torsdag 30 augusti 2007

Micro grind

Igår kväll spelade jag micro SnGs på simbapoker. Det fanns i stort sett bara fixed limit så jag satte mig ner på ett 10manna bord. Hur seeegt som helst! Men jag hamnade iaf ITM mycket tack vare potten nedan (:D) och sen så drog en kille in ett gutshot mot mitt överpar på bubblan men jag krigade till mig tredje platsen. Fixed limit är verkligen inte mitt favorit spel men det var underhållande ungefär en halv timme innan jag tröttna rejält.
Nu ska jag åka in till stan!


Unwritten law - save me

onsdag 29 augusti 2007

Surt i Sura

Igår eftemiddag hoppade jag över idrotten och stack jag hem tidigare från skolan för att hinna hem så kunde komma i tid till min samling. Kl17.15 bar det av med laget till Surahammar och revanchdags för 0-3 förlusten i våras. Så blev det tyvärr inte. Men vi bjöd i alla fall upp till dans den här gången. Matchen slutade 2-1 till dom trots en 1-0 ledning till oss i paus. Vi hade flera chanser att avgöra match i första halvlek och i början av andra men lyckades inte. Den klaraste möjligheten fick Jocke Ros då han skulle bredsida in 2-1 till oss i öppenkasse 5 meter från mål. Men bollen studsade oturligt upp och han fick istället på en vristträff som gick rakt i ribban, ner på linjen(eller inne?) och sen upp på ribban igen innan den gick ut. Domare blåste inte mål trots protester från vårat håll. Matchen fortsatte och med 10min kvar rinner de igenom och sätter det avgörande målet. Riktigt surt för oss som var det bättre laget och hade de vassaste målchanserna i matchen. Vi får fortsätta att träna på våra avslut och komma igen till matchen mot Arboga nästa vecka :)

Idag har jag gått i skolan till 16 (fick sluta 1h tidigare) och imorrn är jag ledig :) Ska bli gött med sovmorgon och sen ska jag nog in te stan. Sen är det träning på kvällen också.

Jag ska iväg till hallsta nu och sen blir det hem och kolla på när valencia spelar ut Eflsborg! :) Sorgligt men sant att svensk fotboll inte har en chans i Europa.

På lördag blir det Paintball ! Ska bli så skoj :D

Less than Jake - We are all dudes

tisdag 28 augusti 2007

Psykopat snart?

Jag tror jag behöver läggas in på psyk. Håller på att bli fullständigt galen. Men det är lugnt, alla i min omgivning kan vara helt lugna. Jag kommer inte yxmörda någon utan jag blir bara så pisst på att jag har sån otrolig otur i poker just nu. Jag kan typ inte fatta det riktigt. Kommer ni ihåg mitt inlägg "I'm running bad" som jag skrev i Juli och inte spelade på en hel vecka efter det (xD)? Så är det nu. Fast typ 1000ggr värre! Igår när jag spelade headsup mot Den sjuka turkossan från skåne åkte jag på några riktigt sjuka bad beats och ännu värre coolers.

I'm getting nuts, holding the second nuts

Kort summering:
99 vs 33 allin pre flop. Bräde : 3 K J J 4
Grym syn av mig och "Bara" 80%-ig favorit
AA vs KK allin pre flop. Bräde : J Q K x x
Samma 80%-ig favorit preflop
JJ vs KK allin post flop. Bräde 8 7s 8s x x
Jag synade preflop och checkraisa stort postflop och kunde inget att syna när han gick allin.
7733 vs TT55 allin, river. Bräde : T Ts 7s 7 Js
Det sjuka var att jag trodde jag var slagen. Hur man ens kan få den tanken när man har 4-tal?

Tilt eller vad? Nej, inte alltför hård faktiskt. Jag började bara gå omkring som värsta Dan och mumla för mig själv xD Snäääälla tyck synd om mig!^^

Förövrigt floppade Dan två 4-tal till och fick bara AA 8 ggr på 1 och en halv timme -.- Han floppade också kåk med 44 mot mina JJ på floppen 6 6 4. Han floppade ytterligare 2 set till (som jag vet om i alla fall ). Jag ligger nu sjuk mycket back på bara typ 1 vecka och det är tur att man får in lite cash på kontot på fredag :) Måste sova nu, godnatt alla turtomtar!

Kevin Michael ft Wyclef - It don't make any difference to me

lördag 25 augusti 2007

Mål och vinst

Hejsan, I fredags hade vi en viktig hemmamatch mot Skultuna.Vid förlust skulle vi halka riktigt efter och vid vinst hänga i och ha chans på bra placering. En vinst skulle ge självförtroendet en skjuts också. Och så vart det. Men vnisten satt hårt inne och det blev nerväst sista 20. Skultuna spelade som vanligt mycket tufft och snackade som vanligt väldigt mycket. Men för en gångs skull hade vi en riktigt bra domare som orkade stå emot det och såg igenom deras fula spel :)

Jag fick börja som vänsterback och utan Jukka i laget var det myran som var libro. Det funkade riktigt fint och han pladdrade på hela tiden så svårt att göra fel då. Bara efter ett par minuter fick jag en magpump. Jag hoppade fram och blockade ett stenhårtskott som gick mitt i magen på mig. Jag tappade luften för nån sekund men det var lugnt och jag kunde fortsätta att spela.

Matchen: Det var skultuna som öppnade målskyttet genom att på ett inlägg nicka in 1-0. Jag får ta på mig det målet då jag i första läget har återtagit bollen och ska rensa men av nån märklig anledning så börjar jag dribblar och blir av med bollen. Den går ut på kanten och inlägget slås.. hur pisst blir man inte på dig själv då! Men en stund senare kvitterade vi helt rättvist när Jocke Ros kom fri med målisen efter Myrans tjongbollpass. Jocke ros fixade sen även en straff som Tuben slog in på andra försöket (första så gick ros över linjen före bollen var slagen och på så vis störde målisen).
Sen fick jag en till snyting och var tvungen att sätta mig på bänken en stund. Det var nämligen så att den tjockaste tjockisen i skultuna kom in och sprang på mig. De hade haft anfall och jag fick bollen på mittplan och vände för att gå till anfall. Knubbisen kom emot mig så jag petade bollen förbi och försökte undkomma honom men det gick inte. Han föllföljde helt onödligt och hoppade rakt in i mig med knäna i brösthöjd på mig. Jag föll som en fura i skogen och tappade så klart luften. Jag mumla att jag ville byta och gick sen av plan. Min tränare blev arg på domaren då skultunatjockisen bara fick en tillsägelse. När jag satt på bänken och tog igen mig lite så såg jag Ante nickskarva in en frispark och det stod 3-1 till oss och så var resultatet i halvtid. Andra halvlek börja lite avaktade och vi hade ett par lägen som vi brände.

Matchen fick tillbaka spänningen med 20min kvar då skultuna gjorde 2-3 på hörna. Bollen nickades ut till en skultunaspelare utanför straffområdet som drog till och jag som stod vid stolpen lyckades precis att inte hinna till bollen. Men vi lyckades hålla tätt sista minuterna trots att det blev lite kaosartat. I sista minuten spikade Jonas slutresultatet till 4-2 genom en perfekt nick i bortre krysset. Vinst och måltorkan är över :D! Nu har vi Romfartuna och Surahammar kvar. Sura blir nog riktigt svårt men mot Romfa brukar det alltid bli roliga och tuffa matcher.

Headsup poker. I torsdags så valde jag att inviga markerna och spela Hu med Dan då det var för dyrt att åka in. Men såhär i efterhand hade det kvittat för jag åkte på en till storlustkväll och är ligger nu 15 omgångar back på 4 kvällar. Helt otroligt då jag själv anser att jag inte alls spelat dåligt. Okej, de första två kvällarna då jag backade 5 omgångar var det för att jag inte spelade seriöst. Jag försökte bara slipa på mina bluffar och olika spel. Men de två senaste har jag verkligen försökt men haft ett grymt oflyt och backat 5 omgångar per kväll. Fru fortuna tycker tydligen om att ge Dan AA och låta mig floppa toppar.

