onsdag 9 december 2009

2 år <3

Här i bloggen händer det inte mycket. Jag har tyvärr blivit en usel bloggare.. Har mycket mindre fritid nu för tiden än förr. Men det kanske är en bra sak xD Anyway, nu kände jag i alla fall ett måste av att skriva lite och berätta om den senaste händelsen i mitt liv = 2 år med älsklingen!

Det är drygt en vecka sedan vi hade vårt riktiga årsdatum, den första december. Men var först i helgen som vi träffades och kunde fira våra underbara 24 månader tillsammans. Detta valde vi att göra i centrala Södertälje på ett litet spa och det var verkligen hur mysigt som helst!

Vi kom till Skogshöjden, som det heter, vid lunchtid och efter att vi kollat in vår schyssta svit med rosor, dricka och en stor mjuk säng stack vi direkt ner till matavdelningen där det serverades lunchbuffé. Allt möjligt käk fanns det och särskilt en riktig god biff med någon sås åt jag en hel del av^^ En timme senare rullade vi vidare upp till rummet och för att byta om och sedan begav vi oss ner till spa-avdelningen som vi hade fri tillgång till under helda helgen. Vi gick mest mellan bubbelpoolen och ångbastun och bara njöt av den stilla och roingivande miljön och varandras sällskap.

Sen vid 6-7 tiden var det dags för en trerätters middag. Till förrätt åt vi lax och renkött med pepparrotssås och grejer vilket var en bra aptitretare. Varmrätten var oxfile med portvinsås och en annorlunda men mycket god potatismos innan kalaset sedan avslutades med skogsbärspaj och vaniljsås med jordgubbar. Mums var det!

Vi satt och åt länge och vi skrattade åt vår servitör som var jätte personlig med alla kunder. Ett ganska rolig kroppsspråk hade han också :p I alla fall, därefter gick vi bara upp till rummet och slog på Tvn. Gone in 60 seconds startade precis på femman och eftersom Katta inte sett den slog vi oss ner med lite té/kaffe (efter lite besvär med kokaren som vållade lite vattenskador i rummet xD) i sängen och kollade på den. Slutet var lite overkill men annars tyckte Katta också om den. Sen efter filmen låg vi och pratade minnen långt in på småtimmarna och bara mös i varandras armar. Det var hur trevligt som helst :)

Dagen efter (läs: någon timme senare) stod frukostbuffé på schemat och vi tvingades upp och gick och käka kl 8 typ. Yoghurt, nybakt bröd, pannkaka och bullar var lite av vad som erbjöds och jag fick i mig en hel del av allt av det :M Måste nog kolla om jag gått upp i vikt efter den där helgen kom jag på, märker nu att vi inte gjorde så mycket mer än att äta och mysa! Haha

Hehe efter frukosten var det i alla fall dags för vår behandling, duokuren som den hette. 70 min lång var den och vi turades om att få kroppspeeling, bada i aromabad, en skön och värmande inpackning på hela kroppen och skalpmassage. Det var inte helt fel kan jag säga! Man var ganska mjuk och gosig när man gick ut därifrån och fortsatte bubbelbadandet en stund innan vi vid 14 checka ut och gick och käka (xD) på donken innan jag tog tåget/bussen hem. Påvägen från Skogshöjden till tågstation gick vi också förbi Björn Borgs första hemstad där han lärde sig spela tennis mot garageporten, var en messingsskylt med en massa information där och allt :p hehe

Tack Darling för dessa två år och hoppas våra kommande blir minst lika underbara. Älskar dig Katarina Edbom <3

Colbie Caillat - Bubbly

tisdag 24 november 2009

One month

Idag är det den 24:e november och bara en månad kvar till jul, helt galet! Snart sitter man liksom och myser med julsånger, adventsljustakar och knäck mellan tänderna med sina kära sittande tätt omkring sig. Känner doften av nejlikor och granris och bara njuter av ledigheten :M Och ja, jag har två veckors ledighet i jul från jobbet. Förståligt i och med att det nog inte är så uppskattat med dörrknackare i juletid^^

Ba: "Tjena! Kommer här på uppdrag av elbolaget E-on, allt bra med dig? Jag ser att du också kollar på Kalle Anka, precis som dina grannar alldeles här bredvid med gjorde.. " :) haha

Sen är det snart dags för mig och Katta och fira 2-år tillsammans! Om veckor, 5-6 december sker firandet, något försenat, på ett förhoppningsvis otroligt mysigt SPA i centrala Södertälje. Det kommer sååå najs :D Längtar <3

Förra veckan var vi i Stockholm med jobbet måndag till fredag och jag passade på att spendera nätterna i Rönninge hemma hos älsklingen. Det var mysigt och jag är ju inte direkt bortskämd med att komma hem till lagad mat och en nyuppvärmd säng :) Det var också kul att komma ifrån Västerås lite och träffa lite annat folk. Men samtidigt gick min försäljning ned något. Undra vad det berodde på :S

I fredags var det också den där stora konferensen jag skrev om tidigare, Jag missade mitt sale award med något ynka sälj.. Men jag får glädjas över min grymma ledare DD som fick ett excellent sales award för att ha kickat ass med hela E-on divisionen ett par veckor nu. Men nästa år ska jag ha alla awards, så ni vet!

Peace out

Bloodhound Gang - Foxtrot Uniform Charlie Kilo

lördag 7 november 2009

Så nära.. x2

Igårkväll spelade jag och Dan en forumturnering på everestpoker. Eller jag betalade inköpet och Dan spelade, eftersom jag jobbade till 20-21 i stan som alltid. 76 startande var det och första priset var ett paket värt 2500$, en resa för två till Barcelona och två biljetter till El clasico den 29 november! Vi kom 4:a... Close but not enough..

Sen när jag kom hem vid 22, lirade jag nordicbets dagliga shorthanded turre och det gick upp ner i början. Men när vi började närma oss ITM dubblade jag upp med 89s vs AKoff efter sjuk action på turn 7754 med mitt färgdrag.. river 9 och jag vinner potten och tar mig topp 3 med 50 spelare kvar av 800 startande.

Spelar riktigt bra och aggresiv poker och ligger kvar där i toppen tills vi är 18 spelare kvar. Då mitt kortsnitt börjar sina, samtidigt som jag blir hjälte-nedsynad.. Jag dör sedan med 11 spelare kvar. 3-bettar Allin med A7s för 20bb. Syn av K6 och han drar in en runner runner färg och jag börjar koka av TILT för andra gången samma kväll.. Första priset var på nästan nästan 6000kr men istället blev det inte ens en femdunka.. Close but not enough, again..

Nu är det fredag kväll och jag måste sova. Ska jobba ett par timmar imorrn med. Cash I need^^

Byebye, adios!

Pitbull - Hotel room service

tisdag 3 november 2009

Mitt liv just nu

Skola/jobb- Säljarjobbet rullar på fint. Det är kul och jag trivs kanon med hela kontoret men önskar vi kunde bli fler! Jag springer just nu efter att göra 20-25 sälj två veckor i rad för att få en utmärkelse på rallyt, en stor konferens för hela Sveriges E-on division, i Stockholm den 21 november. Vore coolt och klara det och få ett sales award :)

Kärlek/relationer/vänner- Jag har som alla vet en underbar flickvän och tiden tillsammans bara rusar iväg. Den första december firar vi 2 år och just nu håller vi på att planera hur helgen efter kommer se ut. Avslöjar inget än. Men det kommer bli riktigt mysigt kan jag lova! Mina vänner hinner jag knappt träffa eftersom jag jobbar såna tider som jag gör men så är det. Hoppas ni inte glömmer bort mig ändå :)

Hälsa- Träning? Räcker det inte att gå omkring ute och knacka dörr 6 timmar, 5 dagar i veckan? Det tycker jag absolut. Jag har faktiskt gått ner ett par kilo i och med det här jobbet. Så nu är jag lika smal igen som i 2:an på kantzow då jag tränade 3-4 gånger i veckan. Hehe^^

Övrigt- IFK Göteborg föll tungt mot AIK i söndags och SM-guldet gick till gnaget... Inget flyt i avgörande lägen alls och det är väl bara och gratulera den allmänna idrottsklubben till första guldet sedan 98. På pokerfronten står det still. Spelar otroligt lite men körde i alla fall några turrar i söndagskväll. Jag slog 39 000 spelare i ena! Synd bara att det var 40 000 startande och 1000:e plats gav bara 20$.. 1:a priset var 22k dollar, så ni vet hur glad jag hade varit om jag slagit 1000 pers till ;)

Nu ska jag käka bacon med fullkornmackisar och sen blir det Scrubs säsong 8, har hela säsongen på datorn. Bye!

Jay-Z/Rihanna - Run this town

söndag 25 oktober 2009

Dagens video

Funny sunday xD hahaha

onsdag 21 oktober 2009

Plugg?

Idag efter jobbet (som förövrigt gick kanon där jag gjorde 6 sälj här i Hallsta!) så drog jag hem till Lundis och hjälpte honom med några djupa religiösa frågor om judendomen, kristendomen och islam. Det gick bra och kändes kul att plugga något igen. Sjukt skadad man är efter all denna skoltid alltså.. xD

Efter pluggandet käka vi rostade mackor och kollade på Scrubs. Nice avslut på en bra dag. Enda som gick fel idag var Barca och Arsenal som tappade poäng i champions league. Fast de lär vinna sina grupper ändå. Nu måste jag sova. Gnatt

söndag 18 oktober 2009

Green Day, laptop och jobb!

Hej hej hallå! Nu har jag äntligen köpt mig en dator efter veckor av frånvaro från den underbara internetvärlden! Det blev såklart en laptop, och en fet sådan också. Acer 7738G: 17,3 tums skärm, 4 GB ram, 320 GB hårddisk, 2.2 duel processor, HDMI mm :)

Är sjukt nöjd, lätt värda de laxarna jag fick pröjsa. Den fungerar problemfritt än så länge och jag hoppas verkligen den fortsätter så i en evighet. Hehe

Igår var så premiärgrinden hos mig och som mest var vi kanske 7-8 pers här uppe i min etta och när jag skickade hem de sista var klockan 06.45 imorse xD Men spelet gick i alla fall bra på den nya burken och jag plussa 30€ på nordicbet på 18-manna shorthanded SnGs. Lätta bord som alltid :)

Annars är det mest jobb som tar upp min tid här i livet. Det rullar på och känns helt okej. Klarade mitt veckomål förra veckan och signa dessutom mitt första företag. Klart det blev pizzeria Torino, det vill säga, Gabbes pappa :)

Men förra helgen, då var jag med Katta, Lin med flera i en fullsatt Globen och såg Green Day live! Det var riktigt grymt och Green Day klättrade många steg på min lista av bra rockband efter den scenshowen de presterade. Inte konstigt att de är världens största punkrockband genom tiderna säger jag bara! Bästa låtarna live var nog Minority, Boulevard of broken dreams och 21 Guns :)

Nu ska jag gibba med Razz, sen hoppas jag att jag kommer upp 8 imorgon, trots att jag gick upp kl 13 idag xD

Peace

måndag 21 september 2009

Still alive

Jag lever, tro det eller ej! (Om någon bryr sig xD) Enda sedan jag startade den här bloggen har jag inte haft ett så här långt blogguppehåll någonsin. Det känns lite trist men utan dator hemma förblir mitt liv blogglöst. Skulle i och för sig kunna blogga hemma hos någon polare men det blir aldrig av, tyvärr.

