torsdag 31 januari 2008

Scarlette owns

Sådan unge vill jag ha ^^

onsdag 30 januari 2008

Narnia

Efter att jag åkte ut ur big bettan i 6:e potten la jag mig ner och började läsa min engleska bok, del 1 av Narnia serien: The Magician's nephew som jag hade kommit cirkus halvägs i efter 2 veckors läsning. Men idag flöt det på och saker började hända i berättelsen och jag läste helt plötsligt nästan resten av boken på ett par timmar. Så nu ska jag bara läsa de sista kapitlena och sedan skriva en rapport på måndag så slipper jag mer läsning på ett tag. Skönt :)

Den handen jag åkte på var förövrigt en riktigt sjuk, fiskig pott då jag hittade QQ UTG+1. UTG höjde och jag återhöjde 3x hans raise. 2 bakom mig synade innan knappen dubblade min höjning och small tog en kall syn och UTG synade. Här borde jag var slagen men small var en riktig tomte och knappen kan ha allt mellan ett mellanhögt till AK/AQ. Så jag ställde om för 1k tot. Knappen och small blind gick också dem allin och jag drog väl dött. Men knappen visade AK och lilla blinden KT? Flopp ofarlig men en kung på turn och jag var ute.

Nu har jag beställt biljetterna till resan till Katta på fredag <3> Simon ska åka och kolla på Sverige - Slovakien i ABB arena, som en uppvärmning inför helgens LG hockeygames. Hoppas det blir en bra match. Var nästan för länge sen jag var på hockey senast.

Nu ska jag kolla scrubs och sen blire, om jag kan somna sängen. Somnade en stund när jag kom hem från skolan så får se hur det går med det.

Ken ring - Bryter tystnaden

Byta spelstil?

Igår kom markerna och vi var så klart tvungna att spela och inviga dem. Kl 8 kom jag till Rasmus och kände på grejjerna. Dem var riktigt fina och sköna och vi kom fram till att vi gjorde ett bra köp :)

Efter väntande på Lundis och krångel med bilen (xD) så satte vi igång med liret strax efter 10. 2 turneringar blev det och först en 100 freeze och sen en 50 freeze. Jag spelade mitt vanliga spel som i stort går ut på att gillra fällor. Men det gick inte. Jag slowspelade kanske för mycket men varje gång så köpte dem ut. AsKc var kvällens bästa hand och både gångerna jag fick den handen förlorade jag stora potter. I den första omgången höjde jag upp med den och floppen kom A 9 7 - alla i ruter. Jag betade och Rasmus slog om. Jag synade för jag satte honom på en semibluff. Turn en svart 8 och han betade igen. Syn (borde ha tagit potten här) river J inte heller ruter. Men ett läskigt stegdrag ute med en 10:a för stege. Eftersom jag spelat handen på det sätt jag gjorde tog jag synen då han betade 1/4 av potten på rivern och visade T9 och inget ruter.. 2 oturliga potter senare mot bullen och jag var ute.

Sen fick jag AK i den andra turneringen också. Limpade in för 600 med 7k i stacken (egentligen felspel med den stacken) Lundis och Rasmus var också med i potten. Flopp K 5 3 med två spader. Lundis betade 1200 och jag synade för jag satte honom på färgdraget och om det kommer en blank turn har jag halverat mina chanser att bli utsugen (från 35-19%). Turn en blank 8:a och han ställde mig och blixtsynade. Han vände upp 64 i spader! Shit.. och så klart kommer rivern spader Q och jag var ute igen.

Kvällen sjukaste pott ägde rum några händer efter jag åkte ut ur 50 freezen. Rasmus som hade höjt ett x antal gånger efter att folk limpat höjde på big blind med JT och Lundis limpsynade och floppen kom A 5 5 med två klöver. Check och ganska liten bet att Rasmus. Lundis synade och jag satte honom direkt på ett hyfsat äss. Turn T och ytterligare en check av Lundis och Rasmus betade 3500. Lundis blixtställde med AJ och med bara 4k till för Rasmus synade han och var inte glad när han fick se Lundis kort. Men efter river kortet var han det då det visade 1 av hans 2 outs. En 10:a..

Men till nästa live-lir ska jag ändra min taktik och inte trappa lite mycket. Hoppas turen vänder i och med det :)

Ikväll ska jag ta det lugnt läsa bok och räkna lite matte. Sen säkert någon SnG senare. Bye :)

Jah Mason - Too much dying

tisdag 29 januari 2008

Easy cash

Snackade lite med Viktor för någon dag sen på msn och han sa att han plussat 2500kr på SvS genom att spela shorthanded SnGs. Jag, som alltid tyckt att dem inte ger några pengar tänkte om idag och testade på att spela ett par stycken. Och vilken guldgruva det var :) Sjukt mycket fisk visade det sig. Antingen spelade dem för tight eller alldeles för löst. I första SnG:n jag spelade åkte jag ganska tidigt då jag synade ner en Allin med KT på bordet K 5 6 A och tomten, som hade 34 satte stegen på rivern. Nya tag och jag lyckades i nästa sit and go komma ITM men inte längre då jag surt förlorade headsupen mot min galning till motståndare. Dum som jag var försökte jag bluffa honom 2 ggr och ena gången fick jag syn av A-högt och den andra tog han en järv syn med 4-3 då det låg A J 4 A på bordet..

Nästa då? Jodå, men det började ganska illa då jag sprang in i en killes AA och sen floppat set i knektar men jag kämpade mig tillbaka och med 3 kvar var jag chip. Vann en coinflip med 99 vs AK och jag var Hu. Killen jag mötte hade spelat riktigt tajt men helt plötsligt ställde han på allt och när jag hittade KJ tog jag syn. Han visade 34 och floppade hålpipan och satte den på turn. Men jag spelade efter det ut honom och tog hem segern. Sen kunde jag så klart inte hålla mig och spelade nyss en till men där spelade jag dåligt och åkte rätvisst ut utanför pengarna. Plus 7$ på SnGs i alla fall.

Tidigare ikväll spelade jag en 50$ guarenteedsimbapoker. Det var endast 8 spelare med och alltså ett litet övervärde. Inköpet var 5$ och 1:a platsen gav 32 och 2:a platsen 17 dollar. Jag började fin fint och jag grinda sakta men säkert upp mig till chip tvåa med 4 kvar. Höjde upp med 99 och fick ställ av en tight snubbe (jes_63) men jag var tvungen att syna och hoppades på coinflip. Han visade dock AA men en 9:a föll på floppen och han var ute och jag var ny chip! :)

Då plockade jag upp QQbig blind. De 2 övriga limpade in för 200 och jag höjde till 600. Knappen synade med en stack på cirkus 4k. Flopp: 10-hög och alla i hjärter (ingen hjärter in min hand) Jag satsade pottstorlek och han ställde om och jag var 100% säker på att han bara hade Ah så jag synade och visade mycket riktigt A7 med ässet i hjärter. Turn blank men rivern gav honom flushen och jag var plötsligt den med minst marker. Och en otajmad bluff senare var jag nere på 10 biggs.

