söndag 30 september 2007

Delad vinst

Ikväll var jag och Jukka inbjudna till Rasmus pokergäng. Vi spelade i brottarlokalen bakom Volvo i Hallsta. Det var en 50kr turnering med rebuy under de första 4 blindsperioderna. 6 pers och startstack 7k och blinds 25/50. Spelet började med att Rasmus tog en stor chiplead genom att första vinna en pott över mig med bättre kicker och sen genom att slå ut Jukka med AQ spader då bordet låg A 6s T 3s 5s mot Jukkas A6. Jukka kändes sig lite trött och valde att inte köpa in sig igen, men han stannade kvar och såg spelet till sitt slut.

Nice hand sir. Jag fick KK på sb. Wille på cutoff höjde till 200 och jag slog om till 600. Han synade och floppen kom T-högt med två hjärter. Jag betade 1500 och han synade. Turn blankt och jag gick Allin. Han steeksyna med AK i hjärter och satte färgen på rivern, men jag köpte in mig igen.

Jag insåg att om jag skulle komma ikapp Rasmus var jag tvungen att spela aggresivt så jag körde på. Jag spelade/höjde i stortsett varje hand och mestdels mot Sebbe, en 91a och synmaskinen Wille då. Både var otroligt lättlästa så jag så jag spela upp mig till 10k utan några problem. Plockade upp AA på sb och höjde till 600 med blinds 100/200. Lundis på big blind synade och floppen kom J 8 8 och jag betade ut och gick allin med JT och var ni uppe i 13k Han köpte in sig igen. Jag fick 55 och slog ut Lundis igen mot hans AJ. Sebbe åkte strax därpå och lämnade oss. 3 kvar och jag var knapp chipleader mot Rasmus som inte spelat en hand på länge.

Rasmus telefon ringde och nån Magnus Bark ville visst va med och det var väl okej. Rasmus sa att han inte kallas för blubb blubb för intet xD Fisk? Klart du är välkommen.

En 3vligt hand :) Jag fick 33 i första potten bark var med i, och höjde till 1200 med blinds 200/400. Wille synade och Bark på big blind synade med. Floppen kom HELT PERFEKT 5 5 3 och bark betade ut 1500. Jag synade varpå Wille höjde 3k till. Bark la sin hand efter mycket om och män och jag synade. Turn 7 och jag checkade och han checkade också(?). River 7 och nu vann han om han hade en femma eller 7a på hand och det blev återigen rundcheck och jag blev otroligt lättade när han vände upp AQ och jag hovade in potten. Bark la 88 men han trodde att Wille hade honom och inte jag ^^

Jag hade gått från short till chip och såg med nöje på när Bark slog ut Wille med KQ mot AJ. Allin preflop och en Q på rivern.. 3 kvar och Rasmus fortsatte sitt tajta spel. Jag och Blubb spelade alla potter och jag vann med och utan händer. Bark var nere på 9k när blindsen var 300/600 och han limpar till mig i bb med 44. Jag ställde och han synade med AJ och fick en knekt på floppen och dubbla upp till 18k. Jag var fortfarande chip då bark visade hur man spelar riktigt kass poker. Han limpade på knappen för 800. Jag hade 72 och la men Rasmus höjde till 3800. Bark återhöjde men han inte säga summan innan Rasmus gick allin och hade honom täckt. Bark synade med JT(!) och Rasmus TT stod sig. Förklaring nån? blubb blubb ^^

Split pott. Headsup och 2-1 underdog i marker. Men efter några händer så föreslog Blubb som ville ha skjuts till klubben att vi skulle splitta pengar och ta hälften var. Fair deal tyckte båda och vi delade på 500kr som prispoolen var på.

Utvärdering. Så ännu har vi fått se vem som är den bästa spelaren av oss. Jag är inte jätteimpad av Rasmus spel men det var stabilt och enkelt. Det behövdes inte mer av honom ikväll. Han blev ju tidigt chip och sen slöa han sig hu. Hans reading skills var i alla fall bra tyckte jag och han fattar helt klart den psykologiska delen av spelet. Jag är riktigt nöjd med mitt spel. Jag följde mina reads och spelade väldigt aggresivt :)

Nu ska jag sussa. Natti

Greenday - Christy road

lördag 29 september 2007

Dagens Video

3 intressanta potter :) I den första dampar Hevad Khan och i den andra checkar ett tysk proffs ner en triss på rivern. Den tredje potten är bara hemskt. Jag blev typ tilt när jag såg den xD Hur kan sååå dåligt spel behönas? Poker är då inte rättvist.

It's raining

Idag är himlen mörk och regnet fullkomligt öser ner och jag är trött, förskyld och hungrig. Om någon timme var det meningen att jag skulle spela hösten sista match, hemma mot Romfartuna men eftersom jag är påväg att bli sjuk är det ingen bra idé att springa runt i spöregn och spela fotboll. Det tyckte min tränare också och det är bättre att nån frisk kan ta min plats. Så jag valde att skippa dagens match, trots att det är en av mina favorit matcher. Matcherna mot Romfa blir alltid jämna och roliga. Men men får fokusera på pokern idag.

För ikväll runt 8-9 gäller det. Jag är riktigt spelsugen och när jag är det brukar jag spela bra. Och förhoppningsvis slipper jag att mina motståndare får tur i avgörande potter så ska de nog gå vägen.

Grötdags, sen blir det ett varmt och skönt bad innan jag ska vila och mentalt förbereda mig.

Peace!

Fall out boy - Hum Halleluja

fredag 28 september 2007

Bara för att Brynäs är bäst!

Brynäs 9 - 1 linköping! Igår kväll var en sån där oförglömlig kväll. Jag skiter fullständigt i att Göteborg förlorade den ointressanta cupfinalen mot Kalmar för längre norrut hände nått underbart. Brynäs mötte Linköping hemma i Läkerol Arena och totalt förnedrade fjolårsfinalisten. Matchen slutade hela 9-1! Nyförvärven Daniel Widing och Pavel Brendel gjorde varsitt hattrick! Helt otroligt. Vi har tappat sveriges hetaste spelare och ändå så äger vi :) Niklas wikegård har tippar Brynäs som mästare i år och han får kanske rätt för en gångs skull! En bra start i alla fall och det är så himla gött att elitserien äntligen dragit igång! :D

*Stolt Bif-are*

torsdag 27 september 2007

Studiedag!

Åhh va härligt det känns och va ledig denna torsdag. Verkligen skönt med tanke på hur jobbiga mina torsdagar brukar vara xD För den som inte visste det, så har jag aldrig några lektioner på torsdagar. Så väldigt passande dag att ha studiedag på. Men jag har inget att klaga på, förutom att jag måste ta igen skit mycket matte. Missade nämligen förra lektionen pga min trötthet ^^

Jag såg nyss den andra semifinalen i Dam-Vm mellan USA och Brasilien. Där brassorna spelade ut och vann med hela 4-0. USA hade det tufft med ett självmål och felaktig utvisning men var ändå chanslösa mot Marta och co. Marta var matchens lirare och gjorde även 2 mål. På söndag väntar regerande mästarna Tyskland. Det blir en jämn match men i år är det Brasiliens tur att ta hem guldet.

Jag ser verkligen fram emot helgen och framförallt lördag kväll! Då ska jag spela poker med mitt nya gäng och möta min förmodade ärke rival. Han anses av utomstående vara bättre än mig. Så ska verkligen bli intressant och se hur bra han är. Aldrig mött någon som vart bättre än tidigare. Kan låta lite kaxigt, men i varje turnering jag vart med i hittills så har jag varit favoriten. Kanske beror på att jag typ inte mött så många men men.. ska bli kul och spela och må bästa man vinna :)

Nu ska jag plugga och sen senare ikväll ska jag försöka spela ett par SnGs. Jag återkommer med ett nytt inlägg om det. Peace!

