lördag 22 december 2007

Pokeretikett

Jag fortsätter på temat om uppförande runt omkring bordet. Här kommer..

Dem 5 största brotten du kan göra vid pokerbordet:
  1. Slowrolling. När en spelare med vinnande handen drar ut på visningen av densamma med avsikt att tilta den förlorande spelaren, om det är utfört så som slowrollaren avser ska ju förlorande spelaren hinna tro att han faktiskt vunnit innan dödsstöten sätts in.
  2. Ta sjukt lång tid på dig. Spelare som stek-foldar inför enkla beslut är nog dem största hatobjekten av alla. Men de har väl sett på Tv hur länge alla funderar. Synd bara att dem inte ser att de inte steker inför en solklar fold preflop utan inför svåra beslut...
  3. Prata om händer du inte är med i. Har du lagt dig i en hand så ska du inte på något sätt påverka utgången av den gällande given. Inget prat om vilka kort som foldades eller hur någon borde spela handen. Efter given är det dock okej att prata sig blå om det, om man vill.
  4. Tala illa om någon annans spel. Kritisera eller håna inte din motståndare oberoende av hur dåligt denne kan ha spelat en hand. Inte slänga glåpord åt fiskar. Ett känd pokeruttryck är " Don't tap on the aquarium, it spooks the fish" vilket betyder att säg inte till den dåliga spelaren att den är dålig för då kanske den inte vill spela med dig mer.
  5. Prata inte i telefon vid bordet. Det stör bara spelet och är sjukt irriterande.

Vilka fel gör du?

Jag måste erkänna att "det händer" att jag begår brott nr4. Men bara när motståndaren förtjänar det^^

Ciao! :)

Inga kommentarer: