lördag 28 juni 2008

VM-finalen 58

Just nu sitter jag och tittar på VM-finalen i fotboll från 1958 som sänds på svt. Matchen är mellan Brasilien och Sverige och det är Härenstam och Strömberg som kommenterar. Brasilien är så klart grymmast med Pelé och Garincha som leker med svenskarna. Ett par saker tycker jag är intressant att jämföra dagens fotboll med den för 50 år sedan. För det första är reglerna lite annorlunda. Det finns inga gula eller röda kort så spelet är mycket tuffare.

Dessutom så är det helt okej med hemmåtpass som målvakten får ta upp och det är en sak som stör mig lite grann. Sedan så vid avspark så var det 4 brassar i mittcirkeln :p Markeringsspelet existerar knappt så det finns mycket ytor att leka på för bra spelare. Försvarsspelarna tittar alldeles för mycket bollen tycker jag. Matchen är i alla fall snart slut och det står 4-2 till brassarna som tillslut kommer att vinna med 5-2 och ta sitt första VM-guld.

Ikväll ska vi äta lite snacks och kolla på en rulle med familjen. Sedan imorgon kommer hennes föräldrar hit och då kommer våra päron att träffas för första gången. Kan bli spännande^^ Sen när de åker hem följer jag med de tillbaka till Rönninge och stannar där till på torsdag då jag far hem igen. Så hejdå och hade bra!

Takida - Reason to cry

fredag 27 juni 2008

Dagens video

Igår åt jag och Katta jättegoda negerbollar som Linus hade gjort. Och Ja, det heter Negerboll!
http://www.jodan.se/negerboll-det-heter-negerboll/

onsdag 25 juni 2008

Bloggen fyller 1 år

Så har det gått ett helt år sedan jag började skriva den här bloggen och totalt 270 inlägg har jag skrivit. För ett par dagar sedan ägnade jag i stort en hel kväll åt att läsa äldre inlägg och ja, om vi ska vara ärliga har det genomgående temat varit poker. Nog för att det blivit mindre av den varan på senaste tiden eftersom jag knappt spelat något alls. Men sånt där går i perioder,vissa veckor skriver jag nästan bara om poker och andra om andra saker.

När jag satt och läste de gamla inläggen så märktes det tydligt att jag har utvecklats som både pokerspelare och människa det senaste året och det är ju positivt :) Tycker även att jag blivit mycket bättre på att skriva läsliga inlägg^^ Jag kommer fortsätta att blogga ändå tills jag tröttnar och det har jag inte gjort än och ser inte att göra det heller. Om det är någon som har kritik mot bloggen (både + och -) t.ex om jag ska ha fler bilder eller fler youtube-klipp så skriv gärna en kommentar. Jag försöker så mycket jag kan att tillfredsställa alla läsare.

Nog om 1-årskalaset. Om ett par timmar kommer Älsklingen hit och stannar på obestämd tid. Det ska bli riktigt trevligt och mysigt. Jag har saknat henne som... bara den <333

Nickelback - Follow you home

måndag 23 juni 2008

Poker!

Efter 3 veckors uppehåll var det så dags igår igen när vi samlades 6 pers hemma hos Lundis. 100 freezeout (med rebuy första varvet) + cashgame var det som var planerat.

Vi började med turneringen och alla började med 10 000 i marker och 25/50 i blinds. I den 5:e handen (alltså näst sista handen på första varvet) fick jag 7-5s och höjde upp till 225 i tidig position. Jukka bakom mig tog fram en tusing och slängde in den i potten men han sa inget när han gjorde det så hans raise räknades som en syn. Alla andra slängde och floppen kom 5 4 4. Jag checkade och nu betade Jukka sin tusing. Jag synade och turn kom en 3a. Jag checkade igen och Jukka gick snabbt Allin(?). Jag studerande honom länge och synade tillslut och han visade AQ. Men så klart kom det ett äss på rivern och jag tvingades till rebuy...

Innan jag satte mig ner vid bordet hade jag bestämt mig att att vinna och då när det där hände blev jag ännu mer beslutsam. Jag spelade upp mig till 13k men sedan bluffade jag bort ett par tusen i pott mot rasse. Både var tomma men han synade mig tillslut med K-högt på rivern. All kredit till honom som läste mig rätt och gjorde en mycket bra syn.

Nere på startstack igen limpade jag in med QJ på cutoff med blinds 200/400. Rasmus och Bullen var också med till floppen som visade Ks Js x. Alla checkade och turn kom 9s. Check till Bullen som betade 1100. Jag synade då jag trodde jag hade honom samtidigt som jag hade hålpipa och nästnöt-färgdraget. Rasmus slog dock snabbt om till 3000 och Bullen la sig. 1900 till för att vinna en pott på 6500, alltså nästan korrekt odds beror på hur många outs jag trodde jag hade. I vilket fall om helst synade jag i alla fall (borde lagt mig) och rivern kom ett betydelselöst kort.

Rasmus satsade 5000 och jag började steka och funderade på om jag skulle syna för nästan hela min stack med andra paret då det låg både möjlig färg och stege ute på bordet. En sak var jag säker på, antingen bluffade han och var helt tom - eller så satte han färgen på turn. Tillslut, efter att ha blivit tajmad la jag mig och efter omgången fick jag reda på att han hade 87 i spader. Puh.

Nere på 6k var vi 4 spelare kvar och jag började slå mig tillbaka. När jag hade ca 10k hittade jag AK suited i ruter och limpade in UTG för 600 för att trappa någon. Bullen limpade också med men Stor-Jocke på big blind besvarade mina önskningar och höjde till 1200. Jag gick blixtsnabbt Allin och Bullen la sig. Jocke tänkte lite och synade sen med KJ och med ett A på bordet vann jag potten och slog ut honom. Hans syn kan tyckas lite underligt men jag hade tidigare kört över honom ett flertal gånger så jag tror han hade tröttnat på mig^^

På bubblan som chiptvåa efter Rasmus som hade gigantisk chiplead, som han fått genom bra spel och bra kort. Han dubblade bland annat upp till 40k när hans AK slog Jukkas AQ. Alla pengar åkte in preflop. Efter en kort stund åkte Bullen och jag var garanterad en vinst på i alla fall 100 kr. Och mer än så blev det inte då jag headsup gamblade för att bli lika med Rasmus men min A8 stod träffade ingenting mot hans A4 på bordet 4 5 7. De mesta av pengarna åkte in postflop.

Sedan tittade vi lite på matchen mellan Spanien och Italien men det var tråkigt (Spanien gick vidare efter straffar, 0-0 vid fulltid) så vi satte igång ett cashgame istället. CG-fisk som man är bustade jag mina första 65kr ganska snabbt. Satte in 50 friska som även dom såg ut att försvinna.. Men så fick jag AA(!) och dubblade upp mina 30kr till 60. Då vände det och jag slog upp mig till över 100kr på ett par händer. Sedan uppkom kvällens roligaste pott.

Bullen höjde upp till 3kr på knappen och jag hittade KK(!) på small och dubblade hans höjning (trodde jag var först in i potten :p). Rasmus på big blind fick för sig att gå Allin och för 56kr till och Bullen sa: "Syn" och jag blixtställde efter honom för ytterligare 59kr. Bullen gjorde nästan en tvångssyn med 4-1 på pengarna och visade AJ. Rasmus hade 72off suit :p Vi körde den s.k "2-7-regeln" att den som vinner en pott med 7-2 får 2kr från varje spelare vid bordet^^

Bordet kom utan äss och mina kungar stod sig och jag rakade in potten på 279kr. Mycket härligt och efter det bomma vi igen och dagen slutade alltså med två stora vinnare, jag och Rasmus. Både han och jag gick drygt 250kr plus på kvällen :)

Det var mycket roligt att spela poker igen och det inte bara för att jag vann. Utan jag hade tyckt det varit nästan lika kul om jag förlorat :p haha

Idag kommer Katta hem från Frankrike! Hon passerade landsgränsen imorse klockan halv 11 och ringde då och väckte mig, men det gjorde absolut ingenting :) Hon kommer hem till Rönninge ikväll någongång vid 7 och sedan kommer hon hit på onsdag. Längtar <3<3

En annan rolig figur som kommer hem idag är Dan. Han har inte varit utomlands (om man inte räknar Skåne till Danmark xD) men länge sedan jag träffade honom med. Blir nog att hänga med honom ikväll :)

Det var allt för idag. Ciao!

AudioVent - The Energy

lördag 21 juni 2008

Skräll igen!

Igår så skrällde turkarna mot favoriten Kroatien när de lyckades vända i slutminuterna igen för att sedan vinna straffläggningen med 4-2. Idag var det ett annat lag som slog ur underläge och en ännu större skräll var ett faktum.

Holland som verkligen hade övertygat och som gick vidare från gruppspelet som bästa och mest imponerande lag med 9 gjorda mål och bara 1 insläppt fick ikväll möta en underbar ryskt offensiv och var då chanslösa. Med spelgeniet Andrey Arsjavin som motor för hela anfallet sprang ryssarna sönder Holland och vann mycket välförtjänst med 3-1 efter förlängning Ryssland borde ha avgjort matchen inom ordinarie matchtid men Ruud Van Nistelrooy lyckades kvittera i den 85:e minuten och tvingade matchen till övertid. Men som sagt, väl där var det inget snack om vilket lag som hade mest åtrå efter segern och platsen i semifinalen.

Ska bli kul att följa ryssarna i resten av turneringen. Det kanske kan bära hela vägen? Vore kul då offensivt och aggressivt spel borde belönas :D Det skulle ju även höja den svenska prestationen med. "Vi åkte i alla fall ut på europamästerna"

Idag ställde det asskumma vädret till det för mig då jag inte hade någon lust att åka iväg till hallsta om det växlade mellan skyregn och solsken var femte minut. MEN imorgon ser det ut att bli spel! Klockan 18 hemma hos Lundis blir det turneringen eller cashgame. Jag bryr mig inte. Vill bara spela :) 3 veckor sen sist ju...^^

Three Days Grace - Burn

Midsommar

Jag hade en mycket trevlig midsommarafton. Kvällen började med grillning kl 18 i Haga, vid missionshuset där. Jag och Eric delade på ett paket korv med bröd och det var gott. Sedan delade vi upp oss i 3 lag och körde en 6-kamp. Första grenen skulle man gå på styltor och det sög jag på. Men tack vare några andra i mitt lag så vann vi den grenen. Sedan var det bollkastning och den vann vi med, otroligt nog eftersom Mickes lag hade värsta utgångsläget då de startade sist. Sen var det hoppa säck och jag tror vi kom tvåa där.

Nästa gren var den grenen där jag skulle visa vad jag kunde. Det var fotbollsstraffar där man skulle sätta bollen i 3 olika hål i målet och jag hade verkligen all press på mig när jag gick fram där som sista man och behövde bara sätta en av två skott men jag sköt på kanterna och misslyckades.. Vi kom delad 2a (alltså sist) men vi låg ändå i ledning inför de två sista grenarna som var bära vatten och bära potatis - båda på sked. Dessa vann vi med, fast vi anklagades ha fuskat i vatten-grejen. Alla lag fick då mellanpoängen och fuskade vi? Jag skulle inte kalla det fusk snarare problemlösning ;)

Anyway vi vann och är väldigt stolta över det :p Sedan kastade vi lite frisbee innan andakten och fikat. Efter de spelade vi fotboll och det var som vanligt skoj :) Sen stack typ alla hem :/ Men jag, Eric och Emanuel (mickes lillebrorsa) stannade kvar den stund och käka glass och pimplade cider. Sen kom Benjamin (mickes andra bror) och då gick Emanuel hem. Vi började spela en massa olika kortspel. Bland annat chicago, plump, bluffstop och sen avsluta vi med bluffpoker. Det var också mycket kul. Klockan 02.53 stack vi ifrån Haga. Benjamin åkte hem och jag och Eric åkte hem till mig. Jag honkade honom nästan hela vägen och väl framme åt vi var sin macka och sedan satte vi igång. Eric skulle nämligen hjälpa mig med att fixa Miranda.

