt gjort av Rasmus. Blev nästan lite kär i honom när jag såg att han klarade av att spela så ;) Men som sagt. Han fick verkligen läget.

Förövrigt lämnade jag spelet som den största vinnaren plus 197kr men jag fick bara ut 150kr för det var strul med kassan. Någon av oss fifflar. Det känns inte bra men alla anar att det är samma person så vi ska nog sätta dit honom snart. Då ska han få paya. Mer än 100kr sakandes igår.. Sånt blir jag TILT på -.-

Jag minns faktiskt inte mycket av de händer jag spelade igår. Jag minns att hade riktigt dåliga kort väldigt länge och att min bästa hand var TT x2 på de 5 timmarna vi spelade. Jag minns att jag floppade topp set i 10:or en gång och hittade tells på mig själv men Rasmus betalade av lite ändå. Minns oxå när jag blixtsynade Rasmus på rivern med mellanpar i en pott på 135kr :) Inte så mycket mer alls. Är i alla fall nöjd med mitt spel.

Idag så slutade jag vid 10 efter endast en 1 lektion. Rätt fett najs tycker jag :)

Nu ska jag iväg till Hallsta en stund och sen ikväll kommer min älskade flickvän Katta :) <3

Escape The Fate - The day I left the Womb

torsdag 13 december 2007

Lucia

Idag är det Luciadagen men igår så var det både Luciatåg i min skola och lussebandy på kvällen/natten.

Så igår kl 7 gick jag upp och åkte med brorsan till skolan till kl 8. Vi satte på oss våra kåpor och gjorde oss i ordning. Vi sjöng snabbt igenom sångerna en gång innan första gruppen kom kl 8.45. Det var totalt 4 föreställningar och den sista slutade kl 12. Efter det var man helt slut. I både hals, rygg och ben. Och jag som redan hade träningsverk från fotbollsträningen och merenguen stod knappt ut. Golvet var hårt och kallt så alla frös och fick ont i fötterna. Hur kunde vi gå med att göra det där då? Ärligt talat vet jag inte men efteråt så fick vi bara höra hur mycket många uppskattade det. Hörde att folk blev tårögda. När Rosalie sjöng solohimlen i min famn så började vår bibliotekarie gråta floder. Så visst vare väl värt det :)

Efter lussandet gick vi och åt och sen hade jag och Rosalie redovisning om Singapore på engelskan. Det gick helt okej, fastän jag skakade hela tiden. Kan inte fatta varför jag skakar när jag pratar inför klassen :s jag är ju inte nervös! anyway, sen hade jag småföretagarna och fick reda på att jag kommer få MVG i kursen. Skönt :M tog sen 5-bussen hem med Filip.

Väl hemma åt jag och såg på Las Vegas. Sen bare iväg till Skolan igen för Lussebandyn! eller ska jag säga fyllepartyt?

Direkt när jag klev in i omklädningsrummet kände jag lukten av alkohol. I rummet intill hördes fyllevisor och det låg tomma ölburkar på golvet. Och detta var kl 19! Jag mötte i alla fall upp mitt lag som inte var påverkade och vi spelade vår första match kl kvart över 7. Mitt lag bestod utav Jukka, Mate och Sebbe. Alla datanördar från Nv-o5. Vi kallades oss för 3 finnar och en ryss xD Trots att ryssen hade hoppat av och ersättaren var svensk^^ (jag). Vi vann första matchen mot ingen. Ja, det var inte walkover utan laget hette ingen. Jag gjorde 2 mål och passade fram Jukka till 2. Matchen slutade 4-3. Nu väntade en lång väntan till nästa match kl halv 9. Segt värre men jag hittade först en boll att leka med. Sen Dan och sen tjejerna från min klass (som var fullast av alla!)

