onsdag 30 april 2008

Dagens video

Jag dra till Älsklingen idag och kommer hem på Söndag. Ha en bra valborg allihopa! Blesses :D
Breaking Benjamin - Dairy of Jane

tisdag 29 april 2008

Tisdag

Kom nyss hem från träningen. Eftersom 94/95-laget hade match på 11-manna så fick vi lira på 5-manna planen istället. Det gick bra och var skitkul. Var ju ett tag sen man sparka lite boll :)

Ska alldeles strax hoppa i badet och sen blir det mat och Champions league Semi då Man U tar emot Barca på Old Trafford. Efter 0-0 första matchen är det ett litet övertag till Barcelona som går vidare vid 1-1 och 2-2. Då med fler gjorde mål på bortaplan. Det blir spännande att se hur det går. Trots barcas urdåliga form tror jag dem klarar att spela lika och går till finalen.

På idrotten i eftermiddags hade vi ridning. Det var första gången jag red någonsin och det var lite läskligt i början men sen var det ganska kul faktiskt. Nog för att jag hellre stannar på marken men ändå. För tänk vad hästen skulle kunna göra mot en om den ville. Gushalov :p Men jag hade en väldigt snäll häst som hette Molle så det var inga problem alls.

Efter fotbollsmatchen måste jag sätta igång att plugga stresshantering. Har en ganska fet uppgift som ska in nästa tisdag. Eftersom jag kommer vara borta hos Katta Ons-Sön så måste jag plugga ikväll. Drygt.. men det här är i alla fall lite intressant plugg.

Later!

Breaking Benjamin - Breakdown

måndag 28 april 2008

Inge mer nätpoker

Så fick jag idag reda på mina föräldrars besked om mitt framtida pokerspelande (tills jag är 18 då, sen gör jag som jag vill). Det blev så att jag inte får spela nå mer nätpoker.. Men jag får fortsätta spela live! :D I alla fall i måttliga mängder, inga fler 3-dagars maraton^^

Jag är ganska lättad över beskedet. Nu slipper jag tänka mer på om jag får eller inte får spela. Slipper även känna mig tvungen att slå igång någon klient när jag sätter mig vid datorn. Ska avinstallera alla pokersajter senare ikväll.

Det här kommer jag klara utan problem. Det är ju trots allt endast 110 dagar. Inte ens 4 månader! Piece of cake man :)

Jag är förövrigt mycket nöjd över vad jag åstadkommit på nätpoker hittils. Gjorde nyss lite uträkningar och jag kom fram till att jag på 9 månader och 12 dagar har jag gått från 0$/0 kr till drygt 700$ och 4200 sek. Jag hann inte nå till mitt mål på 1000$ innan min 18:e födelsedag men jag är säker på att jag hade klarat det om jag fått sommaren på mig med.

Igår spelade jag en 50 rebuy turnering hemma hos Lundis. Vi var 5 st som satte oss ner efter gott käk på Maistro, jag åt en schnitzel tallrik där. Jag började turneringen ganska slaskigt, som jag ofta gör när det är rebuy. Jag limpade in efter jocke med JT och Dan bakom mig höjde upp rejält till 300 (6xBB). Jocke synade och så gjorde även jag. Flopp J 5 2 och vi checkade till Dan som betade 800. Jocke la och jag höjde till 2300. Dan gick Allin och jag tog synen för jag kunde inte sätta honom på en hand. Han visade 52! Men jag hade tur och lyckades träffa en 10:a på turn för högre tvåpar och dubbla upp. Dan köpte in sig igen.

Fick sedan A2s på knappen och synade Jockes höjning. Flopp Ts 9s 3h och jag checkhöjde hans lilla stack Allin. Han synade med KK men jag lyckades träffa ett spader för nötfärgen och slog ut honom med.

Sedan med lite högre blinds (100/200) höjde jag upp till 1100 med J9d på knappen. Lundis försvarade sin big blind och floppen kom As Td 7h. Lundis beta nu ut 1200 och jag synade för hålpipan eller float play. Turn en underbar ruter 8! Han beta nu 2500 med 6500 bakom. Jag valde att bara syna igen. River 9 och han checkade och jag gick blixtsnabbt Allin. Han synade lika snabbt med T4 och jag slog ut honom och tog en fin chiplead :p

Nu på bubblan hände inte mycket. Förrän jag fick K3 på small. Limpade in och Dan checkade. Flopp K J J med två spader. Jag checkraisa han Allin och han synade, efter lite stek med AA. Ingen hjälp och nere som short med Rasmus. Jag slog upp mig lite innan jag hittade AK på big blind. Blindsen var höga så Rasmus stoppade in på lilla mörken med Q8. Jag träffade en kung och dubblade upp till chippo igen. Rasse lämnas med bara 1 big blind men den lyckas han trippla och sedan dubbla. För att sedan ställa in med JQ och få syn va Dan med 67s. Dan floppade färgen och slog ut Rasmus.

Väl HU var vi jämnstackad. Jag gick ner mig lite då Dan semibluffa mig med 4-högt mot min Q-högt. Han hade flushdrag och gutshot. Sedan började jag ställa Allin gång på gång på gång och var efter ett par händer chipleader igen. Får 66 och höjer upp till 6k (3bb) och Dan går Allin för 21000. Syn och han träffa ingen kung så jag vann turneringen och gick plus 150kr. Mycket skönt för det betyder att jag kommer gå plus på livepokern även i April. Fortfarande bara en minus-månad sedan jag började föra bokföring för drygt ett år sen :)

Nej. NU måste jag fokusera på pluggandet. Har hur mycket som helst att göra! Men första måste jag snacka lite med Katta i luren <3 Gnatt!