Med 3600 i stacken hittade jag KJ i big blind då blindsen var på 150/300. Small höjde upp till 900 och jag blixtställde men hans A5 stod och förvandlas dessutom till tvåpar. Så där bubblade jag och missade chansen att nästan förbubbla mina cashsimba. Efter att besvikelsen lagt sig satte jag mig på ett 0.2/0.4 bord där en donator vid namn Acer satt. Jag tog hans 3$ på 3 händer och gick sedan gör att kolla hur mycket jag hade i "valvet" som det heter på simbapoker. Och till min förvåning och stora glädje hade jag 50$ där. Väldigt konstigt för när jag köpte in min i turren tidigare hade jag 40 dollar... Förklaring nån? Kanske var så att jag fick andra priset fastän jag bubblade? För om jag fick det stämmer nästan allt. Eller fick jag någon bounty? Är riktigt förvirrad men skit samma. Jag är glad i alla fall. Soft å gå plus efter förluster. Easy cash :)

Nu ska jag väl sova. Godnatt!

The Kooks - She moves In her own way

måndag 28 januari 2008

Beställning

Igår kväll bestämde vi i pokergänget att det är dags för nya marker. Så vi gick in på google och sökte och hittade på pokerbutiken.se, ett 500-set med riktigt fina marker. Tyvärr dock så lätta som 11.5 gram då jag hade föredragit en antigen tyngre eller lättare modell. Klicka på länken nedan för att kika in markerna.

http://www.pokerbutiken.se/produkt/Pokerset+500+%28tournament%29.html

Markerväskan kostade i alla fall 1149kr och eftersom det var ingen frakt då man köpte för 500 kr eller mer så passade vi på att beställa in en ny kortlek och ett cutcard. Jag och Rasmus köpte också var sin cardguard. På min stod det "The unbreakable NUTS" och på Rasmus stod det " Good luck".. passande eller hur? ;) Leveransen förväntas komma inom 1-3 dagar. Nyfiken som jag är fick jag in på posten och sökte upp paketet och hittade då att det hade skickats från postkontoret i Bollnäs kl 14.20 idag. Borde komma snart alltså :)

Nu är jag trött och ska slappa lite innan det troligen blir nätlir ikväll/natt då jag börjar 12.25 imorgon. Hejs!

Dagens video

Ken - Kelian. Vet egentligen inte varför jag gillar den här låten. Men jag tycker bara den är så söt och skön. Diggar videon :)

söndag 27 januari 2008

Vinst!

Igår bröts äntligen förbannelsen och förlustsviten då jag tog en vinst i livepokern igen. Det var en 100kr rebuy turneringen hemma hos Lundis där jag vände ett 4-1 markerunderläge i headsupen över Bullen och plockade hem första priset på 500kr. Det kändes über skönt kan jag säga efter den senaste tidens ständiga bad beats.

Turneringen började lungt där jag mest foldade. Lilljocke och storjocke var med för en gångs skull och dem spelade riktigt galet och lilljocke köpte in sig hela 3 gånger. En gång, precis efter att han åkte ut och köpt in sig igen fick jag AK på small blind. Han, som var tilt höjde upp till 1200 och jag synade. Flopp kom A K T och jag checkade. Han betade 1500 och jag höjde till 4500. Han synade och turn kom blankt. Jag blixtställde in och väntade syn av alla äss men han synade och visade QQ. Rivern blank och jag uppe på 24k.

Bullen slog ut Rasmus på tur och med 3 kvar var jag och Lundis jämnastackade och bullen megachip. Jag tog det lungt och vann någon pott där och där men inga stora. Lundis spelade bort sig själv och så var vi i pengarna och resten är, som man säger historia. Jag spelade ut Bullen headsup och tog hem segern.

Nu ska jag åka och träna. Peace :)

Hammerfall - At the end of the rainbow

lördag 26 januari 2008

Vilken rysare

Sverige vann nyss i förlängningen i handbolls -EM med 36-34 mot Norge och knep därmed 5:e platsen i turneringen och det innebär att vi nu är klara för nästa VM och att vi kommer hamna i en mycket enklare kvalgrupp till kommande OS! :D

Och vilken dramatik det var! Det stod 15-13 till Sverige i halvtid men efter 9 minuter av andra halvleken ledde vi med hela 7 bollar! Men Norge, kämpade sig tillbaka mycket tack vare/på grund av "hemmadomarna" och vårt dåliga försvarsspel. Med 1 minut kvar av matchen stod det 26-26 och Sverige fick straff. Larholm gick fram och skruvade bollen i stolpen och resultat stod sig vid full tid.

I förlängningen följdes lagen eftervarann och det var mycket nervöst spel. Vid 33-33 fick vi ytterligare en straff. Kim Andersson, som brände en straff tidigare ville inte ta den. Men det gjorde inget, för på bänken skrek den spelande tränaren och landslagsveteranen Johan Pettersson " Jag tar den" och som han gjorde det. Han fintade ner den norske målvakten på golvet och tryckte sedan bollen stenhårt i nättaket!

Ett mycket avgörande läge i matchen där sedan vi lyckades hålla undan och med 10 sekunder kvar satte Kim Andersson sista målet och glädjen var total i det svenska lägret som sprang ut på plan och firade segern. Det är få sporter som kan vara lika spännande som handboll. En riktigt spännande match och hjärtat är uppe i halsgropen hela tiden. Helt underbart :D

Nu ska jag snacka lite med älsklingen och sen dra till Hallsta och spela poker :D Någon gång måste det ju vända liksom!

Takida - Score

fredag 25 januari 2008

Seven days

Nu är det "bara" en vecka kvar tills jag får återse min älskling igen! Ska bli helt underbart för jag saknar henne sååå mycket! Längtar verkligen och vet inte om jag står ut hela veckan..

Jag älskar dig Katarina Edbom <3

Allt för mig. Kan tillägga att jag brände 7$ på CD i eftermiddas på min håltimme. Massa bad beats och irritation var anledningen. Nu drar jag till Hallsta. Bye :)

Blink 182 - I miss you

torsdag 24 januari 2008

TILT!

Helt sjukt.. ska det aldrig ta slut? Idag fortsatte nämligen eländet då jag lyckades bränna 3 st inköp på en halvtimme i den 50 rebuy turneringen jag spelade nyss. 1 cooler och 2 bad beats så det var fixat.

I turneringens andra hand och plockade jag upp AA UTG och höjde till 250 (5xbb). Rasmus och Bullen synade. Floppen kom 4 6 J med J-6 i ruter. Bullen checkade och jag betade 500. Rasmus synade och och Bullen höjde till 2000. Jag ställer självklart för 4k till och han synar med 44 och jag köper in mig. Går inte att lägga AA med så här grunda stackar på den floppen.

La in 50kr till i prispotten och fick T9 i ruter och höjde upp till 350 (3.5xbb) Sivén bakom höjde upp till 1200 och Bullen synade på big. Jag synade så klart också då jag satte Sivén på högt pocket och hade en bra hand att busta honom med. Flopp Tc 9c 3s och vi checkade till honom. Han betade 1800 och jag autoställde och fick syn av hans QQ. Yay 70/30 favorit! Men turn Q och jag drog dött..

Ett till inköp och blindsen låg nu på 100/200. Q8 på big blind och jag synade Sivéns UTG-höjning till 700 då jag var nästan helt säker på att han hade AK. Flopp Q 8 7 - alla i ruter. Jag checkade och han betade 700. Jag slog direkt om 1600 till och han ställde mig. Jag synade och visst visade han upp Big slick med ässet i ruter.. Turn J och han plockade upp ett gutshot också.. River så klart en 10:a och jag var ute och TILTEN var total efter ytterligare ett bad beat.

Sverige åkte på ett bead beat nyss då dem förlorade knappt mot världsmästarna Tyskland i EM-handbollen med 29-31. Trots det, gjorde vi ett mycket bra EM och vi kom betydligt längre än jag hade förväntat mig. Tills nästa mästerskap måste vi förbättra straffkasten så har vi en medalj igen.