Nästa match mötte vi bark, pettson och co. Det blev trots vårt spel och chans -övertag 4-4. Men senare slog "Ingen" dem och vi gick vidare som grupp etta. Vårt motstånd "självmords tomtarna" dök inte upp i kvarten och heller inte "Ingens" motståndare så vi fick möta dem igen och nu i Semin. Vi blev utspelade hade inte mycket att sätta emot. Matchen slutade 5-1 till dem men vi gjorde vårt bästa och kom mycket längre än vad jag trodde så jag är nöjd :) Anledningen till att vi losade stort mot samma lag som vi spöade i gruppen var att i gruppspelet så var inte deras två bästa spelare med. Matteus och Robin Lindborg var på fotbollsträning. Dem var skillnaden mellan lagen.

Jag tog moppen hem kl 12 då andra semin började. Så tävlingen var säkert slut framåt 2-taget. Och så var det några stackars krakar som skulle städa upp efter alla. Det kan inte ha varit kul då det var nedskäpat överallt. Tomma flaskor och burkar låg uppspridda överallt. I duschen så hade någon idiot krossat spegeln och så. Ni fattar.. inte kul.

Idag har jag min sista lediga torsdag ever! :( Kommer sakna ledigheten så efter jul.. Får se hur det kommer gå ;) Så idag ska jag knappt lämna mitt rum. Blir slappande (och kanske lite nätpkr) hela dagen i väntan på morgondagen. Och nej, jag längtar inte till matten på fredagmorgon utan jag längtar tills när Katta kommer på Fredag kvällen någon gång! Saknar henne så..<3

Matisyahu - Jerusalem

tisdag 11 december 2007

Bailar

Idag på min håltimme efter Luciaträningen hade vi dans istället för eftermiddags idrottslektion. Vi dansade Merengue och sen lite Salsa. Det var faktiskt rätt skoj och lite taktkänsla hade jag faktiskt. I alla fall så var mina danspartners nöjda. Merenguen gick inte upp mot förra årets squaredance men det var ändå kul.

Idag fyller Jukka 18 år! Grattis! Han får äntligen spela poker lagligt^^ Hört att han planerar att börja spela nätpoker nu. Jag önskar han all lycka med grinden på SvS :)

Ikväll så ska jag öva in en presentation om Singapore på engelskan, som förövrigt anses vara världens renaste och lagligast land. Gator är helt fria från skräp då nedsmutsning är totalt förbjudet. Att spotta på gatan kan ge $300 böter. En cykelstöld kan leda till massiva polisjakter så kriminaliteten är mycket liten. Och när jag kan den så ska jag kolla på Champions league. Fast det blir nog bara lite halvt. Real Madrid vs Lazio blir nog utan spänning, då Real kommer köra över det italienska mittenlaget trots att Lazio har chans till vidare avancemang vid eventuell vinst.

Panic at the Disco - The Only Difference Between Martyrdom And Suicide Is Press Coverage

Orkacp-data

Nusitterjagiskolanochharpsykologi.Jagsittervidencp-datorutanenfungerademellanslags-tangnent.

Hurdrygtsomhelst.Mennuskajagintedrygamerpåbloggen.Skrivernärjagkommerhemistället

byebye:)

måndag 10 december 2007

Söndagspoker

Så var ännu en helg över och slutet närmar sig med stormsteg. En rätt lyckad helg förövrigt måste jag säga. Både pokermässigt och på annat sätt. I lördags var det Lucia-firande i mission och det gick bra. Inte för att jag kunde alla texter men sak samma :b Efter det så åkte vi till Skeppet och åt. Jag tog för en gångs skull en schnitzel med strips och bearnesås och det var verkligen inget dåligt val. Hur gott som helst :M Sen spenderade jag resten av kvällen spelade pingis. Mycket skoj och trevligt kväll.