För den som inte vet så är Miranda ett chattprogram, som MSN fast det tar mycket mindre kraft att ha igång och är mer nördigt. Alla riktiga datanördar har det programmet för i det kan man bestämma allting själv. Det finns masssor med inställningar som det bara är att välja och vraka mellan. Lite före 7 på morgonen var allt klart och nu har nästan alla inställningar som jag vill ha och nu är jag lite geekigare än dom flesta^^

Eric i alla fall hem då och jag tog en tallrik med fil (frukost?!?) och sedan gick jag och la mig. Som sagt. En bra midsommarafton :))

Idag vet jag inte vad som händer. Är ju i alla fall Holland vs Ryssland i EM-kvarten ikväll men vore kul om någon skulle vilja spela poker med mig (A) Ciao :)
Shakira ft. Wyclef Jean - Hips don't lie

torsdag 19 juni 2008

Så illa

Jag skäms som svensk över vår urusla insats igår mot ryssarna. Med den inställningen och det spelet förtjänar vi inte att vara bland de 8 bästa lagen i EM. Verkligen var enda en av våra sk. superstjärnor underpresterade rejält, och våra vanligen stabila backar i Hansson gjorde grova markeringsmissar..

Sedan gick även FRA-lagen igenom -.- Bara EN av 178 röstade nej. Resten av alla borgarsvin är tydligen för ett kontrollsamhälle. Ett samhälle mer liknande en diktatur än demokrati. Så sjukt illa.. Fast jag ska inte bara säga borgarsvin. För det var faktiskt sossarna som kom med detta lagförslag från början 2006. Vilka borde man rösta på liksom? Blankt vore ju bäst, vem vad hjälper det?!?!? Den som inte vet vad FRA-lagen innebär kan läsa indis-blogg här. Jag tror och hoppas inte att han misstycker att jag hänvisar till hans blogg.

Snart är väl den bibliska profetian, förutsägelsen om chipet i höger handen eller pannan verklighet. I uppenbarelseboken kapitel 13 och vers 16 står det: " De kommer ta emot ett märke på högra handen eller pannan"

Vi går alltmer mot ett kontantlöst samhälle där alla kommer betala med kort. Korten som finns i dagens sverige kommer att tas bort snart. Det kommer komma speciella EU-kort som kommer "vara försedda med ett chip som gör de säkrare än de tidigare magnetremsorna" Ett stort bevis för att det håller på att ske en maktöverflyttning i EU som kommer leda till tvingande förordningar för medborgare.

Vad är då nästa steg? Jo, såklart att sätta det där chipet i kroppen för då kan ju ingen någonsin sno det från någon. Smart va? Vi skulle ju dessutom spara massvis med pengar på det! Ca 200 miljoner €/per år kostar alla kontanttransaktioner uppgav den engelska tidningen The Economist den 19 mars i år.