Lovar att återkomma med mer frekventa inlägg när jag köpt mig en laptop. Tills dess kan ni följa mitt liv på min facebook. Där skriver jag i alla fall ett par gånger i veckan :p

Hänt i mitt liv senaste tiden då? Jo, det mest intressanta är att jag har fått ett jobb! Jag är numera säljare för el-bolaget E-on. Jag jobbar 12-21 inne i Västerås och får betalt endast för det jag säljer. Jag fick jobbet i lördags och jag kör igång på riktigt imorgon eller på onsdag tror jag. Wish me luck!

Peace

torsdag 3 september 2009

Inflyttad!

Nu är alla mina grejer i lägenheten och jag börjar få lite ordning på mitt nya hem. Det som saknas mest nu är en massa saker som ska sättas upp. Speglar, tavlor och sånt ska upp och även lampor i taket, just nu har jag endast lyse i badrummet och klädkammarn. Men ljuset från tvn gör att det faktiskt går att se vad man gör även under kvällstid i det stora rummet :p Annars funkar allt fint.

Fast i afton när jag skulle laga mat gick en propp i köket tror jag. Så nu sitter jag i mitt gamla hem i Kolbäck och har precis käkat lite mat. Jag får låta någon ta en titt på mitt köksproblem imorgon.

Imorgon kommer också älsklingen hit. Det ska bli mys och vi planerar att göra langos som vår första måltid tillsammans i min lägenhet. Sen får vi ses vad som händer. Vädret påverkar nog en del i alla fall. Cya!

Band of horses - The funeral

tisdag 1 september 2009

Shopping

Idag vid tre taget åkte syrran och jag in till stan för lite shopping till lägenheten. Vi var på Jysk, Rusta och slutligen IKEA och jag köpte en väldigt massa småsaker som jag behövde. Det blev bland annat kuddar, mattor, lampor, grytor, glas, bestick och lite sånt. Inget var särkilt dyrt men det blev del pengar sammanlagt ändå. Sedan följde självklart den obligatoriska ikea-korven med dryck och mjukglass till. Alltid lika god.

Ikväll har jag mest kollat på tv. Imorgon blir det först tandläkarbesök vid halv 9... och sedan ska jag hjälpa Dan att flytta innan jag har en massa fixande i min lägenhet att göra. Därefter väntar första natten i mitt nya hem :)

Natti natti.

måndag 31 augusti 2009

Kall stor markerhög

Lördagens bigstackturre på klubben skulle jag lika gärna ha hoppat över. Jag åkte ut 18 plats av 28 spelare och detta utan att ha gjort någonting kändes det som. Mitt första bord var galet och det fanns marker att hämta bara man träffade något. Men min bästa träff var ett tvåpar som dog mot en rivrad hålpipa och fick åka i mucken. Med 11k kvar av startstacken på 15k var det paus och jag fick byta bord. Hittade AQs i tidig position och höjde till 1100 med blinds 200/400. Allin från Karim för 3600 till. Syn och han har AA.. Sen med 8k kvar och blindsen gått upp till 300/600, valde jag att 3-betta Allin med A7s från mörkarna efter att den ständigt höjande Gunnar höjt på cutoff. Han blixtsynar och visar även han AA.. Tajming var det ja xD

Igår kväll var jag hos Lundis och kollade på fotboll. IFK Göteborg hade lekstuga med Elfsborg och vann med 4-0 hemma på gamla ullevi, till Lundis stora tilt. Visst hejar han på änglarna men han hade bettat 20kr på en 3-0 vinst, vilket hade inneburit 700kr för honom. Men Hyséns mål i den 88:e minuten förstörde hans fest och i det efter följande cashgamet satt han mest och muttrade och klagade över dåliga kort. Men så, ett par timmar in i spelet, kommer handen.

Han höjer UTG till 4, Sirre slår om till 15 och jag kollar ner på AK off suit på small blind. Jag höjer rejält för att visa att jag vill ha Allin eller fold mot mig, till 46kr. Bakom mig sitter Rickard och går Allin mörkt för 40 spänn. Lundis säger Allin, 110kr till. Sirre klagar och trycker sen in resten av sina marker. Jag sätter ingen på AA eller KK och får då klart rätt odds för syn och synar. Rickard vinner hela potten då hans T2 off blir till tvåpar på turn och Lundis tar den större sidopotten med QQ då varken jag eller Sirre träffar med AK.

Därefter har jag 6kr kvar som jag lyckas dubbla och dubbla och dubbla och slutar kvällen, en kvart senare än den stora handen, bara miniback. Rätt skönt.

Nu är jag hos Tomas och grindar. Går fortsatt kallt och jag hinner nog inte över 250€ innan september börjar. Men är lugnt. Tomas går förövrigt sjukt bra och jag är glad att han för första gången i sitt liv plussar på poker :) Bye now!

Limp Bizkit - Behind blue eyes

torsdag 27 augusti 2009

Dagens tips

Sök på "piratresan" på youtube och följa mina vänners galna äventyr i mellansverige :)

Ikväll ska jag träffa svampen, matten och rosen. Först tänkte vi käka ute och sedan spela kort och biljard resten av kvällen. Blir nog nice. Ciao!

Relient K - The pirates who don't do anything

onsdag 26 augusti 2009

Inflyttning pågår

Söndagens GP blev en kortvarig historia, då jag spelade tight i 40 min innan jag försökte mig på ett djärv/tok bluff. Jag återhöjde preflop, betta flop och gick Allin på turn med ingenting på 7-högt bord. Min motståndare funderade en lång stund innan han synade med QQ då han verkligen var orolig att jag hade AA/KK som jag representerade. Han hade nog vikt om han haft vad jag satte honom på, dvs ett mellanpocket 88-JJ.

Anyway, på kvällen sen blev det cashgame hos Lundis därför att både han och Sivén tog sig topp 3 i turren men de stupade tyvärr på målsnöret. Cashgamet gick i alla fall bra för mig, jag vann ihop turneringsinköpet och lite till.

Mellan de båda pokersessionerna hann jag, med hjälp av far och mor flytta in en del möbler i lägenheten. Bland annat finns nu tvn, soffan, mattan, soffbordet, köksbordet och lite stolar där uppe. Av det som är jobbigt att bära upp, stora saker, återstår nu endast min säng, en liten byrå och frysen som jag tänkte ha stående i klädkammaren :p Sen måste jag även införskaffa mig en tv-bänk den kommande veckan. Sen kan jag flytta in! Jag blir glad av den tanken :)

Nu väntar sängen. Gnatt

lördag 22 augusti 2009

Tillbaka i Sverige!

Så var man hemma igen i ett svalt sensommar Sverige och längtar redan tillbaka till hettan i Afrika. Jag och Katta hade en underbar vecka i Tunisien där vi såklart badade och solade en massa.

Men vi har även ridit kamel, åsna och dromedar, åkt piratbåt, sett fakirshower och en lasershow, gått långa promenader, prutat till oss munkar (sånna som man äter), ätit god mat (både inhemsk och annan), sett filmer med arabisk undertext, shoppat, spelat schizofrenplump och gurka, åkt taxi för 3kr/km, blivit lurade av vänliga och övertrevliga tunisier och mycket mer! En utförligare beskrivning kommer nog senare i veckan, om jag bara orkar :)

Måste sova nu. Är GP-premiär på klubben imorgon vid 1. Godnatt!

lördag 8 augusti 2009

Grind @ Tomas place

Efter ännu en lyckad beachvolley omgång sitter jag nu hos Tomas och spelar. Kvällen har börjat rätt kallt.

Med 600 pers kvar i en 5 dollars shorthanded turre på stars med 300 ITM fick jag in degen preflop med KK vs QQ för en 3 ggr avg pott. Flopp kom dock AJQ och jag var nere på 15bb. Jobbade upp mig till ca 5k när UTG höjer till 600. Hijack synar och jag ställer. UTG viker men den andra fisken hittar syn för nästan hela stacken med KJ off suit. Pott för lite över average men K på flopp och jag är ute...

Nu blir det SnG-grind på Nordicbet istället. Har precis gått upp i nivå där från 2.75€ till 5.50€. På 200 st grytor på den lägre nivå plussade jag drygt 100€. Även den här nivån har börjat bra. Plus 20€ på typ 30 spel. Det jag spelar är super turbo 5-manna där 3:an får insatsen tillbaka. Nötgrind it is :)

Nu ska värmas fryspizza och sedan tänkte jag hitta lite medrigg på NB. C ya!

fredag 7 augusti 2009

En vecka kvar

Om en vecka väntar en helt ny värld för darling och mig. Se bara på bilden nedan. Längtar!


I helgen var Katta här ett par dagar. Hon kom direkt från ett scoutlägret och hade ingenstans att sova :p Vi tog det riktigt lugnt och njöt av vädret större delen av tiden. Jag visade henne också min tomma lägenhet, vi tog en tur till strömsholm och käka glass och så började vi även att lägga ett 1000-bitars pussel :p haha

Sen dess har jag spelat en del beachvolley för det är grymt kul! Ska även göra det snart, innan det sen blir supergrind hemma hos Tomas :)

Byebye

torsdag 6 augusti 2009

My worst enemies II

Inte nog med att de vill suga mitt blod, de anländer också allt som oftast i flock och lämnar min kropp full av kliande köttsår, vilka kan ta veckor att läka för en med dåligt läkkött som mig. Och tro mig, de är inte det minsta sexiga...

Men hur kommer det sig att dessa moskiter söker sig till just mig? Jag som hatar de mest av alla? Enligt en norsk dokumentärfilm jag råkade snubba in på, på SVT för ett par dagar sen, om just dessa parasiter, så vet man idag fyra anledningar, varav den femte är lite osäker, varför de föredrar vissa hudar före andra. Med hjälp av håren på sina antenner kan de lokalisera sitt byte genom följande:

1. Koldioxid.
2. Mjölksyra.
3. Svarta kläder.
4. Sexualferomoner (signalämnen på kroppen som utlöses när vi blir upphetsade..)
5. Alkohol.

Jag fattar fortfarande inte varför de gillar mig så mycket... Men i fortsättningen ska jag alltid ha på mig vita kläder, aldrig träna, hålla andan jämt och vara med helt oattraktiva personer! (är ju redan nykertist) :p haha lät ju kul^^

Förövrigt så är det bara honan som suger blod, var vid därför jag benämnde saken till bitch i det tidigare inlägget. Hanen då? Jo, han lever på växter och dör direkt efter befruktningen, då han gjort sitt. Vilken könsdiskriminering...

Jag hoppas ni förstår min frustration. Why can't you all die?

My worst enemies

Tänk dig att du är påväg att gå och lägga dig för natten. Klockan börjar närma sig småtimmarna och du går omkring halvnaken i köket, allmänt nöjd med dagen, längtandes efter en riktigt lång, skön och god natts sömn. Du har gjort klart allt för sängen. Det vill säga så har du ätit kvällsmackan, sett sista komediserien på 6an, borstat tänderna, släckt lampan och nu kryper du ner under lakanet (täcke är för varmt så här års), lägger huvudet på din mjuka dunkudde och tar ett djupt andetag.

Minuterna går och går och du andas tyngre och tyngre för varje gång lilla visaren träffar 12-slaget. Du är precis i insomningsfasen, halvdrömmande, när du får höra ett litet svagt surrande ljud i fjärran. Det vet så väl vad det är men orkar inte bryr dig och hoppas bara att ljudet snart försvinner. Du anstränger dig hårt för att ignorera oväsendet och för en kort stund lyckas du. Du är på väg in i drömmen igen men plötsligt kommer surrandet tillbaka och den här gången är det högre och närmare än någonsin...