Sen igår så var det pokerdags igen, och jag vann faktiskt - igen. Både i cashgamet och i 50 rebuy turren efteråt. Jag kom till brottningen vid 6-halv 7 tiden någon gång och lämnade lokalen 251kr rikare efter 12-slaget. När jag kom dit så satte vi oss ner för cashgame. 0.50/1kr som vanligt och jag köpte in mig för bara 30kr, som snabbt blev till 55kr. Då fick jag 88 och limp-synade Rasmus Allin med T9. Han satte en 9a och jag var nere på 30 igen. Sen fick jag AKs på cutoff. Bullen höjde till 5kr. Dan synade och jag gick allin. Båda la sig. Handen efter och Jukka körde lite hollywood och höjde sedan till 3kr. Dan trapp-synade med TT och jag hittade QQ och sa " Då kör vi" och stoppade in alla marker i potten. Jukka la KT men Dan synade och jag dubblade upp till 81kr. Där cashade jag ut. Dan spelade ganska oseriöst cashgame och losade 120kr totalt.

Turneringen satte vi igång vid halv 9. Vi var 7 st. Jag, Dan, Rasmus, Wille, Bullen, Sirvén och Jukka. Bullen och framförallt Wille spelade riktigt oseriöst. Men det var hur kul som helst. Bullen spelade dåligt och hade en del otur. Wille ville typ åka hem och gick Allin med händer som Q9s och KT flera gånger. En gång hittade Dan AA och slog ut han. Bullens resa var lite roligare att följa. Han bluffade stort i första potten och blev lämnad med bara 3 marker. Sen väntade han och väntade och ställde tillslut med QJ på knappen och fick syn av Jukkas KJs. Bullen drog in en runner runner stege och överlevde. Vid det här laget spelade jag inte bra och lät mig bli överkörd. När jag blivit short efter en bluff så ville jag åka ut och köpa in mig igen så ställde med A7. Bullen synade med TT och bara 500 mer marker än mig synade. Han floppade en 10a men jag drog in en runner runner stege ;) Bullen åkte sedan handen senare.

När bullen och Wille hade gått förvandlades bordet från löst och galet till tight och fokuserat. Jag och Rasmus skottade hela tiden för att få upp stacken eller åka ut så vi kunde köpa in oss igen. Han köpte in sig 2 gånger utöver sitt ursprungliga buy in innan rebuy-perioden var slut. Jag köpte in mig en gång. Dan var megachip med typ 30k när han dubblade upp Rasmus 7k till 14k med 99 mot 88. Rasmus drog in en stege.. Jag fick TT i första potten jag spelade efter min rebuy och vann en pott mot Sirvén. Sen flöt det på och jag fick upp till typ 10k och efter en sjuk pott mot Rasmus så var jag på 13k. Han betade upp till 1200 på knappen och jag satt med T6offsuit på bb som var 600. Jag synade. Floppen kom A K x och jag checkade. Han betade direkt 600. Prob-bet tänkte jag och höjde till 2k tot. Han synade snabbt och turn kom en Q. Jag betade 3.5k och han la sig motvilligt. Jag visade min bluff och han sa jag hade sämre :P Jag tror honom.

Sen gick jag ner mig lite genom korttorka. Men så, när Dan höjde UTG till 500 och Rasmus slog om till 1500 så sa jag "tänk om jag ändå kunde få en hand här" och så till min förvånelse och totala gläjde tittade jag ner på AA. Jag visste inte alls hur jag skulle spela den så jag höjde till 4k tot. Dan kollade skumt på mig och la sig. Rasmus synade och jag ställde mörkt in mina sista 5k. Floppen kom Q T 3 och han stek la en 10a. Tur för mig som eftersom en till 10a hade dykt upp på turn.

Jag slog sen ut Sirvén och var klar chip tvåa. Då började jag bli mycket aggresiv och höjde i stort sett varje hand. Jag snodde lite men tillslut försvarade Jukka sin big blind. Han dubbla min raise till 5k. Jag var tvungen att syna med KQ. Flopp A J x rundcheck. Turn ett andra hjärter och rundcheck igen. River ett till hjärter. Jag checkade återigen och han visade sina pocket damer. Jag vände upp min hand och var på väg att mucka den då jag insåg att jag dragit in en färg då båda min kort var i hjärter! Helt sick pott. Inte likt mig att vara så ouppmärksam. Men men. Kände bra att checka nästnöten på rivern där ;)

Jukka spelade sin QQ kasst. Han borde gått Allin före floppen efter min raise. Nu satt han bara med ett par tusen kvar och gick allin på Sb med KQ och fick syn av Dans J8s som träffade en 8 och Jukka var ute på 4e plats. Bubblan alltså och jag och Dan var typ jämnstackade. Rasmus short och ställde i handen efter med K9. Dan synade med A-högt som stod sig. Så äntligen Headsup mot Dan. Någon Deal var det inte tal om. Både ville verkligen vinna över den andra.