1a omgången i torsdags fick Dan AA hela 4ggr på 27min!!! Det finns 1365 möjliga starthänder och 6 av dem är AA. Och alla som förstår sig på Hu poker förstår att det inte är mycket att göra när sin fi får sånna händer så många gånger. I den 2a omgången losade jag en FET pott med JJ mot 99. Han höjde pre till 700 med blinds 100/200 och jag slog tillbaka 2k till. Han synade och floppen kom K 9 T. Jag betade ut 2.5k och om han höjde eller gick allin kommer jag inte ihåg men i vilket fall så la jagt och han visade setet. Jag visade mina knektar och han insåg hur tur han hade. Jag åkte sen ut rätt short när jag fick AK och höjde pre. Floppen kom K x x och pengana åkte in. Han hade inte helt oväntat de två feta äggen(igen)

Omgång 3 började bra för mig och tog en chiplead. Men i en hand förändrades allt. Jag fick 88 och höjde till 700 pre. Fick syn och floppen kom As Ks 8, jag betade rakt ut 1.5k och Dan gick allin och jag blixtsynade så klart. Men han hade åter plockat upp AA och hans överset stod. Surt! Slink där om du kan! Set över set är det mest oturssamma läget man kan hamna ii poker.
I den 4e omgången fick jag QJs och synade Dans höjning preflop. Flopp: 4s 2s T och jag checksynade hans bet. Turn 9 och jag hade nu färg och stegdrag. Jag checkade och blixtställde då han återing betade ut. Men han synade med sina AA som återing fick stå. Felspel? 5e omgången blev det PLO. Seegt var det. Hamnade short genom bland annat en hand då jag fick AAKQ dubbelsuit i spader och ruter. Den bästa starthanden är AAKK dubbelsuit/ AA JT dubbelsuit. Dan höjde som vanligt upp pott och höjde tillbaka nästan pott. Han synade efter ett litet tag. Flopp Q 6 4 med två hjärter och ett spader. Här visste jag inte vad jag ska göra. Jag kan ju inte checka och låta typ en 5a eller hjärter fall på bordet. Men jag kan inte heller beta då jag bara har överpar, toppar och backdoor str8 & flushdraw. Men jag valde i det här fallet att beta och satsade 3k in in en ca 4kpott. Dan annonserade höjning och pangade på pott.

Jag la så klart och var helt säker på att han har tvåpar eller triss i 4:or. Han skulle aldrig göra det här spelet med bara ett nötfärgdrag så han satt väl på typ 44AK eller AQT6. Men kan någon av de här händerna syna min bet preflop? Svaret är nej. Och efter den här potten var jag både short och halvtilt. Jag fick TT A 4 dubbelsuit och gjorde samma höjning efter han bet. Flopp 9 7 4 med två spader(inte min suit). Jag pottade och han höjde mig allin. Jag sa skitsamma och gjorde en riktigt tomtesyn som jag ärallt annat än stolt över. Han hade färgdrag och överpar med knektar. Färgen satt på turn då spader äss trilla in. Det var slut och skönt var det.

Summering. Jag spelade hyfsat bra poker men sprang hela tiden in i AA. Dan fick AA 10ggr och KK minst 2. Min två bästa starthänder var KK och JJ. Med KK kom det två ess på flopp och med JJ losade jag ju mot 99 me den 9a på floppen. Jag gjorde några psykopat bluffar och några bra bluffar. Jag spelade kanske för slaskigt preflop i då också. Men mitt hu-spel går ju ut på att spela aggresivt mot en tightpassiv fi och sen tillslut få en hand och fånga motståndaren. Men får jag aldrig DEN handen blir det svårt. Ska testa nått nytt ikväll om vi spelar :)


Tobias Hysén har skrivit på för blåvitt! :D Tur det nu när Berg har stuckit..

Igår kväll spelade jag lite playmoneypoker med jukka och delar av hans klass. Vi var 6 stycken och det var riktigt kass poker stundtals. I den absolut första handen fick jag 56ruter och limpade in för 20 efter en limpare. Nån till synar innan geniet på bb höjer till 40. wow, tror jag synar. Men en limpare höjer nu till 80? wuut?! Jag synar återing och bb med. Flopp knekthög med två ruter. Det blir rundcheck och på turn sitter min färg. Jag betar ut 100 och får syn av båda. River en till knekt och jag betar 300. (1k startstack) Båda synar och de har AA och KK xD snacka om slowspel! hahaha. Vad mycket fel det går att göra i poker asså ;) Jag hade glömt det. Jag kom tillslut två i den omgången efter att min fi floppat kåk. Jag anade att han floppat triss då han för första gången checkade floppen. Men när jag satte topp på turn banka jag in ändå ;)
I den andra omgången spelade vi realmoney. En hel 20lapp som insats. Spelet ökade knappt i seriöshet och jag losade tidigt en fet pott då fi syna ner hela vägen och drog i en rr färg -.- Sen hamnade jag med startstack mot Jukka i headsupen och jag kämpa länge och lyckades dubbla med KT mot AK. Allin preflop ;)

Men gjorde sen ett felspel. Jag höjde pre med T5off. Han synade och floppen kom 4 3 J med två spader. vad gör du frågar jag Jukka. Han tittar upp på mig och säger " så där brukar du säga när du ska beta, jag checkar" Jag går RAKT i fällan och gör ett contbet. Trots att jag visste att han skulle höja mig allin. Så kasst av mig :/ Blindsen ökade sen och när jag satt inne med halva stacken i bigblind med 94 chansa jag mot hans AT. Som stod och han vann prispotten på 100kr. Jag spelade kanske lite passivt med liten stack i Hu'n. Jag borde gått allin. Bland annat höjde jag med ett M på 4 preflop xD goood game!
Då stack de andra hem och jag och Jukka började titta på en film. Hot fuzz hette den :) ! En väldigt skoj och framförallt oförutsägbar film. Sjuk många slut hade den också! Se den om du får möjlighet. Det är en actionkomedi rulle. Riktig snut B-film xD

Jag såg nyss Klüft vinna VM guld och slå europa rekord! Well done Carro.
Det luktar pizzabullar, gotta go! Peace :)
Him - Gone with the sin

torsdag 23 augusti 2007

Jag är morbror! :D

Hejsan och tack för att du tittat in på min kära blogg :)

Idag har jag väldigt glada nyheter. Jag har blivit morbror! Igår eftermiddag vid 5tiden kom det en liten Erica till världen. Min syster hade äntligen fått det hon så länge velat ha, ett barn. Hon var ca 50cm och vägde typ 3.2kg när hon kom ut. Hon hade blondt hår och var lite rölätt. Mamma sa att hon var hur söt som helst. Förehopppningsvis får jag träffa henne och syrran på lördag när de kommer hem från bb. Det ser jag fram emot! Ska även försöka få tag på en bild på henne som jag kan lägga upp här :) Erica hade ju jag tänkt att döpa min unge till :P

Idag är torsdag och det betyder att jag inte har några lektioner. Hur soft som helst :) Jag var tidigare idag nere på hemköp och hämtade ut mitt paket från fynda.se. Mina vackra marker har äntligen kommit. http://www.fynda.se/index.php3?katid=204 Dem var väldigt sköna men lite svårare att räffla med. Kanske blir bättre med tiden då de har används lite. Jag sitter just nu med ett gäng (typ 18st) i handen och räfflar och lekar lite twirl och thumbflip :) Övar knuckel roll gör jag också. Varför ska det vara så svårt för?

Btw så såg jag en bil idag som hade hette btw på reggskylten. Sen även en URL-bil! Coolt va? xD Senare idag ska jag kanske följa med Eric och co in och kolla på bio. Kruxet är att jag redan sett den. Nedladdad då. Så om det är värt att åka in och se en film som man redan sett och tyckte va jätte bra och dessutom få umgås med lite trevliga människor som man inte snackat med på ett tag för tåg och biobiljetter eller ska man sitta hemma med Dan och inviga de nya markerna? Svårt val. Har pengar så är nästa sugen på att åka in för sällskapet men är också grymt pokersugen! Hur ska jag göra? Hinner jag bägge?

Jag är hungrig. Jag måste se efter om det finns någon mat. Jag ska äta den i så fall. Jag vill det.

Hejs! :)

Secondhand Serenade - Maybe

tisdag 21 augusti 2007

Dummare?

Imorse gick jag upp vid 9, trots att jag började kl 12.25. Jag åkte till hallsta vid 11 och handlade block, pennar och sudd på bokhandeln. Sen gick jag till skolan och åt med Filip, Mathias och Rosalie. Köttfärssås och spagetti. Eller färssås till den som inte ville ha kött xD Min första lektion var psykologi. Ett helt nyss ämne för mig som jag tror kommer bli rätt skoj men Jukka hade rätt om läraren. Bea" sömnpillret" Björk lät verkligen som en vaggviseberätterska xD

Sen hade vi en kort historia lektion där vi mest repeterade namnen för vår nya lärare :p Sen skulle vi även skirva om vår första dag på gymnasiet. Den minns man som om det var igår :) Sen blev det håltimme och skitgubbe stod på schemat. Jag slapp bli skitgubbe nån enda gång! Jag tog bussen hem klockan 4 (en timme tidigare) efter en kort idrottslektion för att hinna till min fotbollsmatch. Jag var tvungen att vara nere på IP kl 17.30. Så jag kom hem, mosa i mig fil och sen stack ner. Vi hade borta match och drog iväg med bilarna till Irsta. Jag började på bänken men sen fick jag komma in och spela höger-vänsterytter och topp i vår 3-5-2 uppställning.