Just nu är jag riktigt sugen på att spela nätpoker men det ska jag inte göra för då finns det risk (stoor) att hela rullen ryker. Nu ska jag istället ta det lugnt och kolla på Las Vegas tills tilten är borta. Så att jag om ett par timmar kan grinda lite SnGs :)

Bye bye suckers!

Kall Januari

Då menar jag framförallt inte att det blåser och är 5 minus grader ute och att det ligger lite snö på marken utan jag menar min liveform.

Jag har inte haft en plussning i live-liret sedan den 6:e januari och det är riktigt länge för mig. Under hela november och december har jag plussat ca hälften av gångerna jag spelat och då har ändå åkt på hemska bad beats (alla minns väl mina monster mot 8:orna-.-) Men just nu känner jag att jag att inget går min väg och självförtroendet håller på att försvinna. Jag måste se över om jag bara har oflyt som jag försöker intala mig själv eller om jag helt enkelt har spelat för dåligt. Eller har jag fått hårdare motstånd eller vad har hänt?

Idag gjorde jag ett nytt försök då det var 100 freeze hemma hos Rasmus. Det började lugnt för mig som först fick Dan att lägga AK på bordet TT 2 K ^^ Sedan limpade jag med 22 och AQ och vann halvstora potter och jag var knapp chipleader på 14k. Sedan spelade jag en underlig pott. Rasmus limpade in UTG för 300 och jag med QJ höjde upp till 1200(fel?) Wille bakom synade och Rasmus fick bra odds och synade. Flopp 3-7-Q med två klöver. Rasmus betade ut 1600(flushdrag, mellanpar, set eller bluff?) och jag valde att slå om till 3200 för att visa att jag hade en bra hand. Wille synade bakom(?) och Rasmus blixtställde.. Enkelt vik så klart för mig men efter mycket snack fick Rasmus Wille att syna med QT mot hans set i 3:or.. Jag ner på startstack och Rasmus upp som big chip. Rasmus spelade handen bra som betade ut då han floppa trissen och jag gick i fällan men ändå, vad gjorde Wille? Preflop måste han lägga och på flopp med. Efter bet och raise så måste ju toppar i mucken direkt!

Någon hand senare fick jag 76 i hjärter UTG och höjde upp till 1100 med blinds 150/300. Bullen synade bakom mig och de andra la sig. Floppen kom A Q 3 - alla i hjärter! Jag betade vekt ut 1200 och väntade mig omslag av äss men han synade bara. Turn hjärter 2 och min hand gick från perfekt till död. Check check och rivern visade ruter K. Jag checkade och nu betade han 1200? Jag började snacka med han och märkte på honom att han inte gillade sin hand och inte ville ha syn. Så jag lät mina instinkter ta över och synade. Han vände besviket upp Ad8h och jag visade min hand. Han började skicka markerna i min riktning då han inte fattade att han hade hjärter 8:an -.- Tillslut fattade han det och bad om ursäkt för att jag läste honom rätt men förlorade potten ändå..

Nere på 5500 och jag ställde på big med A8 efter en bullelimp och han la. Nästa hand på small blind hittade jag AToffsuit. Rasmus höjde till 1200 på knappen och jag blixtställde igen och Rasmus tänkte lite innan han synade och vände upp 88. "Oh shit.. inte den handen" hann jag tänka innan floppen visade en 8:a och jag var ute.. Otur den här turneringen också?

Efter det blev det slask cashgame mot Bullen och sen dealers med resten av gänget. Back 80 kr på det och jag blandade dåligt spel med att bli utköpt.

Stora vinnaren ikväll (igen.. hur gör han?) blev Rasmus själv som krossade oss i turneringen med ett grymt kortsnitt. Han sa att han fick AA, KK, QQ, AK, AK och AQ.. Nice nice säger jag bara :) Dan kom tvåa och fick 200 kr förbesväret. I Omahan senare plockade Rasmus upp AAAQ på handen och floppen kom otroligt nog A 4 9. Rasmus betade och Pålman synade. Turn kom en perfekt 9:a för Rasmus men det var Pålman som betade 15kr. Rasmus synade perfekt och rivern kom ointressant. Pålman betade 20kr och Rasmus synade bara med nötkåken och förståligt nog stod inte Pålmans triss i 9:or xD Fin pott dock till Rasmus på runt 90kr, trots att den hade kunnat varit mycket större.

Efter pokern stack jag och Dan ner till skeppet och Dan, snäll som han är bjöd mig på en Pizza :) Det var trevligt och gott men runt 21.20 blev vi utkörda då dem stängde för dagen :p Under måltiden pratade vi om dagens lir och Dan höll med mig om att jag hade oflyt i turren. Dock att jag kanske borde väntat till ett bättre läge att pusha då jag ändå hade ett M på 10.

Imorrn börjar jag 12.25 men funderar på att dra till skolan innan och plugga till svenska läxförhöret med de andra. Får se när jag vaknar ;) Godnatt!

Ps. Saknar dig så in i norden älskling!!!!! <3 <3 <3

Bob Marley - Jamin

onsdag 23 januari 2008

One lession

means no school. Ofta man orkar gå till skolan för en lektion. Så därför är jag hemma idag och slappar. Jag vaknade klockan 9 och när jag insåg att jag fick sova vidare så blev jag glad :)

Nätgrinden i måndags slutade break even efter korttorka och oflyt. Jag spelade 2 flerbords turneringar som båda såg likadana ut. Jag fick inga kort och tvingades ställa in med marginella händer och killen bakom hittade monster och slog ut mig. Efter dem spelade jag en SnG där det först såg ut att bli samma härva men jag hittade äntligen en bra hand, AK på small blind. Ett par limpade och en kille dundra upp till 300. Killen bakom synade och jag på 1k blixtställde. Första tomten synade och andra med. Den första hade TT och den andra AQ. Riktigt kassa syner av båda två och rättvist satte jag ett äss och tripplade upp. Kom lugnt ITM som chiptvå där jag gjorde många bra reads och spelade ut mina motståndare.

Men sen floppade jag ett set på helfärgat-bord och medan han floppade nötterna men jag lyckades slinka ganska billigt men gick i alla fall ner till 2.7k med blinds 50/100. Då fick jag AK igen. Den här gången på bigblind och den här gången svitad i spader. Small blind med 3k höjde upp till 500 och jag stoppade självklart in allt. Han blixtsynade med A5 i ruter och floppade ut mig totalt då 3 ruter föll på bordet -.-

Efter det satte jag mig på 2/4 cent Hu-bord på cdpoker och hittade en glad fransman att lira mot. Han var verkligen lätt läst och jag tog drygt 5$ av honom innan jag var nöjd för dagen. Sista handen fick jag AKs och limpade (som alltid) Han höjde upp till 8 cent (som alltid) och jag slog om till 32 och han synade. Floppen kom J-hög med två spader och en drömflopp för mig. Han checka och jag betta ganska hårt och fick syn. Turn blank men jag fortsatte och gjorde ett probet på 42cent. Syn och rivern gav mig ett till spader och jag hade nöten. Nu betta han ut 80 cent (represantera färgen?) och jag slog om Allin och fick syn och han muckade sina kort. Jag gick sedan in i HH och såg att han hade A9 off i sista handen xD hehe

Igår gick jag upp vid 11 och tog halv 12-bussen till skolan då jag hade första lektionen kl 12.25. Jag hade filiosofi, Samhäll och sedan idrott som sista lektion. Där vi körde fitnessboxning och stryketräning, elevledd av Johanna som gjorde det riktigt bra. Det var jobbigt faktiskt. Sedan ko jag hem runt kvart i 6 och åt lite innan jag stack iväg till träningen. Jag hittade rätt hall (woho!) och vi var 9 pers, varav en stod i mål. 4 mot 4 spelade vi och det var riktigt kul och jobbigt. Sedan tog jag moppen hem i kylan och utan långkalsonger höll jag på att frysa ihjäl (mina långisar låg i ryggan). Väl hemma tryckte jag i mig en massa älgpasta med pacman-korv innan jag hade ett 3 timmar långt samtal med äsklingen <3. Jag somnade sedan gott ca kl 3.

