måndag 27 oktober 2008

Bye bye

Idag är det måndag och första lovdagen! Om någon timme åker jag till Sthlm och stannar där resten av veckan hos Älsklingen :)

Sista spelkvällen med gänget igår slutade plus men hade kunnat bli mycket mer om min AA hade fått stått mot Rasses AK på floppen K Q 3. Potten var för 70% av alla marker i spel... Spelade i alla fall bra hela kvällen så jag nöjd ändå :)

Efter liret stod jag och Dan och snackade med Mannu ett par timmar. Han var riktigt schysst och det märktes att han hade förändrats väldigt mycket :)

När han väl gick in tog jag och Dan en sista promenad runt Hallsta. Fett skummt kändes det att han skulle flytta... Men sånt är livet. Lär sakna honom mycket men han finns ju alltid i nallen och dessutom är han nog ändå tillbaka om inte en alltför lång tid ;)

Nu bjuder jag på en feet låt. Ha ett bra lov! Här kommer Escape the Fate med låten The Flood. Lyssna och njut :D Blesss You!

söndag 26 oktober 2008

Lyckad Bigstack-turre :)

Igår vaknade jag runt halv 10 (tidigare än klockan) spänd över vad som komma skulle. Jag gick upp och tog ett bad och åt gröt innan det bar iväg till Hallsta.

Jag åkte hem till Dan och lämnade moppen där innan vi tillsammans traskade iväg till pokerklubben. Påvägen plockade vi också upp Rasmus som kom där i sina alldeles nya, fetdyra kläder. Han är så mycket mode-geek :)

Cirkus halv 12 var vi framme vid klubben och då mötte vi självaste super-proffset, MickeN. Vi hälsa och spanade in hans feeeta mercedes innan vi gick in och anmälde oss till dagens turnering. Det var en Bigstack med 15k startmarker och 30 min blinds och hela 55 spelare kände sig manade att spela den här deep-stacked turren :)

Turneringen började med 6 st bord och det sjätte fick inte plats i själva huvudlokalen, så de (jag såklart) som var på bord 6 fick sitta på en lite rangligt B-aktigt bord ute i upphållsrummet.

För min del började turneringen lugnt. Mitt bord bestod av många lösa spelare såsom David, Tomten och Rickard (MickeNs respartner och skribent, intervjuare och liverapporterare på poker.se). Jag höll mig mest mellan 13-17k och när vi fick flytta in i den riktiga lokalen hade jag 18k, tror jag.

Jag hamnar på samma bord som Razz och får då omgående back-to-back JJ. Flera spelare limpar in för 200 och en tyst och lite tjurig (läskig, enligt Razz xD) säger Raise och slänger in en 1000-mark. Jag tänker direkt att han är stark men så tittar jag ner på JJ. Första tänkte jag följa mig intution och bara folda handen men sen kom jag på att jag har ju folda knektarna mot ett mycket möjligt move.. Så då finns syn eller raise kvar. Jag kikar på hans stack och bestämmer mig att höja. Jag slår om till 3800 totalt och alla andra lägger sig och han annonserar ganska snabbt att han är allin. Det är ytterligare 6k till för mig att vinna en pott 12k men trots de utmärkta oddsen med den 3:e bästan handen lägger jag mig och gör det dessutom face-up. Många av spelarna runt bordet ser väldigt frågande på mig, men razz och Fredrik J håller mig om att det var en bra läggning. Jag är själv helt övertygad om att det var rätt. Hade dock varit så grymt om jag slängt handen direkt efter hans första höjning.. Gaash!

Nästa hand höjer Bejbom (?) upp det UTG till 1200 och varav jag på knappen tittar ner på samma hand igen, JJ. Den här gången väljer jag att bara syna och så gör även megafisken Sören på bigblind. Floppen kom perfekt Q J x regnbåde och jag floppar nästnöten och andra setet! Nu betar Sören ut 1200 (woot??) och Bejmob synade och så gjorde även jag och bad om ett blankt kort på turn. Turn 8, vilket möjliggjorde en stege med T9. Sören betar igen och den här gången riktigt vekt 1800. Bejbom stönar och lägger mig och jag bestämmer mig för att om han har T9 får han ha det och höjer till 6k tot. Han synar och rivern kommer blankt. Han checkar och jag ställer honom för hans rest (7k). Han lägger sig och rakar in en fin pott :)

Nu lunch-break och jag hade 28k. Razz hade 25k och Dan bara 10k. Vi stack och åt pasta tillsammans med Tomten på Maestro. Det var trevligt och väldigt gott. Pasta Carbonara är perfekt poker-mat :M

Tillbaka i lokalen och turneringen fortsatte. Jag gick sakta och säkert upp mig till 35k innan jag får 88 på cutoff. Tysta, läskiga snubben till höger om mig har varit aggresiv de senaste händer och höjde till 1800 (3BB) och istället för att höja, som jag normalt gör i det här läget synade jag bara, så gjorde också Fredrik J på någon av mörkarna. Flopp J 8 3 och det blir rundcheck. Turn hjärter 6 och snubben beta ut 3k eller nå. Jag valde att bara syna igen och Fredde la. River: låg hjärter, vilket utgjorde en möjlig backdoor-flush. Han checkade och jag insta-ställde och han synade. nästan lika fort. Jag frågade: "Haru färg??" Han svarade knekt och jag visade sitt set i 8:or tog hem den fina potten.