Vi förlorade tyvärr matchen med 2-0 och vi fortsätter att vara ineffektiva. Deras första mål var en målvaktabbe och det andra kom direkt i början av andra halvlek på en frisparks variant. Vi hade våra chanser men satte aldrig bollen. Inte blev det lättare när den otroligt kassa domaren gav Jocke E röttkort för snack.


Första gula "Kom igen domarn"!

Andra gula "Du skojar va?!?"

Heeelt sjukt! I första sumpa jag ett halvläge där jag inte kunde hålla balansen och få till en bra skott och när det var typ 10min kvar och jag spelade på topp fick jag ett grymt läge. Tyvärr var jag inte alls beredd och rejält stressad. Deras målvakt slog bollen på deras back och den kom studsande till mig. Jag tog emot den på knät i cirkeln utanför straffområdet och försökte sen dra till direkt på halvvolley men jag fick en sneträff och missade :/ Det var min chans det. Aldrig mer topp antar jag.

Miniturre: Hem kom man hungrig som en hel indianstamm och två utdöda. Fick i mig lite mos och köttbullar innan jag helt oinsprierad och livesugen satte mig för att spela en nätturnering. Jag spelade endast 3 händer, TT. AKs och AQoff. Med TT höjde jag utg 4bb och fick 3 synar och med ett ensamt ess på bordet fick jag ge upp potten. Med AKs gick jag allin på knappen efter många limpers. Detta gjorde jag för att jag hade varit och hämtat en macka och för att inte bli bort foldad klicka jag bara snabbt på Push knappen. Alla la i vilket fall. Fick sen AQff på hijack och efter många limpers tryckte jag in allt igen. Utg limpen synade med 77 men inte ens med ett en så fin flopp som JT9 lyckades jag vinna en coinflip. Men det förtjänade jag inte. Klart jag bara skulle synat eller höjt men jag hade ingen lust att syna och sen missa eller höja typ 1/4 av stacken och sen kommer floppen Knekthögt. Och på det bordet jag spelade så syna alla med allt pre. Vill ha mina marker nu så jag kan få spela lite riktig livepoker :D !

Imorrn blir det en lång 9 till 5 dag innan en fin ledighet väntar på torsdag :)

Nu ska jag se Two and A half men!

Cya!

Mest - what's the dillio?

måndag 20 augusti 2007

Skola

För ett par timmar sen kom jag hem från skolan. Det var skoj och få återse en massa trevliga människor :) Bland annat Jennu och Math! Det känns kul att komma igång igen. Jag tror att den nya klassen är bra och med vårt nya schema är jag helnöjd. Ledig torsdagar bland annat :) Perfa! Men långa och jobbiga tis - onsdagar väntar.

Igår kväll fick jag en ny skärm, 21 tum. Riktigt fet rumpa (typ 50cm xD) men det går bra. I like big buts and I can not lie hehe. Rullbänk fick jag med. Så jag kan lätt rulla datorn till soffan :D gött! Man blir bara latare och latare.

Poker Nations cup. Igår natt såg jag på poker nations cup. Tävling hölls i cardiff och är den första lagpokertävling som sänds på Tv. Det var 6 lag med i tävlingen. Sverige, Danmark, England, Holland, Tyskland och USA. Varje lag består av 6 spelare som respektive lagkapten har valt ut. Inför varje bord väljer alla kaptener varsin spelare som spelar mot de andra i en 6 manna no limit turnering. Sveriges lagkapten är den kungliga turneringsspelaren "sng legato" och för sverige igår spelade en av mina absoluta favoritspelare, Anders Henriksson. Han lyckades komma tvåa efter en skum engelsman. Men det som var dåligt var att strukturen var snabb så mycket tur inblandat och dessutom var programtiden var bara 1 timme så man fick bara se ett fåtal händer i början sen blev det allin fest :/ riktigt trist då minst 1 timme till hade gjort att man fattade vad hände. Ena stunden var Anders sist på 3k och nästa gång var han chip på 10k. Varför fick man inte se hur det gick till?

Om nån minut börjar Las Vegas på 5an. Ska se det och sen får vi se vad jag ska hitta på. Om någon har lust att hitta på något annars blir det ytterligare en slappkväll. Börjar 12.25 imorrn så har nog tid med en multiturre om jag vill :) Hu med om jag orkar cykla till Hallsta..

Peace!

The suicide machines - look before you leap

söndag 19 augusti 2007

The end is near

Sommaren är slut för min del och imorrn dra skolan igång igen. Det kommer vara med blandade känslor jag återvänder till skolan efter en lång, skön och behövlig ledighet. Hyfsat ny klass och en del nya lärare är det som väntar för mig. Ingen Hans och ingen Maria tyvärr.. Så behåller man vissa man inte vill ha.. :/ men men, sånt är livet.

Ska faktiskt bli skönt och få struktur i livet igen. Inga mer sena pokernätter eller tidiga mornar xD. Imorrn är det bara typ upprop mellan 13 -14 sen börjar "allvaret" på tisdag.

Jag hade en mycket lyckad helg i Fagersta. En intensiv men skoj helg. Idag, min absolut sista lediga dag på detta sommarlov så har jag vaknat, tränat, sovit och nu sitter jag här. Chattandes och bloggandes. Ingen pokerlust alls faktiskt. I alla fall inte nätpoker, är för trött för det. Vill bara sitta och titta på min numera, fina bankrulle :)

Sjuk som jag är har jag beställt ett pokerset. Jag fynda ett riktigt fint set med 300st Clay composite Las vegas chips i. De väger bara 8-9 gram per chip. Pris 300kr + frakt :) tack fynda.se!

Om en stund börjar nations cup i poker på 5an. Får inte missas :) !

Hade bra alla glada ! (ledsna med för den delen :p)

Goldfinger - Stalker

fredag 17 augusti 2007

Sit and go

Igår natt fanns det inga bra multiturneringar så det fick bli SnGs. Det gick riktigt bra och jag kom in the money alla 3 gångerna. De 2 första vann jag innan jag lyckades knipa en 3e placering i den sista. Jag började med en 2.50$ och eftersom jag vann den gick jag upp och spelade 5$. Sen en till. Det är så här jag har tänkt bygga min bankrulle utan i stort sett någon risk alls. Jag ska även försöka spela multis och kanske klonka hem nå stort. Kvällens resultat + 35$ och bara 125$ kvar till mitt första delmål.

Om ett par timmar ska jag och ett gäng ungdomar från hallsta iväg till Fagersta över helgen. Det ska bli skoj :) Måste packa och äta nu!

Take care and good luck :)

Less than Jake - Look what happend (last time)

torsdag 16 augusti 2007

Fotboll

Ikväll hade vi match mot serieledande Hsk. Jag fick spela i en ovan position som markerande mittback framför vår libro, Jukka. Det gick alldeles utmärkt och var dessutom riktigt skoj. Så skönt med fungerande backlinje :)

Första halvlek: Vi började precis som planerat. Tight och aggro försvarsspel och snabba kontringar. Vi gav dem inget utrymme att leka på mitten och det funkade bra då vi efter 5min hade ett friläge som Ros tyvärr sumpa. Matchen stod och vägde och spelet var mestadels på mittplan innan Hsk fick en hörna. En Hsk spelare nickade den mot Ante som tog emot på bröstet och sen ner på foten och drog iväg bollen men den träffa oturligt en hallsta spelare och 0-1 var ett tungt faktum. Ante hävdade att den tog på killens hand. Nu tappade vi lite och snart hade de lyckats utöka sin ledning till 3-0 genom bra spel och halvdant markeringsspel av oss. Det stod sig i paus.

Andra halvlek: Eftersom vi låg under så var det bara tuta och köra. Vi tog över bollinnehavet och det var dem som tvingades att kontra. Tyvärr kom vi aldrig riktigt nära och i slutet av match drog vi på oss en frispark precis utanför straffområdet. Så klart knorrade Jonis in bollen och 4-0. Så slutade matchen också. Klart bättre än 9-1 sist iaf xD Mot ett lag som hade med 4 A-lagsspelare och vi hade flesta 91:or med så.