Rise Against - Like an Angel

onsdag 26 september 2007

I belive in Angels!

Yes, yes och yess! I dagens göteborgsderby slog vi Gais med 1-0 och är nu uppe i serieledning! På samma poäng som djurgården men med bättre målskillnad. Endast 4 matcher kvar av säsongen så om vi bara sköter våra kort rätt så ska guldet hamna i Göteborg. Fast teoretiskt sett har 7 lag rymliga chanser att komma ikapp. Eftersom årets Allsvenska varit så jämn så skiljer det bara ynka 4 poäng med 1an och 7an i serien xD Men men. Vi har pole postion och tänker inte låta någon köra om på innern, om ni förstår min liknelse :) Glöm inte att Ifk är i final i svenska cupen också. Så alltså stora chanser på dubbeln! Kanske ett år då änglarna kommer dansa av total lycka :D God I hope so!



Dagens Ängel: Pontus Wernbloom

söndag 23 september 2007

Kvällens turnering

Blinds 10/20

Uppe på 4k. Vann Allin preflop med QQ mot J9. 4e gången i rad tomten gick allin. Slog ut en short med JJ mot KQ.

Blinds 15/30

Byte av bord och AA i första handen. Utg+1 höjer jag till 120 och alla lägger tyvärr. AQ utg och höjer till 120. Syn och flopp Q J 3. Pottbet och syn. Turn J och jag checkade. Han betar halvpott. Syn av mig. River 3 och jag checkar igen och går allin som pottbet. Jag synar och får se J9 vinna. nere på 2.5k Dåligt spel av mig?

Då han synade floppen satte jag honom på J eller stegdrag och när turn kom blev jag rädd och checkade. Sen efter att jag visat svaghet 2 ggr trodde jag att han bara försökte köpa potten. Det som jag borde gjort i handen var att beta också på turn så jag får veta var jag stod. Synar han eller höjer då så vet jag att han inte kan bluffa på rivern.. Det här spelet är bättre mot en liten stack lätt kan få för sig att bluffa mig och då kostar det inte så mycket heller. Men lugnt, än mycket spel kvar.

Blinds 25/50

ATs utg och höjde till 200. Blindarna synade och floppen kom Qs 5s 3 de checkade och jag beta halvpott och de folda. 3k, TT sb och alla lägger sig till mig small blind som höjer och bb lägger.
88 utg och höjde till 200 och får två syner. Flopp 6 5 4 och en storstack betar ut 255 och jag slår om 600 till men han synar turn 9 och han checkade och jag betade 900. Syn av honom. River 6 och rundcheck innan han visar A6 för rivrad triss -.- DAMP och nere på 1.2k.Varför la han sig inte på turn? Jag skrek ju att jag hade överpar.. La sen 88 efter raise och reraise men hade floppat en 8 och tripplat.

Blinds 50/100

JJ på sb men inge action. Tålamod Hannes, Tålamoood. AToff på cutoff. Utg dubblade till 200 och jag gick allin. Han syna halva sin stack med J9s och floppa en J men jag fick rättvist mitt äss på turn och uppe på 2.3k I'm a alive and still kick'n :)

Paus, plats 135 av 178

Blinds 75/150

2.7k och A7off. Kollade ner på handen på cutoff pos och fick en hemskt känsla ändå höjde till 600. En som kille som vann med J9 mot mig då jag hade AQ hade klonka upp sig till 10k och synade min raise på knappen. Flopp 3 8s Qs och jag betade ut 700 och han synade. Turn T och rundcheck, river J och det låg över 2k i potten. Jag gick allin för 1.5k och han blixtsynade med AK för nöten..

Ajdå, men jag hade rätt att han var tom hela vägen. Hade jag gått allin på turn hade han aldrig synat. Det skulle jag gjort. Är det rätt att öppna potten på cutoff med A7 på ett shorthanded bord? Gränsfall. A6 slänger jag och A9 höjer jag.. så A8 och A7 då? Anyway

Ute på 164e plats och inga pengar. Det förtjänade jag inte heller. Hade väl lite oflyt i ett par potter men jag måste våga lite mer. Everyday is a lession

Ska göra spanska glosorna nu och sen se Poker nations cup. Natti!

Sunrise Avenue - choose to be me

Dagens video

Spelberoende? Tycker du det här är kul så kanske du är påväg att bli en. Jag tycker det är dödsskoj xD hehe

lördag 22 september 2007

Konstgräs

Weeihoo! Äntligen en vinst och väl förtjänat sådan var det också. Vi mötte Forsby borta i köping på deras nya konstgräsplan. Andra gången jag spelade på det konstiga gräset, så det var lite lite ovant i början men det gick bra. Matchen slutade 1-0 efter att Mackan avgjort i den 80:e minuten. Men det borde blivit en storseger till oss. De var chanslösa, vår tillfälliga målis, Tuben rörde bollen för första gången i andra halvlek efter 30 min xD Då han tvingades göra en inspark. Synd bara att vi fortsätter vara ineffektiva och brände många öppna lägen. Men vinst är gott och jag är helnöjd. Även med mitt spel för en gångs skull :) Fick mycket beröm med.

Escape the Fate - Guillotine

Some poker

Ikväll regnade det för mycket så jag valde bort cykelspårningen för att istället spela lite poker med några från nv05. Det var jag, Ante, Danne, Whong, Mattila, Billy, Sebbe och Jukka som samlades i Näs kl 21. Insatsen var 20kr och spelet började gaalet. 2an fick 60kr och vinnaren 100kr(120kr efter Jukkas rebuy). Redan i den första potten åkte Jukka ut när han ställde med bottenpar och nötfärgdrag på turn men Ante synade med mellanparet som stod sig. Jukka fick göra ett rebuy och köpte in statstack igen. Jag började som vanligt tight och innan jag hann spela nån pott hade Whong tagit en stor chiplead och Ante som dubblat mot Jukka hade blivit short.

Some laydown, Jag plockade upp JJ efter att 4 limpat till mig på cut-off höjde jag till 120, blinds 10/20. Whong synade så klart och floppen kom Ks Qs 6 han flinade lite innan han checkade. Jag betade ut 160 och skakande på rösten höjde han till 500. Jag visste inte om han satt på nått riktigt bra eller om han lät så på rösten för att han bluffade. Så jag la handen för att jag ansåg att jag kunde plocka ner honom senare. Han slängde så klart 78off i nyllet på mig. Fick sen A8 och spelade en pott mot Whongs K9 och dubbla då ett äss fallit på floppen. Uppe på 1.4k

Some Cooler, Fick se en gratis flopp med 43 i big blind i en flervägspott och floppen kom 6 3 3. Jag checkade och Mattila gick allin som en fet överbet för 450. Jag synade och han hade 8-3 -.- men jag kunde ju splitta om de kom 2 högre kort än 8 på turn och rivern. Turn 10 men rivern 7 så losade den potten.

Some bad luck, Jag harva runt på min lilla stack och blindsen ökade. Ett par till åkte ut och Jukka, som inte spelat en hand sen rebuyen, låg 2a i chips. Jag fick upp min stack lite men med 5 kvar och blindsen 30/60 var Mattila och billy shorstacked och Whong hade riktigt mycket marker pga hyper aggressivt spel. Jag fick JQ på bb och fick se en flopp med Jukka och Whong. Ville inte höja upp mot chippen som garanterat synar och dessutom var jag ut position. Floppen kom J 3 6. Jag betade ut 150 och Jukka la sig men Whong synade. Turn ett blankt och jag betade 300. Syn igen av Whong och rivern kom en tia. Jag klen-checkade för att kunna syna hans bet. Han ställde mig och jag blixtsynade. Han vände upp T3 för rivrat tvåpar :@ .. ute och snart var Jukka hu mot Whong men han var omutlig och tog hem vinsten.