Jag fortsatte sedan att ta ett lugnt medan jag såg på när Tobbe hade sitt livs rusch ( från 18k till 100k på 2 händer!) och när Rasmus fick in alla pengarna preflop med AA vs KK med fick bara splitt då bordet kom 3-4-5-6-7.. So sick!

Någon minut före nästa paus hittar jag QQ på cutoff och höjer till 2300. Fold fram till Bejbom på big blind som ställde in för 15k till! Jag synar.. Vad ska fisken ha liksom? Han visar AK off och mina damer stod sig för att vinna potten och ta mig upp till chipleaden med 28 spelare kvar! 60k i stacken.

Vid det här laget har Dan åkt ut.. Men han slog faktiskt ut MickeN innan han åkte så för det fick han gratis inköp i Online SM på unibet värt 210 Euro! Bättre och klonka där kompis :) Dessutom hade Rasmus slagit ut Nordicbets marknadschef Kenneth och för det fick han 1k in på NB-kontot + att han nästa vår ska med han till Göteborg och se speedway. Sveriges enda deltävling i VM-serien :p

Efter pausen byter jag musik i lurarna från svensk hiphop (Fronda, Ken, Anton & Affe, Fonky fresh) till Billy Talent och saker och ting börjar gå illa. Jag blindar ner mig till 50k innan jag får T9 på knappen och höjer till 4100. Bara Tobbe på BB syna och floppen kom 9 4 4 med två klöver.

Efter hans check betade jag 5k vilket han synade. På turn kom klöver 3 och han checkade igen. Jag valde att checka bakom då jag visste om jag klarade av ett omslag. River 2 och han betar nu ut 12k. Vad göra? Det kändes inte som om han bluffade men vad kan ha sitta på??? Jag kom inte på någon hand så jag synade jag han visade 22 för rivrad kåk -.-

Suck, och nere på 30k.. Vilket blir 26k innan nästa paus. Med kommande blinds 1/2k och 15 spelare kvar var det bara och köra. Jag byter musik igen och den här gången fick det bli Damp-musik. Det vill säga Escape the Fate, Bullet for my Valentine och Atreyu :)

Jag snor någon blind innan jag med A9d i small ser floppen som kommer Qc 7d 3d. Jag checkar till och Rickard betar 6k och höjer till 18k (tekniskt sett ställer mig ser starkare ut om jag bara höjer) han går i alla fall Allin och jag synar. Han har Q9 och jag har 12 outs = 48%. Redan på turn kommer ett ruter jag dubbla upp till över 80k!

Jag får upp stacken till 120k och chiptvåa innan dagens mest tursamma och intressanta hand utspelar sig. Jag sitter på stora mörken och Tobbe (chipettan) höjer upp till 11k i mitt pos med blinds 1500/3000 och tittar ner på AK off. Att bara syna och spela handen ur position vill jag inte göra och jag vill heller inte spela om en stor pott mot den ende spelaren som kan slå ut mig.

Jag vill vinna potten före floppen så jag höjer till 30k totalt och han börjar steka. Tillslut synar han och jag sätter honom på trap (AA) eller pocket (QQ-TT). Floppen kommer K Q J - En riktigt hemskt flopp... Men jag har ändå toppar och måste väl beta?? Inte kan jag check/folda bara för att jag sätter honom på ett möjligt set?? Jag bestämmer mig att beta ut 38k och han säger ganska snabbt Allin. Jag cry-synar mina sista 55k till och frågar "Har du JJ?" Japp, svarar han och slänger upp sitt set. Jag har då bara 4 outs kvar då jag behöver en Tia. Jag börjar skrika på den och turn ser ut att vara en tia men är en 9:a.. Bara ett kort kvar annars var jag ute på 15:e plats.. river 10! :D och Tobbe är fullkomligt whine-färdig då han bara lämnas med 25k kvar. Först gnäller han väldigt mycket på mitt spel men senare, när han dubblat upp ett par ggr så inser han att handen var väldigt svår att komma bort från. Jag borde nog att höjt mer före floppen, kanske till 45k så att jag bara har ett alternativ kvar på floppen. För min syn på floppen efter hans allin får jag rätt odds. Jag har 18% vinstchans och det kostar mig 55k för att vinna en pott på över 260. Aja, jag hade tur i den potten men det måste en bra pokerspelare ha ibland med :)

Efter det satt jag fint på över 200k när finalbordet satte igång. Razz hade också tagit sig till det. Redan i andra handen går Tobbe Allin och jag tittar ner på AA och ställer om. Han har QQ och får 4-tal. Rättvisan skipad kanske? Jag brydde mig i alla fall inte mycket alls om den suckouten.