Breaking Benjamin - Follow me

söndag 27 april 2008

Ola Brandborn svensk mästare!

Det blev som vi alla hade önskat. Allas vår svenske poker-Gud vann SM, europas äldsta pokerturnering före Loc ly och Nebuchad och blev nästan 1 miljon kr rikare. Förra året åkte han ut först av alla ur SM och efter dagens seger var hans kommentar till det hela:

- "Tur att jag vann i år, detta jämnar ut min dåliga placering förra året. Och det bör väl göra mig till en medelspelare i alla fall"

Störtskön kille eller vad? :) Ett stort Grattis från mig till Ola. Det var han förtjänt av!

Mitt lir gick åt helt andra hållet. PLO-turren gick skit och likaså den följande 30-manna SnG:en. Har backar cirkus 50 dollar de senaste kvällarna och nu får grinden på Bet365 vila lite. Mycket segt att vara under 3k där nu men vad gör man. Får skylla mig själv då jag spelar långt, långt under min kapacitet.

Enda sedan den dagen pappa sa att jag inte fick spela mer (han har dock sagt att han ska fundera vidare innan han fattar ett beslut) har jag inte känt något egentligt sug efter nätlir.. Och utan glädje kan man inte spela bra poker, det säger sig självt.

Jag måste hitta tillbaka till spelglädje för att åter kunna bli en vinnande spelare. Kanske är det så att jag ska ta ett uppehåll de 4 måndader pappa pratade om tills jag är 18? Pluggandet får bli "main priority" i veckan i alla fall. Om jag bara orkar. Sen på ons eller tors drar jag till Katta och dit längtar jag såå mycket <3 Har snart gått 3 veckor sen vi sågs.. En alldeles för lång tid :(

Nu blir det, trots att jag inte har någon lust: Sängen

Howie Day - Collide

"Even the best fall down sometimes" - hoppas det är jag.

lördag 26 april 2008

Förut bluffade jag aldrig..

.. när jag spelade nätpoker (eller iaf inte mer än nödvändigt). Men nu på senare tid har bluffat mer och mer då jag har gått upp i nivå. Men efter dagens double stack SnG har jag insett att det enda som funkar är att spela nöthänder mot synfiskarna.

Jag limpade UTG med T9, lite tveksamt spel, jag vet men blindsen låg endast på 20/40 och alla runt bordet hade ca: 3k i stacken så om jag träffar bra kan jag plocka alla någon marker. En italienare i mitt position höjde till 120. Någon till synade och så gjorde även jag och floppen kom Ad 7c 8d. Vi checkade till preflop-höjarn som betade 200 i potten på 420. Vekt, tänkte jag och han har nog inget äss, då borde han försvarat sitt par bättre mot steg och färgdrag.

Syn och vi blev ensamma till turnkortet som visade Td. Jag checkade igen och han betade nu 520 och verkade inte det minsta orolig inför den eventuella färgen. Trots det fick jag för mig att checkraisa Allin för 1400 till och fick blixtsyn av honom. Han har nog flushen hinner jag tänka innan han visar JJ! Visserligen med ruter knekt men ändå.. hur hittar han den synen då jag verkligen representerar en enorm hand?

Nej, uscha vad dåligt jag spelar mot fisk just nu. Snart är jag själv tomte om jag fortsätter bluffa synmaskinerna. Spelar ingen roll om jag gör en riktigt snygg bluff, går den inte hem så finns det ingen mening till sådant spel.

Om ett par minuter börjar en PLO turre på bet med inköp på 300Mp (merit points) som både jag och Dan tänkte lira. Wish us luck.

Förövrigt ikväll har jag hjälpt Simon att försöka meka ihop hans nyinköpa cykel, direkt från Kina. Men eftersom det var rena rama EPA skiten så sket det sig efter en stund. Vi åkte istället iväg till Hallsta och låna en rulle som vi såg med hela familjen. "License to wed" hette den och var skitkul. Den som är i ett stadigt förhållande rekomenderas se den, och få en inblick om hur livet som gift är, eller kan vara^^

Later!

Bra poker

National Heads-up Championship 2008 sänds nu på pokertube och det får inte missas, OM du som JAG gillar den renaste formen av poker, Heads-up.

64 proffs (ett par bra kändisar och nån kvalare) är inbjudna och de tävlar om första priset på en halv miljon dollar. Redan efter första rundan, då man gick från 64 till 32 spelare så är tyvärr mina två favoritspelare ute. Daniel Negreanu fick rågäng av "The grinder" Mizrachi och Phil Hellmuth spelade bara 3 händer mot livefisken Tom "durrr" Dwan, som dock vunnit miljoner på nätet vid 21 års-ålder.

Phil plockade upp AA på knappen och limpade in för 300. Tom höjde till 1100 med TT och Phil återhöjde snabbt till 3600 och Tom tvekade lite innan han annonserande Allin för 20k tot! Blixtsyn så klart av Phil. De vände upp händer och la sedan upp floppen som kom ofarligt K 7 2. Men en 10:a på turn skickade "The poker brat" ut ur turneringen.