Some luck, Vi spelade en till omgång. Bara jag, Whong, Jukka och Billy som ville spela mer så vi körde igång ett spel. Winner takes it all. De två första som åkte ur fick gör ett rebuy om det var inom de första 2 blindsperioderna. Jukka började helt plötsligt aggresivt och jag synade hans raise på sb med 85spader. Flopp 9 6 2 med två spader. Mycket bra flopp för mig så jag checkade för att kunna checkraisa. Han gick inte på det och checkade tillbaka. Turn blankt och jag checkade igen och han betade äntligen 150. Jag höjde 200 till, en liten höjning som han tolkar som om jag vill ha action. Jujja säger "Jag tänker inte bli bli bortbluffad, såå allin" Här trodde jag han inte hade mycket. Men hur kan jag ändå hitta synen? Jag har ju 8-högt! Men eftersom det var en rebuy så chansade jag och blev glad då han vände upp AJ. Jag hade outs på spader, 7, 5 och 8:or och fick mig en spader 3a på rivern :) Jukka satt med 50kvar.

Some skill, Han gick allin(50) och jag hittade KK, mumsfilibaba. Jag höjde till 200 och Whong gick allin (?) jag synade och vann mot hans A2 och Jukkas Q8 typ. Båda gjorde rebuy och jag varstorchip :) Billy åkte snart mot Whong innan jag slog ut han i en pott. För tillfället kommer jag inte alls ihåg vad som hände men hamnade iaf Heads-up mot Jukka. Den matchen varade inte länge då Jukka hade psykiska problem och gjorde en misstajmad bluff. Eller så trappa jag honom bra, vad vet jag ? :P Fick iaf Q6 och synade hans raise. Flopp 8 Q 8 och jag checkade och han med. Turn T och jag betade 150. Han slog om till 300 och syn av mig. River blankt och jag checkade. Han gick allin och jag blixtsyna och vann mot hans K7a för nada :M 120kr till mig och alltså +80 för kvällen. Vunnit 3 av 4 turneringar hos Lillvik hittils, helt okej :)

Imorrn blire fåretsdag, match och sen café på kvällen :) Sounds nice. Nighty night

Fort minor - Remember the name

torsdag 20 september 2007

Wanna play?

Jag kanske har fått en gäng att spela med nu! Dan drar ju ner till klubben när han kommer hem så han blir det inge spel med honom mer. Och pokern hos Lillvik är för oseriös och dessutom tror jag att jag inte får vara med nå mer ;) It's hard beeing good. Så därför är jag tvungen att hitta några andra att spela med och det ser ut som jag hittat helt perfekt litet gäng. Enligt Lundis skriker de efter folk så ska nog inte bli några problem med att komma med där. Jag har tydligen redan fått ett rykte om mig som farlig spelare så :) Får börja läsa mig till hur man kör rebys nu eftersom de är det dom kör. I helgen är typ alla panka (ikl. mig) så får nog vänta till nästa helg men den som väntar på nått gott aldrig, sällan för länge.

Idag har jag typ bara chattat, tvättat och sorterat min musik :) Nu är allt helt perfekt, ordning och reda. Nu slipper jag söka efter en låt när jag vill ha den xD hehe och varenda stor-band har fått en egen mapp. En till bra sak med att ha "städa" i min musik var att jag hittade låtar som jag glömt bort! Men bra är dem fortfarande :) !

Escape the Fate - The webs we weave

Champions League

I think I'm in love.

Idag såg jag ett lag spela fotboll som den ska spelas. Hypertät defensiv och underbart rörligt spel framåt. Tyvärr lyckades Fenerbache bara göra ett mål så matchen slutade 1-0. Men vilket mål det var. Ett riktigt fint anfall som Roberto Carlos byggde upp när han sprintade upp längs vänsterkanten. Bollen nådde så småningom högerkanten och Alex, som fintade sig förbi försvaret och lade in bollen snett innåt bakåt mot den bortre stolpen där Deivid i höjd med straffpunkten klippte till hårt på volley. Ett otagbart skott för Julio Cesar. Fenerbache hade dussin av chanser som Julios Cesar räddade gång på gång. Han var den klart bästa Inter spelaren. Zlatan hade det svårt och åstakom ingenting på hela matchen.

Barca slog Lyon med 3-0 och imponerade stort mot det franska mästarlaget. Messi hade lekstuga och Deco ägde mittfältet. Henry fick äntligen peta in sitt första mål i barcelonatröjan och jag hoppas nu det lossnar för honom. Han har nyligen genomgått en mycket smärtsam skilsmässa så inte så konstigt att han har haft svårt att hålla fokuset uppe. Go Henry! Han ska bli det toppköpet alla förväntar sig :)

Arsenal slog också sitt motstånd med 3-0! Hemma mot Sevilla tog "the gunners" en säker seger och imponerade också. Förresten var det den svenska domaren Peter Fröjdfält som höll i visslan. Milan vann igår med 2-1 mot Benfica och alla "mina" lag har fått en riktigt drömstart i årets mästercup! Känns helt underbart att champions league hösten äntligen dragit igång :D !

Mitt Semifinaltips: Milan får nog svårt att försvara titeln men att de når semi kan jag nästa lova. Barca tror jag också klarar sig till Semi. Man u får vi nog också se där. Det sista laget i semifinal står mellan Real, Inter och Chealsea. Årets Joker kan kanske bli Fenerbache om de fortsätter som de börjat men jag tror på ett riktigt storlagskrig i år. Skoj det med :)

Ledig imorrn så inte bråttom i säng. Men ska se Heroes nu, cya! :)

måndag 17 september 2007

Agera först, tänk sen!

Det är ofta väldigt fel i poker. Som alldeles nyss, jag spelade en liten turnering med 30pers och 3 priser. Jag låg 2a i chips när vi precis kommit till finalbordet. Chippon var en oberäknelig aggresor från Filipstad som hade nästan 11k. Jag hade suttit vid hans bord länge och sett han slå ut spelare efter spelare. Han synade bla en 2 allin av större stackar med 66 som stod dig mot AK och KQ! Jag ansåg alltså att han var en tomte.

Jag hade 8k och fick JJ på bb. Han höjde utg till 600 med blinds 75/150 och alla la sig till mig som valde att slå om till 1800. Och han stekte lite innan han ställde in. Av någon oförklarlig anledning fördes musen till "call-knappen" och mitt lilla, elaka höger pekfinger klickar och så klart har han QQ .. HUR kunde jag syna? :S Fast å andra sidan om han vänt upp två tior hade jag istället varit ett geni och stooorchip.. "De berömda små marginalerna"

Det är andra gången på 2 turneringar som jag åker ut med knektarna mot ett högre par när både jag och min fi vart storstackar. Riktigt illa och en läcka som måste fixas snarast! Annars är jag snart en tomte som alla andra.

Scrubs nu, byebye

Sunrise Avenue - Rome

Tjejer kan dem med!

Igår avgjordes World series of poker Europe och vinnaren av guldarmbandet och 1 miljon pund blev en norsk jente. En historisk seger för Anette_15. Hon är den första kvinnan som vunnit ett wsop mainevent. Hon vart också den yngsta vinnaren, blott 18år och 363dagar gammal! I Las Vegas måste man vara 21 för att få spela så hon får vänta med ett "riktigt" armband. Men det kommer nog direkt 2010. Anette började spela nätpoker när hon var 15 och har den senaste tiden vunnit många stora turneringar på pokerstars och full tilt. Bland annat FT's 500k sunday garentee med över 3200 startande! Så Tjejer kan även i poker, lita på det. Så till alla killar som inte tycker tjejer ska spela poker så get use to it för jämnställdighet debatten är här!