Och så idag har jag inte hunnit gjort mycket än. Jag har badat och kollat på ett avsnitt av swedish pker challenge och lagt in en tvätt. Sen har jag också fått ett mess av rasmus om att det troligen blir lir ikväll :)

Nu ska jag äta frulle. Take care!

Kapten röd - 29 mars

söndag 20 januari 2008

Minushelg

Efter en helg med en del poker och fina middagar börjar det se klent ut i börsen. Och med 2 veckor kvar till cash känns det sådär. Vill ju inte gärna ta pengar ur bankrullen liksom. Får leva sparsamt ett tag nu helt enkelt.

Pokern har gått åt skogen. I lördags blev det 100 freeze och Omaha cashgame och totalt back 216.50 kr. I turren gick det bra tills vi avbröt för att Kalle var på ICA.. Höll på att bli ett rejält slagsmål men polisen hann emellan. När vi sedan återtog spelet var jag okoncentrerade och gjorde ett move med A3 då Pålman limpat med AK och det var slut för mig. Efter turneringen, som Rasmus förövrigt vann så blev det cashgame dealers choice. För mig hände det inte mycket tills vi var 3 kvar. Jag, Dan och Pålman stannade ett tag efter att de flesta åkt och det var ett guldläge för oss eftersom det var första gången han spelade Omaha. Men otroligt nog så var det han som lämnade bordet med alla pengarna.

Det han gjorde som är väldigt ovanligt i Omahaspel var att han satsade pott på alla gator oavsett kort. Det enda som gällde för oss var att sitta och vänta kort och många bra träffar vart det inte så han snodde blindsen bra många gånger. Men tillslut fick jag en härligt flopp med Kh7hQd6d på 8d Jh Th. Öppetsteg och färgdrag fick räcka och jag återhöjde pott efter hans 10kronors bet. Dan ställde nu om för bara 12kr till och jag hade ju inget annat val än att syna. Han visade 8h9hJ7 och jag hade ungefär 45% chans att träffa stegen eller färgen. Turn kom ruter 5 och jag fick ytterligare 7 outs och hade fortfarande 45% att vinna men rivern kom en elak spader 4:a och jag förlorade potten på över 100kr.

Jag köpte in 50kr till i marker som jag spelade upp till drygt 100 innan jag förlorade en monsterpott. Dan hade losat alla sina marker till Pålman och agerade dealer åt oss. Jag fick K44x på handen och floppen kom KK4 och han betade, inte helt oväntat pott. Jag valde att syna för han kommer ändå inte vika om han har kungen och jag vill ju inte att han viker en hand som har väldigt liten chans att vinna mot mig. Turn kom i alla fall en 7:a och jag synade hans pottbet igen. Potten låg nu på 55kr och river kom en 10:a har jag för mig. Han pottade och jag kunde inte vika och han visade K773 på hand och hade alltså dragit ut mig hårt på turn med en 2-outare -.- inget att göra åt det och megafisken drog in potten på 170kr. Otroligt kul. Ännu roligare är att han inte fattade att han sugit ut mig..

Sen idag innan träningen mellan 4 och halv 6 fortsatte mitt flyt då vi spelade en 50 freeze turbo. Med 4 kvar och jag som knapp chiptvåa ställde jag in med AK i klöver på knappen och Lundis la men Rasmus, som var den enda som täckte mig synade. Han visade AK i ruter och en trolig splitt(94%) men han visade sina skills och klonkade in 3 ruter på bordet. Varav ett på både turn och rivern... Just my luck.

Aja, träningen gick i alla fall bra och det var riktigt skönt att träna igen för första gången på 1 månad! Fick dock en knätackling av Dan som gör att jag har ont i låret. Kommer nog vara blått imorgon men sånt är livet :)

Om ett tag börjar The game på 5an. Hoppas det blir riktigt kul med många spännande potter då det för första gången ska sändas ett cashgame på svensk Tv. Godnatt!

Three days grace - Just like you

fredag 18 januari 2008

Sjuk värld vi lever i

Den här faktan hittade jag när jag letade fakta om Kamerun till min hish-uppsats:

Samhället i Kamerun är mansdominerat och våld och diskriminering mot kvinnor är vanligt förekommande. Vid början av puberteten utsätts uppskattningsvis 26% av flickorna för "bröststrykning", vilket innebär att deras bröst bankas eller masseras med upphettade föremål för att hindra dem från att utvecklas. Syftet är att hindra flickorna från att bli sexuellt aktiva i förtid och att skydda dem från sexuella övergrepp.

"Så omtänksamt.." - Filips kommentar till ovanstående text.

Borde vara förbjudet..

Att erbjuda asiatisk lunchbuffé med bara en massa gott. Ris, curry, kycklig, fläsk och oxfilé och mycket mer. Liksom, när förväntar de sig att man ska sluta äta? Det är ju så sjukt gott att det inte finns en chans i världen att man lämnar resturangen i något annat tillstånd än illamående..

Oj, vilket ilandsproblem^^ Synd om mig som får äta mig så mätt att jag knappt kan gå. Vilket svin jag är..

Aja, nu sitter i alla fall i en datasal och tråkar på min långa håltimme. Filip och Mathias sitter och spelar något slags levelspel och jag kollar mest på och lyssnar på musik i Mathias MP3. Mathias som förövrigt fyller 18 år idag! :) och det var den stora anledningen till varför vi gick ner till Wing Waah och moffa oss mätta. Men jag borde väl ta vara på den lediga tiden och jobba med lite läxor men så ska man ju orka det också..

Kl 15.15 har jag Lagbollspel och handboll och sen hem en stund innan pizzan och pingst senare :) Take care!

Alice cooper - Poison

torsdag 17 januari 2008

Dagens klassiker

Jag ryser. Den är fortfarande lika bra som den var första gången jag hörde den på högstadiet. Älskar verkligen den här låten. En av mina absoluta favoritlåtar all time! :D

Projektarbetet

Ändå fram till idag, har jag då och då sedan jag började gymnasiet och fick reda på att man var tvungen att göra ett projektarbete i tredje ring på 100 timmar funderat och grubblat över vad jag skulle skriva om. Till och med fasat över valet.

Eftersom man kan skriva om allt mellan himmel och jord (mest extrema exempel på projektarbete jag har hört var om en kille som skrev om hur man äter ett mariekex xD Han skrev massor med sidor och fick dessutom MVG på arbetet :p En prestation enligt mig :)) har jag tänkt över en hel del alternativ. Men inte hittat något som jag varit riktigt sugen att jobba med. Tills idag, då jag kom på det.

Efter att ha sett på Everstpoker reklamen som går på Tvn hela tiden där dem längst ner på sidan hade skrivit www.slutaspela.nu (nej, vadå dubbelmoral?) gick jag in på sidan och klickade mig vidare till en webbfilm om spelmissbruk som jag började titta på och det var då jag kom att, att skriva om spelmissbruk är det perfekta projektarbetet! Det är väldigt intressant för mig som spelare och dessutom finns det massor med material om ämnet. Och det känns jättebra att jag helt plötsligt ser fram emot de 100 timmarna i 3:an :)

Nu ska jag kolla en LP special på Tv-kanalen star :) Sen sova. Godnatt!