Förövrigt spelas Finalbordet i SM i Tallin i eftermiddag och poker.se-Ola Brandborn är tvåa i chips! Önskar honom ett stort lycka till. En annan intressant spelare kvar är Jonas Danielsson, även känd som Nebuchad på nätet som vanligtvis krossar de högsta cashgamen på Ladbrokes. Han blev utnämd till skandivaniens bästa online-spelare 2007.

Han har dock fiskat och klonkat hårt för att komma fram till finalbordet, har jag hört. Redan under dag 1 var han Allin 3-4 ggr och alltid som underdog men lyckades gång på gång köpa ut. Bland annat så fick han in alla pengarna preflop med 77 vs KK i en jättepott och satte så klart en 7 på brädan.. En av hans tomespel var när han hade 14 big blinds UTG och gick Allin. Fick syn av QQ och TT men lyckades med sin A2(!) rivra ett A och tripplade upp.

Så visst är han kungen av höga cash på nätet men han får inte min respekt när det gäller liveturneringar. Hoppas Ola knäcker honom Hu :D

Nu tänkte jag försöka plugga lite, för senare kommer Simon och Maria förbi och ska äta gott med oss och då har jag inte tid. Bye!

Kapten röd - Mördare

fredag 25 april 2008

Det kan inte vara sant..

Den första april sa Dan till min bror Linus att mina favoriter av svenska reggae band skulle komma till Västerås och spela, nämligen Kalle baah, Governor Andy och Kapten röd. Detta trodde jag förstås inte ett dugg på när Linus kom hem å berättade det. Men igår när jag pratade med Dan i telefon så sa han att de skulle spela ikväll och han ljög inte! (kollat upp det) Men dock inne på Konrad.....

På Konrad är det 18års-gräns och det gör att jag inte kan vara där just nu -.- Det känns verkligen förjävligt må jag säga :( Bara de kommer tillbaka när jag är 18, blir att hoppa i sjön annars.. Men hoppas Dan och de andra har kul på konserten i alla fall.

Åh, nu längtar jag ännu mer till min 18års-dag. Allt kommer bli så mycket enklare då :)

Ja, som någon kanske förstod så är jag hemma från mina stressfria dagar i Rävnäs och tillbaka i verkligenheten igen. Det var verkligen skönt att vara där och slippa tänka på allt annat. Lugn och ro är en underskattad vara.

Så eftersom jag inte kunde vara inne i stan idag på konserten (trots att jag försökte låna lägg av men jag var inte tillräckligt lik någon, tyvärr) så hängde jag ute på Lersäter med gänget i kyrkan istället. Men det var trevligt det med. Vi satt runt lägerelden och värmde oss, åt korv och sjöng sånger. Kom nyss hem och ska väl packa upp och kolla lite poker och sen sova och fortsätta med min "bra dygnsrytm" som jag hållt på med i 3 dagar nu.

Head aega! (som mina estniska vänner hade sagt)

Kalle baah - Cloak and dagger

tisdag 22 april 2008

Relax

Imorgon åker jag på läger med gänget från stresshanteringskursen jag går som inviduellt val. Vi ska ut i skogen, till en lägergård som heter Rävnäs och ta det lugnt i ett par dagar. Vi kommer att vara borta till på fredag så inge mer skola för mig den här veckan :)

Det kommer att bli ett par stillsamma dagar med start 7 och läggdags kl 22 (!) med vila, meditation, Yoga, Qi gong, massage, bastu, promenader i tystnad, nässköjning mm inplanerat på schemat. Stället kommer att vara helt mobilfritt med undantag tillåtet att ha den på för inkommande samtal mellan 18-19 på kvällen. Jag får inte ringa själv, så om någon vill prata med mig så måste denne person ringa.

Förövrigt idag fyllde Linus 19 år och vi firande honom med tårta och sång ute i det fin fina vårvädret. Vi satt på baksidan i bara t-shirts och shorts. Det var riktigt nice det :)

Sen spelade jag även lite PLO på CD. Lyckades plussa hela 2 dollar(!) på drygt 1 timme. Är självklart Oerhört nöjd med den timlönen. Har egentligen bara en hand som är intressant att skriva om. Med 3 spelare vid bordet fick jag KT84 och såg billigt floppen som kom J T T. Vi knackade till knappen som betta halvpott(8). Jag synade men big höjde till 36. Syn av knappen och jag synade också. Turn 3 och big betade 76. Knappen la och jag slog om Allin. Slowroll-syn av JJxx och han fick min stack. Nu till frågan, hur dåligt spelade jag den här handen?

Genom att bara syna första betten och sedan bara syna omslaget så säger jag till min motståndare att jag är svag och kan låta mig bluffas bort. Därför fick jag för mig att han bara försökte försvara överpar eller toppar med bra kicker från en draghand som t.ex KQ. Det som jag borde gjort i handen var att höjt på efter första betten. Spelar fi vidare där vet jag att han har någonting. Synar han är det nöt eller drag. Slår han om så sitter han troligen på en sämre eller bättre T:a. Eftersom det då bara är JT och AT slår mig hade jag inte vikt handen. Så ska jag spela nästa gång.

Efter den handen gick jag över till 5/10c istället och där spelade jag mycket bättre och dubblade inköpet på 10min. Jag blir för oseriös då alla runt omkring bordet sitter med 1-3 dollars framför sig, så enkelt är det. Blir att låta bli 2/4 cash från och med nu - trots att det är det min CD-rulle tillåter då den är på knappt 60$..