Allt för mig, Go girls! :)

Lifehouse - Only one

söndag 16 september 2007

Mrs Doubtfire

Bowlingen igår gick inge vidare. Den första serien kom jag inte ens över 100p men den andra vann jag faktiskt med typ 3 poäng :) Eric därimot, han köra strike på strike och vann rätt ohotat. Eller Danne var nästan lika bra fast han bara gjorde en massa spares. Btw, varför har jag så feta händer? Inga klot som passar mig ju!

Anyway. Efter den misslyckad bowlingen så åkte vi till Baptist och kollade på några filmer, moffa godsaker och så. Det var mycket trevligt och "welcome Mrs Doubtfire" var en riktigt guldrulle. Robbie Williams är otroligt skicklig :D Klockan halv 3 åkte jag hem i kylan. Typ frost ute på marken då.

Klockan 11 idag spelade jag squash igen. Det gick inte alls bra och mina ben hängde inte med. Men det var ändå skoj och måste nog tänka mer så jag nite springer ihjäl mig. Dusch och bastu på det och sen bare väg till Hälla. Inge shopping, nej nej. Go Cart :D ! Laget skulle nämligen ha en liten höst avslutning och då passade ju Go Cart-åkning bra. Vi delades upp i två kval heat. Där de 10 bästa varv tiderna hamnade i A-finalen. Resten i B-final där ettan gick vidare till A-final. Det regnade och var riktigt svårkört. Det var första gången jag körde i konstant vattenplaning och var alldeles för feg i kvalet och placerade mig som 4a i B-finalen. Där gällde det och jag tog ledning i första kurvan och höll den i typ 1 varv innan jag sladda runt i hårnålen och tappade ner till 4e platsen. Jag tog mig upp som 2a igen innan jag blev utprejad av tuben i en kurva och tappade täten igen. Jag slutade 4a och fick hela 4 sekunders bättre varvtid än i kvalet xD Duktigt pucko. Vann A-finalen gjorde Daniel söderberg och får kalla sig klubbmästare i Go Cart. Robin ledde länge men en snurr och segern var Dannes. Ante hade näst bästa kvaltid men snurrade i första kurvan och låg ett tag sist och slutligen slutade 9a. Jukka kom näst sist i B-finalen. Men det var hans första gång han åkte så hade det svårt i början men mot slutet gick det bättre :)

Resten av den här dagen har jag varit såå seg. Har sett lite fotboll, spelat en turnering där jag åkte med QQ mot KK allin preflop och kollat på tv. Klockan 17 på MTV var det en hel 10 topp-lista med Linkin park! Fast det var tydligen nån Henrik som gjort listan och hur min favoritlåt Faint kom bara på 9e plats fattar jag inte. Att bleed it out kom etta kom också som en chock. Men kul med en LP-lista iaf :)

Inte har jag gjort som jag skulle idag, plugga. Jag orkar aldrig det på helger om jag inte har prov. För då tvingar jag mig själv. Har i och för sig prov i engelska på onsdag men blir nog inte så svårt.

pyser nu, :)

Sunrise Avenue - Forever yours

lördag 15 september 2007

Poker med Nv05

Jag hann med lite poker trots allt igår. Efter det var slut i pingst skyndade jag mig över till Lillviks hus i Näs där de väntade på min ankomst. Vi var 8 spelare och jag hamnade precis till höger om Jukka. Ingen drömposition men den fick funka. 1k startstack och 10/20 blinds. Men med rätt konstig prisstruktur. Topp 3 fick sås varav 3an tillbaka sin insats, 2an dubbla insatsen och ettan så klart resten.

Crazy game of poker var det och efter bara ett par händer så var vi 6 kvar. Jag hade lyckats dubbla stacken med AQ och Jukka hade också fått tag på en god markerstapel. Johan och Eric var lite shorta och Ante och Danne låg i mitten. Ante bluffa snabbt ut sig men Johan hängde i länge. Men han gjorde ett par mycket konstiga spel bland annat så checka han ner triss i äss på rivern mot Jukka. Jukka hade topp 2 och hade kunnat losa mycket mer marker.

En lite irriterande pott som jag spelade mot Jukka hade jag 2-3 i sb. Blindsen var 30/60 och alla la sig till mig. Jag synade med och Jukka checkade ner. Flopp 9 2 3 med två klöver. Jag checkade och han betade pott. Min plan var att syna flop och sen checkhöja på turn då jag inte alls var rädd för färgdraget. Turn klöver 5 och jag checkade igen. Nu betade Jukka 100 och visste att om jag höjde här skulle det se ut som om jag hade färgen så synade bara med igen. Men till min fasa kom ett till klöver på rivern.. jag checksynade hans bet på 100 och hade visat T7off med 7an i klöver -.- Ska han bluffa så måste han göra det ordentligt. I det här fallet sparade pengar genom att göra små betar.

Eric tog en fin pott och var nu två i chips efter mig. Jag slog ut Johan med AK mot KQ och nu började kriget på bubblan. Alla tightade till sig utom jag som började stjäla hur mycket som helst. Jukka spelade allin/fold poker trots hyfsad stack. Han ville tydligen inte spela efter floppen mot mig :) Danne spelade bara bra händer och blindade ner sig. Eric spelade klart bäst av mina resterande motståndare och jag hade väldigt svårt att sätta honom på en hand.

How would YOU play it?
Du får 88 på small blind och Danne före dig limpar in för 200. Eric tar och höjer ytterligare 500 och vad gör du? Hoppas du inte svarat än för innan du kan svara måste du få veta att Eric hade ca 2k när potten startades och jag hade 2.8k. Syna i det här läget kan vi inte pga position efter flopp så valet står mellan Allin eller fold. Det som talar för fold är att du anser dig bättre än dina motståndare och kan väntar på ett bättre läge än troligt 50/50. Det som talar för Allin är att det ligger mycket döda pengar i mitten och att Eric skulle lägga många händer som AT/KQ efter han skulle inte ville gå allin för att sina marker precis innan pengaplaceringarna. Jag vet i ärligheten namn i vad som är rätt spel här. Men antagligen fold men trots det så tryckte jag på och Jukka och Danne la sig som förväntat men Eric synade med AK och med både äss och kung på bordet var jag nere på 700 .. Mellanparen är de svåraste händer att spela i turneringar.

Men bara handen senare dubblade jag upp mot Eric och sen snodde jag lite till och var typ knappt 2k igen. Danne hade ni hunnit blivit riktigt short och med bara 500kvar och bb med blinds 100/200 så synade han när Jukka ställde honom med 76s. Jukkas QQ såg bra ut pre men med två sexor på flop så var de inte lika bra längre. Jukka blev aningen tilt av det ;)

Då kom en sjuk pott. Jag satt på bb med Q5off och Jukka började ta fram raisar marker och jag sa "ska du inte ställa på en gång din tomte?" Han kollade på sina kort igen och såg ut att kasta dem innan han ångar sig och ställer in. "Okej då!" svarar han surt. Danne med bara några hundra mindre går också allin och Eric som har båda täckta går också med! Jag lägger mig så klart och min plan funkade perfa. Jukka och Eric visade båda AKoff och Danne visar ankorna,22. Som stod sig! Inga fler äss eller kungar syntes till och Danne mer är tripplade upp och lämnade Jukka short, haha. Jukka åkte sen ut som 4a med A6 mot Dannes A4 xD Han hade lite otur den här kvällen men han spelade som en tomte så han förtjänade det.