Sedan åker Rasmus, utanför pengarna när han har KK mot AA allin pre.. Ingen splitt där inte -.- Men han hade 10% i mig så hoppades fortfarande på lite cash. Lite senare går Henke Allin med AQ på cut off och jag kollar först ner på ett äss och sen ett till och säger "Oj-syn! Och han är ute och vi är i pengarna.

På finalbordet delades det ut, inte mindre än 10 st AA! Helt sick var det! Med 5 kvar hade jag gått ner mig rejält efter att ha dubblat upp 2 halvshortisar. Hade cirka 100k precis som resten av bordet förutom Tobbe som hade nästan 300k. Då föreslog Jörgen en deal som gick ut på att alla utom Tobbe fick 4k direkt i fickan och Tobbe 6k. Sen spelade vi om ett super-weekend-paket som ettan skulle få och en Online SM-biljett som tvåan skulle få. Tillslut gick alla med på det och spelet blev mycket lösare.

Jörgen höjer till 40k på knappen och jag hittar AJ och kan inte vika så jag ställer in 110k och får syn av hans 77. Jag träffar inget och åker som 5:a men nöjd och glad för det var jag ändå. Jag inkasserade min största vinst hittils i poker och dessutom är jag helnöjd med mitt spel. Kan inte bli bättre! :)

Ikväll blir det mer poker. Är ju sista natten med gänget innan Dan flyttar ner till skåne.. Den kossan :'(

Aja, måste dra dit nu. De väntar på mig! Bye :)

Espace the Fate - 10 Miles Wide

fredag 24 oktober 2008

Looov! :)

Efter ett par dagar med nästan bara plugg, då jag inte orkat blogga någonting är det nu äntligen höstlov!! Har verkligen sett fram emot den här ledigheten. Det kommer bli så skönt att få sova ut så länge jag vill på mornarna och framförallt vara med Älsklingen i en hel vecka i sträck :)

Jag åker till henne på måndag och kommer hem nästa helg. Annat som händer nästa vecka, är att Dan flyttar ner till skåne.... Så de närmaste dagarna kommer jag hänga mycket med honom innan vi skiljs åt. Bland annat ska vi, imorgon ner och spela en sista turnering på klubben tillsammans. Det är en big stack-turre som både jag och Dan tycker mycket om att spela. Förövrigt kommer också ett känt, svenkt pokerproffs till vår lilla klubb för att vara med i turneringen och kanske också lära oss ett och annat. Hoppas vi hamnar på samma bord som han, vore skoj :)

Nu ska jag tanka en massa nya Escape the Fate-låtar till nallen imorgon. Bye!

Escape the Fate - Something

tisdag 21 oktober 2008

Målkalas i CL

Efter en ganska tråkig och seg dag i Stockholm (undantag lunchen då Katta kom åt thai med oss :)) så var det riktigt skönt att komma hem och sova lite innan det var Champions League på 6:an.

Så här många mål gjorde det i dagens omgång, och det var dessuom flera riktiga pärlor! 4,5 mål/match i snitt :O När hände det senast? :)

Man U - Celtic 3-0
Villa Real - Ålborg 6-3
Bayern Müchen - Fiorentina 3-0
Steaua Bukarest - Lyon 3-5
FC Porto - Dynamo Kiev 0-1
Juventus - Real Madrid 2-1
Fenerbahce - Arsenal 2-5

Den matchen jag såg var Arsenals krossning av turkiska Fenerbahce. Båda lagen skapade mycket målchanser och var ganska öppna bakåt men London-laget var mycket effektivare. I halvtid stod det 3-1 till Arsenal och direkt i början av andra halvlek avgjordes matchen då den 21-årige kameruanska backen Song drog till på volley mitt i straffområdet, otagbart för Fenerbahces målvakt.

Guiza fick till en reducering med 10 min kvar att spela men på övertid kom ett nytt stjärnskott in, Aaron Ramsey, 17 år från Wales och spikade slutresultatet. Han tog emot bollen utanför straffområdet och nästan helt stilla stående klippte han på ett hårt skott som gick stolpe in.