Du börjar inse vad du om ett ögonblick kommer tvingas göra, vilket faktiskt kan ge dödsstraff i vissa länder. Agerande kallas många saker men mitt favoritord i sammanhanget är, på ren svenska: dräpa!

Precis som de gamla profeterna förutspått, närmar sig odjuret och precis innan den stora bitchen hinner sätta sig på ditt öra, flyger du upp ur din bekväma sovställning och jakten på den blodsugande besten har börjat. Du tänder lampan och stirrar förbrilt ut i rummet. Du ser ingenting speciellt och försöker nu lyssna efter ljudet igen med allt vad dina öron tål. Tillslut, längst bort på andra sidan rummet på en vägg, finner du tyrannen och som i en handvänding, eller ska jag säga smäll, finns bara ett svart spår av avskummet kvar, söndermosad och väl omhändertagen i din handflata. Döden är brutal och känslan underbar, för en sekund.

Men på vägen tillbaka till sängen återvänder hatet, då du plötsligt inser att du nu är klarvaken. Ännu en natt med lite sömn, piller och onödigt bokläsande påbörjas. TILTEN är total...

fredag 31 juli 2009

Jag ska flytta!

Efter ett par dagar med bloggtorka (där jag mest grindat, mer om det senare) har jag nu äntligen något att berätta igen. Den första september flyttar jag hemifrån till en egen liten lya i Hallstahammar! :)

Har velat flytta hemifrån i närmare två år nu och äntligen är det dags. Idag var jag och kollade på lägenheten och direkt efteråt tackade jag "ja". Det är en etta på svevringevägen och jag tror jag kommer trivas bra där. Ett rum, kokvrå, klädkammre och ett sprillans nytt badrum kommer mitt nya hem bestå av. Alldeles lagom som första place imo :)

Förövrigt har jag idag bestämt mig för att bli minimalist! Efter nattens grind på klubben kom jag hem kl 7 imorse och åt lite gröt innan jag följde med pappa och hjälpte en familj i Ransta utanför munktorp att flytta till Västerås. O herre Gud vad mycket grejer de hade! Kändes som värsta mulle-meck klubben. "Det finns inge skrot, allt är bara moliokser och molliänger som kan användas på nya sätt"

När de förra året flyttade ner från Ångermanland och hit var de tvunga att använda en hel långtradare med flak och allt för att få plats med allting, och detta på en familj av fyra medlemmar. Sick var ordet.

För den som undrade när jag sov senaste dygnet så nappa jag dryga timmen nyss. Längtar tillbaka till sängen men ska försöka hålla mig till efter Haga ikväll. Good bye :)

Linkin park - New divide

söndag 26 juli 2009

Finalbord

Gårdagens bigstack på klubben började helt okej. 44 spelare var med och jag hamnade på ett bra bord och första timmarna byggde jag stack sakta men säkert. Startstacken var 25k i andra paus hade jag fördubblat den utan någon speciell hand och allt kändes finfint. Men så kommer två nya spelare till bordet då två fiskar slås ut nästan samtidigt, mörkarna ökar och jag tappar lite chips då jag är väldigt kortkall. Hittar en AK i ett squeezläge men får ingen action.

Sedan pendlar jag mellan 30-40k länge som då är lite under average. Alla mina moves under den här perioden gick helt åt pipan. Antingen berodde det på att hela bordet bestod av bra spelare och läste sönder mig. Eller så sprang jag in i händer helt enkelt. Kallt var det i alla fall.

Med 14 spelare kvar fick jag byta bord för första gången i turren. Den riggen funkade direkt då jag hittade KQklöver och ställde in mina sina 10bb. Blinds var 1500/3000/500 och jag fick 2 syn. 4 4 2 på två klöver på flopp och mitt hop levde. Turn K och river K och jag tripplade upp till average stack på 90k.

Gled in på finalbordet med samma stack (fast då var avg 110k) och blinds är 2500/5000/500 då jag hittar 77 på knappen. Alla lägger till Pommes som höjer till 15k med 100 bakom. Jag funderar inte länge utan ställer in mina 16bb. Han synar rätt snabbt och vänder upp AK off. Potten är för platsen som chiptvåa om jag vinner och chipetta om Pommes vinner. Dealer Tobbe dödar dock mig direkt med ett A på flopp och jag åker ut tre platser före pengarna efter 10 timmars pokerspelande.. kul. Men jag ångrar inte handen jag åkte i. Den är nästintill automatisk i det läget va?

En hand som jag däremot ångrar hur jag spelade var när det återstod 12 spelare i turneringen. Blinds 2/4k med ante och jag har min 80k stack. Pekka (80-90k) höjer i tidig position till 11k och jag hittar AA i sen. Här har jag tre alternativ. Jag kan:

1. Ställa in och reppa AK
2. Kallsyna med risk att trappa mig själv.
3. Återhöja och ta potten som den är.

Självklart väljer jag det absolut sämsta med att reraisa och får se Rami vika QQ bakom mig på bb och Pekka folda sin Ax. TILT... Hade jag bara kallsynat som jag tänkte göra först hade jag dubblat upp där och då till en bra stack. Istället gick det som det gick. En sista anledning till att kallsyna var att Pommes satt på sb och alla vet ju hur mycket han älskar att squeeeza ;)

Aja, man lär så länge man lever. Adjö för nu.

Nickelback - Something in your mouth

torsdag 23 juli 2009

Dagens video

Klockren låt med lika sann text :)

onsdag 22 juli 2009

Spotify

Så har man äntligen fått en invite och känner mig inte längre som någon olaglig utomjording som tvingas tanka musik eller söka sönder på youtube efter videos som inte är covers. Tackar gör jag min vän superhajen, ex mensamedlemmen och megaateisten Lordspace för det. God bless you!

Simon & Garfunkel - Bridge over troubled water

måndag 20 juli 2009

Regn

Det har regnat precis hela natten och det är huvud anledningen till varför jag fortfarande är på klubben. Jag sitter här med fyra facebook fiskar och är trött, hungrig och har lite ont i huvudet. Jag orkar inte åka hem och bli helt dyngblöt innan jag är hemma. Har för lite kläder med mig så kommer dessutom typ frysa ihjäl om jag drar ut och åker nu.

Men snart upphör nog skyfallet och man får lust nog att åka hem och sova i min sköna säng, under mitt sköna täcke, på min sköna kudde. Gnatt

Papa Roach - Hollywood

söndag 19 juli 2009

Veckan som gått

Lördag: väcktes 8 på morgonen efter ca 6 timmars sömn. Följde med päronen till Stockholm där jag spenderade dagen väntandes på att Älsklingen skulle komma hem från sin fjällsvandring. När jag satt där i soffan och väntade, käkade minipizzor och såg en massa Life of Ryan avsnitt på MTV, erbjöd hennes bror Sebastian mig att följa med på en fisketur med han och hans kompis Micke. Why not, tänkte jag och vi packade grejerna och gav oss ut på en promenad till fiskestället. Den promenaden varade längre än väntat och det tog nästan en timme för oss att hitta rätt. Eller rätt och rätt. Efter bara en timmes fiskning (även fast det räckte för mig, jag är ingen vidare torsk på det direkt) blev vi mer eller mindre bortkörda från stället var vi på. En ganska argsint dobberman med familj påstod att vi gått på deras privata mark, att stigen som lett oss till platsen var deras. Bull shit, staten fixar vägarna till i stortsett alla sommarhus och eftersom vi betalar skatt har vi rätt att gå på den. Men vi orkade inte bråka utan tog vårt pick och pack och vandrade en annan väg därifrån. Den var längre, smalare och jag tror faktiskt inte ens de hade någon koll på var vi befann oss ett tag. Men tillslut hittade vi ut och då hade ytterligare någon timme gått. Det var då dags för mig att åka och möta upp Katta på bussterminalen i stan. 18.35 anlände hon och hennes bästis Sandra med buss från tänndalen eller vad stället hette :p De såg ut som riktiga vandrare när de kom, smutsiga från topp till tå, bärandes på varsin gigantisk ryggsäck med ett skinande organgt överdrag som verkligen utmärkte dem från resterande busspassagerare. Tågresan tillbaka var rätt flummig. De hade massor att berätta men de kom inte långt innan de avbröt varandra med något internskämt som jag inte alls tyckte var lika underhållande. Ni vet hur det är^^ Väl hemma åt vi mat och sedan sov vi gott efter den tidigare veckan med inte alltför mycket sömn.

Söndag: flickan hoppade upp tidigare än mig, precis som vanligt. Jag klev upp och åt frukost någon timme senare vid ungefär lunchtid och sen hände inte mycket. Vid tre gick vi ut på en promenad. Först gick vi förbi statoil och jag köpte Green Days senaste album, 21st century breakdown. Som förövrigt var riktigt bra. 21 Guns, Little girl och Peacemaker är några favoritlåtar bland många. Efter det gick vi till krysset och hyrde film. Det fick bli Seven Pounds igen, jag ville att Katta skulle se den. Godis köpte vi också som vi sedan gick hem och smällde i oss till rullen. Katta tyckte också den var bra, hon var bara förvirrad över slutet. Var det bra eller dåligt?

Måndag: planen för dagen var att vara i Kungsträdgården kl 14 och möta upp Marvin, en kompis vi lärde känna under voice08 och sen dess inte träffat. Någon minut över 2 var vi i Kungsan och på en bänk satt han och väntade på oss. Vi kände igen honom även om han för dagen måste förstört rösten på någon sätt, för det lät ungefär som han var i målbrottet. Eller kan han ha varit det? Går det när man är 23? xD Vi pratade i alla fall en massa och traskade runt i rätt många affärer, runt stan och genom gamla stan. Det var en rätt så trevlig eftermiddag och vem vet när vi får träffa honom igen. Voice09 missar vi i alla fall på grund av eller tack vare Tunisien :) När vi kom hem från stan var vi vråkhungriga och typ det enda vi hittade i matväg som Katta inte tröttnat på var bogfläsk. Vi slog i vår kokbok på fläsk och då fick vi en idé att göra fläskrulader med äppelfyllning med ris och basilica bearnésås. Det var gott och vi kände och lyckade och glada när vi några timmar senare la oss på kudden.