ITM och spelet ändrades från att ha varit riktigt tight till mega löst och det var framförallt Eric som blev galen. Han gick allin hela tiden och jag tappade pott efter pott. Vek bland annat KJs på bb då Eric limphöjt mig allin. Han sa sen att han hade ett dåligt äss. Jag hade typ bara 1200-1300kvar men Danne synade ner Erics allin med A-högt som vann och jag det var headsup dags.
Jag hitttade första bästa äss och dubblade och sen var det bara att se alla floppar och beta när jag såg att han var tom. Jag snodde mig upp till knapp chippo då jag fick AA. Nu skulle det avgöras och jag limpade in för 300. Han höjde till 600 och eftersom han varit passiv preflop visste jag att han hade nått bra. Så jag höjde ytterligare 1k och han gick allin. Han hade TT och inga tior på bordet så vinsten var min :) Härligt.

2st raka vinster nu hos Lillvik. Undrar om jag får vara med nå fler gånger ;)

Ikväll ska det bli riktigt skoj. Kl 18 blir det bowling med gänget och sen ska vi till Baptist och ha movienight! Jag ska kicka rumpa i bowlingen och sen moffa i mig godsaker och se på nå bra film. Den här kvällen kan ju inget än att bli bra! Ska pysa nu,

Take care!

Fonky Fresh - Tack för tiden

fredag 14 september 2007

Tra la la han blir 17 år idag!

Wihooo :D Idag fyller Pilif Avaf 17 år! Grattis på dig tjockis :)

Den senaste veckan har varit väldigt vanlig. Ingenting extraordinärt överhuvudtaget så därför jag inte orkat att blogga. Eller, lite ovanligt är ju i och för sig att det inte blivit någon poker alls. Min Hu-kollega har tagit ett välbehövligt break och nätsug har jag inte haft. Eller vann en frirulle på simbapoker härom kvällen, förresten... kom jag på nu :P Hela 5$ efter 3 timmars slit xD såå ovärt.

Istället för poker har jag spelat match, borta mot Norrby utanför Sala. Restiden var längre än speltiden -.- Losa matchen gjorde vi också med 3-1 mot ett riktigt tekniskt och bra lag. Hörde att de till och med slog Hsk så får väl säga att resultatet var okej. Jag gjorde nog tyvärr en av mina sämre matcher på länge då jag inte lyckades med något(!) konstruktivt alls :/ Bara och ta nya tag.

Jag har börjat följa Heroes och det verkar vara en riktigt bra serie, spännande story iaf. Sen har jag haft ett psykologi prov som jag tror gick bra och en del andra läxor. Måste skriva en essä i svenska över helgen bland annat :(

Den här helgen ska bli skoj med bland annat Go Cart, Squash och bowling inplanerat. Jag dissade just ett erbjudande om poker/pizza kväll hemma hos Lillvik(som för 2 veckor sen) för jag ska istället ner till pingst och höra Ante snacka lite om hur viktigt det är med bön. Känner att jag måste få i mig lite sånt nu innan jag drunknar i all poker :)

Dagens empatisering:
Tänk sig att du måste gå upp på din lediga dag och ta 7.22(!) tåget till skolan för att där springa omkring ensam i skogen och göra ett orientering test. Bara för att du hade benhinneinflammation när alla andra gjorde provet i våras. Bara den här tanken är hemsk, men tänk dig då att du inte hittar till stället där du ska göra provet för du aldrig varit där tidigare. Du springer omkring och letar på en främmande plats innan du ger upp och ringer hem om skjuts. stackarn, ibland är det inte inte lätt att va människa.

Måste fixa nått att äta nu eftersom jag skippade pizza-ätandet.

Hade gött, blesss!

Lifehouse - Whatever it takes

http://purevolume.com/lifehouse kika in och lyssna på den grymmma låten! :D

måndag 10 september 2007

Beautiful

Hinner med en snabb blogg innan jag måste plugga vidare med psykologin. Har ju prov imorrn :/.. Idag har jag haft en lugn träning. Mest 5-manna lir då det var många borta. Nyss såg jag mean girls som gick på 4an. Den var faktiskt riktigt bra och den blir ju inte sämre av att Lindsay Lohan har huvudrollen. Hon är såå het i sitt kastanjfärgade hår <3!

Sooo lovely

söndag 9 september 2007

Felspel?

Spelade nyss en 2.50$ SnG på bet365. Jag åkte ut som 5a med JJ mot KK då jag var tvåa i chips mot chipettan -.- så dåligt av mig :/ Eller?

Jag fick JJ på sb och knappen på 1k höjer till 300. Jag slår om 1.2k och bb går allin för 3k och han täcker precis mig. Egentligen var det bara han och jag som var storstackade så kanske lätt lägg. Men redan lagt in halva stacken.. blää De händer händer han går allin där är med händer som slår mig. Jag tror han skulle lagt AK där.

Ditintills hade allt gått som smort då jag trippla med AA tidigt efter vart nere på 700 och vänt. Sen kommit ner på 2k när jag hamnat allin pre flopp med KK mot QQ och AJ. Äss på flopp. Fick sen KK igen(!) och vann en hyfsat fin pott mot chippen. 3k igen. 6kvar och KK igen, höga blinds så jag limpar utg och får 2 till med i potten. Ensamt A och blir tvungen att lägga. Sen knektarna och det vet ni hur det gick.. Jag vinner inte ens när jag får bra kort, hur ska jag då kunna vinna när allt är som vanligt då?

Nu ska jag skriva om två händer som jag undrar om jag spelade rätt. Kommentera gärna :)

Hand 1: Hade jag T7 i klöver och med en miniraise fick jag och 5 till se flopp komma A 8 3 med två klöver. Miniraisarn checka(öhhh) och en kille betade 160 i en 340pott. Jag var den enda som synade. Turn en 6 och han checkar till mig. Hur vet jag inte vad som är rätt här. Eftersom han visade svaghet borde man väl kanske försöka ta potten men jag vill heller inte bli checkhöjd med ett sånt bra drag. Flushdraw and gutshot ju! Så därför tog jag ett frikort och missade rivern och fick lägga efter hans bet.

Hand 2: Jag fick A4 i hjärter i mitten pos och limpar med i potten. Den halvgalna chippon på bb knackar ner och floppen kom A 4 Q. Han betar ut 160 och jag slår om till 500. Alla lägger till honom som synar. Turn hjärter knekt och jag har nu också nötfärgdraget. Han checka och jag la in ett halvpott bet och han la. Hur skulle jag spelat handen ? Syna flopp och höja turn är det alternativ jag tycker är bäst så här i efterhand men jag vill ju heller inte spelade en stor pott mot den enda som kan slå ut mig. Checka turn kanske då jag höjt på floppen? Låta honom få någonting så han betalar av men återigen har jag bara ett tvåpar och kan rätt lätt bli utdragen. 3 kort till stege låg ju på bordet också.

Nu ska jag se Scrubs och sen är det tredje omgången av Poker nations cup. Sen ska man upp tidigt och ha spanska. Måste göra läxan också, crap!

Peace :)

High stakes poker

Idag har jag haft en riktigt slapp hemmadag. Jag har pluggat en del men mest har jag kollat poker. High stakes poker säsong 4 har ju dragit igång :) ! Helt klart den bästa Tv pokern som finns. Kanske poker på 5an med Ken Lenaard som kommentator är i samma klass. Det blev en del riktigt sjuka potter och i spelet körde de också en liten sidolek. Den kallades "The game of duece to seven" och innebar att den som vann en pott med 7-2 fick 500$ från varje spelare. Det gjorde spelet mycket lösare och det var prestige att bluffa ut nån med 72. Bra idé Esfandiari :)

http://www.youtube.com/watch?v=viAbXmPRu_M

Cashgame tomten Phil Hellmuth fick äran att vinna den första potten med 72 då han fick Mike" the worlds greatest" Matusow att lägga KK på ett Dam-högt bord xD Är Phil kung eller är Mike fisk? Kul pott var det iaf :) Trashtalk på högnivå. Jag ville visa potten här på sidan men eftersom inte youtube gillar mig så får den som vill se potten klicka på länken ovan istället. Helt klart värt det om du har 5 minuter över.