Nu ska jag packa, inte börjat än xD Men kommer gå bra. Vet vad jag ska ha iaf. Godnatt och hörs på fredag eller nå :)

Bob Marly - Don't worry, be happy

måndag 21 april 2008

Små grisarna, små grisarna..

..är lustiga att se. De små nassarna, små nassarna är lustiga att se. Kooackackacka (and so on) (8)

Idag kom det en gäng grisar till skolan och härgade. Ett par nationaldemokrater gick rakt in i vår skola och började dela ut flygblad till alla. Eller delade, de prackade på oss allt skit. Först tog jag emot en men så fort jag såg att det var ND så gick papprena i mucken och jag hjälpte även andra att traska till papperskorgen och kasta skiten. De gav faktiskt flygbladen till invandrarna med! Humor har de i alla fall de små grisarna xD De lär ju blivit lite chockade när Gabriel tog emot ett papper och satte sig och började läsa om hur mycket han förstör Sverige^^

När de började lägga flygblad med propaganda i våra skåp så vart jag pisst och "råkade" ställa mig för skåpen och sa åt en att låta bli. Direkt kom det fram 3 stora drasuter till mig och började hota mig och skrämma mig. Men jag sket i dem utan ställde bara en rolig fråga:

Varför är ni nazister? En svarade för att det roligt medan de andra gick ut ur skolan.

Förutom flygblad, filmade de också och tog kort i skolan. Men eftersom de inte har rätt att vara där då det inte är en allmän plats blev det utkörda ur skolan. Men då ställde de sig på trottoaren utanför istället. Polisen kom och pratade lite med dem men inget mer hände. Hela min klass stod antingen i fönstret och glodde på hela händelsen eller var där nere vid trottoaren, som jag och Dan var.

Nu ska de tydligen avtala en tid med ledningen i skolan och få en tid då de ska få vara i skolan. Vilket de har rätt till om de frågar först... Hoppas det kommer vara tomt i skolan då. Liksom vad är det för typer? De har på sig kläder från Kina, dricker öl från Tyskland och ändå tjatar de om ett rent Sverige. Förklaring någon?

Börjar halv 1 imorgon så kanske passar på att grinda lite inatt om jag orkar. Nu är jag i alla fall klar med den här gris-bloggen. Adjö!

Los Fastidios - Antifa Hooligans

lördag 19 april 2008

Kuidas lähäb?

Så var man tillbaka i Sverige igen efter ett par grymt roliga dagar i Estland. Innan tyckte jag liksom att; Hur kul kan det vara åka till Estland ett par dagar och göra en muntlig framställning om Samernas situation i Sverige? Men såhär i efterhand ser jag tillbaka på det med ett stort leende på läpparna. Det var riktigt kul och då menar jag inte själva grejen att vi var i Estland, utan att vi träffade så många härliga och roliga människor. Sånt tycker jag om :)

Nästa år kommer en liknande konferens att hållas i Holland och vi har pratat om att åka dit med. Hoppas det blir så, vill verkligen träffa alla igen<3

Kommer NOG en längre blogg om själva dagarna i Estland i veckan om jag har lust och ork att skriva om det. Nu ska jag åka till Hallsta och lira lite flummpoker. Kommer gå sååå bra^^ BYE!

Red - Breath into me

onsdag 16 april 2008

Here I come Pärnu!

Så drar jag till Estland med 3 st tjejer i min klass + lärare på en samhällskonferans om nationella minoriteter i EU. Hoppas det blir skoj trots att det låter så tråkigt :p haha

Kommer tillbaka på lördag kväll så ni vet :) Be blessed <3

tisdag 15 april 2008

Totalt ägd jag blev..

Igår spelade jag 4st Headsup Sit and Go's med resultatet att jag förlorade 3 och vann 1. I den första matchen mötte jag en kille som låg 900$+ på sharkscope och han spelade jag ut, ändå tills han hade 600 kvar och jag 2400. Blindsen låg på 30/60 och jag limpade in med JJ då jag visste att han skulle gå Allin. Det gjorde han inte utan höjde halva stacken. Nog för att det skriker monster men kan aldrig lägga JJ pre i det här läget. Jag ställde om och han synade så klart med AA. Bord: AJx A x. Helt plötsligt var vi lika i chips och blindsen ökade till 50/100 och jag lyckades förlora då jag bluffa för alla mina marker i fel pott. Då han hade set i knektar som han så äckligt fin slowrollade genom att skriva "byebye" i chatten före han synade -.- :@

Andra matchen var den sjukaste och varade endast i 3 händer! Jag fick KToff på knappen och höjde till 100. Syn och flopp 9 8 2 regnbåge. Han checkade och jag betade 160 i potten på 200 och han synade. Jag satte honom på en svag 8:a eller något slags drag, T7, JT, JQ var troliga händer. Turn 3 och han checkade igen och jag betade 400 med 650 kvar i stacken. Syn igen(!) och river 4. Jag går Allin och han steksynar mig med, hör och häpna T4!!!!! Så GALET, blir tilt bara jag tänker tillbaka på det :@ Han hade inget drag, ingen hand och han checksynade hela vägen för att sedan träffa en 3-outare! Bland dem sjukaste och fiskigaste spelen jag någonsin sett någon göra...