IFK Göteborg vs Djurgården, utan Marcus berg och med George Mourad som ersättare lyckades IFK spela 1-1 mot Djurgråden hemma på Ullevi. Ingen förlust i toppmötet men nu har Elfsborg och co chans att komma ikapp med en match mindre spelad.

Jag såg nyss Las vegas och blev så klart sugen på lite gambling. Blir nog nån miniturre ikväll på bet365 :)

C ya!

Aiden - Die romantic

Jag hatar att..

.. skylla på otur men ibland är det faktiskt rättfärdigat. Igår lyckades jag med konststycket att torska hårt mot Dan. Vi började som vanligt med 4 omgångar Hold'em innan vi gick över till PLO och dealers. Jag losade faktiskt alla texas omgångar, det kändes verkligen inte bra. När man för första gången på länge tog helt seriöst på spelet och allt. Men i ärlighetens namn kan jag inget annat att förlora dem där.

Som vanligt numera, plockade Dan upp AA hela tiden. Han fick spikarna hela 8ggr de första 2 timmarna denna kväll. Bästa texashanden jag fick var AQ0ff.. som jag förövrigt bustade med på Floppen 3s 4s Q och ja, han hade överpar med kungarna. Sen bustade jag även med KJs(den näst bästa handen) på floppen 3 8 J mot hans ässäss. Båda dessa gånger var jag ytterst nära på att vika topparet fast jag hade lagt in halva stacken. Sen åkte jag även en omgång med KT på bordet K J 3 K.. han hade så klart JJ. Losa även en coinflip med 88 mot AK.

Det är väl det man kan säga om texasen. Jo, att Dan gjorde ett par snygga läggningar också. Båda gångerna floppade han set. En gången med KK på en helfärgad flopp där jag i slutet lyckades dra in en stege men han la då han var övertygad över att jag floppat nötfärgen. Sen lyckades jag dra in en ett högre set på rivern men han la övertygad om att jag han en stege, hehe.. De gångerna jag busta så är det klart att jag kan vika topp med bra kicker men hur kan han ha överpar varje gång?

En hand som bra symboliserar min kväll var när jag slog tillbaka hans raise med KQoff och lyckades floppa QQs3s mot hans ässäss. Jag betade och fick syn. Turn 8s och rundcheck. River Ts och rundcheck och jag tog hem den minimala potten pga 4 ruter på bordet :/

Sen spelade vi 2 st PLO där vi vann varsin. Min bästa hand där var KKJ9 dubbelsuit men då kom floppen AQ9 i andra färger :P .. Sen spelade vi en dealers som jag lyckades vinna innan vi började med en hel omgång Lowball. Hur kunde jag gå med på det?!? Det är ett väldigt skoj spel men INTE på två med djupa stackar.. Eftersom det bara är två gator(före byte och efter) så blir potterna inte alls stora.. :/ Trots att formatet är nolimit. Den otroligt fula och orättvisa omgången tog slut när anten var på 150,(började på 25) och jag fick en drag till en riktigt bra hand, 8 6 4 2 A. Jag höjde hans bring in raise och han gick allin. Jag sa skitsamma och synade. Han hade J T 9 8 6 och stannade. Så allt jag behövde göra var att slänga ässet och dra in J, T, 9, 7, 5 eller 3 men istället fick jag en kung och det var över. Han gjorde helt rätt då han med knekthög är matematisk favorit mot någon som drar ett kort.

En omgång till då. PLO fick det bli. Där gick det dåligt för mig och jag hamnade i underläge efter en storpott där jag turnade ett set men han lyckades dra i en stege på rivern. Sen harva jag lite innan jag tyckte det var dags för ett avgörande med handen A462 dubbelsuit. Jag höjde max före floppen och den kom 3 6s 9s med två klöver. Så jag hade gutshot och nötfärgdrag. Jag betade och han slog och jag gick allin och fick syn av set i 3:or. Jag missade och den misslyckade kvällen var ett faktum. Iaf rent resultat mässigt annars så är jag faktiskt nöjd med mitt utifrån det kortsnitt jag hade :)

Ikväll har vi en otroligt viktig match hemma mot ärkerivalerna Hsk. De leder serien och vi kan inte göra mål men med en stor kämpa insats och lite fula knep så ska det gå vägen! Vore sjukt skönt med vinst :) Men men, får inte hoppas på för mycket.

Måste gå nu, ses!

Unwritten law - Seeing red

tisdag 14 augusti 2007

Die Simpsons!

Igår efter träningen tog jag cykeln och drog hem till Filip i mölntorp. Jag fick en födelsedags present av honom! En påse marchmallows som hade så fint hade slagit in :) Vi satte oss ner i hans soffa och började kolla på Evans Allmighty. Vi började mosa marchmallows och fick i oss nästan 2/3 av påsen xD Så himla äckligt efter ett tag! Filip ville spy men då tvinga jag bara i han mer ;)

Dagens tips: Någon som är sötsugen? Ät 5st marchmallows och ditt behov är mättat. De är dessutom 100% fettfria!!


Mums! xD


Själva filmen var väl rätt bra, inte alls som Bruce allmighty men det förväntade jag mig inte heller. Efter filmen tog vi ett break och slog igång tvn. Lite Scrubs och Spin city fick det bli. Sen satte vi igång att kolla på "simpsons the movie"! :D Den riktigt guldrulle som jag gärna skulle se om och lära mig alla sjuka och konstiga repliker i. För att inte tala om sångerna :)

(8) "spider pigg, spider pigg" (8) hahaha xD ! Se den om du får möjlighet :)

Idag har jag hunnit vaknat, sovit och vaknat igen :P Ätit tårta och losat ett inköp på cashgame. Jag satte min hålpipa på turn och synade så klart då en fisk såsa in. Men olyckligtvis satt han på nötstegen och jag bara nätnöten. Klonka sen upp mig från 1 till 4$ då jag fick JJ och bordet kom 6högt. Jag ställde och fick syn av A6. River.. A -.-

Senare ikväll ska jag till Karro och fira hennes 18-årsdag. Lite i efterskott men men ;) Det blir nog trevligt!

Blesss!

Sum 41 - King of Contradiction

måndag 13 augusti 2007

2a, 269$.. besviken

Jag måste vara helt vrickad, sjuk i huvudet. För jag är nämligen besviken över att jag kom 2a i en turnering där det var 629 spelare med. Jag inkasserade min största vinst hittils i nätpoker och har nu en bankrulle på 342$. Hade jag vunnit turneringen hade jag haft 475 nu.. Det känns inte som om jag vann 269$ utan jag förlorade 130$. Kan inte fatta hur jag kunde förlora headsupen.. eller ännu värre. Att jag inte antog dealen på delad prispol när jag visste att jag spelade dåligt.

Jag fick en flyande start då jag lyckades trippla min startstack på 2 händer. Tack tack fiskar :) I den absolut första handen fick jag AA utg. Ingen mjukstart direkt. Jag limpade in, en kille bakom mig syna innan knappen höjde till 60. Blind 10/20. Big blind ville också vara med och leka och syna hans raise. Perfekt för mig som slog om till 140. Knappen och bb synade och floppen kom J 9s 7s och jag bombade rakt ut ett pottbet på 360. Knappen vek sig men bb ställde för 1.2k till. Syn och han hade 33.. mina äss stod och 3k i stacken :)

Fick bara några händer senare 76 off på sb. En kille minihöjde utg och alla synade. Flopp 5 4 2 och jag checkade. Utg beta pott på 240 och alla slängde till mig som dubblade till 480 - syn. Turn kom den underbara 8an och jag betade fiskigt 300 i en 900pott. Han ställde in och fick så klart blixtsyn. Han hade A5 och drog dött. 4.5k och 6a i turneringen :)

Outsucked: Sen fick jag 44 utg och limpade in. Blinds 15/30. Ett par limpade efter mig innan knappen höjde till hela 60(!) Otroligt förvånade ville alla se en flopp. Flopp kom Q Ts 4s. bb betade ut 30. Syn av mig och precis som jag ville höjde knappen till 80. Bb synade innan ajg slog om till 250. Knappen gick direkt allin på 2k och självklar syn av mig. Han hade KQoff för toppar. Men han lyckas dra in en helt otrolig kåk då turn kom en Dam och rivern en Kung.. -.- nere på 2.1k

Med 33 utg limpade jag in utg och synade sen en raise från sen pos. Floppade set och fick upp stacken till 3.5k. Bordet låg 9s 8s 3 5 K. Allin på turn. KQs på bb och synade en knapphöjning. Sb synade med. Flopp Qd 9d 3s. Sb och jag checkade och knappen betade halvpott. Såg ut som en typiskt fortsättningsbet. Sb fick blixtsnabbt allin på 1k. Jag satte honom på färgdrag så jag ställde in jag med. Tyvärr fick jag syn av knappen på 2k med Q9. Sb hade KJ i ruter och alltså färgdrag och gutshot. Som satt på turn. 1.7k och 222/ 354 kvar.