Nu ska jag lira nån SnG, Byebye!

Relient K - So hate consequences

Zlatan vs Denmark

Jag kom ganska nyligen hem från Hantverkarn i köping. Va där och såg Sverige spela oavgjort mot Danmark på storbilds Tv i Em kvalet. Matchen slutade 0-0 och mitt tips 1-1 var ju gaanska nära ;) Danskarna behövde verkligen seger men det var Sverige som var det bättre laget. I alla fall i första halvlek där vi hade tonvis av chanser där Zlatan lyste som den stjärna han nu äntligen har blivit. Jag har länge tyckt att han vart dryg och egocentrisk men idag var han inte sån. Dagens Zlatan passade mer boll än han hade. Han ägde faktiskt plan idag. Det var han mot hela det danska laget. Jag tyckte faktiskt att både Svensson, Alexandersson och Elmander underpresterade idag. För att inte tala om chippen. Han var verkligen urusel i andra halvlek och byttes ut pga skada.

Matchen lirare och den bästa dansken var Sörensen i målet


I andra halvlek tog de röda över spelet och det blev mycket tjong-boll-spel. Såg lite ut som en pojklagsmatch. Men när Kim källström byttes in så fick vi åter ordning på liret. Elmander tröttnade men Zlatan byttes ut och in kom inte allbäck utan Rade Prica!! Hur i hela friden tänker lagerbäck egentligen? Domaren var ganska bra men i den 76e minuten gjorde han ett stooort misstag. Det var en SOLKLAR dansk hands precis utanför straffområdet men domaren lät spelet fortsätta tack vare fördel av boll -.- aargh!


Samtidigt som vi såg matchen åt vi en utsökt middagsbuffé och drack läsk. Det var riktigt gott men det måste det vara om man måste punga upp 155kr för det :p dyraste middagen på länge.


Kul Fullgubbe. En kul grej under matchen var en man i Sverige t-shirt som satt framför oss. Han hade nog druckit en del men han satt hela tiden och klagade på alla. När till exempel Alexandersson tappar boll så sa han " Ut med den j-vla göteborgarn" och när Anders Svensson skjuter utanför utanför" Allsvenska är inte tillräcklig". När den förre liverpool spelaren i Danmark, Daniel Agger får bollen så" ja det är Liverpoooool, de tror att de är nå för de vann champions league" xD haha okej han sluddrade så klart hela tiden så det lät hur kul som helst. Han själv hejade på Hammarby men uttala Kenny Bacircioglos namn kunde han inte :D Till en kille sa han. "Du är bra du, men nu när du hejar på AIK så vette fan". En äkta supporter det!


Nu ska jag se lite poker som Viktor "lånat" hem åt mig ;) Hörs väl!


Gary Jules - Mad world

lördag 8 september 2007

kalle baah jaah!

Om en stund ska jag åka till köping med min brorsan och hans flickvän. Vi ska se Svergie - Danmark på storbilds Tv på en krog. Det ska bli skit kul och se när sverige spöar de kaxiga danskarna.

Idag gick jag upp vid 11 och blev hämtad av Tomas. Vi åkte in till belleuve där vi mötte upp Viktor. Vi hyrde en bana och spelade lite squash! Det var riktigt skoj :) ! Men svårt i början innan man lärde sig alla regler och tekniker. Jag vann faktiskt sista matchen mot Viktor som är en mycket mer rutinerad spelare. Första gången jag testa. Vad duktigt jag är :) 9-8!

Sen stack jag och Tomas hem och åt lite innan vi spelade lite headsup. Jag losade tyvärr och spelade kanske inte mitt absolut bästa spel. Jag kan verkligen inte spela mot Tomas. Kan aldrig sätta den tomten på den hand :S men men..

Ses! :)

Kalle baah - falska löften

torsdag 6 september 2007

Hur kunde du?

Jag kan inte förstå varför du gjorde det. Jag såg det tidigare men blundade hoppades att det inte var sant, men idag kunde jag inte hålla mina ögon stängda längre. Du måste trott att jag var dum i huvudet. Jag är riktigt besviken på dig och just nu vill jag inte prata med dig. Jag vill istället att du tänker på vad gjort så du aldrig gör om det igen! Du vet vem du är.. Alias "Ken"

Jag hoppas jag kommer kunna förlåta dig men idag vill jag inte det. Ha ett kul liv så länge.


Billy talent - This is how it goes

Soft

Idag var det ju min lediga dag men jag ändå upp tidigt och tog en sväng med moppen till skolan. Det var årsmöte i ny generation gruppen och från och med nu kommer vi samlas på måndagar istället så jag slipper åka till skolan på min lediga dag :)

SnG. När jag kom hem sov jag lite till innan jag hoppade in på bet och SnG sugen satte jag mig på ett 10manna bord. På bordet fanns det ett par limp/miniraisarfiskar och resten übertighta tomtar. Ingen direkt dröm då man hela tiden får feta odds och kan ju inte lägga 57s då en limp, en minibet och en miniraise. Flopp 6 9s 7s och jag vill ju egentligen få in allt i mitten direkt men eftersom de betar 1/4pott synade jag bara ner hela vägen för att missa allt :/ Hade de betat typ 2/3pott så hade jag höjt men nu fick jag ju de rätta oddsen.. tappade 400 och nere på 600. Sen på sb och blindsen 80/160 (alltså redan höga) får jag A4 och en ständig limpare, limpar och cutoff synar med. Jag får en utmärkt steal-möjlighet och slänger in mina 700. Får tyvärr syn av utg's A8 men jag klonkar en 4 på rivern och överlever. Trodde jag skulle få honom att lägga A8 för 3/4 av stacken. Men men. Med fortfarande 7kvar(!) och 1.5k i stacken och blinds 160/320 ställer jag på knappen med KQ och får syn av KTsb. Men med två 5:or och två 8:or på bordet blir det slippott. Handen efter får jag AJs och ställer och samma dryga tomte på bb synar med 55 och inte ens med floppen 6 7s 9s lyckas jag träffa -.- hata pokerdemon71!

Blir nog inge mer SnGs idag då jag fick ett headsup erbjudande ikväll som jag inte kan tacka nej till trots mitt nuvarande oflyt. Nå 400 dollar får jag göra en annan dag :)

Nu skulle jag visst göra mat. Ses! Btw, så är Relient K ett rikigt bra band!

Relient K - Those words are not enough

onsdag 5 september 2007

Oavgjort

Skolan börjar bli seriös nu och har en del läxor och mitt första prov är på tisdag nästa vecka. Prov i psykologi A och socialpsykologi är det som gäller. Alltså om grupper, roller, kommunikation, lydnad och attityder. Rätt intressant och lätt så det ska nog gå bra :)

Idag var engelskan inställd så jag fick sluta efter lunch om jag bara gjorde ett par småförtagarna uppgifter som ska vara klara på tisdag. Lätt match. Jag spelade lite Chicago med Filip och Mathias innan jag tog 14-bussen hem. Jag klonka förresten hårt i Chicagon. Fick bland annat färg på given 2 gånger och vann stort. Jag avslutade snyggt med att ta hem spelet med en 6a som sista kort :) Jag spelade inte för färg om nån trodde det ;)

När jag kom sov jag nån timme framför Tvn innan jag stack ner till IP för att spela match hemma mot Arboga. Jag fick börja som vänsterback men mot slutet fick jag spela innermittfält. Jobbigt men riktigt skoj :) Matchen var väldigt tät och jämn och slutade rättvist oavgjort. 1-1 och tro det eller ej så gjordes båda målen under de sista 5 minuterna av matchen xD Vi kvitterade med 1min kvar genom Ros som skarva in bollen. Hade han inte nått den hade jag fått äran att sätta dit den. Synd att han har så bra spänds.. Samtidigt på Yellvi spelade A-laget semifinal i VLT cupen mot skiljebo. Det vart förlust med 7-5 trots att de satte alla sina 5 handikapp straffar :/.. Lite synd.