Vad är då nackdelen med alltihop? Jo, att när väl alla har sitt chip i pannan kommer staten (EU) ha full kontroll över sina medborgare kan i stort sätt göra vad de vill med oss. Vi har mist massor av våra mänskliga rättigheter Den som förövrigt inte kommer att acceptera att ha ett chip i pannan eller handen kommer inte kunna handla och uteslutas. I några länder i sydeuropa som t.ex. Frankrike så måste du handla med kort, inget annat tillåts. I upp. 13:17 står det: "Så ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket"

Läskigt värre va? Det bibeln varnat för långt innan det fanns såväl Internet, TV och datorer är snart här. Människor har faktiskt redan frivilligt låtit injicera chip i sin kropp. Bland annat i Holland och Japan. Och fler lär det bli. Men när detta händer dig, säg nej för lite senare i uppenbarelseboken står det i kap 14 och vers 9 så här: "Den som tillber vilddjuret och dess bild och tar dess märke på sin panna eller hand skall själv få dricka av Guds vredes vins bägare"

Ojoj. Nu har jag fått skriva av mig lite irritation mot det helvete världen går mot. Jag som hade tänkt sammanfatta gruppspelet i EM men det orkar jag inte göra nu. Blir att kolla Tyskland - Portugal ikväll. Nu blir det att städa lite. BYE

Maia Hirasawa - The Worrying Kind

onsdag 18 juni 2008

Ikväll gäller det

2-0 till Sverige var mitt tips innan EM och det låter fortfarande inte alltför otroligt. Dock tror jag inte det blir en lätt match men vi kommer defintivt klara av Ryssland och gå till kvartfinal mot Holland :p

Idag var jag inne på bet365 och cashade ut mina 450$. Måste ju ha lite och leva på nu i sommar. Pengarna kommer nog in på kontot om ett par dagar. Sedan ska jag fixa neteller och ta ut alla simbapengar (180$) med. I höst blir det att börja om med bankrulle-byggandet, ska bli kul :)

Nu ska jag käka sen åker jag hem till Lundis och ser matchen där. Peace

Fool's Garden - Lemon Tree

tisdag 17 juni 2008

Vedigt värre

Nästa hela dagen idag har jag varit ute och hjälpt pappa med veden. Både jag och han försov oss så vi kom inte igång vid 9 utan klockan hann bli 12. Sedan körde vi igång. Först fällde vi ett par träd, sedan kapade vi och bar dom Sen lasta vi av och forsätte kapa och lasta. Vi var klara ca 21 men då hade vi så klart haft en del pauser. Bland annat matpaus då vi tryckte i oss var sin Barcelona-pizza. En sån där med oxfilé, bacon och bearnésås ni vet, Mumms :M

När jag kom in slog jag på Tv:n och såg Italien slå Frankrike med 2-0 och samtidigt Holland slå rumänien med samma resultat. Nu är Italien vidare och möter Spanien i kvarten. Vinner vi imorgon kväll mot Ryssland möter vi ångvälten Holland i kvartsfinal, en väldigt svår motståndare som verkligen imponerat hittils. Full pott och 9-1 i målskillnad i dödens grupp är läskigt bra. Men vore kul ändå :)

Nu ska jag tanka musik, hejs!

Byz - Hej där

måndag 16 juni 2008

Ballack räddade Tyskland från fiasko

Efter en mållös första halvlek som Österrike var det bästa laget i, fick så Tyskland en frispark i den 51:a minuten ett par meter utanför straffområdet. Pet av Lamh och stop av Frings sedan kom Michael Ballack där och drog på en pärla i bortre krysset. En mycket snyggt mål. Inget mer hände i matchen eftersom Österrike inte hade förmågan att skapa något konstruktivt och tyskarna var nöjda med seger och gick verkligen inte bort sig. Matchen slutade alltså 1-0.

Nu blir det Portugal vs Tyskland i kvartfinal och Kroatien vs Turkiet. Spännande ska det bli. Imorgon avgörs det om Italien, Frankrike eller kanske Rumänien går vidare tillsammans med Holland från dödens grupp. Ikväll blir det tidigt i säng då jag ska upp och hjälpa pappa med veden kl 9... Men vad gör man inte för att ha en glad far :p

Förövrigt har jag nu inte spelat livepoker på mer än två veckor och inte nätpoker på mer än 2 månader. Börjar känna suget efter lite lir nu :)

Nyhem 08

Imorse klockan halv 5 kom jag hem igen efter en riktig Jesus-weekend i Mullsjö på Nyhemveckan 2008. Det var riktigt underbart men den här gången ska inte det få bli som alla andra gånger man varit på liknande grejer. Man kommer hem helt peppad på att leva ett bättre liv och sprida det glada budskapet men väl i vardagen går man tillbaka till samma gamla vanor och allt är precis som innan..