Suckout: En fisk limpa utg och jag fick K9 på knappen. En riktig trubbelhand som jag antigen vill höja eller lägga med men trots det synade jag. Flopp kom K 2 5 regnbåge. Och fisken betade ut 200 i en 300pott. Ett par la till mig så jag slog om till 500 för att se om han var seriös. nog var han det alltid då han kontrade med att gå allin. 1.2k till för mig. Vad kan han ha? Limp AA, AK, KQ är uteslutet. Kanske set i 2:or eller 5:or. Men usch vad kasst han spelar i så fall. Kanske par i 8:or. Syn av mig i vilket fall och visar 2-5off. Turn 9 :) ! 5k igen.

Spelade ganska aggro med blinds 50/100. Fick 88 på bb och 3 limpare så jag höjde upp för 3e gången i rad i samma situation. En syn av knappen(en galen engelsman). Flopp : J 5 4 jag betade 600 i 1kpotten. Han ställde omgående och syn av mig. Han hade Q9 och missa allt. 9k och plats 16 med 217kvar. Avg 4k. spelade 33 lite för aggresivt och nere på 7k efter 1 timmes spel.

Paus

Efter pausen uppkom en intressant hand. Fick Ak på sb. Utg miniraisar och knappen synar. hur gör med Ak då? Höja för värde/de döda pengar i potten eller syna med och försöka floppa nått ur position.. Alla hade runt 7-9k i stackarna. "how would YOU play it?"

Nere på 4k när jag inte lyckades beta bort A7s på floppen Q 3s 4s med min KQ. Turn A .. Limp utg med 55 och nån tomte dubblar. Syn. 3 spelare i potten och floppen kom 8 4 2. Bra flopp för mig så jag går för en stor checkraise. Minibetarn betar mini(200), syn av knappen och jag höjde till 1.2k. Minibetarn la direkt men knappen synade. Turn 6 och jag gick allin. Syn av T9 off med ett spader. Låg 3 st spader på bordet men det blanka ur på rivern och 10k :)

Hamnade sen i ett likande läge som när jag hade K9 och drog in tvåpar. Lyckades upprepa bedriften mot en short och 16k. Snodde lite blinds och hade 22k när bubblan sprack och jag var ITM. Skönt, första delmålet avklarat. Nu gällde finalbord.

Bullets baby!


Dubbla så fint upp när jag slowspelade raketerna preflopp mot en jämnstackad :D! Alla la sig till mig som på knappen limpade. Blinds 400/800. Bb kom den braiga idén att höja till 800. Jag synade igen. Flopp: 3s 7 Qs En nästan ultimat flopp för mig utom för färgdraget. Han betade ut 800 och jag höjde till 3600. Han synar och turn kom en blank 2a. Han betade återigen 800 förmodligen för att hindra mig att beta stort. Men jag slog om till 5600 och får ytterligare en syn. Hmm.. dags och börja fundera på vad han kan ha. River: 8off och han checkade till mig. Här kan han väl inte ha mig slagen? Så jag betade halvpott på 9k och fick syn. Han muckade och skickade över 40kpotten till mig :D ! 3a i tureringen!

Paus

Spelade upp mig till 72k genom en mycket snygg syn mot en betgalning(ripper99). Check-syna hela vägen till rivern med bottenpar :) Jag ägde bordet och höjde i stort sett hela tin preflopp. jag plockade upp JJ på cutoff och vann en coinflip mot AQ :O :D 100k och ledde turren.
ganska avvaktande spel från min sida ett tag. Bland annat på grund utav ett bordsbyte.
Paus 1a i turneringen med 20kvar.

Slowspelade återigen AA preflopp och bustade en nisse med AJ. Bordet J 8 6 2 T :) 128k!

Floppade 4-tal! Synade en raise av en tight spelare med 88 på knappen. Han hade 75k i stacken. Flopp 8d 8s 6s!!! och jag checksynade hans bet. Turn 5d och jag checksynade igen. Här borde jag ha höjt men typ första gången jag floppade 4-tal så ville inte tvinga han att vika två överkort. Turn 4s och jag betade nu ut halvpott fick syn och chatten skrev han" nice suckout" så han hade troligen ett överpar och då var det dåligt av mig att inte kunna busta honom. 160k iaf.

Kom sen allin med JJ mot TT och la till ytterligare 40k till min stack. Sen losa jag tyvärr en coinflip med TT mot QJ då en TOMTE limpsynar allin med den handen. Mycket bra spela och hejdå 90kpott. Spelade upp mig till 200igen då finalbordet började :) ! Knapp chip är jag med 6spelare kvar.

På bordet satt betgalningen ripper99 och en till megafisk, jag och två tighta spelare.

Ganska tidigt bustade ena fisken mot ripper och han var chip. Jag bustade en 100k stack med JJ mot 88 allin. Underligt spel att syna allin med 88 efter att utg höjt, han återhöjt och jag ställt. Jag är nöjd iaf :)

Paus

Vi var 3kvar när jag fick A9 på sb. Limpade och ripper höjde så klart på bb. Syn av mig. Flopp A K 7 och jag checkade och han blixtställde. Blixtsyn av mig och han visar KQ. Tyvärr satte han tvåparet på rivern.. -.- hade jag vunnit den hade jag gått in i Hu'n med 80% av alla marker i spel. Men istället nere på 175k. Den tighta spelaren tll höger om mig klonkade sen sönder ripper med AJ mot AQ allin pre.

Headsup och jag var 4-1 underdog i marker. Men med mycket flyt lyckades jag dubbla två gånger och vi var helt lika i chips då hände det.

Dealen: Han frågade mig om jag ville dela prispolen så att jag fick 400$ och han 390$. Jag hade 55% av alla marker. Detta bud borde jag tagit men antigen påverkad av Dan var jag för seg med att acceptera. Så jag fråga han istället men då tackade han nej. Spelet fortsatte och jag gjorde en drak-tunnel-bluff rakt in i hans monster och tvingades vika när han gick allin på rivern. Jag hade bara 100k kvar och stoppade in med AQ och fick syn av K9 som träffade en 9a och spelet var över, efter nästan 5 timmars spel.

Deal or no deal?


Pisst över förlusten lämnade jag datorn. Varför tog jag inte dealen då jag visste att jag inte spelade mitt A-spel. Så förbannad på mig själv så det finns inte.

Dealen var dessutom väldigt bra då han erbjöd mig 70$ i plus ev. Hade jag vunnit hade jag fått 470$ medans andra platsen gav 270$. Jag blev erbjuden 400 dollar för att avsluta spelet där det var. Alltså bara 70$ från förstapris och 130$ ner till andra platsen. Så här i efterhand självklar deal. Blääää på mig! Klockan var nästan 4 och jag hade varit vaken sen halv 9 på morgonen. Men det är ingen ursäkt. Nästa gång ska jag tänka i dessa banor då jag blir erbjuden en deal :)

Men jag kom trots allt 2a och får väl vara nöjd med min instats. Har nu vunnit mer pengar än Dan i en och samma turnering och har mer pengar än Dan på kontot :D Jag har 158$ kvar till mitt mål på 500$. En till topp 3 placering så är det fixat! :D

Kom precis hem från träningen. Annars har jag mest spenderat denna dag mekande med min lilla peugot fox :) Ska byta avgasrör och däck. Får cykla nu ett tag till tors/fredag kanske. Jag ska hem till Flip och kolla simpsons the movie och Evans allmighty :D !!!

Hade gött :)

Eminem - like toy soliders

söndag 12 augusti 2007

Min födelsedag!

Godmorgon alla glada. Idag är det min födelsedag :) !
Jag blev nyss väckt med frukost på sängen av familjen som sjung så fint och allt. Så trevligt tradition vi har. Toast, te, juice och godis :) Me like!