När jag kom hem slog jag på 4an och såg sista halvtimmen på Idol. Helt sjukt vad dåliga alla var i göteborg. Det är tragiskt hur vissa som tar det helt seriöst inte alllls kan sjunga. Sen blir dem sura efteråt och svär över juyrn. Den sjukaste snubben i dagens program var en kille som var typ 30 och han var heelt övetygad att han skulle vinna hela skiten. Så gick han in där och gjorde den absolut sämsta sånginsatsen jag hört och fullständig fördärvade en Ebba grön låt -.- sen sprang han ut ur studion och slängde stolar och allt. Och sen när man försökte ta sig ut gick han genom fel dörr så han kom inte ut. Stod sen typ och drog i handtaget i 10 min xD hahaha. En sån stackars tönt.

Ikväll tänkte jag gå och lägga mig tidigt så jag kan vara pigg imorrn och ägna en del av min lediga dag åt seriös nätpoker. Ska kommer över 400$ sträcket imorrn tänkte jag :) Får se hur det går. Om min teori om Live/nätpoker stämmer så kan det nog funka. Har man Tur live har man otur på nätet och tvärtom. Kan det vara så? :P

Gotta go, Cya!

Metallica - Nothing else matters

söndag 2 september 2007

En mycket lyckad helg!

Den här helgen har varit riktigt skoj men nu är den tyvärr över :/ Allt var verkligen lyckat, ända tills igår kväll. Då det blev en till otursafton hemma hos Dan. Men men..

Jag tar det från början. Jag kom hem kl 4 på fredags eftermiddan och for sen iväg i duggregnet till skeppspizzeria i Hallstahammar där jag mötte Eric, Lillvik, Danne, Johan, David och Jukka. Vi tryckte i oss varsin pizza innan alla begav sig till Lillviks hus i Näs.

Film från i fredags




Det är faktiskt jag :) Jag kan räffla med fler marker men inte med Jukkas helt onvända saker :P

Hos Lillvik. Fler nv folk anlände och runt halv 9 någon stans satte vi igång att spela poker. Vi var 9 pers, halva nv05 plus lilla jag. Vi började med 1k i stacken och 10/20 blinds. Spelet började som förväntat, stekspel och många flervägspotter. Efter en halv timme hade vi vunnit 9 händer och mörkarna dubblades. Nu började det hända grejjer och ett par åker ut då jag tittar ner på de två svarta ässen på cutoff. Eric ”under the gun” gör en megaraise och säger"dubble magicbet" och höjer till 440. Jag går så klart allin med min stack på 1k. Matte bakom mig med bara 270 marker går också allin. Eric synar min allin och visar AJs och matte har TT. Flopp T x x och matte vann mainpotten men den fina sidopotten gick till mig.

I nästa hand får jag återigen AA och den här gången höjer Jukka, en tight spelare utg till 240. Danne bredvid mig synar och jag slår naturligtvis tillbaka 400 till. Jukka går direkt allin och Danne följer honom med mindre marker. Jag synar och slänger upp mina två röda äss! :D Jag vinner hela potten då jag undviker de två resterande tiorna. Jag hade Jukka precis täckt och tilt lämnade han bordet och sa på vägen "Grattis till segern". Jag svarade ”Tack så mycket men har du aldrig sett någon få AA 2 ggr i rad eller?" Han mumlade nått tillbaka. Jag satt nu med 50% av alla marker och snart var vi 3kvar. 2 fick pris. Det var jag, Whong och värden Lillvik. Lillvik var 2a i chips efter att bland annat slagit ut Johan med AQ mot AK på bordet A Q x x x. Han var den som jag fruktade mest eftersom jag ditintills inte sett honom bluffa. Whong däremot, han bluffade alldeles för ofta och snart hade jag tagit mycket av hans stack. Hann också dubbla upp honom en gång då min kicker inte var nå bra.

Lillvik fick sen äran att slå ut honom och in i headsupen var markerläget typ 70/30 till mig. Med Blinds 50/100 fanns det gått om utrymme för spel. Det varade inte många händer innan jag vann med en stege. Han hade bara mellanpar och sa att han ändå inte hade nån chans så lika bra att vi gör nått annat.

Här är några bilder från kvällen. Snodda från davids bdb :)










Efter pokern spelade vi maffia till kl halv 2. Både den gamla vanliga varianten och vår nya variant med massa grevar, grevinnor, kockar, hembiträden, katter och trädgårdsmästare ;) riktigt skoj. Helt sjukt, det blev inte sjukare av alla sjuka nv-are xD hehe sen åkte ett par hem och ett par en stakisar stannade kvar och spela picturnary. Kan du rita en avfallskvarn eller ett ekosystem? Kanske alfabetet eller studiebidrag ? :) Min nagelfil såg mer ut som en blodig dolk :P hehe. Jag tog moppen hem vid 3 och somnade gott i min säng kl 03.20

Kolifej! Sen vart det lördag och jag vaknade av väckarklockan (mobilen) kl halv 11. Jag satte igång Tvn och såg två avsnitt Scrubs och sen messade jag Filip. Han och jag skulle nämligen in till Kolbäck för årets kolifej! :) Kolbäcks kolifej är verkligen årets höjdpunkt och som en fin liten tradition brukar och jag Filip gå omkring där och hämta grejjer från alla politiska partier, äta massa smakprov av tårtor och se på när barnkören sjunger. För det är det typ det man kan göra där förutom att hänga vid fotbollslagets tårthjul och se en massa otaktiska tomtar välja nr som inte ”kan” vinna. För det är nämligen så att på baksidan av snurran sitter typ en vikt som gör att nr 12-16 blir väldigt ofta. Vi stod där och kollade på kanske 7st snurrningar och det vart 14, 13, 3, 3, 5, 11 och 15 som vann. Så i den följande tog jag 4 nr. 12, 13,14 och 3 men jack drog i hjulet för hårt och sen slutade på en 6a tror jag. Surt! :P

På kolifejet så träffade vi tyvärr inga roliga personer, inga gamla skolkamrater eller nått. Bara Eric, Danne och Ems som dök upp en stund :) Vi gick fram och tillbaka, fram och tillbaka och tillbaka igen genom Kolbäck ”centrum” men tillslut orkade vi inte mer. Vi var där i nästan 2 timmar innan vi tog våra färdmedel och stack hem. Ni som vart på Kolbäcks kolifej förstår att det var en bedrift av oss att va där i 2 timmar! xD

Paintball! Jag kom hem, käkade och drog iväg till Hallsta. Klockan 16.45 var jag och Eric vid pingstkyrkan och blev hämtade av Axelssons. För vi skulle på Paintball! Det var nämligen så att en Sammy Axelsson fyllde år och de som ville fick följa med på paintball borta i Tillberga. Jag som inte är 18 år var tvungen att ha målsmans underskrift på att jag fick spela av säkerhetsskäl. Men mina päron var inte hemma när jag åkte så vi fick förfalska lappen. Men det hade inte behövds då han inte fråga om jag var 18 ens :)

http://therockadventure.se/

Spelet. När vi kom in delades vi in i lag och jag hamnade så klart med Eric :) Vi satte på oss overaller och sen fick vi ta på oss handskar och mask. Sen fick vi var sitt gevär med 100 färg kulor i, halv automat. Det enda som skiljde lagen åt var en liten lysande färgremsa uppe på hjälmen som lyste rött eller grönt. Vi var 4-5 pers i varje lag och så körde vi igång. Det gick till så att när man var träffad ropade man det högt så man slapp få fler träffar under tiden man fick till pittstop för att tvätta bort färgen. Varje match höll på ca 10min. Att bli träffad gjorde inte så ont. Det sved till lite bara. Första gången jag blev träffad var i den sista matchen då jag fick ner för en trappa helt lugn och förväntade mig se mina lagkompisar där men istället 3 grönisar och fick ett par hårt skott från 1 meters håll. Det gjorde lite ont faktiskt men annars så var det lugnt.