"If there is a will, there is a way"-Mike Shinoda

Linkin Park - One step closer

onsdag 16 januari 2008

Noll koll at all

Ojoj, ibland blir jag så otroligt stolt över mig själv så det inte är sant.. Igår kväll var jag verkligen ute och cyklade, eller åkte moppe om ni så vill.

Jag åkte hemifrån ungefär halv 9, iväg ut i regnet. Jag hade träning i Hallsta mellan 21-22 och eftersom Dan sa att det var träning i sporthallen i söndags då jag inte kunde komma antog jag, dumt nog utan att kolla upp saken på nätet innan att det var där vi skulle spela även idag. Men så var inte fallet. För när jag kom fram var det bara ett par stycken basketspelare där som stod övade kast.

Så jag tänkte att träningen var i Nibblehallen istället så jag åkte dit. Men där var det ett handbolls lag som tränade, men jag mötte macke som sa att det kanske var nere på trollebo, på konstgräset. Hmn.. drygt tänkte jag som bara hade inomhus grejjer med mig. Men jag åkte i alla fall ner dit för att kolla på resten av träningen.

Men där var det tomt. Tränar dem i Tunbo eller? Var min tanke så jag sket i det. Försökte gå in till Lundis eller Rasmus men klockan var över 9 så portarna var låsta och eftersom min mobil låg hemma, som jag inte hittade när jag skulle åka så var det fanns inte mycket att göra. Så jag började åka hemåt.

Men på vägen hem kom jag på att jag kunde ju åka förbi syrran och Tomas och se vad dem höll på med och så kunde jag ju gosa lite med Erica också. Och väl hemma hos dem i Fjällsta knackade jag på ytterdörrn och dem var vakna. Jag tog av mig grejjerna och sen snodde jag laptoppen och gick in på sk91's hemsida där det stod att träningen var i Kantzowska idrottsal. Jasså var det där dem var^^ Jag som inte tänkte på den, aldrig tränat där med laget så.

Jag lämnade laptoppen för att gå iväg till köksbordet där jag formligen krossade dem i risk. Helt sjukt var det. Jag borde spelat craps den kvällen. Hade riktigt tur med tärningarna :) Jag vann 2 omgångar på typ 1 timme. Var lite skojsigt fast vore roligare med lite mer motstånd ;) Men klockan kvart över 11 åkte jag hem. Det regnade fortfarande men vad gör man..

Hemma och helt dyngblöt i kläderna steg jag in i köket. Där mötte jag Ninna, mammas kompis som bor hos oss några dagar och hon kramade om mig och sa att de andra var ute och letade efter mig. Vi ringde till dem men det var upptaget(de ringde polisen) så vi messade istället att jag var hemma och oskadd. Så när mamma såg messet fick hon ringa upp till Polisen igen och säga "äh, det var inget"

Anledningen till att dem hade blivit så oroliga (som det verkligen inte brukar vara) var att Dan, som visste att jag skulle träna hade själv blivit orolig för mig då jag inte dök upp på träningen och heller inte svarade på varken hans mess eller samtal. Å ja, jag förstår honom. Liksom när jag drog från msn runt 20.20 sa jag liksom " Ses om en halvtimme" så klart han vart lite fundersam att jag fått soppatorsk eller nå. Att jag typ hade ramlat med moppen och blivit medvetslös xD Men som sagt. Lite kul allihop^^ Känns skönt att jag har vänner som bryr sig i alla fall :) Min familj hade inte ens märkt att jag kom hem ovanligt sent :p men med mina vanor att komma hem när jag vill så kan jag inte klandra dem.

Just nu sitter jag i skolan på en samhällslektion och "skriver" Afrika-skiten men vi ska gå nu och äta och sen spela en massa kort eftersom vi har 2 timmars hål innan engelskan. Sen efter den lektionen slutar jag. Att gå från 10 - 15 är najs och alldeles lagom tycker jag :) Aja, BYE!

Offspring - Self esteem

tisdag 15 januari 2008

Måndag = nätgrind

Efter dagens långa skoldag unnade jag mig att spela 2 MTT's och en 3-bords SnG ikväll. Första turren var big bettan, som jag gillar att kalla den. 6K$ guaranteed med över 1500 spelare. I den låg jag på average en stund in i andra timmen. Då en storstackad fisk anlände till mitt bord. Det första han gjorde var att checkhöja allin för alla sina marker på bordet 8 9 4 med A6off så min respekt för den killen var noll. Då han dubbla blindsen UTG, vanligtvis är det ett rejält styrkebesked att höja så lite i tidigt positon men eftersom han var en fisk synade jag med TT på cut off. Floppen kom 9-hög och när han betade pott så ställde jag om Allin. Grejjen var att firren hade hittat ett par raketer.. Inga 10:or och hans AA fick stå.

Nästa turnering var mini bettan. Hälften så stor prispool och bara 600 spelare och om möjligt, ännu mer fisk. Blinds låg på 50/100 och 2 limpade in. Killen efter med 800 tryckte in och jag, med 88 på knappen följde honom. Hans range var allt mellan lågt pocket till Ax till bluff. Han visade AT och rivrade en 10:a. Nere på 700 och AQs i nästa hand. Men en mörk hittade KK och så var jag ute ur den med.

Den enda som jag cashade i ikväll var 3-bord SnG:n där jag slutade 3:a och fick för det 9$ besväret. Och ett besvär var det. Eller det började bra. Fångade ett par bluffar med topp/topp och sen med JT på knappen busta jag en tomte som limpat UTG med K4. Flopp Q K 4 och han minibetade och turn A och sen.. ja ni hajar. Chipetta på 4.2k med 25kvar. Byte av bord och trappar när jag hittar AK på big blind. En annan storstack går rakt i fällan och bettade tom hela vägen för att jag visade mig svag. Uppe på 7.5k. Sen åker jag på två bad beats. Losade en 60/40 och sen satte en kille en 3 outare på turn mot mig. Jag kom som 4:a i chips till finalbordet.

Gick smärtfritt ITM sen hände det grejjer. Losade en fet pott med JJ vs QT allin pre och sen blev jag short. Ställde på allt och snodde blindsen, som var höga. Helt plötsligt var jag tvåa i chips igen med 4 kvar. Men det ändrades när killen som bluffade mig på alla gator helt tom dubblade upp 2 ggr om och tog ledning. Jag losa en 60/40 mot shorten och blev short. Men knep tillslut 3: platsen då den andra lilla stacken blinda bort sig. Han var riktigt kass på shorthanded poker.

Jag backade ett par dollar ikväll men snart kammar jag hem storkovan i big bettan och inge mer lir på 3$ nivån :M Men för att ha råd med big bettan(5.50$) så måste jag spela ett par till 3-bords SnGs. Dem är inte bara lätta utan dessutom riktigt kuliga :)

Borde sova nu så jag får min behövliga skönhetssömn. Somnar jag inom 30 min så får jag hela 7-8 timmars sömn faktiskt. Låter sjukt bra i min värld!

Sweet dreams! (:)

Mika - big girl

måndag 14 januari 2008

Äckel Afrika!