Nej, den här gången ska det inte bli så. Jag ska stegvis förändra mitt liv nu (börja läsa bibeln också hemma bl.a.) och bli mer öppen och pratglad om min frälsare Jesus Kristus. Han som gav sitt liv för mig så jag kan få bli förlåten för mina synder och få evigt liv. Det minsta jag kan göra för honom borde väl vara att berätta vem han är..

När jag vaknade idag så gick gårdagens match mellan Tjeckien och Turkiet på Tv4Sport. Jag såg den och vilken match det var! Tjecken satte 2-0 i den 62:a minuten och alla trodde de hade säkrat avancemanget (så även jag) men turkarna gav sig inte, utan lyckades både reducera, kvittera och göra segermålet innan domaren hann blåsa för slutsignalen. När dom kvitterade med 15min trodde jag fortfarande att det var lugnt. Men efter en riktig målvaktstavla av Peter Cech i Tjeckiens mål stod det 2-2 i den 87:e minuten.

5 minuter senare misslyckades den tjeckiska backlinjen med att ställa Nihat som helt fri riktigt snygg placerar bollen i borte hörnet förbi en framrusade tjeckisk målvakt och 3-2 till Turkiet var ett faktum. Helt otrolig vändning på en kvart! Tjeckien hann inte kvittera utan de enda de lyckades med de sista minuterna var att få Volcan i turkiets mål utvisad :p Grym match! Såna vill jag se fler av i EM. Jag skiter i att mitt tips 2-0 till Tjeckien och kvartsfinal för dom gick åt skogen^^

Senare ska jag se om Tyskland klarar förväntningarna mot EM:s sämst rankade lag Österike ;) haha bye!

P.O.D - Youth of the nation

torsdag 12 juni 2008

Grattis alla studenter!

Igår hade jag asskoj tillsammans med klassen. Synd bara att nästan alla drog efter ett tag.. Men men. Vi som var kvar hade kul ändå :)

Idag stod det studentfirande på schemat. Väldigt många jag känner tog studenten idag. Bland andra min kära bror Linus, Dan och Rasmus. Andra var Eric, Lin, Rebecka, Karro och Mattis och alla dessa var jag hos idag. Vid 13 såg vi alla springa ut och åka vagn sedan åkte vi hem och åt. Kl 4 kom Micke och hämtade mig och vi körde (rullade) runt till alla 5 st studentskivor. Och så klart åt vi gott på alla ställena. Så när jag kom hem igen var jag MÄTT :M hehe

Imorgon sticker vi, ett gäng från pingst till Nyhemskonferensen i Mullsjö utanför Falköping och vi kommer tillbaka på måndagmorgon. Det ska bli kul och givande hoppas jag. Nu ska jag snacka med älsklingen för hon åker till Frankrike med Taizé på lördag och kommer inte tillbaka förrns måndagen den 23:e juni.. <3

Linkin Park - Hands held high

onsdag 11 juni 2008

Sommarlov!

NU är sommarlovet äntligen här! Helt underbart. Betygen är jag också nöjd över. Jag vill även gratulera min spanskapartner Maria i min klass som fick ett stipendium på 2500kr för hennes språkkunskaper i franska, spanska och engelska. Dock suger värdret men vad gör det när man har loooov! :D

Nu ska jag trycka lite pannkakor sedan blir det grillfest med klassen hos Rosalie i Trångfors. Bye :)

Linkin Park - In between

lördag 7 juni 2008

Nu börjar det!