Tisdag: under måndagen lyckades jag övertalas att följa på allsång på skansen. Men jag visste inte då vad jag lovade. Allt jag visste om tisdagens avsnitt var att Alexander Rybak skulle vara där, mer visste jag inte när jag sa ja. Detta var på tågresan hem och väl tillbaka i Kattas hus kollade vi upp övriga artister och hur mycket inträdet kostade. Övriga var bland andra Lars Kristerz, Anna bok, Bettan och Sthlms gosskör... Enda behållningen skulle bli fotbollsbloggaren Marcus Birro och även soulsjungande Pauline som i alla fall hade en riktigt bra röst. Inträdet var 120kr och vi kom dit ca halv 6, precis lagom till genrepet skulle börja, så jag fick alltså genomlida allt inte mindre än två gånger med en massa dansband och allt! Tur var väl att jag var med älskligen och att solen sken, för annars hade jag nog dött. Vi stod där drygt 4 timmar och sista timmen räknade jag sekunder xD Började vid sådär 250 000 men rätt snabbt tystades jag av Kattas händer :p haha. Det var ändå en helt okej upplevelse måste jag erkänna. Inget jag skulle vilja göra om imorgon direkt men det bästa av allt var massagen jag fick av älskligen när vi kom hem. Även fast vi stördes mitt i massagen, lite före 02 av att någon ringde på dörrn. Vi låg på övervåningen och var själva i huset då det hördes en signal och sedan inge mer. Skummt var det och ännu har vi ingen aning om vem som plinga på :p

Onsdag: detta var dagen då vi besökte Knivsta och min farbror med kusin. Vi kom dit runt 4 snåret och tog 22.04 tåget hem igen. Det var trevligt och vi grillade åt en massa gott. Särskilt fastnade jag för en sås med äppel och curry i. Den var verkligen mums till det grillade köttet :M Till efterrätt åt vi glass, jordgubbar och grädde och vi, i alla fall jag, kände mig rätt tjock när vi tog pendeltåget enda från Märsta och hem. Den stannade femtielva gånger men den dryga timmen gick rätt snabbt ändå. Det var rätt tomt på tåget, så under nästan hela resa tog jag och Katta upp dubbla platser. Hon låg i mitt knä och jag hade fötterna på sätet mittemot. Maximal mysighet man kan ha på ett pendeltåg tror jag :)

Torsdag: som en liten födelsedagspresent till hennes far hade Kattat fixat med en utflykt till Tyresta national park för oss alla och då var det en guidad tur i en riktigt gammal urskog som gällde. Vi var de enda som ville gå på turen den dagen så vi fick en privat guidning av en mycket trevlig, passionerad och kunnig kvinna och totalt var vi ute i skogen två timmar. Det var ganska intressant att lära om allt mellan jordmån och trädtoppar, fåglar, insekter, blommor, djur, historia med mera. Men sista halvtimmen tröttnade jag rejält och min mage började skrika efter fika. Suget mättades av några snabbhavrekakor och saftglas senare. Vi lämnade så en av Sveriges finaste nationalparker och for hem och åt riktigt husmanskost, bruna bönor med fläsk. Sedan stundade våra sista timmar ihop för den här gången och vid 22.30 tog jag bussen (som förövrigt var fullproppad. Vem kunde tro det så sent på en torsdag kväll?) hem till Västerås.

Fredag: Under dagen uppdaterade jag mig computerwise, vilket tog en stund. På kvällen drog jag till Haga. Vi socialiserade, grillade, bad, sjöng, spelade fotboll, brännboll, ultimate frisbee och plump. Det var som vanligt väldigt trevligt även om jag förlorade plumpomgången med en ynka poäng... Tråkigt var också att Annie stukade foten men hon var med på allt ändå den galningen xD

Lördag: vaknade lite efter lunch och märkte att jag hade huset för mig själv. Vad gör man då? Jo, sätter på stereon på högsta volymen och rockar loss, och det var precis vad jag gjorde. Mest damp hade jag under Hoobastanks the reason album och så Green Days nya såklart. Murder City rekomenderas där vid dampande :) Jag städade under tiden vilket bidrog till en snabb och inte så noggran städning^^ Sen käka jag och drog ner till klubben där jag satte mig och grinda tillsammans med alla facebook-spel-fiskar. Satt långt in på morgonen och fick se både marker och stolar flyga på grund av att folk tiltade på FB xD Min egen pokergrind gick helt okej. Spelade typ 20 SnGs och 3st MTTs och plussa på grytorna och kom ITM 2/3 turrar, dock inget flyt när det väl gällde där. Men känner mig stark online nu också tycker mig ha hittat en riktigt skönt grind. Shorthanded superturbo SnGs på Nordicbet är det som gäller och på 5-6 sessionen har jag inte backat någon. Dessutom har jag tack vare klubben 50% rakeback på siten vilket är en fördel med :)

Skrivkramp nu. Borde sluta med mastodontinlägg... Hoppas ni orkade läsa något i alla fall. Hejdå!!

fredag 10 juli 2009

Sova?

Godmorgon alla morgonpigga. Klockan är morgon och ännu har inte huvudet landet på kudden (eller soffkanten). Men jag funderar faktiskt på att inte sova alls denna natt/morgon/dag. Anledningen är att jag nu måste vända tillbaka dygnet till normalt igen, ska ju träffa Älsklingen på lördag och efter en vecka med vandring i fjällen kommer hon nog vilja sova relativt tidigt och gå upp före 12 på dagarna, vilket jag inte alls är van vid.

Och vad är snabbaste sättet att vända dygnet på? Jo, vara vaken plus 30h och sen sova tidigt och gå upp tidigt. Så det är så jag kommer göra tror jag. Även om jag nog kommer tvingas ta en powernapp i eftermiddag efter man har dammsugit huset..

Förövrigt saknar jag mitt hjärta massor och det ska bli rätt skönt med pokerfritt ett par dagar. Ciao :)

torsdag 9 juli 2009

Seven Pounds

Nu var det en veckan sedan jag skrev något sist i denna lilla blogg och detta trots att jag inte varit utanför västmanlands gränser över huvud taget. Men i ärlighetens namn har jag knappt varit hemma något heller. Däremot har jag har hängt med Dan en hel del, shoppat, hunnit träffa Jukka för första gången på en evighet och såklart spelat poker.

Detta har dessutom gjorts på fel sida av dygnet, anser nog många. Jag har gått och lagt mig mellan 06-09 på morgon 7 dagar i sträck och sedan sovit till 14-16 på dagen. Mycket fin dygnsrytm med andra ord ;)

Med undantag från igår då jag inte spelade någonting alls utan istället spenderade kvällen hemma hos syrran tillsammans med resten av oss syskon. Det var mycket trevligt och först käka vi kinamat och pratade en massa innan jag och äldsta brorsan drog iväg och hyrde Seven Pounds. Och vilken guldrulle det var. Kan förstå nu varför Jenny tjatat på mig att se den. Will Smith visar återigen vilken grym skådespelare han är och detta i en mycket spännande, intressant, frustrerande och vacker dramatisering från i år.

Efter filmen undrade vi mest över filmens titel. Men en facebook-grupp gav oss "svaret" och efter det åkte vi hem. Det hade åskat och blixtrat under kvällen och vädret var fortsatt ostabilt, så jag hade ingen lust att slå igång datorn så därför gick jag och la mig kl 1(!) och väcktes sedan 13 timmar senare av brorsan som kom in med gitarren och sjöng "åh åh vad det är skönt och va naken.." Naken var han självklart inte, men vaknade, det gjorde jag i alla fall :p

Pokern har gått upp och ner. Men mest upp (såklart). Det började med att jag plussade tre inköp på 5/5kr på klubben i lördags med bra spel och lite fina träffar. För att sedan backa lika många inköp hemma hos Lundis på en mycket lägre nivå, 0.50/1kr med bra kort men iskalla floppar.

Sedan blev det en SnG natt hemma hos Dan i måndags där vi var 4 pers och jag kom ITM 6/8 grytor men lyckades gå miniback ändå på grund av att jag förlorade 5 raka heads up... varav fyra mot Sivén som hade tur och, måste jag erkänna, spelade ut mig :/ En schnitzel, 3 timmars eftermiddagsnapp och så var man på't igen. Den här gången 100krs grytor på klubben. En vinst och en andra plats så var man nästan even från i söndags. Gött.

Nu är ni lite mer uppdaterade om mitt nuvarande liv i alla fall. Adios :)

onsdag 8 juli 2009

torsdag 2 juli 2009

De senaste dygnen

Transformers i tisdags var mycket bra! Nu ska jag bara se ettan, den sägs dessutom vara bättre :)

När jag kom hem den natten började jag raila Erik123 på finalbordet i WSOP event 49, 50k HORSE, proffsens VM. Samtidigt blev jag sugen på lite andra spel än NLH, så jag testade lite 8-game SnGs på stars och gick faktiskt plus på det, trots min oerhört ringa erfarenhet i stud spelen :p

Jag somnade i alla fall i dinnerbreaket vid 5 med 6 spelare kvar och vaknade sedan vid 11 av att jag drypte av svett.. Gick upp och såg Erik åka ut på en tredjeplats och inkassera drygt 500k. Helt okej summa men jag tyckte han var den bästa med 3 kvar och förtjänade bracelet och 1.2M$ i vinst ;)

Sedan gjorde jag mat åt familjen och efter lite chili con carne a la mig, åkte jag till Hallsta och Annie där vi träffades hela gänget och käkade pizza, spelade ulitmate frisbee och kollade på Ironman. Det var riktigt roligt alltihop men vid 1 snåret var det dags att välkomna Dan hem från Danmark (läs skåne) och jag pös över till honom.

Jag grindade vidare med 8-games SnGs och lite små MTTs men hade fortsatt motrigg på skitsidan och Dan fick ta över och spela lite PLO8 på svs. Han plussade 2 inköp på 3 min och min tilt blev inte mindre..

Vi gick i alla fall en lång promenix runt Hallsta och var tillbaka hemma hos honom igen vid halv 7. Funderade på att åka hem och sova men han satte på Qvantum of Solance, vilken jag inte hade sett och fastnade. Vid 9 drog jag hem och käkade frulle innan det var dags att åka och hjälpa Tomas och syrran med att måla deras hus. Det gick fint och efter ett par timmars målande och en kebab med bröd åkte jag hem.

Jag kände mig inte trött när jag kom hem, trots att jag varit vaken 28 timmar i sträck men jag la mig ändå i närmaste säng och sedan minns jag inge mer xD Vaknade rätt nyligen, vid halv 8 och ännu vet jag inte vad kvällen/natten kommer erbjuda :)

Den som är vaken får se. Hejdå nu och hoppas ni har lite mer ordning på livet än jag har förtillfället^^

tisdag 30 juni 2009

Kluven

Halva mig tycker vår högsommar värme som kommit nu är alldeles underbar och vill ingenting annat än att åka till någon strand och sola och bada hela dagarna!

Den andra halvan av mig är lite mer trött på värmen. Det är lika varmt ute som inne (tänk om man hade AC) och orken att göra något annat än att steka är fullkomligt bortblåst, eller bortsmält kanske jag borde säga.

Nej, det skulle inte skada med något svalare temperaturer. Men samtidigt vill jag inte klaga på vår sköna sol som för en gång skull valt att hetta upp oss också. Jag är kluven!

Idag har jag varit otroligt passiv och egentligen inte gjort ett enda skit på hela dagen. Ikväll blir det dock bio med äldsta brorsan. Han ville se Transformers 2 och det är klart man hänger på :)

Eminem - Mocking bird

måndag 29 juni 2009

För en vecka sedan...

...bokade jag och Älsklingen en resa till Tunisien!!

Vi har länge velat åka utomlands tillsammans och i söndagskväll satt vi och sökte på sista-minuten resor och det som fanns att välja mellan i vår prisklass var Spanien, Portugal, Grekland, Turkiet och Tunisien. Ganska snabbt insåg vi att vi båda helst ville till norra Afrika och redan kvällen efter, för exakt en vecka sedan, bokade vi halvimpulsivt en tur och retur resa till Sousse, Tunisiens näststörsta stad och välbesökt turistort, beläget i norra delarna av landet där det råder medelhavsklimat och cirkus +30 grader under den här årstiden. Steeek :)

Fredagen den 14:e augusti lyfter planet från Arlanda till en för oss, outforskad kontinent och vi är tillbaka igen i Sverige den 21:a, precis lagom till när hennes sista skolår på gymnasiet påbörjas veckan efter.

