lördag 29 mars 2008

Bodaborg

Nu har jag kommit hem igen och datorn har krånglat klart och allt är frid och fröjd. Eller skolan börjar igen på måndag vilket suger men vad gör man. Under lovet har jag mest varit med älsklingen i Sthlm och sen på deras "land" på den småländska högskusten. Det var trevligt fastän Katta hade feber och var sjuk under ett par dagar under veckan.. igen :/

Igår var jag med kyrkgänget på bodaborg i Oxelösund. Kl 14.40 samlades vi (drygt 20 pers) utanför pingst och for runt 15 iväg med bilarna. En två timmars lång bilfärd väntade oss innan vi var framme vid Bodaborg. Jag åkte i bilen med Lin, Mattis, Gabriella och Sandra och vi åkte först och på något sätt lyckades chauffören Sandra missa att vi skulle svänga höger i en rondell så vi åkte rakt in i Nyköping centrum istället för mot Oxelösund :p Jag, som brukar hålla koll på skyltar och så sms:ade med Lisa som satt i bilen bakom oss och missade också skylten. Lin och Mattis däremot såg skylten men sa inget för de ville inte ha fel.. Men men. Nu fick vi en liten rundvisning i Nyköping som verkar vara en trevlig liten stad i alla fall :)

Väl framme delade vi upp oss i lag om 3-4 st och jag "hamnade" med Eric och Micke. Vi hade 4 timmar på oss att klara så många rum som möjligt. Det fanns 19 rum och efter de härliga timmarna hade vi lyckats med 8 rum och gick aningen missnöjda ner till de andra. Men när vi kom ner så fick vi reda på att två andra lag också slutade på 8 och var högst på det. Två lag klarade 5st och två lag 2st. Lisa, Emma och Lovan var en av lagen som lyckades med två, detta trots att de fuskade på vissa rum xD

Efter det drog vi vidare till donken/Max (låg bredvid varann) och åt. Jag tog självklart Max och tryckte vrålhungrig i mig en baconburgare. Det var riktigt gott :M Sedan satte vi oss i bilarna igen och for hem lyssnade på WinnerbäckCD:n. Lagom bra musik men vill bilägaren lyssna på det så får man anpassa sig helt enkelt. Hemma var jag strax efter 12 och efter ett kort samtal med älsklingen somnade jag gott.

Idag lutar det åt pokerlan hos Rasmus. Ska väl också ner och se på hur det går i Headsup KM på klubben som rasse ska spela och som jag jätte gärna hade spelat om jag fått.. Att man aldrig kan få bli 18! :@

Nu ska jag städa mitt rum. Ciao!

Kapten röd - 29 mars

fredag 21 mars 2008

Glad påsk


Nu sticker jag till Älsklingen <333

a en bra påsk allihopa och ät mycket godis men glöm inte tacka Jesus för att han dog på korset idag för att vi ska kunna få förlåtelse för våra synder och sedan, bara för att visa att han är större än döden återuppstod han också på söndag. Så det är hans förtjänst att vi har lov, det tänker i alla fall jag på. Gör du? :)

Anyway, TAKE CARE :-¤)

torsdag 20 mars 2008

LOOV!

Så var det äntligen påsklov! Ska bli så underbart med ledighet. Imorgon åker jag till Katta och kommer vara hos henne (och på hennes land) till nästa torsdag <333

Igår formaterade min kära bror Linus om min dator så nu går den bra igen. Om ett par timmar kommer Pappa hem med min nya nalle och sen ska jag kolla på film med Eric. Bye :)

Nickelback - Rockstar

tisdag 18 mars 2008

Nokia 5310

Nyss var far min och jag inne i stan och kollade på en ny nalle åt mig då min "tillfälliga" också har gett upp. Det självklara valet blev den här Nokian. En likadan som min kära vän Caroline har. Hoppas det inte gör nått att vi kommer ha likadan..(Alla kommer veta att du fick din först) En riktigt fin musikmobil tycker jag. Kommer kosta en del men det är det värt. NO MORE STEGELSTENAR :)

Här är lite viktig fakta om den:
Tunn (9,9 mm)
2-tums högupplöst LCD-skärm med aktiv matris,
stöd för upp till 16,7 miljoner färger (LOL), 24-bitars grafik.
Kristallklart ljud tack vare ett speciellt ljudchip
Musikuppspelning i upp till 18 timmar
1 GB minneskort (plats för 4GB)
2-megapixelkamera, 4 x digital zoom
Snake III
Bluetooth 2.0

Längtar tills torsdag då den kommer till lagret i Västerås!