Idag startar äntligen fotbolls-EM 2008! Ska bli så himla kul :D Riktigt bra fotboll kommer det vara och det kommer hålla på resten av månaden. Yessss :)

Idag är det öppningsmatchen mellan Schweiz och Tjeckien. Senare Portugal vs Turkiet. Men jag vet inte om det blir så mycket tittande idag. Katta är ju här :p Sverige har sin första match på tisdag mot Grekland.

Här följer mitt EM-tips:
Grupp A
1. Portugal
2. Tjeckien
3. Schweiz
4. Turkiet

Grupp B
1. Tyskland
2. Kroatien
3. Polen
4. Österrike

Grupp C (så svårtippat..)
1. Italien
2. Holland
3. Frankrike (fågel eller fisk)
4. Rumänien

Grupp D
1. Spanien
2. Sverige
3. Ryssland
4. Grekland

Semifinaler: Tyskland, Kroatien, Italien, Holland/Spanien
Final: Tyskland - Holland/Spanien
Vinnare: Tyskland

Vad tror ni? Lite önsketänkande med Holland eller Spanien i final. Blir nog Italien.... Kommentera gärna. Är jag ute och cyklar?

Nu ska jag ut och cykla i alla fall. Jag och Katta drar till Hallsta och kollar Cabaréen. Bye :)

Kardinal Offishall Ft. Akon - Dangerous

onsdag 4 juni 2008

Klonk!

Nej okej. Jag har inte vunnit någon turnering, tyvärr.. :p Men jag har dock fått MVG i filosofi.. och detta på tur! Fick VG+ på samtliga prov jag gjorde men eftersom jag har varit aktiv muntligt på lektionerna tyckte min lärare att jag förtjänade högsta betyget. Skummt men ibland så vinner man en coinflip :)

Ikväll har jag varit hemma själv hela kvällen. Inte gjort mycket alls. Mest legat i soffan och tittat på tv. Guldrullen Men of Honor gick på 6:an så den kollade jag på. Det är så grymt coolt att den är baserad på en verklig händelse. Speciellt såna filmer tycker jag är riktigt bra. Då vet man att det inte bara är någon med bra fantasi som kokat ihop något :p

Imorgon börjar jag 12. Sedan efter skolan ska jag in till stan med Dan och bland annat möta Katta som kommer med bussen från Sthlm <3

Nu blir det scrubs sedan sängen. Godnatt

Roger Pontare - Silverland

tisdag 3 juni 2008

Skogs-Tv

Sedan ett par måndader tillbaka blev jag av med en massa tv-kanaler på mitt rum då tvillingkortet gick ut. För ett par dagar sedan hände samma sak i vardagsrummet så nu kan jag inte se varken 3an, 5an, Mtv, Eurosport mfl. Har bara kvar svt, 4an, voice och 6an nu, trodde jag. Men idag när jag kollade på 4an gjorde de reklam för att Tv4Sport fanns tillgänglig för 70% av alla med endast marknätverk. Så då gjorde jag en kanalsökning och visst kunde jag ha den kanalen! Denna nyhet räddade min dag för det är en av mina favoritkanaler :)

Ja, just ja. Idag lämnade jag in reportaget om samerna och historiearbetet om Jean Paul Sartre och så skrev jag även provet i logik. Så klart var det helt stört och det kom saker som inte alls tillhörde logik avsnittet... Men men. Nu är det över. Har gjort mitt sista prov för den här terminen! Förövrigt träffade jag på min mattelärare idag och han sa att jag klarade G på senaste provet :) Dock så hade han tydligen letat ihjäl sig efter mitt sista papper, som jag aldrig skrev :p Det där med MVG-frågorna^^

Idag så har jag mest kollat poker på pokertube. Bland annat Aussie millions finalbordet 2008 där Erik Seidel kom tvåa efter den ryska 22-åringen Alex Kostrinsyn vann. Alex spelade riktigt bra men jag tycker ändå synd om Seidel i en hand, den handen som avgjorde hela headsup matchen. Seidel höjde upp med 64c och Alex synade med 89off. Flopp A 8 4 och båda checkade. Turn klöver K (nu låg det två klöver ute). Alex checkade och Seidel satsade cirka halva potten. Alex höjde då snabbt upp rejält men Seidel synade. River en blank 7:a och Alex satsade 60-70% av potten och satt där och stirrade ner i bordet, troende att han försökte bluffa bort Seidel. Seidel snappade upp att han bluffade och synade med bottenparet!