Det kommer bli så kul, grymt, mysigt och skönt och jag längtar massor (trots den förnärvarande höga temperaturen här) !! Ute i den stora världen, bara Du och jag babe <3

Green Day - 21 Guns

lördag 27 juni 2009

Mirakel vänding och hedersam förlust

Semifinal i U21-EM mot England.

Inför matchen kände jag absolut att vi skulle kunna ha en chans mot England, trots Bajrami och Wermblom borta. Men efter tre hörnor och lika många mål för britterna var jag inte lika självsäker. 0-3 var också halvtidsresultatet.

Sverige gjorde då några intressanta byten och in kom Harbuzi och Molins. England började backa hem och Sverige kunde inte göra något alls kändes det som. Men så, på en kvart vände det. I den 67:e minuten kom Molins runt på kanten och passade bollen snett inot bakåt till EMs skyttekung, Marcus Berg som placerade in bollen i bortre på ett tillslag och 1-3.

Lite hopp och 8 min senare får vi ett riktigt bra frisparksläge och Ola Toivonen kliver fram. Han skruvar in den perfekt vid första stolpen och 2-3, bara ett mål kvar!

18-årige göteborgaren Robin Söder byts in och pressen hårdnar mot det engelska målet. Inlägg från kanten som Söder hoppar upp och klackar ner den till Marcus Berg som sätter sitt sjätte mål i turneringen rakt i taket och 3-3 är ett faktum med 10 minuter kvar av full tid!

Vi fortsätter pressa och bara några minuter innan domaren blåser i pipan lyckas Berg skarvnicka bollen i ribban och ut. Men oavgjort står sig och det blir förlängning, där det är ganska jämt spelmässigt även om svenskarna har något hetare målchanser men det blir mållös och allt ska nu avgöras på straffar.

Englands stjärna, Milner, som har jämförts med Beckham tar första straffen men halkar och skjuter över - Precis som jag minns en viss David Beckham gjorde i ett EM-slutspel. Den bollen har nog inte landat ännu^^

Superbra läge för Sverige och sätta press på England vid mål och Marcus Berg kliver fram. MEN han missar och sedan följer det ett antal riktigt bra straffar från båda lagens håll som alla går i mål.

Men i den sjunde straffomgången skjuter, kanske matchens bästa spelare, Molins bollen i stolpen och segern och finalplatsen går till England. Men jag är ändå stolt svensk idag och ser väldigt ljust på framtiden för svensk fotboll. De gjorde trots allt en jätteturnering och visade moral, kämpaglöd och spelglädje. Vilket jag lite saknat i det riktiga landslaget.

Nu ska jag iväg och bada :)

byebye!

fredag 26 juni 2009

Freitag

Jag vet faktiskt vilken veckodag det är, trots att jag har "sommarlov". Alldeles daglost är man ju inte för det liksom^^

Gårdagskvällen var rätt nice. Efter lite beach volley med Johanna och Sebastian vid Qwarn i den hettande solen, drog jag och Filip in till stan med bussen och väl där mötte vi upp Rose & co. Satt och pratade med de en stund där på gräsmattan samtidigt som vi lyssnade på rix fm festivalen som höll på, på andra sidan ån. Razz och Siven dök också upp och även Wicky hann jag se en glimt av :p

Men musiken var rätt trist, så jag och Filip gick och åt Langos i väntan på att Chris Daughtry skulle börja spela. Det var som vanligt alldeles utsökt och faktiskt första gången Filip åt det (ingen festival-människa där inte).

Efter vi käkat gick vi tillbaka till scen och hörde då låten "Home" spelas och vi skyndade oss och såg Chris spela fyra låtar till. Synd att han spelade så få låtar men det som spelades var i alla fall bra :)

Idag ska jag hjälpa syrran och måla lite på deras hus och sedan blir det Sverige vs England i U21 semifinal och sen Haga. Ciao!

torsdag 25 juni 2009

Dagens video

Grym låt med grym artist och ikväll kommer jag få höra och se honom live i Västerås! Kommer bli grymt :)

Ljuvliga morgon

Gårdagen var riktigt härlig och det blev totalt 5 timmar beach volleyboll i Mölntorp. Detta eftersom när vi lirade första gången på eftermiddag fick vi sms om några till som sugna på spel senare på dagen och efter ett break mellan halv 6 och 7 med grillning och ett svalt dopp i sjön så fortsatte vi lira.

Efter spelet gick jag hem till Filip och såg Spanien - USA i confederations cup och fick beskåda en makalös vinst för Jenkarna med 2-0 efter en konstant press av de europeiska mästarna Spaninen under hela andra halvan av matchen. Men uppoffrande och bra försvarspel räckte längre än väntat och därmed bröts Spaniens facit med 15 raka vinster (nytt rekord) och 34 raka matcher utan förlust och Brasiliens streak med 35 matcher i rad utan poängtapp får hålla i sig och dessutom blir det ingen drömfinal med Brasilien som motståndare som jag och många till hade hoppats på. Eller än är det inte klart vilka som USA får möta i finalen men att även Sydafrika skall skrälla mot självaste Brasilien finns verkligen inte. Men vem vet, det är fotboll och allt kan hända.

Två avsnitt Scrubs senare var jag hemma och kl 1 gick jag och la mig. Somnade först en dryg timma senare och klockan var ställd på 11.00 och jag förväntade mig en lång och skön sömn. Men riktigt så blev det inte. Vaknade istället klockan 07.50 av att solen sken in i ögonen på mig. Jag sträckte på mig och kände mig inte alls trött. Så jag gick upp och hängde upp tvätten jag la in igår natt, sen tog jag mig en tallrik müsli med jordgubbsfil och satte mig på framsidan i en strålande morgonsol och hade det riktigt mysigt och skönt. Kanske borde gå upp tidigt oftare? ;)

Nu sitter jag i alla fall framför datorn och letar Chris Daughtry klipp med lyrics på youtube. Detta eftersom jag ikväll ska in till Västerås och se honom live på fiskartorget tillsammans med Filip, Lin och Rose! Det kommer nog bli tjockat med folk för det är en gratis konsert men hoppas man överlever ändå och får njuta av hans grymma musik :)

Chris Daughtry - Feels like tonight

onsdag 24 juni 2009

Midsommar

"Firades", för så mycket firande är väl ändå inte, med älsklingen på hennes landställe i de djupa skogarna av Östergötland, mil från civilisationen. Trots det allmänt ostadiga vädret med ömsom solsken och ömsom regnskurar hade vi en trevlig midsommar med delar av hennes familj och släkt. Vi var ute och motionerade en del, gick omkring i skogen och plockade blommor och björkris till midsommarstången, som förövrigt blev ett 2-dagars projekt men tillslut stod den fin och klar. Tiden mellan alla solglimtar spenderades allt som oftast med ätande av god mat eller kortspelande, där Japansk vist, vända 10:a och poäng-påker var de dominerande spelen^^

Vi var åter i Stockholmstrakten i söndags kväll och i måndags var första dagen med riktigt fint väder. Därför var vi ute och stekte stora delar av dagen och sedan var vi också ute på en 3-timmars promendad runt Rönninge innan vi avlutade kvällen med Walk The Line, den oscarsnominerade dramarullen från 2005 om musiklegenden Johonny Cash's liv. Den var rätt så lång men också väldigt bra och det är nästan alltid en fördel med verklighetsbaserade filmer :)

Igår gick vi upp vid 10 och tog tåget till Huddinge där vi mötte upp några trevliga vänner från hennes klass. Nämligen: fotbollstokiga Adam, Wannabe-brat Nisse och söta lilla Teréce (tror hon stavas sitt namn så). Vi köpte lite käk som bestod av älsklingens favorit potatisbullar och blodpudding samt bacon, innan vi drog hem till Teréce (kör på den stavningen) och gjorde maten, solade och spelade fotboll, åt maten och kollade på Wimbledon :p

Det var rätt nice men vid 15 gick vi tillbaka till tågstationen och fortsatte pendeln in mot stan. 16.10 gick min buss hem till Västerås och cirkus 18.30 var jag hemma i Kolbäck igen och efter en snabb pasta med chivapchichi kom Filip förbi till fotbollen. Där Sveriges nya landslag krossade Serbien och nu väntar semifinal på fredag mot kanske turneringen bästa lag, England. Men om Marcus Bergs form håller i sig och vi fortsätter snitta 3 mål/match kan det nog bli riktigt skoj att vara svensk i helgen :)

Nu väntar beach volley med grabbar innan grillning och Spanien vs USA i För-VM. Byebye!

onsdag 17 juni 2009

Piss poker

Ibland är poker verkligen inte roligt. Jag känner mig väldigt kall just nu och gårdagens turneringar var inget undantag. Några exempel från igår:

Tidigt in i 10k shorthanded på stars. Lyckas få in hela degen med QQ vs 84 Allin pre mot en jättetomte men det kommer 4 4 2 på flopp. I en liknande turre lite senare på samma skitsida ställer jag med för 15bb med TT efter en UTG limp. BB blixtsynar för 12bb med KK och UTG synar med A4. Flopp T 3 5 - yes! Turn 2 och ingen hjälp på rivern...

Byter till Full Tilt där jag med 87 kompletterar på small blind efter ett par limpers. Flopp kommer 8 7 4 och jag checkar. Big blind bettar ut pott (400) och UTG synar. Jag ställer rätt snabbt för 2800 totalt och båda steksynar. BB har 84 och UTG AA. Turn 4...

Men kvällens intressantaste hand var inget bad beat. Rebuy perioden var precis förbi i Full Tilts daily 10k GTD och jag hade drygt 6k med blinds 120/240. Jag såg flopp med A7 hjärter som tredje limpare och det kom Q 8 7 med två ruter. Mörkarna och första limparen checkade, andra limparen betta ut mini, 240 och jag hade sett honom göra det med drag, svaga träffar och air. Så jag slog om till 800 som sista spelare. Snabb syn och jag satte honom på ett drag. Turn kom ett blankt kort. Fi checkade och det låg 2600 i potten, jag betta 1800 med 4300 bakom (han hade mig täckt) och jag fick återigen syn. River ruter 4:a.

Crap tänker jag men så checkar han. Då började jag ändra min read, "om han nu satte färgen, varför inte försöka få betalt för den och betta ut? Han kan väl inte jaga drag ur position för att sedan checka när han träffat på rivern?" Jag kom fram till att han hade en svag Q, så jag ställde in, bara för att få blixtsyn av A9 i ruter för nöten... Kommentera gärna bådas spel i den här handen...

Aja, nu blir det pokerpaus cirkus en vecka eftersom jag ikväll åker till Älsklingen. Vi ska fira midsommar med hennes familj och delar av släkten, nere vid deras stuga i Östergötland. Det blir nog trevligt :)

Glad midsommar på er alla!

tisdag 16 juni 2009

Frihet eller fångenskap?

Nu har det gått några dagar sedan den stora dagen då jag tog studenten. Eller för mig var studenten egentligen ingen jättestor dag, inte alls lika viktig som resten av min klass verkade tycka. Men jag ser inte heller studenten som världens möjlighet att supa skallen av sig så^^

Det är så såklart superskönt att inte behöva plugg mera på ett tag men jag kände mig ändå mer sorgsen än glad under studenten. Det är ju så himla många kompisarna man nu kommer tappa kontakten med.. och sen den där visan om hur bra man är för man tagit studenten, vem tar inte studenten liksom?