Som alltid var det kul att se Arsenal spela fotboll och en sak som slog om när jag såg på matchen var hur ungt lag Arsenal verkligen hade. Alla var mellan 18-21 kändes det som. För en stund sen tog jag mig tid att räkna ut medelåldern för Arsenals startelva och den blev 23,5 år! Det var Silvestre och Almunia som drog upp den då båda är över 30. Så rätt sätt att räkna kanske är medianvärdet istället? Det blev i alla fall 22 år. Sen får man inte glömma att de som byttes in var 21, 19 och 17. Arsenals tränare sedan många, Arsene Wenger är verkligen kung på att ta fram nya talanger :M Jag bli riktigt kul att följa CL i år :)

Men nu ska jag plugga lite innan jag måste sova. Bara 3 dagar kvar nu! Godnatt :)

Regina Spector - Samson

Tidig blogg

Klockan är nu strax över 06. och jag har redan varit vaken i en timme.. Vad jag gör uppe den här tiden kan man undra.. Jag som verkligen inte brukar gå upp i förtid direkt (xD). Jo, idag ska jag nämligen med klassen till Sthlm. Vi ska på historiska museét och sedan se romantiskt konst.

Om ganska precis en timme kommer Filip och hämtar upp mig på vägen till skolan. 07.45 avgår bussen till huvudstaden. Jag tror att jag i fasa över att försova mig inte riktigt kom ner i djupsömnen. Somnade kanske 01.30 och vaknade sedan 05.00 och har inte sovit något sen dess.. Har i och för sig heller inte försökt. Risken för översovning hade nog varit stor då.

Istället gick jag upp och tog ett varmt bad och nu sitter jag här vid datorn och tuggar start och väntar på att tiden ska gå. Jag måste försöka sova i bussen sen.. 3 ½ timmes sömn är inte ens jag van vid^^

Helgen som varit var bra. I lördags var det filmkväll i baptist och det var skoj. Vi såg En riddares historia, Trångt i kistan och Music & lyrics. Alla tre filmerna tyckte jag var sevärda och pizzan smakade gott :)

Söndagen spenderades som så många gånger förr på klubben. Först var jag med i GP-turneringen men jag spelade utdåligt och kunde verkligen inte fokusera...Kom väl kanske på plats 20 av 35 eller nå. Sedan började jag deala i väntan på att Dan och Rasmus skulle spela klart. Satt i 4 timmar och fick se Dan åka på plats 15 typ och Razz ta en ny bubbla.. Han verkar verkligen inte ha nå flyt just nu :(

Igår efter skolan lirade vi cashgame hos Lundis och jag blev påmind om hur viktigt det är med position i poker! Jag fick en skit lottning med båda Bullen och Dan till vänster om mig, nog den sämsta möjliga. Vanligtvis vill man ha aggresiva spelare till höger om sig och tajta till vänster för då kan spela många fler händer. Man ser vad aggro-spelarna gör före man själv agerar och sedan kan man sno potter från de tajta spelarna bakom.

Förutom att jag satt ur pos hela kväll så hade jag oxå kasst kortsnitt. Vi spelade i 3 timmar och de två bästa händerna jag fick var 99 och AJ.. Detta medförde att jag backade 50 små kronor på kvällen :p

Nej, nu blir det pokeruppehåll ett tag! Ändå fram till... Lördag då det är Big stack-turre på HPK med superproffset MickeN in tha house :)

Måste bre lite mackor nu annars kommer Annika klaga på mig :p C ya!

Fall out boy - Don't you know who I think I am?

fredag 17 oktober 2008

Uppdrag barn

Det finns väldigt många utsatta barn i världen idag och Childhood och Vattenfall vill främja detta. Därför skänker Vattenfall 20kr för varje person som länkar till Uppdragbarn.se i ett blogginlägg, så gör det du med! :)


Nu är det förövrigt helg och det känns super! Idag beställde vi dessutom våra studentmössor. Känns som examen är ganska nära nu trots att det är ett halvår kvar xD Vi i klassen håller även på att boka en studentkryssning i April^^

Ikväll blir det pingst. Nu napp-time framför PAD :)

Gnarls Barkley - Crazy

torsdag 16 oktober 2008

Nollan

När man åker ut först på en turnering på klubben blir man den s.k "nollan" Då får man en ny kortlek som typ tröstpris.

I dagens Pott limit Omaha turnering lyckades jag med detta konstsycke att komma allra sist av 19 startande. Då gjorde jag ändå inget fel. Den stora handen gick till som följande:

Jag hade Ad Qd Js 4c på handen och 5 såg floppen som kom nästan perfekt för mig Ac Td 9d. Jag floppade alltså toppar med nötfärgdrag och öppetstegdrag! Ett par stycken checka fram till mig så jag beta 925 och bara bark synade.

Turn 7s och det gick check check. Rivern kom ruter J, Nut flush baby! Bark beta då ut 600 och jag slog om 2600 till och han gick Allin.... Enda handen som hade mig slagen var 87 ruter för färgstegen. Jag synade och han visade 8877 med 87 i ruter -.-

Handen var en riktigt cooler och förmodligen ingen kan klara av att folda min hand på river :)

Dan lyckades bättre än mig och knep en 4:e plats och sin första cashning. Gratz :)

Time 2 sleep now. Goood night!