Idag hade kostprovet och det gick hyfsat bra. Jag var lite osäker på ett par svar men tror jag fick rätt tillslut. Det var det sista provet innan lovet och nu återstår bara två stycken flumm dagar och sen är lööv dags <333 Ikväll ska jag slappa och grinda. Hoppas det kommer gå bättre än igår, då jag blev 3-outad i andra handen (Allin postflop) och la ner efter det. Hade!

Nickelback - Savin' me

måndag 17 mars 2008

Dagens i-landsproblem

Jag har upptäckt att på min tillfälliga nalle kan jag inte göra kaninöron! Det är riktigt surt tycker jag och ska därför göra extra många här i bloggen^^¨^^... ^_^

Ikväll ska jag kolla på poker.se Tv och plugga till kost-provet imorgon. Blir säkert någon sit and go med^^

Nordman - I lågornas sken^^

söndag 16 mars 2008

Snart lov!

Nu är det söndag kväll och imorgon börjar den sista vecka innan det är lov igen. Det är dessutom en kort vecka på bara 4 dagar då vi är lediga på lång fredagen! På dessa 4 dagarna har jag två prov. Ett om terrorismen imorgon och ett idrottsprov om Kost på tisdag. Ännu har jag inte pluggat på något av dem men jag tror det kommer gå hyfsat ändå då jag tycker att båda verkar rätt lätta. Terrorismen är det bara att bladdra på om allt och inget och kosten visste man ju typ redan allt innan. Men får se. Lite måste jag i alla fall plugga.

Annars har jag haft en bra helg med mycket slappande och gottande. Igår var jag nästan hela dagen hos Lillvik och spelade poker och kollade på melodifestivalen. Idag har bara tränat och krånglat med min nalle som nu har gett upp .. Känns mycket tråkigt. Inte varje dag man mister en gammal vän .. :/ Har nu tillfälligt en av viktors gamla nallar som dock är lutan ljud och vibration.. så om jag inte svarar när jag någon ringer så vet ni varför. Så messa mig istället eller så ringer jag upp när jag ser det missade samtalet.

Övrigt intressant som hänt är att alla 4 rektorer på Kantzowska har sagt upp sig. Fick reda på det i fredags och läste det sedan i gårdagens VLT där de hade gjort ett reportage om "krisen på Kantzow" :p Så nu sitter min skolan utan ledning men lärarna verkar nöjda nu så hoppas det blir bättre. Eller i alla fall Per Alvenäs och Martin Carlbinder, skolans mest positiva lärare :)

Sen måste jag även säga att jag saknar Katta min äskling nå fruktansvärt mycket och längtar såå tills jag får träffa henne ihelgen! Love you <333

Nu måste jag plugga och sen ska jag kolla The Game och sova. Hörs!

Bowling for soup - Stacy's mom

torsdag 13 mars 2008

Lucky river

Jag spelade nyss, för ovanlighetens skull cashgame fullring på CDpoker istället för Headsup. Satte mig med 10$ på ett 5/10 cent bord och foldade mest till en början men så hittade jag AK i andra position och höjde upp till 40 cent och en annan stor stack synade på small blind och jag satte honom på ett lågt pocket par eller suited connectors. Alla andra la och floppen kom J Q 6 och han stekchecka till mig. Så jag betade 60 i potten på 90 cent. Han synade och turn visade en blank 4. Han checkade igen och jag betade 1.30$ och när han synade även där kändes det som han bara kunde ha 3 händer: T9, JQ eller 66. Rivern levererade den underbara 10:an som gav mig den absoluta nöten och jag blixtställde då kille beta ut 4$ på rivern och han synade så klart med sitt set i 6:or. Lämnade CDpoker för ikväll med 65$ på kontot. Ibland ska man ha tur också :)

En konstig dag i fjollträsk

Imorse vaknade jag kl 08.25 och insåg att jag hade missat bussen. Det regnade ute och hade det inte varit så att jag skulle med klassen till Stockholm så hade jag utan tvekan legat kvar i sängen och inte gått upp alls. Men istället rusa jag upp och klädde på mig och åkte iväg på moppen till skolan i regnet kl 08.32. Väl framme var klockan 08.47 och jag var dyblöt på framförallt benen. Jag klev av moppen och låste den och började gå mot bussen som stod parkerad. När jag nästan var framme så började bussen köra iväg och jag fick lubba ett par meter innan chaffisen såg mig och stannade så jag kunde kliva på i absolut sista sekunden, som min lärare sa.

