söndag 9 september 2007

Zlatan vs Denmark

Jag kom ganska nyligen hem från Hantverkarn i köping. Va där och såg Sverige spela oavgjort mot Danmark på storbilds Tv i Em kvalet. Matchen slutade 0-0 och mitt tips 1-1 var ju gaanska nära ;) Danskarna behövde verkligen seger men det var Sverige som var det bättre laget. I alla fall i första halvlek där vi hade tonvis av chanser där Zlatan lyste som den stjärna han nu äntligen har blivit. Jag har länge tyckt att han vart dryg och egocentrisk men idag var han inte sån. Dagens Zlatan passade mer boll än han hade. Han ägde faktiskt plan idag. Det var han mot hela det danska laget. Jag tyckte faktiskt att både Svensson, Alexandersson och Elmander underpresterade idag. För att inte tala om chippen. Han var verkligen urusel i andra halvlek och byttes ut pga skada.

Matchen lirare och den bästa dansken var Sörensen i målet

I andra halvlek tog de röda över spelet och det blev mycket tjong-boll-spel. Såg lite ut som en pojklagsmatch. Men när Kim källström byttes in så fick vi åter ordning på liret. Elmander tröttnade men Zlatan byttes ut och in kom inte allbäck utan Rade Prica!! Hur i hela friden tänker lagerbäck egentligen? Domaren var ganska bra men i den 76e minuten gjorde han ett stooort misstag. Det var en SOLKLAR dansk hands precis utanför straffområdet men domaren lät spelet fortsätta tack vare fördel av boll -.- aargh!

Samtidigt som vi såg matchen åt vi en utsökt middagsbuffé och drack läsk. Det var riktigt gott men det måste det vara om man måste punga upp 155kr för det :p dyraste middagen på länge.

Kul Fullgubbe. En kul grej under matchen var en man i Sverige t-shirt som satt framför oss. Han hade nog druckit en del men han satt hela tiden och klagade på alla. När till exempel Alexandersson tappar boll så sa han " Ut med den j-vla göteborgarn" och när Anders Svensson skjuter utanför utanför" Allsvenska är inte tillräcklig". När den förre liverpool spelaren i Danmark, Daniel Agger får bollen så" ja det är Liverpoooool, de tror att de är nå för de vann champions league" xD haha okej han sluddrade så klart hela tiden så det lät hur kul som helst. Han själv hejade på Hammarby men uttala Kenny Bacircioglos namn kunde han inte :D Till en kille sa han. "Du är bra du, men nu när du hejar på AIK så vette fan". En äkta supporter det!

Nu ska jag se lite poker som Viktor "lånat" hem åt mig ;) Hörs väl!