Inte för att jag på något sätt är rasist.. men idag hatar jag Afrika. Och det är inte någon snäll afrikans fel utan det är min samhälls och historialärare Annikas fel. Under hela förra terminen har vi hålllit på med att arbeta om fattigdomen i Afrika. Vi har svarat på en massa frågeställningar som till exempel vems fel det är att vissa länder är fattiga utifrån olika teorier eller om vi har i väst har något ansvar gentemot dem rent moraliskt och så. Och idag fick vi ett chockbesked. På de närmaste lektionerna ska vi skriva en uppsats om precis samma skit igen -.-

Jag orkar inte! Sluta älta samma sak igen! Gå vidare! Det värsta av allt är att hon inte ens är här så det finns ingen att prata med om uppgiften för hon är hemma och vårdar sjukt barn.. Aja, får väl försöka skriva ihop något nu ändå.. men det kommer inte gå bra.

Förövrigt hade jag en riktigt trevlig helg i Rönninge med min älskling och jag längtar tillbaka till henne.. <3 Mycket bättre där än här.. Ikväll blir det nog nätgrind eftersom jag har sovmorgon till 12.25 :)

Papa roach - Forever

fredag 11 januari 2008

Lagbollspel

Fett kul kurs! Bara en massa kul :)

Idag spelade vi fotboll, innebandy och volleyboll och det gick bra :) Sen ska vi även lira en massa mer av dem sporterna och handboll, bandy, ultimate freesbee, amerikansk fotboll och rugby m.fl. Lätt värt 4 timmars håltimmen innan! xD

Men seriöst, orka sluta kl 5 på fredagar fast man bara har 3 lektioner.. Aja, får leva med det en termin. Har ändå rätt schysst schema. Ska lägga upp det någon gång så får ni se.

Men nu måste jag gå. Snart går bussen till fjollträsk. Längtar <3

Ha en bra helg! Min kommer bli det i alla fall :)

torsdag 10 januari 2008

3

Siffran 3 var mitt oturs tal igår.

Med 3 spelare kvar i turneringen och jag som chipleader losade jag 3 viktiga händer som gjorde att jag åkte ur på 3:e plats. Under turneringen förlorade jag även 3 st coinflips. 3vligt va?

Nej det var inte alls kul. Men det värsta av allt var att jag inte höll mig till min taktik! Planen var att spela många potter och sno så fort ingen hade något men istället försatte jag mig i en position där jag satte alla marker på spel i ett 50/50 läge. Skjut mig någon! Eller skriv smallball i panan på mig^^

3 viktiga händer under turneringen:

54 i klöver på knappen. Jag valde att limpa och floppen kom 7d 6h 5c. Bullen och Dan checkade till mig som betade 1200 (fel.. skulle tagit gratiskortet) Dan höjde mig 2000 till och jag synade. Turn klöver 7 så jag fick öppet färgstegdrag och han betade 5000. Jag la mig tillslut och rivern hade kommit en 8a så vi hade delat potten då hade floppade stegen med 8-4. Nere på 6k

Grind upp till 9k och 99. Lundis limpade. Rasmus gick allin för 5k och jag ställde med. Dan vek AcQsbig och Rasmus visade JQ i klöver. Så trots 3 outs borta (siven la en klöver) så klonka han in färgen på rivern.. och min allin-poker började.

23k och chiplead. Precis slagit ut Rasmus och dubblat upp Lundis till 12k. JT i hjärter på knappen och jag höjde till 2500(2.5xbb). Dan la men Lundis dubblade till 5k. Med position och så bra pottodds (2500 för att vinna 10k) synade jag. Flopp Ah 7h Qc. Lundis betade nu 5k med 10 bakom. Jag kunde inte slinka med gutshot och färgdrag och ställde in. Han synade med AQ och jag blanka ur. Hade ju 13 outs och var bara knapp underdog...

Ett par händer senare ställer jag med AJs efter Lundis limp med 77. Inga höga kort eller ruter på bordet och ute...

Nu ska jag kolla headsupen på finalbordet i EPT bahamaspokertube. Sen imorrn drar jag till Katta :D <3

Natti!

onsdag 9 januari 2008

Idag :)

har jag egentligen väldigt mycket att säga så därför kommer jag fatta mig kort och skriva lite. För det första:

Grattis Lundis på 20-års dagen :D ! Hoppas du inte känner dig alltför gammal nu :p Jag har inte känt dig länge men ändå känner jag att du är en riktigt bra vän :) May god be with ya. Och andra övernaturliga saker du tycker är intressanta med ^^ För det andra:

Ska jag åka till Katta i helgen :D Längtar efter henne så mycket..

Honey, we are meant to be. You are my destiny <3

För det tredje har min nya pokerduk kommit! Så ikväll ska jag åka till Hallsta och inviga den och som min älskling sa så hoppas att den för tur med sig :) Och för det fjärde:

Är jag gul på vc. Det var igår på min håltimme i skolan som jag satt och lirade. Jag brände alla mina cash, på en enda hand i PLO:n. Okej, jag vet att det är fel att sitta med hela rullen på ett bord men så pass liten som den var och vilken fisk som satt där så ville jag det. Grejen var att då jag spelade hade jag varit uppe hela natten och typ 23 timmar i sträck. I handen jag busta hade jag nöten, trodde jag. Men bordet på bordet låg tydligen 3 färgkort.. undra hur trött jag var egentligen xD Det var första gången någonsin som jag gulade. Dock, måste sägas att pengarna på vcpoker hade jag fått i en bonus och den var bara på 10$ men det känns ändå tungt :p

Oj, va mycket pokersnack det blev. Borde ju skrivit mer om dem andra istället istället. (jo, jag vet att jag råkade upprepa orden men orka ändra. Roligare så här :p) Aja, jag drar till Hallsta nu och lite firande av Lundis och sen spel.

Blesss!

Jim Brickman - Baby you're my destiny

tisdag 8 januari 2008

End of the peace

Så var lovet slut och skolan är igång igen. Bra koll på schemat har man så klart. Kommer hit med 8 bussen fast man börjar man halv 1... fett drygt. Men jag hittade i alla fall en dator tack vare Annika så jag underhåller mig själv. Chattar och spelar PLO på vc och det går skit. Losat mot 4 tal 2 ggr. Fått 4-tal en gång och inge betalt. Back 2$ men det ska jag ta igen. Allt som behövs är en bra träff mot fiskarna :)

Som jag skrev i slutet av mitt förra inlägg(som säkert ingen orka läsa för det handlade om pkrn) så har jag inte sovit något i natt. Men jag är trots det pigg. Mycket piggare än jag brukar vara när jag är i skolan i all fall xD Det här var enda sättet för mig att vända tillbaka dygnet. Med tanke på att jag somnade halv 8 i förrgår morse och sov till 2 så fattar nog alla att jag aldrig skulle kunnat kommit upp vid 8. MEN nu hade jag ju sovmorgon till halv 1 så det var väl skitsamma nu ändå.. ^^

i SnG:n imorse slutade jag 3:a efter att ha ägt bordet. Gick från 1500 till 2600 utan att visa en hand. Med 3 kvar hade jag 7k och snodde i stort sett varje pott. Sen fick jag 55 och en slog om med A6 och träffade 6:an och jag nere på 3k. Blinds ökade och jag ställde hela tin. När jag hade A7 på knappen hittade big JJ och floppade en knekt så var det över. Ingen förlust i alla fall och helnöjd med liret så inget att klaga på.

Nu ska jag som sagt plussa stort i Omahan. Och sen klockan halv 1 ska jag ha min första filosofi lektion ever, med min gamla damplärare Maria. Yay! Ska bli kul :)

Peace.. trots allt^^

Miss ya soo much honey <3

Inte min kväll..