Haha nu låter det som om jag inte är glad över att jag tagit studenten och är stolt över det jag gjort de senaste tre åren, men det är jag självklart. Bara det att jag nu vet vad som väntar. Många säger nämligen att skoltiden var den bästa, då man hade många vänner, helt okej sysselsättning och slapp göra egen matlåda varje dag.

Nu måste man ta tag i sitt liv, börja ta ansvar. Det vill säga, söka jobb (som inte finns) eller plugga vidare (men till vad i så fall?). Alternativt gå hemma hos päronen (overmydeadbody).

Efter några härliga dagar av firande, först min student och sedan pappas födelsedag, så var jag igår förmiddag ner till Arbetsförnedringen. Oj, Arbetsförmedlingen ska det vara, och skrev in mig som arbetssökande. Det känns rätt bra och är nog en sysselsättning jag kommer trivas med den närmaste tiden.

Nu ska jag snart avsluta det här inlägget men först måste jag bara berätta om min fruktansvärda tur i plump i söndagskväll när jag spelade med Tomas och Älsklingen. Inför sista omgången låg jag ca 20 poäng efter Katta som ledde och ca 10 före Tomas som låg sist. Då inträffar det osannolika att jag lyckas ta 10 stick och vinner hela spelet! Lätt bord, som en fisk skulle sagt ;) Hoppas bara inte nu jag förbrukat min tur i kortspel. Det vore ju förarglikt då det är poker jag verkligen vill ha tur i^^

Peace

onsdag 10 juni 2009

SPS06 <3

Igår på grillfesten hos Rose, när vi satt där och hade det som allra trevligast, började Anders snacka om hur vi i SPS06 är som en enda stor familj. Sedan tog han fram gitarren och började sjunga och spela en låt som han skrivit om vår klass med melodin från 'Jag är det fulaste som finns' och den var riktigt bra. Rolig, vacker, nostalgisk, sorglig och allt annat som tidernas bästa klasslåt skulle kunna vara.

Under tiden jag satt där och lyssnade och njöt av gemenskapen, tänkte jag tillbaka på de tre år som varit och att allt helt plötsligt tar slut, så blev jag lite ledsen. Alla sköna, dryga, snälla, pain-in-the-ass, roliga, djupa lärare och kamrater man haft alltså.. :'(

Men men sånt är livet. Saker och ting förändras och det är så det ska vara. Tack i alla fall Anders för låten och tack SPS för den här tiden. Imorgon är vi inte längre en skolklass men vi får försöka att inte glömma varandra för det :)

Kommer sakna oss <3

tisdag 9 juni 2009

Recap

GP finalen i lördags blev en relativt kort historia. Jag började med en av minsta stackarna (6300) och hade egentligen inga förväntningar alls. Jag hamnade på ett roligt bord med bland andra Dan, Rasmus, Koivu, Rille och Rami och det var action från första hand. Jag spelade rätt tight turneringen igenom och hade tre bra händer, förlorade dock alla.

1. Rasmus limpar in för 100 UTG och Johan följer honom innan jag hittar JJ och höjer till 400 på cutoff. Rille på small blind tar syn och så även de andra. Inte direkt vad jag ville ha men så kommer floppen JT8 och jag har toppset. Men jag kan såklart inte slowspela den floppen så jag bettar 1k efter de checkat till mig. Rille synar och så även Rasmus. Turn 7 och Rasmus går Allin för drygt 2k.. Jag är till 75% säker på att han har 9:an för stege men med tanke på pottens storlek och att jag vinner om bordet parar sig vilket det gör 1/4 ggr så måste jag syna. Rille hänger också på med sin AQ för dubbla hålpipor. River blank och potten på 14k går till min kära vän Razz som limpsynat UTG med K9 och fått in halva stacken på ett drag. WP GG sir...

2. Efter att jag hittat en uppdubbling med 66 vs Dans AK har jag runt 4k och får jag KK i UTG+1. Ola höjer till 400 och jag har för mycket för att ställa direkt så jag synar bara då jag vet att han c-bettar 8/10 floppar. Koivu på stora mörken synar givetvis med en miljon i marker (typ 50k iaf). Flopp A x x och jag foldar efter Ola bettat...

3. Blinds 150/300 och jag limpar UTG med AK off suit. En aggresiv Stridsman höjer in mitten pos till 1200 och Koivu synar höjningen från blindsen. Jag tror Stridsman är stark men jag trycker in degen ändå, 3600 till och hoppas att det inte är AA/KK utan mer QQ/JJ/TT. Han steker i alla fall lite innan han synar och så gör också Koivu. Flopp typ 9 8 6 och Stridsman går Allin och Koivu viker KQs men han hade visst äggen. Byebye me...

Efter pokern drog jag upp till Lundis med Dan och kollade Sverige vs Danmark och vilken pissmatch det var! Blir TILT bara jag tänker tillbaka på det... Säger bara: Källström första straffskytt? Fin rensning Micke Nilsson! Vad har hänt med Henkes kyla i straffområdet? Hade vi verkligen en italiensk skytteligavinnare i laget? Det märktes inte...

I söndags hände inte mycket. Jag var nere på klubben en sväng innan det blev grind hemma hos Dan. Sista kvällen han var hemma och jag spelade närmare 10 turrar på stars och prima men det var mycket kallt, precis som vanligt känns det som... Dan däremot spelade PLO och PLO8 på ipoker och plussa tre fulla inköp på 20 min. Lätt bord har somliga...

Igår vaknade jag upp med jätteont i halsen och kände mig allmänt småsjuk och ville mest ligga kvar i sängen. Men jag klev upp och tänkte först hoppa över dagens innebandy med gänget men jag var lite sugen och lovade mor min att ta rätt lugnt. Jo, men tjena..

Efter att vi spelat 1 och ½ timme och tagit det ganska så lugnt kommer de gamla hockeylirarna vi mötte förra veckan och frågar om vi ville vara med och lira med dem mot ett annat lag och jag "klarade inte av" att tacka nej ;) Så det blev nästan 2 timmar innebandy till och denna gången inte så värst lugnt spel^^ Men vi vann och jag trots att jag var trött och sjuk gick det helt okej :)

Idag blir det grillfest med klassen hos Rosalie och sen imorgon klä granen, nej menade vagnen och städa rummet innan studenten på torsdag! Ciao :)

fredag 5 juni 2009

Inför helgen

Idag tog spexandet slut, hade det sista betygsamtalet och så tömde vi våra skåp. Nu är verkligen tre år av plugg över och det enda som återstår är studenten på torsdag - underbart!

Ikväll ska jag till Haga och träffa en massa roliga människor. Imorgon blir det först GP-final på klubben och sedan Sverige vs Danmark i VM-kvalet. På söndag ska jag rösta till EU-valet, ska på klassträff hos Maria B i stan och sedan grinda natten lång :)

Ha en trevlig helg. C ya!

onsdag 3 juni 2009

EU-valet

Igår efter lång och utdragen natt av plugg (men jag är klar med allt nu = Lycka!) och en kort men trevligt visit hemma hos Annika med klassen (hon lurade dit oss och bjöd på fika) var det debattdags i skolans cafeteria med representanter från alla riksdagspartier + Junilistan.

Ämnet som diskuterades var såklart EU inför europaparlamentvalet som är på söndag, även om det går att förtidsrösta redan nu. Jag har självklart tänkt att rösta då detta är första gången jag har möjlighet att delta aktivt i vår demokrati och denna rättighet tänker jag inte slänga bort.

I början av den här valhistorien hade jag ingen som helst aning hur jag skulle rösta men jag har läst på en del om partierna och igår blev det ännu klarare vilken sida jag står på. Jag har nu kommit ner till en av tre partier jag tänker rösta på och dessa är miljöpartiet, vänstern eller junilistan.

Jag har alltid varit mer eller mindre varit emot EU och att Sverige får mindre och mindre att säga till om i Europa. Det är vi som ska styra vad som händer i vårt land och inte några nissar nere på något kontor i Bryssel. Vi lägger ner miljarder kronor varje år på EU och vad får vi tillbaka? Jo, rätten att lyda och följa de regler som EU sätter upp. Bland annat kanske vi tvingas skippa de statliga monopolen på sprit och spel, vilket skulle leda till konkurrens på dessa marknader och alltså lägre priser för oss kunsumenter, dvs billigare sprit = ännu värre alkoholism i Sverige!

Eller följa det som står i Lissanbonfördraget, tex att om ett medlemsland utsätts för militärt angrepp är alla EU-länder skyldiga att ge sitt stöd. Det vill säga att vi åter tvingas bygga upp ett starkt försvar igen för att kunna försvara andra länder i EU, trots vår önskan att vara neutrala i krigspolitiken.

Lissanbonfördraget innebär i stort sett mindre befogenheter på nationell nivå för de olika parlamenten och alltså får vi mindre att säga till om. De som förespråkar detta (dvs alla utom miljö, junilistan och vänsterpartiet) vill alltså ta ytterligare steg emot ett överstatligt styre i Europa. Vilket är mycket mycket mindre demokratisk än ett mellanstatligt styre som jag tror på. Fler frågor tas då bort från nationell nivå och större länder kan lätt köra över mindre i ministerådet.

Dessa är mer eller mindre vänsterns åsikter. De vill helt gå ur EU (som enda parti) och tycker att EU endast gynnar folket inom EU och inte utanför. De andra partierna vill alltså stanna kvar i EU då vi i de allra största frågorna såsom tex miljö och fred anser att ett samarbete är nödvändigt.

Jag håller med i detta och det är därför jag inte kan bestämma mig vilka som ska få min röst. Miljöpartiet driver såklart miljöfrågan väldigt hårt och tycker i övrigt att EU ska ha begränsad makt. Junilistan ser sig själva som EU-kritiska och verkar vilja att alla viktiga beslut för i landet ska föregås av direktdemokrati i form av folkomröstningar. Frågan är då bara, vet folket i så stor utsträckning sitt eget bästa?

Nu vet ni hur jag ställer mig i EU-frågan och ha gärna synpunkter och diskutera med mig! Men nu nog om det.

Efter debatten igår var det "saft" fotboll i sura för oss 3:or som gällde. Jag drack såklart inte men vi saknade folk så jag fick hoppa in och spela som nykter. Som Anders sa hade jag mina "religiösa skäl" :p Vår klass kom i alla fall 3:a av 8 lag och var endast målskillnad ifrån final, som förövrigt urartade och galningarna i bygg fick segern efter WO av NV :p

Idag var det programkampen i skolan och det var helt okej. Vi i samhäll kom långt efter SMR som lite överraskande vann men vi är nöjda ändå. Vi saknade en massa duktigt folk och istället var några av de som körde bakfulla.. Tänk så svårt det är att köra irländsk julafton då xD

I afton har jag försökt kvala in till event 9 i MSOP men misslyckats. Så nu blir det istället någon annan turre på prima eller stars.

Byebye!

Hinder - The one I love

måndag 1 juni 2009

18 månader <3

Igår kom jag hem från älsklingen och idag firar vi ett och ett halv år tillsammans! Hon är verkligen bäst min tjej och jag älskar henne <3 Puss på Dig!