På bussen fick jag sitta själv och passade då på att sova lite medans de flesta andra tittade på Hot shots som rullade på Tvn. Kl kvart i 11 klev vi av bussen och gick för att käka lunch. Jag, Filip och Mathias gick till plattan, Sergelstorg där vi mötte upp Katta och hennes kompis Therese som följde med oss och åt. Vi bestämde oss för att gå och äta (frukost) på en Taco bar och jag tog en god Taco tallrik medan Filip och Mathias åt Burritos och Katta och Therese något som jag jag inte kommer ihåg vad det hette :p

Kl 11.34 hade vi ätit klart och gick då mot Nationalmuséet som vi skulle vara vid klockan 12. Det var meningen att Katta och Therese bara skulle följa oss dit men när vi kom dit bjöd min lärare in dem också och de följde med på vår rundvandring i konstmuséet. Vi gick en guidad tur på 45 minuter genom muséet som avslutades med att alla fick måla sin egen tavla på äkta "någon-gubbe-som-jag-inte-kommer-ihåg-namnet-på" manér och dessa ska, fick jag reda på sen.. sättas upp på Kantzowska! Som tur var behövde man i alla fall inte skriva namn men förmodligen kommer nog alla kunna se vilken som jag målat ändå. Bara kolla efter den fulaste..

Efter det hade vi en halvtimmes rast innan vi skulle in på det moderna konstmuséet. Vi stod och snacka lite utanför national och gick sedan i lagom tid till moderna. Vi sa hejdå till älsklingen och Therese som hade fått nog av muséer och jag, Filip och Mathias gick in på muséet. Den här gången hade vi ingen guide och det var skönt för nu kunde vi gå som vi ville och det blev mycket kuligare :) Vi körde snabbt igenom de frågor vi fått och sedan gick vi till de intressanta sakerna. Tillskillnad från national hade moderna muséet nästan bara prylar och bilder. Men även ett par tv apparater, och på en av dem visades en film som vi fann otroligt rolig.

Det var en svart-vit film om en kille som gjorde de allra sjukaste sakerna. Bland annat la han sig på golvet med händerna rakt upp med en burk med målarfärg i som han spillde framför sig och som han sedan ålade sig i? Sedan tog han en telefonkatalog och började bläddra i. På VARJE sida öste han in bomull, olja och lim och pressade sedan ihop boken och lindade in den i snöre :p Men det roligaste var ändå när han hoppade upp och ner i erotiska ställningar och stönade asfult samtidigt xD Vet inte hur länge vi bara stod och skratta åt skiten^^

Efter det var klockan 16 och vi gick mot bussen igen. Vi gick över en bro där vi mötte en kul kille som vinglade lite lätt och som efter att ha gått förbi oss vände sig om och tittade på Filip och mumlade något likande som "haaaru n femmma?" Hahaha. Filip fattade nada och gick bara vidare mot bussen. Vi gick på och återigen fick jag sitta själv så jag sov/messade mest under de sega två timmarna hem. Klockan 18 var bussen framme i Hallsta och jag tog moppen hem och så var den dagen Stockholmsresan över.

Väl hemma tog jag ett underbart! skönt! och varmt! bad och åt och sedan tittade jag på vänner och 2½ men. Nu har jag bloggat klart för idag och ska istället plugga och spela lite innan det blir sängen tidigt ikväll. BYE

Takida - Curley Sue

onsdag 12 mars 2008

Dagens video

Panic at the disco har nyligen släppt nytt album och här deras singel. Rätt skön tycker jag :) Nine in the afternoon

Gå upp i nivå?

Igår spelade jag min första 11$ SnG i karriären. Det var lite nervöst till en början då alla spelade riktigt tajt. Men så fort blindsen ökade och folk tvingades "spela lite" kände jag att jag hade en stor edge och jag var utan tvekan den bästa spelaren vid bordet. Det största skillnaden från 5$ var att det var färre händer som gick till showdown och det tog på så sätt längre tid att lära sig hur en viss spelare spelade. Men när jag väl hade sett vilka typer av händer de spelade ur vilka positioner och hur de betade med nöt som nada så var de lättlästa.