Bra saker om Kantzow?

Förra vecka blev jag tillfrågad om jag kunde följa med in den här veckan på en stor gymnasiemässa i Västerås och stå i en monter och vägaleda små 9:or att välja min skola. Jag och Hero gick med på det och åkte imorse vid 9 in till Västeråshallen där mässan skulle hållas.

I början var det pinsamt att snacka med folk för jag visste inte vad jag skulle säga. Men efter att ha fått lite råd av Martin så gick nästa försök mycket bättre och jag kände mig varm i kläder. Tillslut blev det nästan roligt. Lite som en sport att lyckas övertala eleverna om att just min skola är bäst :)

Jag blev ganska duktig på det anser jag själv och även mina lärare. En annan kul sak med dagen var alla bekanta som jag träffade på. Lisa stod i montern bredvid ett tag och lite längre bort stod Elin i en annan "monter" Viktor stod också i en! Fett kul att träffa han igen var det :) Även Filip S, en gammal klasskompis från 9:an var på mässan! Han hade verkligen förändrats och först såg jag inte att det var han xD Kul å träffa han med. Sen mötte jag också på Emma ett flertal gånger då hon mest traskade runt i salen :p

Allt gick alltså bra med dan? Inte riktigt... På vägen hem lyckas jag klanta mig rejält genom att ha sönder en bläckpenna så pass mycket att jag fick bläck på mina händer och även mina jeans! Tilt på mig själv -.-

Kom hem för en stund sen och har försökt få bort fläckarna ett tag nu. Läste på nätet att man skulle tvätta plagget i t-röd + vatten och sedan skölja med tvålvatten. Hoppas det funkar!

Ikväll blir det Omaha turnering på klubben! Dags för Dan att ta första cashningen kanske? :)

onsdag 15 oktober 2008

Första pengaplatsen på klubben

Turneringen igår, min tredje lagliga på klubben (exkl. 4 st satelliter) kom att bli lyckad. Både jag och Dan tog oss till finalbordet där alla fick lika mycket marker var att börja med, typ som en SnG. Det var bara det att varenda mark motsvarade pengar - En tiondel av dess egentliga värde. Varje 500-mark var alltså värd 50kr o.s.v. Och den som hade minst marker vid marker blindshöjning hade möjligheten att växla ut sina chips mot pengar.

5700 startade alla med på finalbordet och öppningsblinds 25/50. I mellan position slog jag upp till 125 med QJs och fick flera syner. Floppen kom K T x som gav mig ett öppet stegdrag. Mörkarna checkade till mig så jag betade ut 550. Då höjde (bluff)Uffe om till 1200 totalt. De andra la sig och jag tvingades så klart syna hans nästan miniraise. Turn 9 och jag hade nötstegen. För att verkligen få in alla pengarna på den här gatan betade jag vekt ut 1625 i sann Phil Hellmuth anda och förväntade mig omslag av de flesta kungar. Mycket riktigt ställde Uffe Allin med KJ och rivern blanka och jade hade dubblat upp.

Sedan höll två potter på att få mig ur balans. På knappen öppnade jag som första man för 300 (3xBB) och Ola precis till vänster om mig på lilla mörken synade. Floppen kom 7d 6s 3c och efter att han checkat betade jag 600. Han synade och turn parade bordet i toppträffen när 7s landade. Han checkade igen och jag valde att checka bakom av 2 anledningar.

1. Har han 7:an ligger jag riktigt pyrt till och borde då hålla potten nere.
2. Har han inte den utan bara en 3,6, drag, eller överkort drar han ganska slim.
Dessutom bluffar folk ganska ofta på rivern då man checkat turn efter att ha satsat på floppen.

Rivern kom 9s. Inget vidare bra kort för min hand då ganska många av hans draghänder innehåller en 9:a. Dessutom betade han ut 1200.... Vad kan han ha?? Hade svårt att sätta honom på en hand så jag synade och han vände upp K5s för en runner runner färg och potten. Vad jag tycker om hans spel i den handen ska jag nog hålla för mig själv^^

Senare limpade Guzen in UTG för 100 och jag höjde upp precis bakom med AQ till 425. Ola synade ganska snabbt bakom mig och Guzen synade oxå. Flopp Qc Js 6s och de checkade till mig så jag betade 1050 i potten på runt 1500. Ola höjde nu min raise ytterligare med 2500 och endast 3600 kvar i stacken..? Guz folda och det var dags för mig att sätta Ola på en hand. Sen tidigare visste jag att han överspelar sina händer men samtidigt inte är en usel spelare. I och med att jag hade AQ så kom jag fram till att han antingen hade 66 för set (jag är död) eller någon typ av dam, som typ KQ eller QJ. Och jag valde att folda efter att ha fått klockan på mig då jag fortfarande hade över startstack... Han visade då AQ och jag kände hur steamen kom över mig. Men efter några rundor i lokalen lugnar jag ner mig.