Helgen var annars riktigt nice, varm och mysig. Bland annat så cyklade till Södertälje och shoppade och åt glass (1.5mil enkel väg) xD Hur vi kunde göra det i den värmen som var förstår jag inte ännu. Var såklart Kattas eminenta idé. Ont i stjärten hade jag också efteråt.. Men men det var trevligt och rätt skoj med så :)

I lördags var det 18-års fest hos hennes kompis Yang i Flemmingberg. Kände väl mig inte riktigt som hemma med en massa NV-nördar som snacka kemi och drack sprit.. xD Men en helt okej kväll ändå :p

Igår njöt vi mest i solen och var allmänt trötta. Vi hann även se Söderling spöa självaste Rafal Nadal i Franska öppna med hela 3-1 i set! Vilken bragd! Att någon snart skulle bryta hans vinstsvit var ju klart men att det skulle bli en svensk 24-åring långt ifrån topprankingen trodde jag aldrig :p Nu återstår det att se hur långt han kan gå i turneringen. Han har redan slagit ut den bäste, hoppas han inte är alltför nöjd med det :p

Idag startade spexandet för alla 3:or och det kommer pågå hela veckan. Vi i SPS har klätt ut oss till naturfolk. Min klädsel består av säckväv runt höften, peruk, massa smycken och färg i ansiktet och på bröstet. Vi är alla grymt heta tycker jag. KANSKE kommer det upp någon bild på klassen senare under veckan ;)

Efter spexet hade jag en kort engelska redovisning om Green Day och sen hann jag trycka i mig lite grillat med familjen innan jag for tillbaka till Hallsta för innebandy match mot HK's veteraner.

Det var riktigt kul och efter en chocköppning från deras sida med 3-0 på lika många skott tog vi över matchen. Vi höll ledningen ända in på slutminterna då de tyvärr fick in ett par bollar och kvitterade till 7-7. Därefter avgjorde straffar som båda lagen sög på.. Bollen träffade inte nätmaskorna förrns straff nr 20 typ och det var då i deras favör när alla i båda laget fått lägga varsin straff xD

Nu har jag kommit hem och duschat, ätit och snart ska jag sätta igång med gymnasiets absolut sista hemuppgift. Den är rätt stor men också rätt lätt så förhoppningsvis sitter jag inte hela natten. "Var effektiv nu Hannes, kom igen! Sista grejen bara, jobba! You can do it"

Haha godnatt sen :)

Green Day - Basket Case

torsdag 28 maj 2009

Underbara Barcelona


Det blev ingen drömfinal, Barca var helt enkelt för bra och manövrerade ganska lätt ut ett blekt United och vann med 2-0. Målen gjordes av Etoo i 10:e minuten och sen spikade Messi slutresultatet med en grym nick i den 68:e minuten på pass av Xavi. Bäst på plan var annars Iniesta som gick förbi det tröga united mittfältet gång på gång.

Barcelona har nu lyckats vinna alla tre möjliga titlar under en säsong, detta som första spanska lag ever! Helt otroligt hur den här säsongen kunde bli så sagolik som den blev. Inför säsongen var ju förväntningarna på laget rätt så skrala då Barcelonas president, Joan Laporta valde att tillsätta tränartjänsten efter Rejkaard till den mycket orutinerade fd storspelaren Pep Guardiola och kritiken mot valet var stor. Men så ett par månader senare har alla som sa något ont om Pep fått äta upp det och detta med våge. En sak undrar jag bara, om man tar trippeln i debutsäsongen som nu Guardiola gjorde. Vad förväntas man inte göra i nästa säsong då? xD

Sammanfattningsvis: FC Barcelona winners of champions league 2009! :)

Nu ska jag plugga lite och sen ikväll drar jag till Älsklingen och glömmer allt plugg ett par dagar. Ska bli underbart skönt och mysigt att få komma bort lite <3

onsdag 27 maj 2009

Inför tidernas match?

Ikväll avgörs äntligen champions league finalen i Rom mellan spanska liga och cupmästerna Barcelona och de engelska liga och cupmästerna, Manchester United. Att det är säsongens två giganter i fotbollsvärlden råder det inget tvivel om. Båda lagen har spelat en fantastisk fotboll och kan vara nöjda med säsongen oavsett hur det går i kvällens möte.

Det som jag tror och hoppas kommer avgöra ikväll viljan att vinna. United har rutinen, spelarbredden och dessutom saknar Barca tre ordinerade i backlinjen men det här United har vunnit förr, senast förra året och kanske är de något mer mätta på segrar än ett ungt Barcelona som mer än något hungrar efter en stor seger i Europa.

Må bästa laget vinna och att det blir en riktigt bra fight! Forza Barcelona :D

tisdag 26 maj 2009

All around the clock

Dan kom hem i fredags och jag hängde med honom hela helgen och det blev en väldig massa poker. Först homegame hos Sirre på fredagen mellan 22-09, sen lir hos Lundis 22-03 kvällen efter för att sedan spela GP och cashgame i söndags på klubben mellan 12-20 xD

Överlag är nöjd med spelet. Jag gick miniplus under både fredag och lördag trots kalla kort. I söndagens GP flippa jag mig ur med AKs vs AKs och TT Allin preflop men cashgamet därefter blev en roligare historia. Spelet var 1/2 och jag gick in med 200.

Jag dubblade tidigt upp då jag slowspelade KK preflop och floppade topset. Sedan tappade jag 2/3 av stacken i en intressant pott mot Rille. Floppen kom Ah 8h 3c och han satsade 4kr, jag höjde honom till 15 med 32 i hjärter och han synade. Turn Jh och han checksynade mitt bet på drygt 30kr. River 8 och nu betta han ut 150.. crying call och han visade J8 off för turnat tvåpar och rivrad kåk.

Sen dubblade jag igen med KJ vs T8 Allin pre (jag fick se hans hand innan jag synade xD). Ett par väldigt aggrospelare kom till bordet och jag lyckades trappa en del med bland annat AA och QQ och byggde min stack ordentligt. Som max hade jag 970kr på bordet men efter att jag lät Rami bluffa bort min JJ på 6-4-3 med Q7 off suit så cashade jag tillslut ut 760. Jag ångrar hur jag spelade min JJ men fick ett helt ok plus ändå så.

Det var en skoj helg men den har fått konsekvenser. Särskilt min dygnsrytm är heelt skruvad nu. Jag somnade halv 6 igår morse och inte förrän kl 3 i natt och därför försov jag mig idag och missade mitt prov i trafikantutbildning.. Får dock göra det imorgon istället, direkt efter mitt religionsprov. Bäst jag kommer upp i tid då :p

Idag blir alltså att plugga kristendom och lite körteori. Borde även börja läsa lite till geografiprovet på torsdag. Är ju championsleague final imorgon kväll och alla vet ju hur mycket jag kommer plugga då ;)

Haha byebye

torsdag 21 maj 2009

3 veckor kvar!

Idag är det kristihimmelfärd och vi är alla lediga från skolan. Dock inte från skolarbete.. hehe

Men jag ser slutet på tunneln. Idag är det exakt 21 dagar kvar till studenten! Det är inte lång tid egentligen :D Snart där :)

Idag skulle jag pluggat men har mest lirat nätpoker. Var riktigt sugen men än så länge har det varit kallt. Tror jag förlorat typ 10 raka 50/50, 40/60 och 60/40 lägen och då vinner man inte några turneringar :p Men snart vänder det :)

Akon - Right now

onsdag 20 maj 2009

Psyk-uppsats

Boken låg inte i skåpet heller.. Men innan den riktiga paniken hann utbryta hittade jag min psykologilärare Bea och hon hade boken i sitt arbetsrum. Jag hade visst glömt den i datasalen på måndagslektionen... Inte undra på att jag inte hittade den någonstans xD

Men nu sitter jag i alla fall och försöker skriva. Det går okej och jag hinner nog det mesta av den ikväll. Resten får jag helt enkelt komplettera med imorgon eller nå.

Nu slut på pluggpaus. Bäst och fortsätta skriva även om det är svårt att fokusera. De flesta av mina tankar i nuläget vandrar mest iväg i en dröm om en pluggfri och underbar värld. Finns den? Är livet efter studenten så fint som jag hoppas det är? Troligtvis inte. Men jag längtar ändå dit väldigt mycket!

Ciao

tisdag 19 maj 2009

Dumbass I Am...

Just nu känner jag mest för att hoppa ifrån en bro eller något. Detta för att jag hatar mig själv och är världens mest klantiga person ever! Som idag:

Slutade tidigt och skulle skriva på min psykologiuppsats men kollar i skåpet och hittar inte den nödvändiga boken till min forskningsbakgrund. Tänker "den är väl hemma" och bestämmer mig för att sitta ett par timmar på pokertube och youtube i väntan på bussen.

Är hemma sen kl 15. Äter, kollar på tv, sover och sociaiserar med familjen innan jag kl 18 sätter mig ner framför datorn för att sätta igång med skrivandet. Men jag lyckades inte hitta psykboken då heller.. "Den är nog i skolan"

Nu kan jag inte skriva på uppsatsen och den ska skickas in imorgonkväll. Har alltså bara eftermiddagen på mig imorrn att skriva forskningsbakgrund, diskussion och sammanfattning... Tilt! Sometimes I hate myself...

måndag 18 maj 2009

Dagens video

Idag är jag trött efter en lång skoldag plus innebandy och orkar inte blogga. Här kommer istället ett litet smakprov från en av världens bästa illusionister och street magiker, Chris Angel :)

söndag 17 maj 2009

Lars Bengt Roland Johansson!

A.k.a. det något snyggare artistnamnet Joe Labero var i Köping i afton och trollade på sin tältturné runt om i Sverige. Jag och min äldsta bror Simon var där och det var riktigt trevligt. Mycket intressant, rolig och framförallt frustrerande show där man allt som oftast satt där som ett frågetecken. Mest imponerade trick var när han gjorde en hundring till en femhundring (vill kunna!) och sedan när han snodde folks vigselringar och satte ihop dem xD

Minst imponerande var korttricken som jag ganska ofta lyckades genomskåda. Jag har ju trots allt övat en del korttrick själv, läst och sett massor av trick på nätet, så jag vet ju om alla klassiska grejer. Fejk kuperingar, dubbelflyttningar av kort, over och undercut blandningar osv ;) Men allt som allt en kanon show och den rekommenderas verkligen!

Eurovisionen igår slutade som bekant med en norsk utklassningsseger och svensk plattfall. Att Malena inte skulle hamna topp 5 var rätt självklart men jag trodde faktiskt på något bättre resultat än en 21 plats :p Annars är det bara och gratulera Norge på dess nationaldag till en bra låt och en gullig gutt, som Henke sa^^ haha

Nu måste skriva på min psykologiuppsats.. Natti natti

Asafi & Filthy - Natten till idag

lördag 16 maj 2009

Kändes kort

Älsklingen kom hit i torsdags kväll och var tvungen att åka hem nyss. Det kändes väldigt kort men jag kom precis på att det inte var kortare än vanligt, då hon brukar komma fredagskvällen och åka hem söndag dag.. xD

Studentbalen igår var i alla fall lyckad. Vi klädde upp oss, åkte finfin ford 55:a dit, träffade roligt folk, åt god middag, gick romantisk promenad längs vattnet och så dansade vi en del :)

Idag gick vi upp lite före 2 och sen dess har vi solat, varit rastlösa (inte jag då), grillat och ätit glass :M

Men nu är hon hemma igen och ikväll ska jag till mission och kolla ESC. Bästa låtarna är Azerbadjan, Finland, Danmark och Island. Dock så vinner antingen Norge, Bosninen, Ukraina eller Turkiet.

Byebye!

onsdag 13 maj 2009

Jobb?