Så nu blir det nog att gå upp i nivå och försöka äga spelarna där med. Tillräckligt stor bankrulle har jag (45 inköp) så det ska nog gå bra om jag bara slipper den värsta oturen. Går det illa får jag helt enkelt snällt gå ner igen. Jag fick ett antal walks igår och 3 av dem gångerna hade jag AA. Lite Tilt-framkallande men jag höll mig lugn och när jag fick AA för fjärde gången(!) fick jag fullt betalt då jag dubbalde upp till chipleader på bubblan :)

Om ett tag ska jag åka iväg och hjälpa Rasmus med sitt projektarbete, dvs spela en pokerturnering tillsammans med han och hans vänner och en av hans lärare Hans. Hans är också min gamla samhällslärare som jag hade i ettan. Ska bli kul och spöa honom i poker :) Efter det ska jag träna ute på konstgräset på Trollebo och imorgon åker jag med Filiosofi-klassen till Stockholm för att gå på museum och shit. På lunchen hoppas jag hinna träffa min älskling som passande nog har studiedag imorgon<3

Eminem - When I'm gone

tisdag 11 mars 2008

Inlägg nr 200

Så har man sedan slutet av Juni 2007 publicerat 200 inlägg i den lilla blogg. Det känns som om jag ska kunna fortsätta med den här bloggen så måste jag nog skära ner på bloggandet och inte skriva varje dag. Tror kvalitén och underhållning skulle bli högre på mina inlägg då. Fast å andra sidan så tycker jag det är rätt trevligt att skriva lite varje dag om min trista vardag och mitt nördande. Eller borde jag kanske dela upp mitt bloggande i två delar? En pokerblogg och en resten-blogg? Någon som tycker något? Kommentera gärna.

Idag har jag i alla fall haft studiedag och inte gjort så mycket alls. Gjort mat och ätit mat. Läst idrottshäftet (om kost) och sedan lite om terrorismen i min samhällsbok. Kollat på Tv (that's 70show) och spelat en turnering där jag var långt i från pengarna. Gick rätt bra i början men sedan hittade jag QQ och höjde till 240 efter en 60 limp och en kille ställde in för 2000. Inte kan han ha mig slagen tänkte jag för då borde han höjt en mindre summa. Så jag synade men han visade KK och jag lyckades inte dra ut. Ställde sen in med KQ UTG (mycket tveksamt spel) och samma kille hittade JJ och slog ut mig.

Ikväll blir det mer pluggande, ätande och pokrande. Sen hoppas jag också att Älsklingen Min har tid att prata en stund <3

SOAD - Violent pornography

måndag 10 mars 2008

Semiklonk på Simba

Igår hade jag en lyckad kväll på Simbapoker som slutade plus 131 dollar efter en 4:e plats i 1000$ guaranteed och sedan en vinst i en 2$ rebuy turnering, som jag spelade lite halvslaskigt samtidigt som 1k-turren.

Jag kom till finalbordet som 3:e största stack men där tog det lilla flytet jag haft slut. Jag satt med 20k i stacken och höjde upp till 1800 med AT i mitten position och fick syn av knappen på 7k. Flopp J T J och checkade och han blixtställde och synade ännu snabbare. Han vände upp KQ för överkort och öppet.. 9 på rivern och jag var nere på 13k. Jobba upp dem till ca 17k då blindsen var på 500/1000 med en Ante på 100 och ytterligare en jobbig hand ägde rum. UTG med 11k limpade och jag höjde upp med AJs till 4000. Alla andra la och han ställde om och jag synade då jag sett honom tidigare göra precis samma spel med AT. Han hade denna gång A9 och floppade ut mig med 9 på redan på floppen -.- Nere på 6k efter den potten med 6 spelare kvar och 5 som fick cash, alltså jag på den fruktade bubblan! Jag började ställa in degen gång på gång från sen position och med hyfsade äss och kungar. Fick AT UTG och gick allin. Samma kille som med A9 synade med 77 och floppade ett ess och vann rättvis en coinflip.

Ett par händer senare sprack ballongen och minst 90$ var jag var garanterad. Men med siktet inställt på första priset på 400$ gick jag Allin nästan varje hand och lyckades få upp min stack lite grann. Han med A9 förlorade en jättepott mot KQ-fisken och blev short och åkte som 5:a. Jag ställde in med J4 men sög inte ut mot KQ-fiskens 99 och Rasses AK. Just ja, Rasmus och Dan var också med och spelade samma turnering. Dan åkte rätt tidigt medans Rasmus hade fru fortuna med sig och klonkade in hela 5trisar under turneringen varav ett set över set! Heelt sick. Men å andra sidan. När ska jag sluta förvånas av hans flyt? ;) Han slutade i vilket fall som helst 3:a och fick 150$ för det.

Fin trippling av Simbarullen alltså och jag har nu 193$ på den sajten. De pengarna tillsammas med mina 53$ på CD och 420 på bet365 blir, om man adderar samtliga cash precis 666 dollar. 420+193+53 = 666. Tillfällighet? Tur att jag tror på att det var en slump, annars hade jag nästan kunnat blivit lite rädd^^

Imorrn är det studiedag och livet är gött. Blesss!