Vid halv 3 tiden idag kommer syrran, Tomas och Moa så då ska vi äta tårta. Kanske får nån present då med om jag har tur :)

När jag väcktes undrade pappa om jag har nån favoritlåt som han kunde sätta på i CDspelaren. Men jag har ingen favoritlåt. Har ni? Jag tycker ju om så grymt många låtar!!! En dag är den favvo och andra dan så är en annan. Men idag är det låten nedan iaf. Tror jag .. ;)

Igår natt slaska/tilta jag bort ett inköp på cashgame. Jag plussade lite grand i fullringsspelet men sen bytte jag till shorthanded och hittade en fisk :) Men fisken drog ut mig ett par gånger bland annat när jag floppade stege på bordet T A Q. Han fick runner runner kåk med JT.. Pengarna åkte in på turn. Men jag reloada för så länge han fanns vid bordet kunde jag ju dubbla snabbt igen. Det gjorde jag med AA innan han stack helt plöstligt.. :/ Hann bara vinna tillbaka ett inköp. Så då blev jag tilt och spelade damp-raisepoker. Funkade en stund men sen losade jag lite och beslöt mig för att sova.

Nu ska jag gå! Hejs <3

Bowling for soup - Stacy's Mom

lördag 11 augusti 2007

Seriöst

Jag måste börja ta seriöst på min och Dans Hu-lir. Jag måste sluta öva på massa olika spel och istället spela helt seriöst. Klart jag inte kommer sluta bluffa men borde tajma liiite bättre xD Idag så synade Dan ner mig med klöver 7 då bordet var 4 klöver. Så klart satt jag på 2 ruter ;) haha. goood call. Jag losade 2 raka. En texas och en PLO. Både jag och Dan jagade för mycket kort idag. Han var tilt och jag var trött.

I texasen avgjordes det när jag plockade upp KK(dagens bästa hand för min del) på big blind. Jag synade bara hans raise. Floppen kom 7s 6s 6 och jag checkade. Han betade rakt ut 750 och jag slog om till 3k. Han ställde och jag blixtsynade. Oturligt nog hade han AA(igen, för 3e gången på 1h) Där kan jag inte slinka. Helt enkelt en cooler.

I PLO'n så var det länge jämnt. Innan jag drog iväg, tappade och sen losa. I en hand så floppade jag set i 7:or och pottade på flopp och turn. Dan synade ner med bottenpar och ett suckerstraight drag. Rivern gav honom stegen men han checkade. Jag checkade bakom. Rätt självklart på bordet 7 9 2 Q T xD han hade 862A på handen......

Sen spelade jag en hand dåligt. Iaf på flopp och turn. Hade KsK3As och floppen kom 2 2 3. Jag synade Dans bet. Turn 8 och han pottar igen. Här är det inte troligt att han bluffar. Men trots det synade jag. River 2 och han betade 3k. Här måste jag nog syna. Har han AA, 33, 88 får han väl ha det. Det hade han inte utan fyrtal. Han floppade triss, turnad kåk och riverrade fyrtal. Grattis! :)

Sen busta jag med när vi skulle skynda oss lite med öppetstegedrag och mellanpar mot hans set i äss xD drog ungefär lika dött som han i den handen jag floppade set. Men jag missade och det var över.

Då drog jag hem och tog en runda på spåret innan filmen började. Den är slut och jag ska väl hämta en macka och dra igång lite SnGs eller nån fin Mtt. Men den finaste Mtt'n har redan börjat så blir nog SnGs eller cashgame på CDpoker :)

Btw, imorrn är det min stora dag. Får se om nån kommer ihåg den ;)

C ya!

Räserbajs - I magen på Anette
(förmodligen den sjukaste och konstigaste någonsin)

Morgonfiske 05.34

Morrn. Har inte gått och lagt mig än.

Jag skrev den förra bloggen, läste några bloggar. Jag läste bland annat nollispokerblogg och blev SnG sugen :)

Så jag satte mig och spelade 2 SnGs på bet365. En 2.50 och en 5$. I 2.50'n gick det bra och det fanns massvis med fisk. Jag lyckades komma 2a efter ett riktigt tomtebluff i hu'n xD Svårt att bluffa med bottenpar mot triss ;)

Så då när jag gick 5$ plus så tog jag de cashen och spelade en 5$. Den vann jag och ska nog byta nivå nu. Så mycket bättre och roligare spel på 5$-nivån. En nyckelhand var när jag hade 1.5k i stacken och fi var chip. Fick A5s på bb och synade hans raise från sb. Flopp 6 Js 4s och han betade ut i mig. Jag synade. Turn: 7 och jag hade massvis av outs så jag tryckte in allt efter ytterligare en bet av honom. Han synade med KJ. River.. A :D Där var tydligen också en out ;)!

Jag kom sen som chip in i Hu'n och lyckades snabbt avgöra. Fick Q9spader och limpa. Flopp A 9 2 alla i ruter. Han betade ut och här visste jag att han inte hade ett ess eftersom han inte ställde pre. Så jag synade med avsikt att stoppa in om turn inte var ett ruter. Turn 9 och han ställde med par i tvåor och 6högt färgdrag. River kom en Dam och jag var segrare :)

Har nu tripplat bankrullen på 4 dagar, 75$ nu på bet.

NU ska jag sova! :)

Red hot chili peppers - Dani California

Skaffa ett liv!

Nu har jag återhämtat mig efter min besvikelse. Jag har spelat lite poker nu ett par dagar. Endast en SnG, en Mtt och lite Cashgame. Jag vann SnG'n så jag unnade mig en 5$ MTT regular. 50bb och 12min perioder. Jag åkte som 56a med 27 som fick cash med AQ mot AJ allin pre flopp .. I cashgamet har jag miniplussat men har inte spelat alltför länge och seriöst.


Jag har degat sönder mig ett par dagar och kollat otroligt mycket på Tv. Hela tiden. Nätpokern orkar man ju inte spela dagtid. Så när man kommer upp vid 1 och sovit 8h piggnar man typ till vid 4 tiden. Då ser man The war at home, vänner, fresh prince, will and grace, that 70-show, simpsons och two and a half men. Klockan är då 6 och man har inte gjort ett skit på hela dagen. Deprimerande. Missförstå mig inte här. Dessa serier är GULD :D Men lite för mycket av dem bara ;) (Mellan 1 och 4 ser man på musiktv..)

Man fixar nått att käka går in på msn där det är helt dött. Alla är ju upptagna med jobb/resor/nördande. Så man går ut en stund. Kanske springer ett varv runt spåret och sen går man in. Tar ett varmt bad. Efter det är man ännu segare och fastnar vid burken igen. kl 22.03 är det sportnytt och pisst efter att ha hört om när ens favoritlag losat igen så lämnar man Tvn. Men klockan 23 börjar scrubs och det får man absolut inte missa. Glöm inte spin city efter det. Sen är det helt otroligt simpson och two and a half men om man byter från kanal 6 till 3an! Men ärligt talat så skiter jag ofta i de programmen. Det är ju då datorn kallar igen.

Man sätter sig och chattar/pratar i nallen, spelar, bloggar eller läsar bloggs/bilddagböcker. Klockan är helt plötsigt 4 och dags och sussa. Ny dag. Man blir väckt vid 12 snåret och vid halv 2 kommer man up ur sängen och bla bla bla.. you know the rest.

Jag måste börja få struktur på mitt liv igen. Jag pallar snart inte mer av sommarlovet. It drives me crazy! Skulle väl vara roligare om man hade vänner som inte bara nördar/är borta/jobbar. Men nu suger livet verkligen.

Det enda jag gjort på 3 hela dagar utanför mitt hus :
  • 1 träning

  • 1 löptur

  • 1 hagakväll

  • 1 tur till hallsta
Det är det enda. Crap. I miss school. -.- då får man ju iaf nått att göra. Aja snart kommer den så. Ny klass men samma gamla härliga kamrater. Alla utom Tony.. Den greken bor numera i borlänge :/ I miss everybody. And yes. Jag pratar även om "the pain in my ass", ..

Nästa vecka ska bli annorlunda! Men eftersom det fortfarande är den här deprimerande veckan så ska jag återgå till mig nördande. Cashgame på CD. Nej skoja bara, klockan är för mycket.

Byebye :)

Akon - I'm so lonely

tisdag 7 augusti 2007

10a, 23.76$ .. besviken

Igår kväll/natt spelade jag en turnering och slutade som 10a av 706 spelare. Det var ett bra resultat då jag inkasserade nästan 24$ och nästan dubblade bankrullen. Men det känns ändå hemkt. Lika hemskt som det alltid gör när jag åkt ur sent i en turnering. För alltid är man sur på något. Antingen så har man klantat sig och är då förbannad på sig själv eller så har man haft otur och är då förbannad på grund av det. Igår var det en kombination av både dessa som avgjorde.