..för fem öre. Hade riktigt otur ikväll. Stoppade in pengarna med bäst hand 4 gånger och blev utköpt varenda gång... Men sån är pokern ibland (jämt!)

Det började med att vi spela 100 freezeout turnering med riktigt djupa stackar. Med 4 kvar fick jag AJ på knappen och jag hade runt 20k och höjde till 4000(4xBB). Dan på big blind stekte lite och sen gick allin för 14k tot. Jag synade och han visade AT. Men en 10:a i fönstret och inge kul längre. Jag blev short och åkte som 4:a. Dan plockade sen upp QQ efter att Rasmus höjt till 6000 med 99. Dan gick allin för 10k till och Sivén, som hade lika mycket marker som Dan fick AKbig blind. Han synade Dan allin och Rasmus la sig så klart. Inga kungar och äss på bordet och headsup mellan Ramus och Dan. Rasmus var knapp chipleader då han fått ihop sina marker genom att 2 gånger fått AA vs KK och allin före och på flopp. En pott blev stor i Hu:n och det var när Dan höjde till 6k och Rasmus gick allin. Dan synade med A4 och Rasmus visade A3. Dan dubblade och tog en 6-1 markerledning. Några händer senare var det över. Dan tog första priset på 400kr. Små marginaler i poker. Hade han inte suttit 10:an mot mig eller losat coinflipen mot Sivén hade det blivit noll kronor. Men Jah é int bitter!

Efter det spelade vi cashgame och dealers choice. Vi spelade mest Guts och Omaha. Jag losade hela viktiga Omaha händer där jag hade bäst hand hela vägen. Den värsta var när jag fick AKJ8 och limpade med i potten. Floppen kom Q J T med QJ i klöver och Manno betade 5kr. Jag synade bara men Rasmus slog om till 15kr. Manno synade och jag gick allin för 32.50 till. Rasmus synade igen och så även Manno! Potten låg alltså på 180kr och turn kom klöver 10. Jag tittade på Rasmus kort och han hade 89 i klöver för straight flushen..... Han vann så klart potten men vad gjorde han för syn? Han måste ju lägga handen hela vägen.. ett 9-högt färgdrag är inge bra i Omaha. Tänk om jag haft A8 i klöver på hand. Hur många outs hade han haft då liksom? förövrigt hade Manno också AK och vi hade splittat potten om inte Rasmus sugit ut oss.

Sen losade jag två till potter i Omahan där jag floppade set. Turnad kåk, och losade mot en högre kåkrivern.. Ingen turafton direkt och av dem 300 jag vann igår är det bara 70kr kvar :( De misstag jag gjorde ikväll/inatt var att inte räkna min stack ordentligt och sen gjorde jag en del misslyckade värdebetar på river också. Det blir dagens läxa.

Apropå läxa. Om bara ett par timmar ska jag vara i skolan och än har jag inte sovit ett dugg. Det tänker jag inte heller. Min plan är att vara vaken hela natten och och sen gå till skolan och va där och sen förhoppningsvis somna tidigt på kvällen. Tror ni det funkar? Borde ju vara det bästa sättet för mig att vända tillbaka dygnet på. Somnade liksom halv 8 igår och gick upp 2. Aldrig jag hade klarat att gå upp 8 idag.

Så nu har jag ett par timmar innan skolan börjar igen. Blir nog en SnG på bet och sen poker after darkpokertube.com

Godmorgon :)

Ps. Bra avslutningsfras? ^^

måndag 7 januari 2008

50 snabbis enköping

Igår spelade jag 2 st 50kr freezeout turneringar med snabba blindsperioder med gänget och med en del flyt lyckades jag vinna båda två och vann 300kr på kvällen. Den första började vi spela halv 7 och vi var 7 pers. Det började jobbigt då jag tappade halva stacken på en massa småpotter som jag ändå spelade rätt i. Så jag blev short och började ställa var och varannan hand. Snodde mig till upp på 5k då jag fick en riktigt rush.

AQ utg och blinds 200/400 så jag ställde in igen och fick syn av Dans KK men jag rivrade ässet och överlevde. Borde kanske inte ha ställt in direkt men jag förväntade mig syn av många kort då folk började bli irriterade på mig. Synd bara att Dan plockade upp KK och blev sen utsugen... :/ Aja, handen efter kollade jag ner på AK i ruterbig blind. Bullen limpade och Sivén som inte hade spelat en enda pott ditills gick allin för 6k. Jag synade och min hand höll och jag var helt plötsligt chipleader.

Sen fick jag 22 på small blind. Blinds 300/600 och höjde till 2100. Willebig synade. Flopp 9 7 ..2 ! :D Jag betade ut 1200 och wille synade ganska snabbt. Turn 9 och jag betade nu 2000. Wille synade igen? River Q och jag betade 4000 och han synade igen och jag visade min kåk. Han vände också upp sin hand och det var KK! Woot?!? Hur spelade han den? Han förlorade i alla fall minimalt på handen, allt jag kan säga. Efter den handen var det väl ganska mycket gata för mig. Jag mötte Lundis i headupen och vann enkelt efter på grund av min stora chiplead. I sista handen fick jag QQ och hans 54 dög inte.

Den andra turneringen började vi spela betydligt mycket senare. Faktiskt typ kl 2. Lite sjukt att vi började spela då. Varför inte gå och lägga sig liksom? xD Men vi är väl puckon allihopa. Tiden mellan båda turrarna hade jag bland annat ägt Dan i singstar och gått på ut och gått i en timme.

Dan började ultra aggro så jag som satt precis bakom honom var med i många potter och vann lite då och då. Tog mig upp till 1ok med 7k startmarker. Sen fick jag AT i ruter och Dan höjde till 500. Jag synade och så gjorde även Rasmus. Floppen kom T T 2 och Dan som pratade först betade 1000 och jag visste inte hur jag skulle handen. Jag hade ju garanterat bäst hand så vad är bäst sätt att spela på? Om jag synar så finns det bara 4 händer han kan sätta mig på. En 10:a så klart. Även en 2:a eller typ AA eller 88. Om jag höjer kommer jag inte få nå mer betalt om jag han är tom men har han däremot ett överpar så får jag alla hans marker. Så efter att ha tänkt lite synade jag bara eftersom Dan hade börjat turren på ett så slaskigt sätt. Razz la sig. Turn K och rundcheck. River 7 och Dan checkade igen. Jag ställde och Dan sa att han folda JJ. Good fold by him.

Sen kom en riktig rollercoaster-hand. Jag plockade upp AQ på knappen. Lundis gick allin i första pos och jag satte honom 77 -TT. Jag var fortfarande chipleader om jag hade förlorat den potten så jag tog skottet. Han visade 99 och jag kallade på att ett äss skulle komma. Det kom ett direkt i fönstret och Lundis började ropade på en 9:a och det kom oxå! Även en 10:a föll på bordet. Turn kom en till 10:a och nu sa Dan "Det kommer säkert en 10:a till" och visste gjorde det det. Jag vann potten på högre kåk. Lagom sjukt kan man säga^^

Så då var vi var bara 3 kvar och jag träffade i alla potter jag var med i och även dem jag inte var med i! Lundis kollade hela tiden upp vad som hade kommit på bordet. Hade jag t.ex. K7 och de andra A7 och AQ så träffade jag Kungen direkt och så klart kom även en till K och en Q. Det var verkligen sjukt. Behövde jag en 8:a kom den och gav mig stegen. Vi satt bara där och skrattade åt det och Lundis AJAJ, som han sa varje gång jag träffade är numera en klassisker ^^Hahaha. I vilket fall som helst åkte Sivén på bubblan och sen ville Rasmus åkte hem så han började gå allin på allt. Jag la mig tills jag hittade A7 och synade och vann mot hans Q6 :)

Efter turren så åkte de andra hem men jag stannade kvar hos Dan och av någon anledning så kollade vi en scen i Lucky you där de spelar ett spel som kallas för Guts. Vi gick in på Wikipedia och kollade på reglerna och sen började vi spela. Vi lirade i 2.5 timme och jag vann totalt med 2-1 i matcher. Reglerna i det här spelet kan jag förklara någon annan gång. Men jag kan säga att det enda som gäller är att läsa sin motståndare och tror man att man har bäst kort stannar man i spelet annars lägger man sig, typ.