Ryssen: " Good call, I have an 8"
Seidel: "Okey.. 8 is good"
Ryssen: "Wow, nice bluff I did there with the best hand"

Synd att en så grym syn inte belönades.. Sedan tog det slut när Seidel kollade fel på hans kort (noobie?) då han trodde han hade AQ i spader men hand var osvitad. Bordet låg J-högt med två spader och alla pengar åkte in. Alex J9 stod sig och han tog hem segern på 1.650.000$ AUS. Rätt bra för 5 dagars spelade ;)

Nu ska jag käka lite glass för tidigare idag när jag åt mat, brände jag mig på tungan. Så behöver något kallt nu :) Bye!

Nordman - Ödet var min väg

måndag 2 juni 2008

Sista rycket

Ikväll ser ut att bli den sista jobbiga pluggkvällen på länge. Imorgon har jag prov i logik (satsfilosofi) och så ska jag lämna in två arbeten i samhäll/svenska och historia. Sedan har vi bara en debatt på onsdag och ett CV kvar att skriva på torsdag sen är vi klara! D.v.s sen är det inga fler seriösa lektioner där vi behöver prestera något :)

Igår kväll så drog jag iväg till Hallsta och spelade lite bord. Vi lirade en turbo turre med 50kr inköp och inga återköp. Vi var 6 pers som samlades runt lundis nya poker. Med 5 kvar och blinds 100/200 hade jag lite under startstack och Jocke limpade vekt in UTG. Rasmus återhöjde blixtsnabbt till 1200 och jag satte honom på en bra hand, men inte superbra. Och när jag tittade ner på KQoff ställde jag in degen. Han hittade dock synen med AJ. Men en kung på floppen och jag dubblade lite tursamt upp.

Sedan på bubblan med 3 kvar tänkte jag höja upp med 3-3, men då såg jag att Jocke ville spela sin hand så jag nöjde mig med att limpa in på knappen. Han höjde mycket riktigt upp till 1400 och lundis synade bakom och jag med så klart. Flopp Jc 8c 3d. Jocke betade ut 2k direkt och Lundis synade. Jag höjde till 6k och Jocke gick Allin med A9 i klöver. Lundis la och det kom blank på både turn och river så var jag Hu med ganska stort markeröverläge mot Lundis. Vann den efter ett par händer då jag höjde stort (halva hans stack) preflop med AK och fick syn av QJ(?). Q-hög flopp och degen åkte in. Men kung på turn gav mig segern.

Men vinsten (200kr) försvann snabbt. Det var så att Dan och Rasmus skulle spela en frirulle på full tilt med riktigt bra värde och få spelare i. 44 spelare, 9 pengaplatser och ett första pris på 1500$. För de 200 kronorna köpte 50% av Rasmus eventuella vinst i turneringen, men han lyckades inte komma i pengar så det var lite synd. Dan missade också den gyllene möjligheten till megaklonk där.

Nu ska jag prata med Katta en stund sen blir som sagt en massa pluggande...

Nordman - Be mig

söndag 1 juni 2008

6 månader

Idag är det den första juni 2008 och det betyder att det har gått ett helt, halvt år sedan jag träffade och förälskade mig i min älskade flickvän Katarina Edbom, världens mest fantastiska person. Jag önskar jag kunde vara med henne just nu men det gick tyvärr inte.. Vi får träffas nästa helg istället :)

Tack för att du finns älskling! Du betyder oerhört mycket för mig och jag hoppas på fler underbara månader tillsammans med dig <333

Sean Kingston ft. Paula Deanda - There's Nothing