Efter det bestämmer jag mig för att spela riktigt tajt och låta några spelare åka ur. Bland de som åker är Dan som bland annat åker på en cooler med QQ vs KK i en blind-duell mot Tobbe.

Jag höll mig i alla fall levande och ökade sakta på stacken hela tiden. Med 4 kvar var jag knapp chiptvåa med 12000 marker. Ettan hade 17k, 3:an 11k och 4:a 10k. Lars K som ligger sist tar sina pengar och går och vi funderar på hur vi ska deala i ett par minuter innan vi kommer fram till att ta det vi hade framför oss. Så jag fick 1200kr :)

Dock var ju turneringen tvungen att spelas klart så vi som var kvar (Jag, Tobbe och Guz) spelade vidare för äran och medaljligan. Klockan började nära sig 1 slaget och kände att det nästan var skitsamma hur det gick nu. Så jag började gå Allin på var och varannan, det utan att få syn. Fick upp stacken till 15k då jag limpade in med KT på small blind. Tobbe, som var den enda som hade mig täckt gick Allin för 18k. Jag valde att gambla då jag trodde han tryckte med många händer. Han hade 44 och vi coina alltså om en pott på 90% av alla marker i spel. Den som vann den var nästan en säker vinnare med andra ord.

Självklart losa jag den och tog moppen hem 01.05. Tobbe vann och det var hans första seger på klubben. Gratz proffset ;)

Nöjd och glad över min vinsten och mitt spel i alla fall :)

Nu orkar jag inte skriva mer! BYE :)

tisdag 14 oktober 2008

Nytt rekord!

Jag tror minsann jag satte nytt pers på att skynda mig imorse xD Efter en natt med ganska lite sömn vaknade jag 09.22 idag och insåg att jag ha försovit mig -.- Bussen brukar gå någonstans mellan 09.20-09.25...

Jag slog mig själv i pannan ett par ggr innan jag kom på tanken att om jag verkligen skyndade mig kanske jag slapp ta moppen till skolan! Så jag flög ner på golvet från min loftsäng och dampade på mig kläder och slängde ner skolböckerna i väskan. Fick också med mig mobil, nyckel och plånbok i all hast. Jag lubbade ut till busshållplatsen och klockan 09.25 stod jag där ute och såg inte någon skymt av bussen.. "SUCK(!)" hann jag tänka innan jag såg bussen komma åkande mot mig. Gick på den 09.26 och kunde äntligen andas ut :)

Väl i skolan gick jag direkt och köpte mig ett paket hallstabletter och en Capri sonne-Juice. Mycket fin tandborstning/frukost^^

Hade sedan två lektioner innan jag nyss blev avsläppt av Filip här hemma :)

Ikväll ska jag till Hallsta igen och träffa Dan. Kanske även lirar en liten turnering på klubben, om vi är sugna det vill säga ;)

Millencolin - Fox

måndag 13 oktober 2008

2 veckor

Idag är det bara 2 skolveckor kvar till höstlovet! :)

Dock ser dessa två veckor ut att bli riktigt pluggiga då jag har 2 prov, ett par inlämningsuppgifter och en muntlig framställning kvar att göra innan jag får gå på ledighet..

I fredags gick religionsprovet nog bra och efter det drog jag till Sthlm och älsklingen :) På kvällen där var vi i Tumba på ett musikcafé, men Katta var så trött efter veckan så vi gick hem ganska tidigt därifrån. På lördagen gjorde vi munkar och det var svårt. Men dom blev goda i alla fall :M Kvällen ägnades åt Tv-tittande och dominerade gjorde VM-kval matchen Sverige - Portugal. En iokej match med tanke på att båda lagen uppenbarligen var nöjda med var sin poäng - Otroligt nog.

Igår sov vi länge och sen gjorde vi mat och kollade lite på Stockholm Open finalen där Söderling tillslut förlorade.. Synd, men kul för Eric och Micke som var där att det blev lite spel och inte två raka set i alla fall. Efter det tog jag tåget/bussen hem igen.. Alltid för korta helger :/

Väl hemma var jag sugen på lite poker. Så jag drog hem till lundis och körde en 100 freeze. 6 spelare var vi och det slutade med att jag delade pengarna med housemastern själv. Jag ville helst spela vidare men hans kära flickvän Josse ville sova så för hennes skull lät jag bli att spela ut Lundis heads up :)

Idag fick vi reda på resultatet på engelska provet och ja, jag hade hoppats på en något bättre poäng.. Men VG är inte fy skam det heller. Var den oförberedda delen som jag tappade mest på.. Taskigt att ha ett diagnotiskt prov inlagt i det vanliga -.-