Vi somnade ca halv 8 imorse och sen gick vi upp vid 2 idag (jag som skulle vända tillbaka dygnet xD my as heller..) Sen åkte jag i alla fall och klippte mig. Så nu är jag shorthead igen. Så skönt det är :)

Ikväll kl 9 blir det 100 freeze deep stack med gänget. Hoppas min tur fortsätter nu :D

Å imorrn börjar skolan igen. Ursch å fy och blä. Hur ska jag orka upp? Hur ska jag orka gå 5 dar i veckan? Varför kan vi inte ha en vecka till ledigt? Vore ju så grymt sköönt :M Men men. Man får göra det bästa av det. Kommer väl bli kul att träffa alla igen. Tror jag i alla fall :)

Ska äta frukost nu^^ Börjar bli hungrig faktiskt. BYE

Helt off - Babylonsjukan

söndag 6 januari 2008

Grattis älskling!

Godmorgon alla glada människor där ute. Idag är det en väldigt speciell dag för en person jag tycker väldigt väldigt mycket om. Det är nämligen väldigt mycket Kattas 17-års dag idag!

Happy birthday to you me love <3

Jag är väldigt ledsen att jag inte kan vara med Dig just nu men du får ha en väldigt härligt födelsedag ändå :) Älskar dig och saknar dig väldigt mycket!

Igår så blev det inge poker så jag stannade hemma och kollade på JVM finalen som Sverige, väldigt surt förlorade på övertid mot Kanada efter att ha kommit tillbaka i tredjeperioden och vänt 0-2 till 2-2. Kvitteringen kom med bara 38 sekunder kvar av matchen. Väldigt spännande var det kan jag säga. I sudden började Sverige klart bäst och öste på med chanser. Men så klart kommer ett typiskt transatlantiskt mål. En halvchans från ingenting där dem bara åker in och bökar in pucken i mål. Precis som alla Kanadas mål såg ut under hela matchen..Lagom smått irriterande. Men vi får glädjas åt silvret och tänka på att det var vår första medalj i JVM sen 96. Kanada tog sin fjärde raka titel och är väl bäst får man erkänna. Men dem har också 10 gånger fler hockey spelare i landet än Sverige har. Hockey i Kanada är religion men vi kommer närmare :)

Efter matchen spelade jag först en $6k Garanti turre sen en $2KG. I den första med väldigt fina klonk möjligheter tog det slut när jag efter att tidigt kommit short och tripplat med K8s mot AQ och AJ då jag fick AA på knappen. Vi var mitt i andra timmen och jag hade knappt 3000 med blinds 150/300. UTG limpade och jag bestämde mig för att höja till 600. Nu gick BB allin och täckte oss båda. UTG la sig men jag synade och vek upp KK. Kul tänkte jag men en kung på flopp och det var slut för mig.

Den andra turren spelade jag något sämre. Jag började med att inte lita på min read. Bordet låg K Q x x och en kille beta. Jag hade AJ trodde han skulle vika om jag höjde. Men jag la mig och han visade pocket 6:or... Sen fick jag AJ igen lite senare. En limpade för 100(gjorde han hela tin) så jag höjde i mid pos till 650. Nu började chipleaderskan steka och hon gick tillslut Allin för 20k. Jag tvingades vika. Sen spelade jag även en annan hand fel. Fick QJs och limpade in. Inget fel med det men när floppen kom Q 7 3 med två kort i en annan andra färg betade jag bara drygt halvpott och gav spelaren till vänster om mig rätt odds att syna med färgdraget. Turn kom så klart färgkortet men det var en J så jag fick även topptvåparet. Jag checkade och färgkillen betade bara dubbla big blind. La la la.. jag synade och hoppades på mina outs i Q och J men den dom kom inte och jag vek efter hans Allin. Sen när jag bara hade 6 biggs kvar ställde jag UTG +1 med AJ och fick syn av en storstack med 77 och som vanligt hade jag inge tur med coinflipsen...

Ingen klonk på bet365 alltså. Så jag hoppade över till vcpoker där jag satte mig på ett 2/4 cent pottlimit Omaha bord. Jag väntade in en kille som jag länsade 2 gånger om på 1$. Sen bytte jag bord där 3 satt. En på 12$, en på 1$ och en på 5$. Jag satte mig som vanligt med 2$. Killen på 5$ var väldigt lättläst. Hela tiden minihöjde han med bra träff och när han fick AAxx syntes det lång väg. Jag kollade ner på JQTT och han höjde till 22 cent efter 2 limpare. Jag valde att syna eftersom jag visste att han satt på AAxx och hade en bra hand att busta honom med. Killen med 12$ synade med. Flopp J J x och han betade pott. Jag slog om dubbelt och han ställde mig och jag synade och han visade AA med inga kort till. Turn J så jag drog in fyrtalet och potten på 5$.

pluss 7$ på PLO:n och back 11 på turrarna.

Nu ska jag iväg till Hallsta och lira live :) Bye!

Governor Andy - Dessa strebrar

fredag 4 januari 2008

Småkronorna till VM-final!

Jaa! Alldeles nyss avgjordes ena semifinalen i junior-VM i hockey mellan Sverige och Ryssland. Sverige var det bästa laget sett över hela matchen och vann med 2-1 efter sudden death där matchens lirare, Mikael Backlund avgjorde. En mycket tuff match där Ryssland tog ledning i slutet av andra perioden men Sverige kämpade sig tillbaka och kvitterade mycket snyggt genom Robin Frigren till 1-1 med 7 minuter kvar av full tid. Med 10 sekunder av matchen kvar får fick Sverige ett friläge och en jätte möjlighet till att vinna matchen redan där men den svenska spelaren blev hookad och missade och Niklas Wikegård, som kommenterade tillställningen matchen började skrika:

"Straff! Varför är det inte straff?!? Det ska FÖR FAN vara straff!!! Vad i helvete händer?!?"

Det som hände var att ryssen bara fick utvisning för hooking och hade Sverige inte vunnit matchen hade det blivit mycket snack om det domslutet i efterhand. Men vad händer i Sverige? Det var väl inte så länge sen det var "fel" att svära i tv? Eller? Låtar ju så sjukt illa bara.. Men men. Jag får väl vänja mig vid såntTv:n med.

Men skönt med äntligen final i JVM igen. Länge sen sist. Nu väntar i alla fall USA eller Kanada i morgondagens final.

En kul grej jag såg i sudden deathen var när Sverige tog in deras yngsta spelare som kom in och åkte in från de ryska backarna. Han hade riktigt fin puckkontroll oxå och drog ett par fina finter. Men gissa vilket år han var född..? 1990. Bra gammal man känner sig alltså :p

Nu ska jag kolla på vänner och sen åker jag iväg till Filip ikväll. Scrubs säsong 7 vettu :)

Peace!