Arbetsintervjun idag gick bra. Jag var nervös innan vi började men det släppte snabbt då jag märkte hur trevlig och tillmötesgående den som intervjuade mig var. Om jag får jobbet återstår dock att se och det är inte ens säkert att jag får det även om de vill ha mig. Det krävs att några till som är anställda direkt av ICA hoppar av för att de ska behöva mig. Den som lever får se.

Imorgon kväll kommer Älsklingen hit och detta för att på fredag är det studentbal(!) och hon är givetvis min dejt :) Dock kommer det nog bli svårt för mig (svårare än vanligt) att orka gå upp till skolan på fredags morgonen. Hur ska jag liksom kunna lämna min darling alldeles ensam i min stora säng för att åka och ha engelska och religion...^^

Hehe men det löser sig. Jag längtar i alla fall jättemycket efter henne <3

Nu plugg som vanligt. Hejdås.

tisdag 12 maj 2009

1984

Boken skrevs 1949 och är en framtidsroman och skräckvision av den totala diktaturen, kontrollsamhället som vårt samhälle mer och mer börjar likna. Författaren George Orwell var dock lite för snabb i tiden, nu 25 år efter 1984 är vi som tur var ännu inte där och hoppas vi aldrig kommer dit heller.

Imorgon har jag i alla fall en 3-timmars salstenta i samhäll och svenska om just den här boken. Det lär bli en del tunga och djupa frågor vi ska diskutera och besvara... Sedan på eftermiddagen ska jag och min klass in till Korskyrkan i Västerås på studiebesök (jag som aldrig varit där förut :p). Sedan medan de fortsätter till en moské ska jag på min livs första jobbintervju! Men det går nog bra^^

Nu ska jag läsa de sista 50 sidorna i boken samtidigt som jag ska se på ESC semifinalen. Heja Island, Finland och Makedoninen! Byebye

Waldo's people - Lose Control

söndag 10 maj 2009

Analys av handen

Det blev en snabb och snöplig sorti ur bruksmästerskapen igår. Efter en bra start med ett par lyckade floatspel och 3-bets utspelade sig den här handen:

Blinds är 100/200 och jag har ca 17k i stacken. Karim (lös-passiv spelare) limpar UTG och jag hittar JJ på knappen och höjer till 850. Small blind lägger sig men Johan (rätt duktig och bluffig spelare) på big blind återhöjer till 2000 totalt. Karim foldar och jag synar givetvis den rätt så konstiga höjningen. (AA, KK, QQ, AK, AQ, TT?)

Floppen kommer K 9 8 rainbow och fi bettar 3500. Jag anar lite svaghet och synar. Turn visar en blank 4:a och nu stekar han lite innan han satsar 5000, knappt halva sin och även min kvarvarande stack. Jag stirrar ner honom och nu är jag nästan helt säker på att han är svag, rädd för någonting och att han inte har AA eller AK på hand. Händer som återstår i hans range då är QQ, AQ och TT. Och skulle han ha QQ tycker jag att hans turnbett är väldigt kallt då han mer eller mindre gör om sin hand till en bluff. Jag sätter honom på AQ och synar bara... (borde såklart ställt med den readen :S Potten var ju tillräckligt stor!)

River är K och Johan steker ungefär 30 sekunder innan han ställer in restan av sin stack. Jag har honom täckt med 200 marker och alltså är turneringen i princip slut för mig om jag synar och förlorar. Men synar jag och vinner är jag bra med och stora chanser att gå långt i turneringen. Mina pottodds är också otroliga (6500 för att vinna över 30k) och jag har ju lagt in över halva stacken i potten och då kan man vanligtvis inte folda, då ska det vara något extraordinärt.

Dessutom måste jag, som handen spelats och med den read jag har, syna och det gör jag också. Johan säger:

"Har du kung?" jag svarar nej..

"Har du JJ?" mm...

Han visar QQ och vinner monsterpotten och i nästa hand är jag Allin och ute på plats 44 av 48 spelare. Mycket trist då jag tyckte jag spelade turneringen i stort mycket bra och hade laddat som sjutton för den och trodde verkligen på att jag skulle kunnat tagit hem det.

Jag ångrar lite att jag inte bara tog säkra före det osäkra och foldade min hand på floppen. Då hade jag fortfarande haft 15k med blinds 100/200 och det är helt okej. Jag kände dessutom att jag hade en egde på bordet och mina enda hot var Erik N och min nemisiss. Hade jag bara undvikit dem hade jag kunnat ta marker från de andra från bordet i stället och varit kvar i turneringen mycket längre.

Men å andra sidan har jag väldigt svår att bara ignorera en bra läsning och är det något jag lärt mig från min pokeridol, Phil Hellmuth, så är det:

"Trust your read, trust your insticts and let them take you as far as they can"

Dessutom hade jag rätt i min läsning. Killen hade inte AA eller AK och han var rädd för någonting. Och jag tror att hans turnsatsning var ett försök att få mig att lägga ner en hyfsad kung, såsom KT, KT (hans höjning preflop gör ju så att jag inte kan folda många händer alls..). Sedan när river kommer en till kung är det inte längre troligast att jag sitter på en kung och då gör han den bra readen att jag har JJ och valuebettar sina pocket damer. GG WP NH

Over N Out

fredag 8 maj 2009

Yesss!

Sverige vann mot Tjeckien och är i semifinal mot Kanada ikväll!

Samtidigt igår lirade jag en satellit på klubben och vann en plats till lördagens bruksmästerskap!

Idag ringde Proffice mig och på onsdag blir det anställningsintervju om tjänsten som timanställd på ICA-lagret i sommar!

Dessutom slutade jag tidigt idag, det är helg och solen skiner!

Sämre dagar har man ju haft :)

Puss på er alla!

torsdag 7 maj 2009

Barcelona är vidare!

Men avancemanget satt långt inne då Barca inte lyckades göra det avgörande målet förrän på övertid, i den 93:e minuten då Andres Iniesta på pass från Messi, pricksköt bollen i den bortre burgalveln och skickade laget till Rom och kommande champions league final mot Manchester United. Vilken drömfinal!

Men snacket efter matchen handlade mest om domarinsatsen. Chelseaspelarna och fansen ansåg att den norska huvuddomaren hade stulit matchen ifrån dem genom att inte döma straff för Londonlaget vid flera tillfällen. Bland andra Didier Drogba (som Hiddink förövrigt bytte ut med 20 min kvar att spela) jagade in domaren i omklädningsrummet precis efter slutsignalen och sedan skrek han i tv-kameran "This is a fucking disgrace" och jag håller med om att Chelsea borde blivit tilldömda en straff men resten av alla "straffsituationer" var inte någon straff. Speciellt den sista hands-situationen där Etoo hoppar med ryggen mot skytten är inte straff då han inte på något sätt av egen vilja försöker stoppa bollen med handen. Skytten Michael Ballack blir minst sagt tokig och snackar till sig ett gult kort.

Det är lite ironiskt att just Ballack och Drogba var de mest upprörda chelseaspelarna igår. För vem var det som sparkade ner Henry hur tydligt som helst i eget straffområdet i förra veckans match och kom undan med det? Jo, Ballack! Och vem ramlade inte i varje närkamp? Filmade och maskade mest av alla på hela planen igår? Jo, Drogba såklart! Hur kan han började snacka om rättvisa? What goes around comes around!

En sak som måste tilläggas om domarinsatsen var att han inte dömde för Barcelona heller direkt. Ta bara det röda kortet på Abidal, helt sinnessjukt hur han hittade den frilägesutvisningen... Han rörde honom knappt och dessutom fanns Piqué som sista man i Barcas försvar!

Hur som helst är jag oerhört glad att Barca gick vidare och jag tror att resten av världen också är det. Det vore inte kul att se United vs Chelsea i final. Chelsea skulle fortsätta på sitt ultratråkiga defensiva spel med 10 man i och runt omkring eget straffområde, precis som de spelade 99% av de båda matcherna mot Barcelona. Nej, gårdagens vinst var också en seger för den offensiva fotbollen. I finalen kommer den här säsongen två bästa lag att mötas. Barca med ett något bättre anfallsspel än Man U (Henry är tillbaka då!). United med ett något bättre försvar än Barca (Men som tur är Puyol tillbaka då!). Matchen är helt öppen. Må bästa lag segra i Rom den 27 maj!

Ikväll blir det Hallsta igen. Sverige spelar ju kvartfinal mot Tjeckien i VM. Repris på förra årets kvartsfinal, tack! Hejdå nu :)

Let it go - Escape the Fate

onsdag 6 maj 2009

Laddar inför matchen

Ikväll gäller det. Chelsea - Barcelona på storbildsskärm på pizzeria Torino med Gabbe och Filip! Hoppas på en riktig supermatch nu efter gårdagens tråkmatch.. Mitt tips är 2-1 till Barcelona.

Ett bra sätt att ladda upp inför fotbollsmatcher är att spela poker och det gjorde jag nyss, Hu cash på Titan. Plusset blev 20 dollar och detta mycket tack vare en hand då jag floppade toppset med TT efter att han höjt preflop. Bettade flop, turn och på river parade sig bordet och dessutom kom ett 3:e färgkort upp. Fi slog ändå om mig med endast triss och potten på drygt 26$ gick i rätt riktning.

Nu måste jag dra. Snart kommer Filip och hämtar upp mig påvägen till Hallsta! Bye :)

tisdag 5 maj 2009

Aldrig någon match

Ett supertaggad Arsenal tog emot Man United hemma på Emirates Stadium och laget började bäst. Med 1-0 i baken från första matchen hade de inget val än att ösa framåt och de fick till ett par halvchanser förrän matchen mer eller mindre dödades på 5 minuter på grund av två inviduella misstag.

Först halkade 19-årige mittbacken Gibbs i straffområdet och J.S. Park kunde lätt sätta 1-0. Bara minuter senare fick United en frispark en bra bit utanför straff och Ronaldo klippte till och bollen slank in vid första stolpen precis bredvid en sittande Almunia i Arsenal målet som borde tagit den lätt. Men vad den vanligt stabila spanjoren hade för sig den här gången har jag ingen aning om... Matchen slutade tillslut 1-3 och Manchesterlaget är vidare till finalen i Rom. Vilka de möter där avgörs imorgon då Barca spelar mot Chelsea. Jag tror och hoppas såklart på en spansk seger i den semifinalen.

Innan fotbollen hann jag med en liten cashgame session på Titan. Jag körde två fullring bord och ett Hu samtidigt och det funkade bra. Nivån var nl10 och plusset blev knappt 15$ på en halvtimme. Jag ska testa den här kombon fler gånger och se om den kan funka. Att spela tight på 2 bord och löst på ett var i alla fall lagom stimulerande för mig :)

Nu ska jag försöka få ner några rader i min projektrapport men inspirationen står på noll och klockan börjar bli en del (som om jag kommer gå och lägga mig ändå..xD). Bye!

Green Day - When I come Around

måndag 4 maj 2009

Green Day live i Globen!

Idag släpptes biljetterna till Green Day konserten i Stockholm den 11 oktober och såklart hängde vi på låset och satt uppkopplade på ticnet kl 9 imorse då allt började. Efter lite trassel med antal max biljetter det gick att boka åt gången, så lyckades vi tillslut boka rätt och nedräkningen till i höst har redan börjat.

De jag ska dit med är bland annat Katta, Adam, Carro, Alex och Angelica och det kommer bli asbra! Du kan andas ut nu Carro, du kommer inte missa GD's Sverige-spelning den här gången :)

Nu ska jag kolla på lördagens El Clasico och njuta lite - Den finns att se här! :D

Natti natti :)

Green Day - Minority