Sen gjorde jag något väldigt klumpigt idag med.. Allas vår *favorit* lärare Eva With hade inte kommit till lektionen än och vi satt alla och väntade på den alltid lika tillfredsställande Geografi lektionen skulle börja när jag slänger ur mig:

"Kommer inte häxan någon gång" och vips, just då kommer Eva ut från en annan dörr än vanligt. Hon tittar mot oss innan hon går in i klassrummet. De andra kan inte hålla sig för skratt medan jag känner mig riktigt idiotiskt.. Som person tycker jag ju inte alls hon är en häxa - Snarare tvärtom men som lärare är hon alldeles för ambitiös och ger oss 10 ggr mer och göra än alla andra lärare..

Nu visste jag ju i och för inte om hon hörde att det var jag som sa det men troligen var det så fallet. Så jag tänkte att det var bäst att börja smöra sönder för att återgällda mina grodor. Så jag började försöka tysta klassen när hon hade genomgång och så :p Och antingen så funkade det eller så hörde hon att det var jag som sa det och kanske insåg att hon varit för hård mot oss, för resten av lektionen var hon snällare än vanligt mot mig. Hon kom t.ex. direkt till mig även om jag inte ens hade räckt upp handen utan bara sett frågande ut :S Hahaha aldrig något ont som inte har något gott med sig :)

Nu ska jag kolla PAD och läsa natur. Imorgon är det tisdag och då går jag som vanligt från 10.05 -12.20. Looove it! Byebye

System of a down - B.Y.O.B

torsdag 9 oktober 2008

Religionsprov

Imorgon har jag prov i religionskunskap A om naturfolk och Hinduismen. Har pluggat ganska stora delar av kvällen på det och jag känner mig lugn inför morgondagen. Men det kanske jag inte borde göra.. Har ju trots allt Maria som lärare och hennes prov brukar vara allt annat än bra.. Mest förvirrande och oförståliga :p

Idag hade jag, Filip och Mathias en extra lång lunch så vi gick ner till vad vi trodde skulle vara Wing Waah för Kinabuffé men resturangen hade bytt ägare och hette nu Rise & noddles. Det fanns inte längre någon buffé utan bara lunchmeny. Inredningen var inte alls så asiatisk som förr utan stället såg mer ut som ett svenskt café :p Men maten var fortfarande god, trots att jag inte rullade ut därifrån som jag brukar^^ Jag åt självfallet friterad kyckling i sötsursås :M muy rico :)

Sen ikväll har jag också hunnit ätit plättar med glass och hallonsylt under tiden jag tittade på Heroes. Börjar blir riktigt spännande nu! Måste försöka att inte missa fler avsnitt! (och kanske se de sista 3 avsnitten på första säsongen xD)

I helgen pyser jag förövrigt till sthlm för att träffa Katta :) Missar dock Micke då han kommer hem från Skelleftå just den här helgen.. Men får träffa han nästa gång han kommer istället.. Saknar Katta väldigt mycket just nu och återigen har vi inte kunnats träffats på många helger.. Måste bättra oss på det sen älskling! I helgen ska vi i alla fall på musikcafé på fredan, kolla Vm-kvalet på lördagkväll och sen bara mysa resten av tiden. Ska bli underbart <3

Men ska dra och ägna mig lite åt Jnaha-yoga nu. Det är en av genvägarna till Moksha, frälsning från reinkarnationen. Min atman uppgår då i världssjälen Brahman. Sedan måste jag också tillbe Ganesha för vägledning i mina studier. Eller kanske Hannuman, den indiska apguden xD

Ta hand om varann och tänk på alla är vi en del av Brahman. Så om du slår någon annan, slår du egentligen dig själv! Puss :)

tisdag 7 oktober 2008

Nätpokern funkar inte just nu..

Har lirat en del nätpoker ikväll men tyvärr inga cashar idag heller. Var ett tag sedan jag kom ITM i någon turnering överhuvudtaget nu! I och för sig har jag mest spelat flerbordsturneringar men ändå...

Idag började jag med en 5 euros SnG på Prima vid 3 taget. Men med 5 kvar var jag tvungen att gå och äta.. så gjorde ett lite galet spel för att kanske dubbla och kunna sitta ut några minuter. Det funkade inte..

Sedan vid 7 började 15k GTD på stars (5$ freezeout) där UTG slog upp det till 800 och jag ställde in från knappen med AKs för 4500. Klart han hittar synen för halva stacken med 66 (!) och floppar set...

Spelar en Rounder på Prima där jag heller inte lyckas nå bra och kommer inte vidare till nästa runda.