Men det blev inte som vi var vana vid för blindsen var för höga så mest steals och re-steals. Dan lyckades bäst med detta tack vare grymt kortsnitt så jag hamnade i ett litet underläge. Då fick jag 66. Höjde till 3bb och Dan gick Allin. Jag tog en coinflip och vann helt otroligt mot hans AK. Ett par händer senare kan det avgöras men hans QT träffar floppen mot min A7. Sen fick jag K7 och höjde. Han gick allin och jag tog skottet. Han hade A8 men jag turna en kåk och det var över. +251kr är alltid bra så här i juletid.

Så nu vart det mycket poker. Men men. Det är det som går lättast att skirva om. Ikväll ska jag träna och sen ringa min Älskling <3

Hejs :)

Escape the fate - Situations

lördag 8 december 2007

Plus trots otur

Igår kväll var jag först på middag hos Sofia och Tomas (och Erica) och åt färsk pasta med en jättegod pastasås. Till efterrätt åt vi äppelpaj med vaniljsås och glass. Riktigt gott var det och en bra uppladdning inför pokern skulle det visa sig. För efter maten så stack jag iväg till Hallsta och mötte Rasmus och Dan i brottarlokalen.

Sirvén kom och i väntan på Mannu och Wille satte vi igång ett cashgame. 0.50/1kr körde vi och jag köpte in med mig för 50kr likaså Sirvén. Dan och Rasmus köpte in sig för 100kr var. Spelet började bra för mig när jag rivrade en nötstegen och Dan betalade av mig med rivrat tvåpar. Jag kom upp i 75kr innan jag fick AT. Sirvén höjde upp och jag synade. Floppen kom Q T 8 och jag betade 3kr. Han checkhöjde mig till 7kr och jag synade. Turn x och han betade 10kr. Jag valde att syna och rivern kom T. Han betade 8kr och hade typ 20kr kvar bakom. Jag som trodde han satt på Q gjorde en värderaise och ställde honom. Men han synade omgående med T8... nere på 30kr. Jag slog upp mig till 70 igen och sen efter att Wille anlänt så betala han av min stege och jag var uppe i 100kr. Då kom handen... Kvällen största pott.

Jag fick KK i 2:a pos och Wille som bara hade 6.50 kvar gick Allin. Jag funderade lite på raise för att isolera mig men valde att bara syna för att gillra en fälla. Dan la sig men Rasmus som satt på sina 100kr gick Allin. Yes, fällan slog igen tänkte jag och synade. Han visade 88 och Wille hade QQ så jag var 70%-ig favorit till hela potten(230kr) och 80%-ig favvo till mainpotten (200kr). Flopp och turn kom utan K, Q eller 8 men rivern.. där dök en 8 upp. Helt sick.. heelt sick. Ramus klonkade hem hela potten på 230kr...

TILT? Inte så värst faktiskt, lite så klart. Men mest förundrad över Rasmus spel. Vad höll han på med? När jag bara synade Willes Allin satte han mig på typ JT eller KQ så han ville få bort och spela potten Hu mot Wille. Det fattar jag, men varför gick han allin? Hade jag haft någon av de händerna så hade en 20-25kr raise varit fullt tillräckligt. Nu gjorde han ett riktigt tomtespel och fick fullt betalt. Why? Men men det är poker.