Jag tar det från början. Klockan 21.30 satte jag mig vid datorn och turneringen startade. 1.5k i startstacken, blinds 10/20 med 15min perioder. No limit shorthanded Texas Hold'em.

Jag hamnade på ett aggrobord och var därför tvungen att vänta in händer. Och eftersom jag var helt kortkall första halvtimmen fick jag se många ge bort marker till bättre spelare. Om man hade kunnat plocka upp några kort hade man lätt dubblat snabbt. Men icke. Jag tappade 1/3 av stacken innan jag körde en ganska farlig bluff som gick hem och upp på 2k. Sen fick jag A9hjäter och limpade med på Sb. Floppen kom : A 7 8 med två hjärter och jag halvpottar. En syn. Turn ett blankt kort och jag betade på. Han synade igen. Han var en tomte med mycket marker. River: hjärter 2 och jag ställer. Han blixtsynar och sedan muckar korten.

På bordet satt en galning som gick allin varje gång jag höjde i sen postion. Han hade en stor stack närmare 12k. Jag satt på 5k. Och när jag höjde upp med AJs på knappen fick jag nog då han ställde. Jag och han vände upp ankorna(22) men jag träffade ett ess på floppen och var uppe på 10k. Då fick jag AToff på Sb och gjorde en tveksam syn från en utg raise. Flopp 8 9 T och jag checkade. Han betade snabbt ut och jag bestämde mig för att miniraisa av 2 anledningar.

1. Det tvingar han att lägga om han missat.
2. Det skriker styrka.

Men till min förvåning får jag en allin mot mig. Bara nån tusing till och jag kanske tom ledde. Men när han vände upp 98 för floppat 2 par var det slut för mig. 7a på turn och chans för split men rivern var blank. Nere på 4k. Satt på knappen och fick AJ igen och höjde en bet från en aggrospelare. Han synade och floppen kom 2 J 2 och jag ställde och fick syn av J9. Min kicker stod sig och jag var nu på 12k och över avg stack.

Paus

Spelade upp mig till 17k innan jag fick KK utg +1 precis ITM( in the money). Utg höjde upp 3bb och jag återhöjde honom 7bb till. Han synade och floppen kom A T A och han checkade. Ruskigt farligt bord men jag contbettade ändå en en liten bet. Han synade. Turn: 9 och han checkar igen. Jag checkade bakom. River : T och han checkade igen. Jag betade minimum xD och han ställde mig. Jag hade sett han ställa tidigare när någon gjorde minibetar mot honom. Så jag följde min read och synade. Han hade QJ och jag vann en stor pott på 30k :) Sen så kom jag upp i 40k när en kille går allin på knappen med A8 som mosas av min AK på bb. Blindsen var 500/1k vid det här tillfället och jag låg 6a med 48 spelare kvar.

Jag spelade tight och snodde lite blinds bara och vara inte inblandad i nån stor pott förrns jag fick KK på Sb. En tight spelare på knappen limpade och jag höjde till 3k med blinds fortfarande 500/1k. Jag får oväntad syn av bb och även knappen synar. Flopp: As 6 Ks och jag betade halvpott och bad om att få omslag/syn av ett ess. BB la men knappen synade. Turn : Qoff och jag halvpottade igen - syn. River : 9off och jag gick allin. Han synade tillslut med A6 och jag var uppe på 90k och 3a i tureringen :D !

När jag hade 125k med blinds 1/2k fick jag AT bb och synade en raise från knappen. Flopp T 6 2 och jag checksynade en bet från hans sida. Turn Q och jag klencheckade. Han ställde in och jag synade omgående. Han hade tyvärr JJ och jag var nere på 80k igen :/ hata AT..
Men kom upp i 100k igen då jag fick KK utg och limpade. En till limpade innan knappen höjde till 6k. Jag funderar på att bara syn det var lite riskabelt så jag höjde tillbaka till 16k och knappen synade. Floppen kom 6-hög regnbåge så jag betade 15k och han la. Hade jag bara checkat floppen hade det varit för misstänktsam, plus att jag absolut inte ville att ett ess skulle dyka upp.

Sen tycker jag att jag spelade en hand fel. Fick AK på Sb och synade en 3bb raise från knappen. bb synade med. Floppen kom K J 6 off och vi checkade till knappen som betade halvpott. Här hade jag kunnat bara synat och kanske fått mer pengar ut honom men jag höjde trots det tillbaka och han la sig. Min plan var checkraise och det funkade men så här i efterhand eftersom floppen var så pass ofarligt hade jag bara kunnat syn.. eller? Har han QT och ett dyker upp på turn så kommer jag nog inte kunna slinka och losa halva stacken så.

Jag plockade jag upp Big chick(AQ) på BB då chippot på 150k på knappen höjde till 3bb. Jag hade ingen lust att slå om alls. Dåligt postion och mot turnerings största stack. Flopp: J 8 3 och jag checkade. Han betade minimum. Här tänker jag att han gör ett infobet så han ska få info! Så jag gjorde en stor raise som han synade. Turn K och jag betade ut 2/3pott och fick återsyn. River K och jag betade 37k i en pott på typ 85 och han la. Min read var rätt och jag var ny chip på 160k :) Det var då 13 spelare kvar i turneringen.

Då kom ett par hemska potter. Först fick jag A4klöver och höjde i position. BB synade med en stack på 100k. Flopp 5s 5 6s och han checkade till mig så jag betade ca halvpott. Han miniraisa mig och varje gång nån gör så mot mig tror jag jämt de minst har triss. Folk brukar spela set så har jag märkt. Men om han nu hade femman så hade jag ju outs så jag synade. Turn 2 och jag hade då även gutshot. Otroligt överraskande checkade han till mig som gladeligen tog ett gratiskort då potten var stor och ville defintivt inte bli checkraisad igen. River blanka ur och han pottade nu (85k) och jag var tvungen att lägga. Jag muckar korten men han visar 66 för floppad kåk. TUR att jag inte mina drag xD drog ju dött.. :P


Hemsk hand..


Nere på 100k fick jag AK på knappen och höjde som vanligt upp och som vanligt gick min motstånadre på 50k allin. Jag blixtsynade då det var 4-5ggr i rad som han gjort så då jag höjt på knappen. Han hade JT och jag var 62%-ig favorit på en 150k pott. Men med brädet: 3 6 T Q 7 var jag helt plötsligt nere på 50k och näst sist i turneringen med 10 kvar... :/ Här spelade jag fel. Någon kanske undrar varför då jag hade bäst hand men det kan jag säga dig. Att sätta halva stacken på spel med bara esshögt pre är ingen bra idé i det läge jag var i turneringen. Jag låg liksom delad 3a med ett par stycken till med liknande stack då jag lätt skulle kunna sitta ut innan de stora pengarna kunde rulla in. Så här såg prisstrukturen ut:

Topp 63 ITM

  • plats 27 -18: 12$
  • plats 18 -10: 24$
  • plats 9: 33$
  • Plats 8: 52$
  • plats 7: 74$
  • plats 6: 95$
  • plats 5: 116$
  • plats 4: 149$
  • plats 3: 194$
  • Plats 2: 302$
  • Plats 1: 529$ !!!


  • Och med tanke på min bankrulle på 24$ hade det vart värt att kanske inte spela nån hand alls(förutom de allra bästa så klart) och pulla sig till topp 6-7. Klart jag var ruskigt sugen på topp 3 men med pga bankrullen så spelade jag fel. Hade jag kommit 7a så hade kunnat spela den där turneringen om och om igen utan att behöva oroa mig men nu när jag har 45 istället för kanske 100$ så måste jag nästan prestera i nån av de följande gångerna för att det ska kännas bra. Och som MTT spelare krävs en stor bankrulle för att inte variansen. En stor bankrulle är nästan viktigare än att vara en bra turneringsspelare.


    Om du sätter ett turneringsproffs med liten bankrulle och en halvkass massmiljadär att spela samma turnerigen är det troligt att massmiljadären klonkar i nån enstaka och ändå går plus medan proffset gular pga av variansen i poker.



    Det här läste jag i en artikel i firstpoker och författaren har förmodligen rätt. Nån som tror nått annat? Jag åkte ur bara nån hand senare efter misslyckandet med AK. Fick QT i ruter på bb då storstacken (som floppade kåken mot mig) Höjde på knappen. Jag tog en syn och floppen kom 3 8 5 med två ruter och jag checkraise honom helt perfekt. Min raise på slutet var nästan precis pott och jag var allin. Han hittade synen med AKoff(???). Och jag var helt oväntat favorit. Men turn och rivern blankade ur och jag åkte som 10. Illa.. Fast å andra sidan är det min bästa placering hittils i en så här stor turnering. Jag kom iaf bättre än knappt 700 spelare. Alltid nått, men är ändå grymt besviken.. men men. Nästa gång ska jag jag inte göra samma misstag!