Millencolin - Penguins and polarbears

söndag 9 mars 2008

My helg so far

Blogger har CP-at sig väldigt mycket de senaste dagarna så jag har inte kunnat bloggat. Så därför kommer nu en sammanfattning av min helg hittills

Fredag: På dagen var jag självklart i skolan och hade mest håltimmar. Sista lektion var lagbollspel och där spelade vi inomhus fotboll. Det var riktigt kul trots ojämnalag. Mitt lag vann överlägset med 18-4 och jag satte säkert en 5-6 bollar. På kvällen sen åkte jag till pingst. Salafolket kom och vi åt gott, prisade Gud och körde en 5-kamp (med 8 grenar). Mitt lag låg i ledningen från första till sista grenen och vann 5 av dem. Den sista grenen tog vi den mest imponerade segern i. Vi tog en dubbel då jag Danne vann limbotävlingen! Trodde absolut inte att jag var så bra i linbo. Men har väl 8-års brottningen att tacka för min smidighet i ryggen :)

Lördag: Internationella kvinnodagen och Jennys 18-års dag! Jag vaknade vid 11 och började fixade i ordningen en mp3 åt Jenny med 5 album av millencolin som jag tänkte ge henne som en liten present. Efter jag var klar med skivan spelade jag lite Hu cashgame på CD och där jag plussade 8 dollar och har nu 53$ där. Sedan kl 16 åt jag Tacos och det var som vanligt gottigotti. Kl 16.43 loggade jag in på simbapoker och såg att den där 3$ satelliten till 1k$GT började kl 17. Jag spelade den och vi blev 4 spelare. Jag lyckades vinna efter att ha vänt ett 3-1 chip underläge i headsupen. När vi sedan blev jämnstackade spelade jag ut honom och bland annat klagade han på att jag träffade så ofta i chatten fast jag inte gjorde det ;)

Efter den turneringen drog jag till Lundis där jag träffade Jenny och gav henne skivan. Hon blev faktiskt riktigt glad och bjöd mig till och med på en kram :) Vi åt sen en jättegod tårta samtidigt som Lundis satt och skrek när han lyssnade på radiosporten, när han hörde att Mora åkte ner till kvalserien istället för Luleå. Jenny åkte sen till sin pojkvän Filip och Rasmus kom istället. Det var ingen annan än jag och Rasmus som ville spela så det blev inge spel. Istället drog jag vidare till mission där det var en massa roligt folk. Bland annat ett par salabor från i fredags och sen även Elin och Daniel från Västerås och örebro. Kl 12 drog alla hem och så tvingades jag också göra. Väl hemma åt jag lite innan jag somnade sött kl 01.

Söndag: Idag vaknade jag kl 12 efter 11-timmars skön sömn. Sedan dess har jag lagt in en tvätt, ätit en skål fil med müsli och sedan även messat med älsklingen och tagit ett skönt varmt bad. Senare idag kl 6 ska jag träna sedan kl 21.30 börjar 1000$ guaranteedSimba. Skulle sitta fint med en klonk där.

Det var min helg hittills Hoppas den fortsätter så här bra :)

Panic! At the disco - Nine in the afternoon

fredag 7 mars 2008

Äckel hockey

Brynäs förlorade igår med 4-1 mot Timrå och är nu tvungna att spela kvalserien tillsammans med Luleå för att hänga kvar i elitserien till nästa säsong. Mitt kära Brynäs, som var favorittippade före säsongen har verkligen inte levt upp till förväntningarna och tvingas nu möta elitseriesugna Leksand och Björklöven i den fruktansvärda kvalserien... Nu gäller det verkligen att ta sig i kragen för Brynäs för någon allsvenska vill jag inte hamna i. Men vi borde klara det om bara Brendel fortsätter att producera och om någon av våra 3 målisar börjar komma ihåg hur man står i mål också.

Igår blev det inge satelitspel för mig eftersom det var bara jag(!) på hela simbapoker som hade lust att spela den sateliten. Allt som behövdes för att den skulle bli av var att 4 personer reggade. Men inte ens det klarade äckel simbapoker av -.- Blev så tilt på skiten att jag inte spelade något annat heller. Tror jag har börjat hata simba lika mycket som freerolls. De är precis likadana. Skitkassa och tråkiga men så himla bra värde. Blir nog att jag betalar de 20$ (1/3 av rullen) som behövs på söndag för köpa in mig direkt i 1k$ fz garanti turre med bra struktur och mycket fisk.