Jag köpte inte in mig igen utan sparkade lite boll medan de andra spelade vidare. Sen kom Mannu tillslut och vi började en 50kr-rebuy turre. Jag började som vanligt tight och fick se Rasmus gå från short till chip och Dan åka ut och köpa in sig igen innan jag knappt spelade någon pott. När jag väl spelade så hade jag AJ på big blind. Sirvén höjde till 600(3xbb) och jag synade. Floppen kom 8-hög och jag checksynade hans 800-bet. Turn A och jag checkade igen. Han betade 1200 eller liknande. Jag kände att jag hade bäst hand så jag funderade lite och sen synade för att det skulle se ut som om jag drog. River blank och jag checkade igen. Han gick allin för 5k och jag blixtsynade och han slängde upp 6-4 off för nada. Jag upp som chip 2:a, han ute.

4 kvar alltså och jag Rasmus hade bra markerstaplar. Jag tog det lugnt och lät Rasmus var aggressorn. Dan och Mannu belv allt shortare. Jag snodde bara då och då och låg runt 12k. Dan började höjde allt oftare men på något sätt ökade inte hans stack. Han dubblade upp mot Rasmus för sen bli tvungen att lägga TT och 66 efter raise och rr. Jag fick sen TJ i ruter på big blind. Jag och Mannu var med i potten. Floppen kom Q K x med KQ i ruter! Royal straight flush drag alltså :) Mannu checkade till mig som betade 1k. Han höjde till 2400 och jag valde att bara syna. Kanske var felspel såhär i efterhand :p Turn RUTER ÄSS. Min Royal var fullbordad! Han checkade? Jag checkade bakom. Rivern kom tyvärr ett till ruter så jag fick inge mer betalt för min Royal Straight Flush.. Men ändå fint å få. Andra gången i mitt liv hittils. Den första gången så fick jag det i ett fun money cashgame på 24h xD

Anyway. Dan blev allt shortare och tvingades ställa med T9. Rasmus synade med AT som stod. Med 3 kvar fick jag JT igen. Floppen kom T 3 3 och jag betade. Rasmus la och Mannu synade. turn K och rundcheck. River typ 8 och jag gjorde ett värdebet på 1500. Han synade och visade KQ. Nice hand.. aldrig får man nå respekt utan synade med K-högt på flopp troende att jag bluffade. Jag som innan den beten knappt bluffat nå alls... Sen fick jag JT igen(!) och höjde till 1200. Mannu på bb dubblade och jag synade. Flopp A A 9 och rundcheck. Turn 8 och rundcheck. River 3 och han checkade igen. Okej, tänkte jag. Han har inte slowspelat ett A så jag borde kunna sno potten nu. Jag gick allin och fick se han folda KK face up. Jag kunde inte motstå frestelsen så jag visade min J-höga hand :)

Efter det så dubblade jag upp Mannu igen med 88 mot AK. Sen slog Rasmus ut honom när han rivrade nötstegen. Jag kom in i Hu spelet som stor underdog på bara 6k mot hans 36k. Men tack vare grymt kortsnitt så vände jag och vann. Första handen fick jag KK och fick en walk.. tack! -.-Sen dubblade jag med A5 och K8 och sen AT mot A5 så var jag helt plötsligt chip. Så kikade jag ner på AA i big blind. Rasmus gick allin med AT och mina äss stod sig :)

Så trots ett stort bad beat i en stor pott så lämnade jag brottarloken som vinnare, riktigt nöjd med mitt spel :)

Nu ska jag snart iväg och fira syrran på hennes 23-års dag och sen blir det Lucia ikväll i mission. Så byebye!

Dio - Holy diver

fredag 7 december 2007

Poker is bad for you

Fast poker är mest bra för dig :)

Äntligen helg igen och jag har dessutom inge plugg! Helt otroligt men sant. Så jag ser verklighen fram emot en plugg-fri-helg.

Så Ikväll ser det ut att bli slaskturre vid brottningen. Då får jag möjlighet att förbättra mitt rebuy spel. Nu måste jag tagga upp mig med lite Poker After Dark. Det är ett bord med Hellmuth, Negreanu, Matusow, Laak, Sheiky och Esfandiari. Vilket bord! Kan inte inte annat än bli bra.