Jag var den som blev träffad minst så det är jag stolt över. Bland annat i den andra omgången dog mina 3 mates efter 1min men lyckades hålla mig vid liv i 10min och till och med döda en av dem :) Vi var asså i ett berg så det var is stort sett mörkt men med en del lampor på vissa ställen. Det fanns grejer utplacerad överallt som man kunde gömma sig bakom. Såsom bilar, tunnor, bänkar och en massa annat. Marken var ofta hal och det var med andan i halsgropen som man smög sig runt där nere. Riktigt kul var det :) ! Nästan bättre än att floppa 4-tal mot kåk :P eller vad säger du dan? xD För jag vet inte riktigt hur sånt känns -.-




not!

McDonalds. Efter spelet var ju hungriga och tog en donkan på Erikslund. Jag åt en drottning paj med vanilj milkshake till efterrätt som helt överlägset var det godaste jag stoppade i mig den dagen! Sen runt 10 kom jag hem och trött somnade jag kl 1.

Sen vaknade jag efter typ 13 timmars (underbar) sömn ca 14.30 i går. Det var verkligen gött efter typ 5 h/natt ett tag nu. Men inte alls så bra med tanke på att jag skulle upp kl 8 idag.

Söndagspoker hos Dan. Tomas ringde och var spelsugen och eftersom jag och Dan planerad hu så var det inga problem. Klockan 17 började spelet och vi körde hyfsat deepstacked med 75bb i startstacken. Jag kom rätt snabbt headsup mot Dan i den första omgången. Då jag slog ut Tomas med KQ. Jag losade en stor pott mot Dans AA (som han förövrigt ”bara” fick 8 ggr idag) och hamnade i ett markerunderläge med 15k mot 30k, trodde jag. Jag spelade passivt ett par händer och sen sa jag ”It’s time to get aggressive” och fick KJ på bb. Han höjde upp till 1200 som vanligt med blinds 200/400. Jag höjde tillbaka 4k och han gick allin. Detta är väl en enkel fold men jag tog synen. Dels för att eftersom jag sa så innan kan Dan sätta mig på nada, Jag ville gärna ta en 60/40 situation så jag kunde dubbla upp. Vi räknade markerna och till min förvåning hade han bara 600(!) mer än mig med 45k i spel -.- Han hade så klart AA och mitt fiskspel blev ännu mer fiskit än jag trodde. Men var bara en uppvärmnings omgång med en tjuga som insats. Ville även att Tomas skulle få spela nå.

Nästa omgång så blev jag tidigt short efter en otajmad bluff. Tomas åkte före mig och vid början av hu’n hade Dan en stor chiplead. Jag spelade bra i alla utom en pott då jag fick doyle(T2s) och limpade synade Dans raise. Jag floppade toppar och checkraisade allin och och fick syn av QT som stod och en ny omgång väntade.

Tredje omgången. Vi höjde insatsen till 50kr och spelet blev genast mycket mer seriöst. Jag gjorde en galen, men i efterhand fin bluff mot Dan då han vek TT på brädet : 9 7 7 x Jag hade KQoff. Det blev återigen hu efter att tur kossan klonkat en 2 outare mot Tomas. Han hade TT och Tomas QQ. Dan höjde pre och Tomas synade och floppen kom T x x och alla marker åkte in. Tomas lämnade oss 90kr fattigare. Den här headsupen fick ett drygt, sjukt och muppigt slut. Jag kämpat mig upp till 20k mot hans 25k och jag fick återigen KJs på bb och han limpade in för 400. Jag höjde 1500 och han synade. Floppen kom 3 3 J och jag betade ut 2k. Dan synade och här satte jag honom på 3an eller ett annat par mellan knekt och 3. Turn kom en till knekt och jag satt på nötkåken. Jag betade 3k och han gick allin. Blixtsyn av mig men till min djupaste oförståelse vände han upp 33 för floppat 4-tal! DAMP! ”#¤%¤%”¤#



Hur ofta "borde" man floppa det?

Ännu en förlorad omgång och total tilt. Hade jag vunnit den hade jag varit skyldig Dan 320kr istället för 470. Efter en liten promenad runt Hallsta återgick vi till spelet och det var nu Omaha som gällde.

Den gick precis lika bra som texasen. Jag plockade upp en riktigt bra starthand och synade Dans höjning på bb med TT89 dubbelsuit och floppen kom 5 7 3. Jag missade allt på turn och river och hans 64a stod. Nere på 10k. Losade ytterligare 3k i en pott då jag satte set i kungar och checkade floppen 5 K 4. Turn kom ett blankt och jag pottade. Syn av honom och river en A. Rundcheck och han visade nötstegen med sin 23. Omgången tog slut då jag med 7k kvar fick J2xx och floppade JT2. Han betade ut 1k och jag slog om till 4k varpå han gick allin. Jag var tvungen att syna men jag trodde ändå att jag ledde då jag satte honom på wrapsdraget. Det hade han mycket riktigt och satte en 9a på rivern. Var typ 60% favorit på floppen och eftersom turn blanka trodde jag att jag skulle vinna. Men icke då. Men egentligen spelade jag den handen dåligt. På grund av stackförhållandena borde jag ha synat floppen och hoppats på blankt kort på turn för att där kunna checkraisa allin. Men men, gör så nästa gång.

Den sista omgången blev lång. Jag är riktigt nöjd hur jag spelade den omgången då jag flera gånger jobbade mig upp från ett stort underläge genom hyperaggressivt spel. Efter dryga 2 timmars spel av den omgången och alltså höga blinds fick jag AA74. För att mixa upp spelet lite synade jag bara Dans vanliga raise. Floppen kom alldeles perfekt A Q 3 regnbåge och jag betade ut 1500 i en 2400pott. Dan synade och på turn kom hjärter 6 och det låg nu även två hjärter på bordet. Jag betade på 3k och Dan gick blixtsnabbt allin och jag synade ännu snabbare. Han visade KJ94 med 94 i hjärter och alltså färgdrag och hålstege. Men om parades sig bordet på rivern var segern min. 98% av alla marker låg i potten och jag var 75%-ig favorit. Men som vanligt trillade det in en tia på rivern och han satte in stege. Jag betalade Dan en hundring och stack sen hem.

Jag slog på tvn och kollade lite poker nations cup innan jag somnade.

Sovmorgon. Idag skulle jag ha börjat 10.40 men eftersom vår engelska lärare var sjuk hade jag min första lektion 12.25. Och min sista lektion för dagen hade jag kl 14. :) rätt gött! Ikväll har jag tränat på Yllevi och på onsdag väntar Arboga hemma på IP. Samtidigt på Yllevi kommer A-laget att spela semifinal i VLT cupen mot skiljebo. Dumma Arboga som inte kunde flytta matchen. Ville ju se den matchen! Det skiljer 5 serien mellan lagen men Sk får ibörjan 5 straffar så det de har nog en chans. Vi får straffa Arboga genom att spöa skiten ur dem.

Nu orkar jag verkligen inte skriva mer och jag tror ingen kommer orka läsa ända hit ner xD Den som lyckats kan känna sig nöjd :P

Imorrn är det skolfoto och en 9 till 5 dag -.- men jag ska nog orka det efter dagens slappheter.

Bara jag kommer i säng i tid. Risken är nog ganska stor att så inte blir fallet.

Hoppas ni också har haft en bra helg! :D <3

Gymclass hero - Clothes off