Nu sitter jag i skolan och halvpluggar svenskan, som förövrigt blivit uppskjuten till nästa vecka. Tack så mycket nu när jag jobbat arslet av mig de senaste dagarna.. Men men lite skönt var det ändå att höra det när Filip sa det imorse. Imorse ja, då hade jag matte och vi fick tillbaka provet från innan lovet. Jag hade hela 16 poäng och ett bra G! Helnöjd och glad för första gången någonsin med "bara" ett godkänt :)

Senare idag blir det fotboll på lagbollspelen och sen ska jag till pingst ikväll. Bye :)

Jon McLaugin - Human

torsdag 6 mars 2008

Torsdag

Idag kändes det som det gjorde hela förra terminen, eftersom jag inte var i skolan idag! Hade Filosofi och Svenska och eftersom jag inte var klar med min novellanalys så hade jag ingen lust att gå till skolan. Idag har jag istället varit hemma och skrivit min novellanalys och kollat på PAD på pokertube. Jag har dessutom hittat mitt försvunna block och det var ute i Linus rum! Det ljushuvudet hade tagit ut fel block -.-

Men men, det viktiga är att jag har fått tillbaka blocket. Jag har kommit ganska långt på analysen så förhoppningsvis blir jag klar ikväll annars får jag skriva vidare på morgondagens håltimma. Nu tänkte jag i alla fall ta en paus från pluggandet och spela en 3 dollars satelit till söndagens 1k$ guaranteed. Vill gärna spela den turneringen men att punga upp hela 20$ för inköpet har jag ingen lust med. Tur att det finns sateliter :)

Igår kväll var jag hemma hos Lundis och spelade en 100 freeze turnering som jag tillslut lyckades vinna. Jag slog Dan headsup och tog hem första priset på 400kr. Dan fick nöja sig med att dubbla sin insats. Turneringen började rätt okej för mig med att jag floppade en triss och bustade Rasmus med toppar och toppkicker. Sedan på bubblan, med jag, Dan och Sivén kvar gick det upp och ner för alla. Först delade jag och Sivén ledning men både dubblade typ upp Dan och han var chipleader då Sivén semibluffade stort i en pott och Dan synade ner med triss och slog ut honom. Väl i headsup spelade jag riktigt bra och dubblade tidigt upp och tog över chipledningen då jag floppade dagens andra set.

Sedan höjde jag upp med T8 och Dan synade och floppen kom perfekt T 8 5 och jag betade ut hårt. Dan höjde mig och jag gick Allin och han synade med T9. Turn T men rivern 9 och han fick högre kåk än jag.. helt sjukt! Men rättvisa skapades senare när jag limpade in med J7 i spader på knappen. Dan checkade ner och floppen kom sivén-liknande 3 3 8 med två spader. Jag betade 3k och han synade. Turn en 2:a och jag beta 6k. Han höjde mig ytterligare 12k. Jag tog synen för om jag träffade vann jag turneringen och missade jag hade jag ändå ca 40k att jobba med och då bara 2-1 underdog. River kom ett spader och han gick Allin med sin trea och jag blixtsyna och vann. Var skönt med en vinst igen.

Förresten, är det någon mer än jag som blir störd på vädret? Igår natt när jag åkte ifrån Lundis så var det slask/blask-snöstorm och när jag vaknade sken solen som på den finaste av vårdagar. Kan det inte bara bli vår helt nu ? :)

Kalle baah - Karusellen

tisdag 4 mars 2008

Ingen lyckad grind

Eftersom jag inte hittade svenska papprena hemma igår så spelade jag nätpoker istället. Jag började med en 3-bords SnG som jag kom 7:a i med 5 priser.. Spelade riktigt bra i den och kom till finalbordet som chiptrea. Men med snabbt ökade blinds och inga kort tvingades jag ställa in med A2 på knappen bara för att få syn av 78 som klonkade stegen på rivern -.-

En hand är jag dock missnöjd över hur jag spelade. Med 4000 i stacken satt jag på big blind och hade J9s och UTG (chipleadern) limpade in för 600 och ett par till följde hans exempel. Jag checkade ner och floppen kom fint As Ts 9 och UTG betade 600. En till synade och jag valde att syna istället för att följa min första intution att ställa. Potten låg innan min syn på 3600 och min bet hade alltså varit ett pottbet och jag hade fått de andra att vika. Turn kom i alla fall en 7:a och jag la till ett hålstegedrag till mina redan många outs. På turn blev det oväntat rundcheck och med blank river checkade vi ner och potten gick till en limpare med A3 i hjärter på hand -.-

Efter den turneringen tog jag en paus innan jag forsatte med 2 shorthanded SnGs. Jag spelade både bra och lite dåligt och kanske lite för löst och dessutom hade jag lite oflyt i det avgörande lägena. Bland annat plockade jag upp AK på big blind i en SnG. Knappen ställde in och så gjorde även small blind. Jag hade både täckta och synade och de hade 33 och T7. Flopp A K 5 såg lovande ut men med J på turn och Q på rivern förlorade jag huvudpotten och blev short. I den andra höjde jag upp med KQ och floppade en K men den dög inte mot min motståndares AA.