Hejs :)

Jojo - Too little too late

torsdag 6 december 2007

Inga fler lediga torsdagar?

God en morgon. Idag är det torsdag igen och jag är så klart ledig. MEN i veckan fick jag höra att jag inte kommer vara ledig på torsdagar efter jul :( sorglig.... hur ska jag klara av att gå till skolan 5 dagar i veckan!?!? Det övergår mitt förstånd.

Idag har jag varit ute på en jogging-runda där jag sprang förbi Filips mamma som var ute med hundarna och sen gjort min dagliga träning. Hur skönt som helst. När jag kom in hade mamma förberett ett skumbad åt mig. Inte varje dag det :)

Igår kväll/natt efter Heroes(såg reprisen kl 1) så satte jag mig på en SnG. Vid första anblick såg det ut som ett jätte läskigt bord med idel tight/aggros. Men efter ett tag fick jag in ett par reads. Själv hade jag korttorka nästan hela tiden så jag höll mig bara levande. Jag fick AA i andra pos när vi var 5 kvar och jag hade startstack(1500) i marker. UTG, en aktiv spelare höjde till 400. Jag valde att göra en flatcall för kunna trappa honom. Men så hittade killen bakom mig KK och tryckte in. UTG la sig men jag synade och vann. Innan AA-handen var mina bästa händer A9 och AJ off. A9 folda jag UTG och AJ fick jag lägga efter en allin.

Jag lullade mig ITM med ca 2.5k i stacken. De andra två hade ca 5k var. Precis när jag trodde jag skulle komma 3a så slog biggen ut 2an med QQ mot K6 på floppen 5 5 6. I Hu'n dubblade jag i första handen med A7 och sen gick jag allin handen efter med K-högt och fick syn av A-högt som stod.

Idag ska jag åka in till stan med Dan. Vette smeen vad vi ska göra där men ändå ^^ Sen blire hem och prata med Katta <3

Ciao

Alicia Keys - No one

onsdag 5 december 2007

Dagens video

A thousand miles seems pretty far
But they've got planes and trains and cars.
I'd walk to you if I had no other way :)

tisdag 4 december 2007

Tränings schema och SnG lir

Igår efter träningen hände det igen. Jag mådde illa och det var jobbigt att andas. Så nu måste till med hårdhandskarna. Jag tänker börja köra egen träning från och med idag. Jag måste komma i form igen. Minns inte när jag var så här otränad sist.. Jag kommer börja med en ganska lung träning och sen förhoppningsvis öka och till efter jul är jag i form igen. Programmet kommer se ut ungefär som följer:

Varje dag:
3 x 20 Situps
2 x 15 Armhävingar
2 x 20 Upphopp
2 x 15 Triceps övningar

Minst 1 gång i veckan:
Löpning (joggingtempo) 2 km.

Får se om jag lyckas följa det här nu. Blir en utmaning :)

Igår så blev jag SnG sugen när jag kollade WPT på femman. Klockan var typ halv 2 när jag drog igång den första turneringen. Jag gick upp till min nya grind, 5$ 10-manna. Känner att jag har råd med det. Har ju ändå $400 på kontot.

Anyway, Jag losade tidigt med AQ mot A9. Sen dubbla jag upp för att tappa typ hela stacken med toppar mot lågt tvåpar. Detta var mitt enda misstag under kvällen. När jag synade hans allin efter min höjning trodde jag att han hade tvåpar. Men jag känd mig turlig och hoppades på mina outs. Men jag missade och losade sen med KQ mot KT då han drog in en runner runner färg...

Nästa turnering började bättre men fick ändå bara en split med AK vs AJ då bordet dubbel parade sig. Mycket fisk i båda turneringarna så var mest att vänta kort som gällde. Med 4 kvar låg jag 3a ganska nära chip tvåa. Men chipettan bluffa bort sig till chiptvåan och de satt på typ 5-6k var. Jag hade 3k och den sista bara 1k. Blindsen var på 100/200 i det här läget. 1k -tomten la nästan alla händer. när blindsen ökat ytterligare till 150/300 så limpade han med i en pott med 1/3 av stacken. Det visade sig sen att han hade QQ och vann en liten pott.