Av bara farten (tilten) reggade jag till en till som jag också förlorade. Nog för att jag skäms för att skylla på dåliga kort men i den här matchen var det befogat. Bästa handen var Q9off och då höjde jag 4bb pre och floppade 678. Pengarna åkte in mot hans 78 och hans hand stod sig så klart.

Gick sedan ut en liten stund och gosade lite mer katten innan jag drog igång nästa match. Den vann jag klart mot en, om möjligt ännu sämre spelade än den jag mötte i andra matchen. Efter den gick jag och la mig.

Så back 20 dollar och sur på mig själv för att jag tiltade bort pengar på nätpoker för första gången på riktigt länge blev gårdagens resultat. Blää.. nere under 3k (sek) på bet nu.. Måste jag ta igen ikväll om jag hinner. Måste städa, tvätta, plugga, packa och ringa äsklingen också så får se om det blir nån grind.

Just nu sitter jag i skolan på håltimme och ska väl snart plugga på Sami arbetet. Hejs!

Neverstore - Rejected all along

måndag 14 april 2008

Huge headache

Just nu har jag sjukt ont i huvudet. Det känns som om det ska sprängas. Jag är grymt trött och ska snart sova. Borde egentligen inte gå till skolan imorgon men jag måste då Sami skiten ska göras klart.

Idag hade vi träningsmatch hemma mot Tillberga. Vi förlorade med 2-0 efter en målvaktstabbe och en tveksamt dömd straff. Sedan fick vi ett mål felaktigt bortdömd, samt att Robin fick sitt andra gula kort efter att ha hållt händerna för att inte få solen i ögonen. Domaren tolkade det som om han formade glasögon med händerna.. Tack Magnusson. Själv spelade jag okej och hade faktiskt ett bra läge tidigt i matchen och göra mål. Vägga med Patrik som fick ut bollen till mig på kanten. Lubba förbi två stycken för att sedan sätta bollen rakt på målvakten -.-

Förövrigt idag har jag pratat med Katta i telefon ett par timmar och pratat med Pappa IRL. Han var orolig för mitt spelande och sa att jag inte fick spela förrns jag fyllt 18. Men jag protesterade lite och han skulle snacka lite mer med mor om det sedan återkomma med ett besked. Så gott folk, det kan bli så att jag inte får spela poker på 4 månader! Känn på den ni. Fy va trist om det blir så...

GODNATT

lördag 12 april 2008

Lördag

Bion igår var great! Den som gillar kort, gambling och action måste se den rullen. "21 - Filmen som revolutionerade Black Jack spelandet i Sverige" Kan garantera att det kommer vara mer folk runt Black Jack borden på krogen efter igår :)

Förövrigt förlorade jag nyss en pott på 17 dollar på Omaha cashgame på cdpoker. Satt med 8$ (som jag hade spelet upp från 2) på 5/10c och limpade in 5-handa med JJK8 och synade big blinds fjutt raise till 30. Floppen kom 6c Jc Td och han betade direkt och starkt ut pott (90). Jag med toppset slog om till 2.70 och han ställde om. Jag synade så klart och han visade Ac Kc Tc Ts för mellantrissen, färgdrag och hålpipa. Blank turn men en klöver 4:a på rivern gjorde mig inte glad.. Nere på 57$ nu på CD. Preflop är jag 54%-ig favorit och postflop 60%-ig (och då hade jag ändå toppset!).

Om ett par timmar ska vi fira morsan som fyllde 49 i torsdags. Sen blir det live poker med boysen High Stakes Cashgame lutar det åt att det blir :) Adios!

En norman gick klev in i en taxi i London. Han saknade kontanter och frågade:
"Do you take VISA, I'm black, you see"
Då upptäckte han plötsligt att chauffören var svart och försökte bättra på intrycket:
You see, in Norway we call poor people black"

fredag 11 april 2008

Elitserien nästa!

Lyckan är total :D

Efter att ha utklassat VIK med hela 7-0 (kunde varit mer) så är nu Brynäs äntligen klara för Eliteserien nästa år. Det kommer att bli vår 49:e start i Elitserien av lika många möjliga och det är imponerande. Bara färjestad som också aldrig åkt ur högsta serien.

Brynäs var helt överlägsna i matchen men det började dock nervöst och skakigt de första 6-7 minuterna då ingen tycktes vilja ha pucken. Men efter Ove Molins (vem annars?) förlösande 1-0 mål på en kontring gick Brynäs inte att stoppa. Brynäs pressade på och satte två puckar till innan första perioden var över och matchen var redan i det här läget avgjord. I mitten av mellanakten satte matchens gigant Björn Danielsson 4-0 målet snyggt framspelad av Niclas Andersén. 5:an kom i början av tredje och 6:an kom i box play precis efter att vi i klacken, något ironiskt sjungit "så gör vi mål igen" xD Sista målet satte Daniel Widing i 5 mot 3 spel.