Back 15$ och nere på 425 dollar på bet365. Såhär i efterhand borde jag ha övergett bet efter första turneringen och spelat cashgame på CD istället men men. Får ta igen det någon annan kväll. Dock inte ikväll eller på onsdag då plugg står på schemat.

Nu ska jag kolla Two and a half men och sen plugga lite till innan sängen. Natt

måndag 3 mars 2008

Lost?

I'm soo screwed..

På torsdag ska min novellanalys i svenskan in, annars får man inte godkänt. Känns sådär kan jag säga då vi bara har haft 2 lektioner på oss och det är en stoor uppgift. En annan sak som inte känns så bra är att jag inte hittar mitt svenskablock där jag har novellen och det jag redan skrivit! När jag var i skolan idag kollade jag i skåpet efter det så att jag kunde ta hem och arbeta med det ikväll. Men till min förvåning hittade jag det inte och då antog jag att det var hemma förståss, men när jag kom hem i eftermiddas fanns inte blocket hemma heller :S

Får ta och leta vidare och åka till skolan innan lunch (börjar 12.25) och total genomsöka mitt skåp och förhoppningvis hittar jag det då. Om inte får jag leta upp min lärare och berätta om hur klantig jag har varit.. som vanligt.. Nu eftersom jag inte kan plugga ska jag ägna resten av kvällen åt nätgrinden istället. Kanske ett 10 eller 20 dollar skott på bet365?

Weird Al Yankovich - What If God Smoked Cannabis

Suck

Första dagen efter lovet och så klart spanskalärarinnan är sjuk.. jag hade alltså sovmorgon till 10.40 idag... Men istället slet jag upp mitt feta arsle kl kvart i 8 och nu sitter jag i skolan helt själv. Men som tur är hittad jag i alla fall en dator som jag kan underhålla mig med.

Igår så fick Rasmus mig att regga på paf.com, en spelsajt där man fick 100kr(11€) gratis att spela casinospel för. Vann man nå pengar kan man spela poker för dem pengarna. Så jag satte mig på det lägsta black jack bordet med en mini-insats på 2€ och började lira. Black Jack redan i första given och sen flöt det på. Spelade upp mig till 31 euro, där jag slutade för dagen. Tänkte spela vidare nu. Det känns faktiskt riktigt kul att spela Black Jack. Den taktiken jag använder mig av är en ganska riskabel metod om man får otur under en längre tid men hittils har den funkat bra. Jag läste om det i pokertidningen firstpoker och såhär går det till:

Säg att att spelar för en grundinsats på 2€. Du spelar en hand och vinner du den spelar du vidare på samma 2 euro nästa giv. MEN förlorar du den så dubbla då insatsen till 4. Vinner du går du tillbaka till 2 och förlorar du igen så ska du spela för 8€. Som sagt, riskfyllt men har visat sig funka både på min äsklings lånemobil och här på nätet :p

Förövrigt igår så gick träningen bra och alla spelade bra och det var högt tempo träningen igenom. Sådags nu när inomhussäsongen är slut så spelar vi bra :p På onsdag är det första uteträningen iår och det ska bli kul att spela på konstgräset på trollebo. Tyvärr kan jag inte träna på nu på onsdag på grund av av min äckliga damp novellanalys på svenskan! Hur seriös kan min lärare Christian vara när han menar att vi ska jobba hela 6 timmar på arbetet hemma, under 3 dagar! Han föreslog i och för sig att jag skulle göra det på lovet men det kan han fetglömma.. Noway José. Kommer bli jobbigt men som tur är är jag kass i svenska och vet att jag aldrig kommer kunna få MVG så kan ta ett fint VG istället.