Ett par händer efteråt fick jag AA på small blind. Fisken på cut off dubblade bb till 800. Chippen synade och jag gick allin. 1k-tomten gick allin och så även fisken. Tomten hade K2 och fisken QQ. Jag vann och kom till Hu;n som 2-1 underdog. Jag fick J9 på big blind och checkade och floppen kom Q 8 3 med två hjärter. Jag betade pott och fick syn. Turn blank och jag bombade på pottbet till. Han synade igen. Nu låg det 4300 i potten och jag hade 4k kvar. Rivern inget hjärter och jag gick allin. Han blixtla och jag visade bluffen :) Det avgjordes sen när jag fick T2. Jag synade hans dubbling från big blind. Flopp A T 2. Jag checkhöjde honom hårt och fick omslag allin och syn. Så klart trodde jag han hade äss men han vände upp 77 och drog till 2 outs. Min hand stodoch stängde av datorn och gick till sängs, strax efter 04 var klockan...

Jag plussade $15 och känner att jag ska grinda sånna här SnGs nu ett tag. I alla fall till lovet :p

Just nu sitter jag i skolan och har psykologi lektion. Vi ska alldeles strax ner till ett annat klassrum och ha kul med Lindbo 9:orna Lisa, Lovisa, Linnea och co ;) Sen blire lekar på idrotten.
Bye!

Chamillonaire - ridin' dirty

måndag 3 december 2007

Recap

Har inte kunnat/hunnit bloggat på flera dagar nu. Just nu sitter jag i skolan efter att jag haft spanska och fått reda på att jag fick MVG på provet i fredags :)

Kort sammanfattning vad som hänt mig:
I fredags efter skolan åkte jag in till Västerås och tog Stockholms-bussen till city terminalen. Där mötte jag, efter lite om och men upp Katta och vi åkte tillsammans till Rönninge/Salem där hon bor. Jag var där hela helgen och det var väldigt trevligt :) På lördan åkte vi in till Centrum för att gå på julmarknad men det bidde inte mycket av det. Vi fick ingen vidare julstämning alls i spöregnet.. Men jag hade i alla fall en helt underbar helg <3 Eric fyllde 18 i lördags också! Hoppas han hade en bra födelsedag :D !

När jag kom hem så ville folk att jag skulle spela poker, så det gjorde jag. Efter tacosen med familjen åkte jag till Hallsta. Det var slaskdags med 50kr obegränsat antal rebuy. Jag var ganska pigg när jag satte mig ner för att spela men jag visste ändå att jag skulle förlora. Ville typ inte vinna, hur konstigt det än låter. Anyway så slutade jag 4 efter att ha haft en del flyt och den del otur. Men det som jag inte är nöjd med igår var mina reads. Jag feltolkade många uppenbar reads. Tidigt i en hand så hade jag J8s i en flervägs-pott. Floppen kom J 7 7 och Andreas betade ut(cb) och bullen synade. Jag såg så tydligt på bullen att han hade 7:an så jag blixt folda mitt toppar. Turn kom en dock en till J och Bullen checkhöjde Andreas TT med hans Q7 och vann en fin pott... Ibland är man för bra för sitt eget bästa.

Senare fick jag AQ och höjde. Andreas slog om mig ganska stort så jag satte honom på en bra hand. Hade han bluffat så hade han förmodligen ställt. Jag vek och han visade Q6off. Efter den handen (och J8an) vart jag lite småtilt (helt otroligt) och gjorde ännu fler dåliga läsningar. Josse tog hela Lundis stack med 77 vs 33 på brädan 7 2 2 och blev stoor chipleader. Chipdumping? ;) Hon hamnade i alla fall Hu med Bullen och de delade prispotten på 500kr.

Nu måste jag dra till Engelskan. Vi hörs. Planerar att uppdatera lite oftare de närmaste dagarna. Bye :)

You are in my mine.. all the time <3

Colbie Caillat - Bubbly