När slutsignalen närmade sig stod hela arenan upp och applåderade Brynäs till den återtagna Elitserie platsen. VIK gjorde då något fint. De lät bli att "spela" utan höll bara i pucken i egen zon så att Brynäs spelarna kunde krama om varann och ta imot den stora skaran tillresna supportrars hyllningssånger och glädjerop. Segerfirande höll på länge och vi stod där och skrek spelarnas namn. Bland annat 18-årige Jocob Markström i målet som kom in och räddade Brynäs mitt i kvalserien sjöng vi riktigt mycket om. Den enda av Brynäsarna som inte kom ut då vi skrek var Mannen him self, Leif Boork. Men det gör det samma. Vi stod där alldeles hesa och sjöng och stämningen var sagolik. Vi är tillbaka! SM-Guld nästa^^

Leksand vände förövrigt 0-3 till 5-4 mot Malmö och petade bort Malmö från Elitserien. Då återstod det att se om Rögle eller Mora skulle at den sista platsen. Matchen stod länge 1-1 men när det återstod endast 26 sekunder av ordinare matchtid lyckades Rögle peta in segermålet och deras plats i den högsta serien var ett faktum. Grym härligt tycker jag med lite nytt blod i Elitserien. Dan hejar på Rögle också så roligt att han är glad nu med :)

Nu ska jag snart spela volleyboll på lagbollsspelen. Sen ikväll ska jag på bio med grabbarna. Vi kan ju inte missa premiären av den nya Black Jack filmen "21" :) Peace out

Shinedown - Fly from the inside

torsdag 10 april 2008

Inför Västerås - Brynäs

Om ett par timmar avgörs det. Säsongens sista match ska spelas och jag sitter här och laddar inför matchen i Västerås. Jag och Simon ska dit och se Brynäs vinna och ta sig till nästa års Elitseriespel. Men jag gjorde nyss lite reseach om VIK och det är tydligen svårslagna hemma. Alla matcher i kvalserien som de spelat på hemmaplan har det blivit uddamåls förluster i eller mål i öppen kasse. I Allsvenskan förlorade de endast 3 av 23 matcher på hemmaplan så visst kommer det inte bli lätt att vinna där.

Men å andra sidan så är de på den hopplösa jumboplatsen sedan länge och har inget annat att spela för än äran. Brynäs å andra sidan är piskade att vinna och kommer att vara taggade till tusen kan jag lova. Och med all spelskicklighet och rutin som finns i Brynäs så kan väl inte VIK ta något poäng. Gör dem det så går jag och dränker mig. Så ni som vill ha mig vid liv, håll tummarna för Brynäs :)

onsdag 9 april 2008

PANIK!

Om en vecka drar jag till Estland och då måste allt vara klart! Hela redovisningen måste vara gjord, inövad och perfekt. De andra länderna (Holland, Finland, Estland) som kommer att presentera olika föredrag om nationella minoriteter i EU kommer att vara värsta seriösa. De har inom sina skolor haft tävlingar och så för att se till att det gänget med den bästa presentationen får åka. För oss svenskar är det en helt annan sak. De som ville fick åka (efter de som hade förtur då) och vi har inte knappt börjat med arbetet.. Kommer gå så bra. Men en sak är säkert i alla fall: Jag kommer att dampa The Same Shit i mer än vecka nu. Kommer blir kul^^

Nu har jag engelska sen ska jag hem och försöka plugga lite innan jag har träning ikväll. Fast just nu snöar(! -.-) det och då har jag ingen lust att träna.. Aja, bye.

" The skier took off with a tremendous fart"
- Kommentar till skidhopp

tisdag 8 april 2008

En helt otrolig sportkväll

Wow, vilken kväll och vilka matcher!

Kvalserien:
Efter en trevligt heldag i Stockholm med klassen där jag träffade både Katta och Fisken, åt kinabuffé och var på studiebesök på ett tidningstryckeri i Akalla och på Zenit, SIDA så kom jag hem och slog på radiosporten på högsta volym och började följa matchen som hade blivit kallad "tidernas daladerby". Självklart pratar jag om den avgörande, näst sista matchen i kvalserien mellan Sveriges kanske två mest anrika hockeyklubbar, Brynäs och ärkerivalen Leksand. Innan matchen såg den sjukt jämna tabellen ut så här:

1. Malmö 15p
2. Rögle 15p
3. Brynäs 13p
4. Mora 13p
5. Leksand 12p
6. Västerås 3p

Matchen började mycket, mycket jämnt med ett par lägen åt båda håll men efter den första perioden var det fortfarande mållöst. Men i andra perioden tog Brynäs över direkt och efter 3.15 lyckades Daniel Widing i ett powerplay ge oss det grymt viktiga ledningsmålet framspelad av Micke Lind och Nicholas Angell. Sedan fortsatte Brynäs att tugga och hade bud på fler mål, även Leksand hade sina chanser att göra mål men de misslyckades med det och 1-0 ledningen för Brynäs stod sig till andra pausen.

I sista perioden fick Leksand bättre och bättre och större och större press på Brynäs men trots det kom de inte närmare än ett stolpskott. Istället satte först Andreas Dackell och sedan Micke Lind varsitt mål i öppen kasse då Leksand tog ut sin NHL-meriterade målvakt Ed Belfour i slutet av matchen och slutresultatet 3-0 var ett faktum. En mycket härlig vinst som tog Brynäs till tabelltoppen med 16p och skickade samtidigt ner Leksand tillbaka till Allsvenskan. Detta eftersom Rögle och Malmö bara fick med sig varsin poäng från deras möte i Skåne som slutade 4-4. Mora spöade inte helt oväntat VIK med 5-0, trots storspel av deras unga målvakt Johan Thalberg och har även dem 16p fast med sämre målskillnad än de andra tre lagen på 16p. Så här ser tabellen ut efter dagens omgång:

1. Brynäs 16p +10
2. Malmö 16p +6
3. Rögle 16p +4
4. Mora 16p +1
5. Leksand 12p +3
6. Västerås 3p -24

Brynäs har alltså allting i sina egna händer och allt som behövs för att Elitseriekontraktet ska klaras är en vinst mot VIK och det ska förhoppningsvis inte bli några problem. Men man vet aldrig, bara för ett par omgångar sen vann faktiskt VIK mot Malmö med 2-1 så allt kan hända. "It aint over til the fat lady sings"

Jag måste självklart se matchen då den spelas i Västerås, jag och min kära storebror Simon tänker åka in. Men när jag skulle boka biljetterna idag så var det nå error på sidan, men det går nog imorgon får vi hoppas. För det här är en match jag inte får missa :)

Champions League:
Efter den otroligt spännande hockeymatchen var slut på radion stängde jag av och gick till Tv soffan. Jag la mig där och slog på 6an där den sista kvartfinalen mellan Liverpool och Arsenal spelades. 1-1 var resultat i den föregående matchen på Emirates Stadium och mitt Arsenal behövde alltså antingen vinna med 1-0, 2-1 ,3-1, 3-2 eller spela 2-2 eller 3-3 för att gå vidare till Semifinal. Vid 1-1 skulle matchen gå till förlängning. Och det började bra för Arsenal som redan efter 16 minuter hade tagit ledningen genom Diaby och dominerade fullständigt innan Liverpool på en hörna lyckades kvittera med hjälp av pannan på den finlänske mittbacken Sami Hyypä. Efter det målet förändrade matchen helt karaktär och Liverpool tog över. 1-1 stod sig i halvtid men i den 69:e minuten tog Liverpool ledningen genom ett underbart fotbollsmål av Fernando Torres då han i utkanten av straffområdet vände upp och placerade bollen i borte krysset, helt otagbart för Almunia i Arsenal målet.

Direkt efter Liverpools ledningsmål agerade Wenger på Arsenal bänken och skickade in Teo Walcott i spel. Det lönade sig då han med ett otroligt snyggt förarbete spelade fram Adebaylor till 2-2 målet. Så här gick det till:

"Walcott hämtar upp bollen just utanför eget straffområde och sätter full fart. Han håller undan Alonsos tackling samt Aurelios hockeyinterferens och fortsätter. Mascherano tar i för hela Pamplonas när han löper tillbaka, men hänger inte med Walcott som dessutom undviker Hyypiä och den vindsnabbe Arsenalspelaren hittar förbi en halkande Skrtel till Adebayor som sätter 2-2 i den 84:e minuten"

Woohoo skrek jag i Tv soffan men jag hann inte mer än sätta mig ner igen innan DET hände. DET som inte fick hända, Liverpool fick straff! Direkt från avspel sätter ny insatte Liverpool spelaren Babel fart mot straffområdet och när han kliver in i detsamma blir han tveksamt ryckt i armen och faller så klart som en sten. Den svenska domaren Peter Fröjdfält tvekar dock inte utan blåset i pipan. En stencool Gerrard lägger upp bollen på straffpunkten och drar sedan bollen hårt upp till vänster och bollen hittar nätmaskorna. På tilläggstid kontrar sedan också Babel in 4-2 och Liverpool går vidare till Semifinal. Trots att jag är ett stort Arsenal fan kan jag inte låta bli att imponeras av Gerrards agerande i den pressade situationen. Han slog den ju säkrare än Ronaldinho gör i sina bästa stunder..

Helt sjukt avslutning på matchen var det. Men jag kan inte fatta hur Arsenal lät Liverpool vända två gånger, särskilt den sista gången. Jag säger det igen "It aint over til the fat lady sings"

Nu ska jag gå och lägga mig, men avslutar med lite broken english :)

"I am a man who likes to have my balls in the air"
- Svensk affärsman

måndag 7 april 2008

Only Rasmus

Rasmus ringde mig nyss och var inte så speciellt glad. Han hade råkat ut för något sjukt.

För några dagar sen satte han in 100 dollar på Betway som han till igår hade spelat upp till typ 190. Idag spelade han en Headsup-turnering för 10$ och där vann han 5 raka matcher och plockade hem första priset på 800$! Efter det satte han sig med hela vinsten på ett 5/10$ bord (!) och spelade två händer. I den första fick han skräp och la sig. I den andra plockade han upp AA och fick in pengarna preflop mot KK! Men en K direkt på floppen gjorde att potten på drygt 1600$ (typ 10 lax!) gick över till motståndares sida av bordet... Hur sjukt är inte det?

Från 1000 spänn till 80% på 11 papp på ett par timmar.. Jag beundrar verkligen Rasmus mentalitet. Själv hade jag gått och dränkt mig om jag haft de swingsen i mitt spel. Jag är mer en "vinna-lite-åt-gången-kind-of-guy". Anyway, best of luck mate :)

Min egen nätgrind höll på att sluta illa igår men vände tillslut ett minus 40 dollars läge till plus 10. Detta efter mycket bra spel, mycket dåligt spel, mycket otur och mycket tur^^ Jag var lite okoncentrerad i ett par av matcherna och det kan man inte vara när man lirar dueller och det straffade sig direkt. Kollade efter liret upp mina 4 motståndare på sharkscope och alla låg minus, varav en hela 2700 dollar! Men han lyckades jag torska mot.. :p

Ikväll blir det live poker hos Lundis sen imorrn ska jag till Storstan (sthlm) med klassen igen. Blir en heldag med besök på ett tidningstryckeri mm. På kvällen ska kvalserien avgöras då Brynäs spelar säsongens viktigaste match hemma mot Leksand. Ingen vinst där att det blir allsvenskan nästa säsong och det FÅR inte hända. Då går jag å dränker mig ;)

Nu måste jag käka om jag ska orka lira. Byebye!