Nu ska jag spela Black Jack. Wish me luck :)

EDIT: 10 minuter senare efter att jag skrev det här hade jag 42€ och nu, 2 minuter senare har jag noll -.- Helt sinnessjukt! Dealern fick Black Jack 3 givar i rad och jag som trodde på min taktik dubblade hela tiden insatsen. Näst 2 följande givar fick Dealern K respektive J som uppkort och jag var tvungen att chansa på mina 13 och 14 tot. Jag blev så klart tjock och dealern visade 20 både gångerna. Jag som tänkte sluta när då när jag var 42. Men men, shit happends^^ Det var kul så länge det varade :)

söndag 2 mars 2008

De kom på oss

Idag när jag kom till klubben för att spela finalbordet så fick jag inte spela. De hade kommit på mig och Sivén och vi diskades, men schysst nog fick vi i alla fall tillbaka inköpet + medlemsavgiften på 740kr. De berättade för oss att hela klubben skulle kunna komma att stängas om det var så att de skickade in falska personuppgifter till svenska poker förbundet. Vi trodde ju inte att det var så allvarligt.. Men efter att vi bad om ursäkt så var det lugnt och vi är nu välkommna dit ner den dagen vi fyllt 18. *Längtar*

Men jag är helnöjd. Ingen pengaförlust och nu slipper jag leva på en lögn längre. Jag har dessutom fått bevisat för mig att jag kan vinna där nere och det gav självförtroendet en kick :)

Eftersom jag och Sivén inte fick spela så satt vi istället bredvid Rasmus och stöttade honom när han spelade. Han slutade till slut på en andra plats och vann 3700kr efter att ha vunnit med QQ vs AA Allin preflop med 3 kvar. Men efter turneringen var han bra sur för att han inte vann guldarmbandet som var första priset. Både han och jag tyckte att han egentligen inte förtjänade att vinna. Han gick inte att känna igen. Han läste spelarna helt fel och spelade passivt istället för hans vanligtvis vinstgivande aggresiva spel. Men han borde vara nöjd ändå. Drygt 3k plus är inte illa.

Nu ska jag äta och sen ska jag träna igen första gången på 2 veckor. Ska bli kul att springa av sig lite :)

Chris Daughtry - Home

lördag 1 mars 2008

Tillbaka och chiptvåa!

Nästan hela lovet har gått och igår kom jag hem från Katta som jag varit hos sen i tisdags. Trots att hon var sjuk mest hela tiden så har ja haft det väldigt trevligt hos henne. Idag firade vi förövrigt 3 månader tillsammans och jag ser fram emot de kommande underbara månaderna tillsammans med dig älskling <333

Jag kom nyligen hem från klubben där jag idag gjorde min debut. Det var klubbmästarskapet i Texas Hold'em med 440kr i inköp och 39 spelare. Nu är det 9 kvar och jag ligger på andra plats med 71900 i marker inför finalbordet imorgon, som drar igång kl 12. Det är 6 pengaplatser. Rasmus och Sivén är också med på finalbordet och de har 53k och 30k.

Jag har spelat mycket stabilt och är väldigt nöjd med mitt spel. Jag har träffat lite floppar (1 set och ett 4-tal ;)) och plockat upp några fina potter. Med 45 minuters perioder och 10k i startstack tog jag det självklart lugnt och gjorde inget drastiskt i början. Pendlade mellan 8 och 14k innan en väldigt härlig hand utspelade sig.

UTG höjde till 450 och killen bakom gick Allin för 3000. Knappen synade och jag tittade ner på AA på small blind. Jag höjde till 7k tot och big blind gick också Allin för typ 2000. UTG la sig men knappen synade och vi fortsatte med en sidopott på 15k. Flopp T 7 5 och jag gick Allin. Knappen la 88 och de andra hade AK och J7. Ess på turn och de drog dött och jag scoopade hela potten på 27k :)

Sedan när vi var 12 kvar hade jag spelat upp mig till ca 40k då jag fick AK. UTG folda och en lättläst spelare i mitten position höjde till 3500 med typ 20k bakom. Så Allin var ju inte att tänka på utan jag synade och så gjorde även Big blind som jag också hade täckt.

Flopp Q T 5 med två klöver. Big checkade, preflop-höjarn checkade och så gjorde även jag. På turn kom klöver J som gav mig nötstegen men möjliggjorde en eventuell färg. Big checkade och höjarn beta 5000. Jag synade och för pottkontroll och så var jag inte säker på vad big blind hade för hand. Men han stekte lite innan han synade och då satte jag honom bara på klöver esset och alltså nötfärgdraget. River kom ett blankt kort, typ en ruter 2:a och big checkade. Höjarn gick Allin för 12500 och jag synade omgående och big la. Han visade QT i spader och potten var min. Big berättade att han hade AJ med klöver esset precos som jag förutspådde. En riktigt fin pott på över 50k skickades över till min sida av bordet! :D

Strax därefter åkte en ut som 10 och vi avslutade spelet för dagen. Så imorrn gäller det först och främst att ta sig in the money och sen får jag sikta på de tre översta placeringarna, där pengarna finns.

Nu ska jag äta och ta ett bad och sen sova så jag ät pigg imorrn. Wish me luck :D !