Sedan, alldeles nyss körde jag 1500 GTD på Prima (Shorthanded 4$ freezeout) där jag tvingades se en flopp med J5 på big blind efter att UTG limpat in. Flopp A J 6 och rundcheck. Turn J! Jag checkade igen och han beta 60 (90) och jag synade bara. Rivern är en tillsynes blank hjärter 4:a. Och för att låta han bluffa en gång till (eller värdebeta ett ess) så checkade jag och nu gick han ALLIN?!?

Utan att ens fundera över beslutet insta-synade jag bara för att se att han rivrat kåken med 44 och jag var ute.. Sjukt river kort. Hade ju redan bestämt mig för att syna alla betar.. :/

Resten av dagarna den här veckan kommer jag inte ha tid att spela nå.. men blir nog nya försök nästa vecka.

Aja, nu blir det scrubs och tröst-ätande ;)

Takida - Losing

måndag 6 oktober 2008

Dealer

Både på lördagen och söndagen spenderade jag många timmar nere på pokerklubben. Men jag spelade inte. Utan jag hjälpte till med kiosken, turneringsklockan och så dealade jag i både cashgame och på finalbordet i hpk open. Tjänade en fin slant men det hade också sitt pris.

Kom hem igår runt 10, (var och spelade fotboll i brottningen med pokergänget en stund med :)) åt och sen började jag plugga. Satt väl i två timmar i sträck och dampade engelska. För idag hade jag prov och jag hade inte hunnit (orkat) pluggat något alls till det före igår. Jag hade som tur med också håltimme innan provet idag så pluggade även en del där med såklart. Hur själva provet gick har jag ingen aning om. Det kan ha gått skitdåligt men finns nog även chans till ett högt betyg också. Vi får se helt enkelt :p

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och kolla 2 ½ män och längta efter älsklingen <3

Puss :)

lördag 4 oktober 2008

Le skånska cow es 19 years nu :)

Idag fyller Dan 19 år! Ett stort grattis till honom på den ganska intetsägande åldern :)
Var hos hnom igår. Vi käkade pizza, lyssnade på takida och kollade på poker. Jag spelade också samtidigt. Hur det gick med liret finns att läsa på hans blogg här där jag skrev ett tiltigt gästinlägg^^

Nu ska jag iväg till klubben för dealande. Är HPK Open där nere just nu så mycket folk förväntas lira cashgame :) Synd att jag lovade Jörgen att deala för Razz och gänget ska in till v-ås ikväll och spela en 200-250kr freezeout turre med typ 10-12 pers.. Hade varit kul men hoppas jag tjänar bra ikväll så jag slipper känna skit för att jag dissade en så rolig turnering :p

Drar nu! Bye :)
Chillout man! :D

onsdag 1 oktober 2008

Plugg

Jag slutade klockan 13 idag men var inte hemma förrns halv 6 ändå. Stannade kvar frivilligt(!) i skolan och pluggade tre timmar. Jag vet nämligen om hur jag fungerar, om jag ska skriva en text på datorn gör jag det bäst i skolan. För där finns det inte lika många saker som kan sno min uppmärksamhet. Jo, visst Internet finns ju men det finns i alla fall ingen TV som skriker på en hela tiden och dessutom har jag ingen klient nerladdad på skolans datorer heller :p

Skrev ca 2 sidor i eftermiddags och ikväll måste jag (borde jag) skriva dubbelt så mycket till... Har två arbeten som ska in imorgon och det är mitt eget fel att jag måste plugga sönder mig ikväll. Jag har skjutit upp allt alldeles för länge nu... Bara å ta sig i kragen och sätta igång. Som tur är tror jag i alla fall att jag har allt i hjärnan så slipper tänka så mycket.

Det gick förresten inte igår heller. Så blir inget Hallsta Open för mig... Annat än som dealercashgame borden förstås. I turneringen åkte jag på 12:e plats med 26 startande där topp 6 fick en plats i hpk open. Dubblade upp två gånger med AK för att sedan åka ut mot just den handen. Efter att ha bytte bort och helt tappat alla spelbara kort försökte jag mig på en bluff. Grejen var bara att fi hade triss.. han var dock ändå rätt så nära på att lägga sig! Han trodde jag mjölkbeta rivern med en stege... Bordet låg J T 7 7 3. Fick ju i alla fall min bluff att se ut som en värdebet^^ Nere på 10k med blinds 600/1200 ställde jag självklart in på knappen med A9. Tyvärr hittade dock small blind AK och jag var ute. Inte helt nöjd med mitt spel. Borde nog varit mer aggro på mitt sista bord..

Förövrigt firar jag och Älsklingen två-siffriga månader idag, 10! Och fler underbara månader med Katarina Edbom ska det bli :) Älskar dig mest älskade älskling <333

Nu måste jag tyvärr skriva på mina uppsatser och hemtentor och allt vad det är... BYE!

Bullets for my Valentine - Eye of the storm