    Nu tror jag att jag ska sova. Orkar inte spela nått nu. Var sugen på en till turre ikväll med men eftersom jag hade match, grillade med familjen, snackade med Simon och pratade med Dan i nallen och skrev blogg så vart det ingen tid över till det.. Imorrn istället :) Btw, så vart det 3-3 i matchen hemma mot VIK. Vi var det bättre laget men lyckades inte vinna ändå.. Jukka dampa loss och fick deras bästa spelare ur balans genom att fälla honom i ett friläge. Han klarade sig otroligt nog med bara gult kort som tur var :P

    Hade gött! :)

    Billy talent - The Ex

    måndag 6 augusti 2007

    Razz

    I natt blev det 11 timmars hu-lir med Dan och en promenix runt hallsta. Det var trevligt. Vi spelade 4 texas och 2 dealers choice. I texasen var det som vanligt väldigt jämn och tufft och med wsop-struktur fanns det gott om utrymme för spel. Dan vann iaf texasen med 3-1 då han bla fick AA 6ggr på ca 2h och sen i sist handen floppade han fyrtal i sjuor. Bara att betala av då min färg satt på rivern. Jag hade T6s och bordet låg Qs 7 7s. Han kändes väldigt stark på floppen men trodde mer på att han hade en 7a. I en av matcherna tog det slut genom en coinflip pre med 66 mot AK då nästan alla marker låg i potten. Inte helt oväntat stod sig inte mina 6:or.

    Jag är annars rätt nöjd över mitt spel i Texasen. Men jag gjorde några bluffar som inte kunde gå hem och nån dålig syn. Gjorde även ett par bra lägg och många fina floatspel. I en hand hade jag 93 off och synade en standardraise från Dan. Flopp T 3 7 med två hjärter. Och jag betade ut 225 i en 300pott. Han slog om mig med 600 till. Jag synade och trodde han satt på färgdraget. Turn Aoff och jag checkade. Han betade då ut 1k och jag synade. River 5off och jag checkade återigen. Dan gick allin och där satt jag på bottenpar på ett farligt bord och funderade på en syn. Helt sjukt bara det. Jag valde till slut att lägga handen och blev både glad och ledsen då han visade A5hjärter för runner runner tvåpar.. la la la..



    I dealers'n bustade jag 2ggr när vi spelade Razz. För den som inte vet vad det är är det ett 7-stöt spel men målen är att han så lågt som möjligt och ingenting. Helt sjukt spel. Bästa handen är 2-3-4-5-7. (samma som i lowball) T.ex. i en hand fick jag (4 5) 8. och sen 6 så jag drog till en 8låg hand. Jag betade kraftigt. Mina kommande kort: 8 4 A. Och jag satt helt plötsligt på en esslåg hand och förlorade en fet pott mot Dans 10 låg. Hata Razz. Men efter några nätter med det spelet kommer det nog också gå bra. Nej, de spelen jag kan och är riktigt bra på är Texas, Omaha, crazy pineapple och lowball. Stötspelen är inget för mig.

    Om en timme har jag träning. Det är 30 grader celcius i skuggan och inte en njota blåser det. Hur i hela friden kommer vi orka spela fotboll då? Blir nog rekord i antalet vattenpauser xD

    Ikväll ska jag om jag orkar och nästan ännu viktigare om jag har lust spela en MTT på bet. Är riktigt sugen på det nu efter att jag läst några av mina tidigare bloggar där jag skrev om ett par gånger då jag kommit långt i en sån. Blir nog 3.50 + 0.50 $ 1.25k garanti turren. Shorthanded deepstacked no limit texas hold'em. Min absoluta favorit turnering på bet365.

    Så nu ska jag dra!

    Adjöss :)

    Sum 41 - March of the dogs

    söndag 5 augusti 2007

    Massa spelande

    I fredags väcktes jag kl 2 av att min tränare som ringde och undrade om jag ville spela seriepremiären på kvällen borta mot Sätra. (redan?) Klart att jag ville spela men jag visste att det skulle bli jobbigt. Jag är nämligen väldigt otränad då jag inte har lyft ett finger på hela sommaren. Matchen började kl 19 i västerfärnebo och bilresan dit var lång och varm. Tur att jag hade Jukka att snacka med :) Han tänker btw började lira på SvS när han fyllt 18. Den greken!

    Vi började matchen i ett rasande tempo och efter 2minuter kom vår första ramträff. Jag var tvungen att byta efter 20min (kommer inte ihåg när jag gjorde det sist xD) efter ett par offensiva rider som jag sa till mig själv innan att jag inte skulle göra :P Jag skulle ju lira smart så jag orkade hela matchen men nejdå ;) Det stod 0-0 i halvtid men ibörjan av andra halvan så gjorde Sätra 1-0 på hörna. På deras 3e anfall i matchen. Effektivt. Jag nickade undan bollen och den kom ut till nån nisse som drog till och den styrde på Jimmy och gick in i mål förbi en chanslös Davve. Nu var det bara å tuta och köra och vi lyckades vända matchen de sista 10minuterna. Tuben knorrade in en hörna till 1-1 och sen fick vi straff som Kenny förvaltade på bästa sätt. Snygg filming Jonas :P Men att vi bara vann den här matchen med 2-1 var konstigt då lika gärna kunnat sluta med 4-5måls skillnad. Men iaf en vinst och en helt okej start på serien :)

    Igår så spelade jag en beachvolleybollturnering i kungsör med Sandra, Lars och Eric. Det var en amatörturnering och det var riktigt skoj :D I första matchen så spelade vi riktigt bra och lyckades bland annat vända 8-12 till 21-14 :) Sen losade vi en otroligt jämn match mot ett sponsrat lag med 21-17 :/ Men vi hade fortfarande chansen att gå vidare om vi bara besegrade ett lag till. Och till en början höll vi jämna steg med våra moståndare men vi tappade då en i deras lag fick slå in ett par survar. Jag stod vid det tillfället vid nätet och kunde inget annat än att bara se på. Frustrerande. Sen var det också jobbigt att vi inte körde med några regler. Nätberöring och hoppblock på surv var inget ovanligt alls. Och det gynnade inte direkt vårat något kortväxta lag.
    Vi tog en Donka påvägen hem och tröståt lite. När jag kom hem så fanns det pizza kvar så det lyckades jag också få i mig. Då ringde Tomas och undrade om jag ville spela lite sällskapsspel med han, syrran och Verionica. Trött och seg som jag var kunde jag inte tacka nej.

    Vi spelade guldliret Västeråsspelet men jag hade lite otur med korten och så. Västeråsspelet brukar vara ett väldigt svängigt spel men jag låg hela tiden i botten och harva :/ Syrran lyckades i alla fall med att snuva både Tomas och Verionica på segern :D Grattis! Så kul att se deras ansikten då hon räknade sina pengar ;)

    Hem bar det sen och efter ett dampigt telefonsamtal med Dan satte jag mig kl 02.14 vid datorn igen och öppnade CDpoker och satte mig med 1/3 av rullen på 10/20cent 8 manna NL hold'em.
    Jag vann nån pott och så men slutade på mitt inköp. Bordet blev med tiden mer glesbesatt och snart var jag hu innan han drog. Detta händer ofta för mig. Jag satte mig då på ett shorthanded 10/20cent bord och lyckades dubbla inköpet tills att det bara är jag kvar på bordet igen. Jag fattar inte varför alla drar när jag kommer xD You tell me. Jag gick la mig kl 03.37

    Idag så vet jag inte vad jag ska göra. Jag hade tänkte ut och löpa men är så sjukt varmt så får se hur det blir med det. Kanske poker inatt med? :p We'll see!

    Peace out :)

    Linkin Park/ Jay-Z - Numb/Encore
    (Phil hellmuths favoritlåt på ipoden)

    onsdag 1 augusti 2007

    I can't wait

    Hallo :)

    Solen skiner som aldrig förr på denna svenska sommar och ändå så sitter jag här inne framför datorn. Men idag blir det ingen lång blogg. För jag ska snart iväg till Uppsala för att träffa en person. Den personen är väldigt speciell för mig. Jag har längtat så efter den dagen vi skulle träffas igen och nu är den här <3! Hoppas vi kommer ha lika trevligt som sist :)

    Jag återkommer med en blogg när jag kommit hem. Så misströsta icke ;)

    Ta't lugnt! blesss

    Lifehouse - You And Me