Billy Talent - Hook, line and sinker

söndag 6 april 2008

Dags att sluta?

Så var ännu en helg över. En mycket trevligt sådan med Älsklingen här hos mig och inge poker. Vi har mest mysigt bort dagarna och spelat spel på kvällarna/nätterna. Idag åkte hon hem igen och då åkte jag och tränade. Det gick hyfsat bra men det känns som om jag tappat passionen för fotbollen.

Förr ville jag alltid spela boll. Även om det var 20 minus grader ute eller om det spöregnade. Men nu är det inte så. Bara det är lite gråmulet och småkyligt så är suget helt borta. Numera är Älsklingen, vännerna och pokern viktigare för mig. Hur kommer det sig att det blivit så? Den största anledningen är nog att jag inte märker att jag förbättras överhuvudtaget. Jag tror till och med att jag backat i utvecklingen då jag gör fler misstag på planen nu än jag gjorde för ett par år sedan. En annan sak är självklart att jag nu har kommit underfund med att jag inte kan bli riktigt bra i fotboll. Nu för tiden är jag inte ens självklar i vår första 11:a då det finns 91:or och 92:or som är bättre än mig. Det känns mycket tungt. Ett annat problem är mitt lag. Det känns inte som om alla drar åt samma håll. Jag trivs egentligen bara bra med ett par stycken, då det också finns ett par som ser ner på mig. Så har det alltid varit men jag har tröttnat på att de aldrig mognar. Även en av tränarna ser mig som riktigt klantskalle och det märks tydligt ibland. Nu när Jukka har slutat och Dan aldrig tränar så känns det mindre lockande att träna av den orsaken med.

Men men, jag tänker i alla fall köra på ett tag till så får vi se om lusten kommer med vädret och seriestarten. Serien börjar om ganska precis 1 månad och vår första match är om exakt en vecka. Bäst å ösa.

Nu ska jag sluta whina. Här ska lirar HU SnGs och käkas glass! Peace :)

Nickelback - Photograph

torsdag 3 april 2008

"Stop and Go" - Den ofelbara bluffen

En rätt bra bluff som de allra flesta turneringspelare har i sin arsenal är "stop and go"-bluffen. Det är en nödbluff som går ut på att när man är shortstackad i en turnering och sitter ur position (troligen på någon av mörkarna) och någon höjt i sen position och du inte har en tillräckligt stark hand för att gå Allin för värde då din motspelare troligen måste syna på grund av pottoddsen du ger honom. Så istället för att höja Allin eller lägga sig synar du och går sedan Allin oavsett flopp. Gärna ska Allin-satsningen på flopp motsvara ett pottbet för att vara så effektiv som möjligt. Din motståndare har nu sett mer än halva handen (5 av 7kort) och om han inte träffar handen, vilket han bara gör 1 gång av 3 då han har två oparade kort, så tvingas han ofta lägga sig. Hade du istället ställt preflop hade hans range av synhänder varit betydligt mycket större.

Jag fick se den här bluffen för första gången under andra säsongen av swedish poker challenge och har sedan dess, när tillfället funnits provat bluffen och det har funkat hyfsat bra vad jag minns. Ändå fram till mina två senaste försök, då jag först blev synad av underpar till 2 överkort på helfärgad flopp (no flushdraw) och sedan nyss, så fick jag syn av AK på bräde T 6 3 då jag själv hade KJ och satte honom innan flopp på AQ...

Så om ni inte är bekanta med den här bluffen så testa den, och se hur någon supertomte/superproffs kommer syna ner er med högre kort än dina ;)

Imorgon får jag äntligen träffa Älsklingen igen och vi ska tillbringa helgen tillsammans <333 Godnatt!

"In case of fire... Expose yourself at the window"
- Hotell i Finland

tisdag 1 april 2008

Hemmakväll

För första gången sedan innan jag åkte till Katta på påsklovet ska jag bara vara hemma en hel kväll och ta det luugnt. Ska bli så skönt :M Ska dra på en rulle, prata med äsklingen och lira nätpoker och SOVA. Mina 3 raka nätter med mindre än 5 timmars sömn har inte varit kanon för mig och jag är väldigt trött just nu. Sömnbristen beror som så många gånger förr på för långa roliga kvällar uppe hos Lundis :)

Idag är det första april och jag har blivit lurad ett par gånger redan (får skylla på sömnbristen^^). Den fetaste blåsningen kom Dan med och trots att jag visste att han skulle försöka lura mig idag gick jag på det. Men taskigt att skämta om så seriösa saker när man är lost och börjar känna empati direkt ju :p haha

När jag var Hos Katta senast hade de en bok som hette "broken english" med en massa fina citat från mer och mindre kända personer där jag hittade några roliga svenskelska skämt så jag kommer nog lägga upp någon då och då i denna lilla blogg så får vi se om ni också tycker dem är skojiga :) Här är den första:

"Im in the beginning of my period..."
- Nyutnämd dansk kvinnlig minister